palyboy188822 Posted September 8, 2013 Report Share Posted September 8, 2013 siema nie wiecie gdzie mozna kupic ta PTW? Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted October 4, 2013 Report Share Posted October 4, 2013 najs, dtw max :) http://rsov.com/product.php?langId=1¤cyId=1&manufacturerId=10&prodId=18515&cateId=0 Quote Link to post Share on other sites
Sevi Posted October 9, 2013 Report Share Posted October 9, 2013 Chyba pojawiły się na Taiwangun!!! Quote Link to post Share on other sites
levis Posted October 18, 2013 Report Share Posted October 18, 2013 (edited) czy ktoś z posiadaczy tej repliki ma może cylinder z firmy PPS/SHS? Na złotym oryginalnym cylindrze mam 460fps. Na czerwonym PPS początkowo miałem rozrzut 300-400fps. Po przesmarowaniu tłoka mam 450fps w miarę stabilne. Czy czasem nie ma nieszczelności dysza-hopup? aha jeszcze jedno. Magazynki z taiwangun i azteko reklamowane jako 120bb mają tylko 60bb. Tak żebyście nie byli zdziwieni jak ja. Edited October 18, 2013 by levis Quote Link to post Share on other sites
Sevi Posted November 21, 2013 Report Share Posted November 21, 2013 W czerwonym cylindrze poszła do kosza listwa na tłoku!!! Quote Link to post Share on other sites
levis Posted November 21, 2013 Report Share Posted November 21, 2013 a z jakiej firmy miałeś cylinder i z jakiego źródła? Quote Link to post Share on other sites
goren Posted November 24, 2013 Report Share Posted November 24, 2013 Cylinder Seviego to ten stockowy dostarczany z repliką. Quote Link to post Share on other sites
levis Posted November 24, 2013 Report Share Posted November 24, 2013 (edited) aha bo teraz już na stoku dają złoty m130. Pisałem do Krakmanów ponoć czekają na dostawę po nowym roku. Sevi a ile Ci wytrzymał ten tłok ? Edited November 24, 2013 by levis Quote Link to post Share on other sites
Sevi Posted November 26, 2013 Report Share Posted November 26, 2013 Nie strzelalem ostatnio zbyt często a jak strzelalem to tylko na singlu, to padł dosyć szybko!!! Wnioskować można ze bebechy cylindra nie są zbyt wytrzymałe:( Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted November 26, 2013 Report Share Posted November 26, 2013 I w tym momencie muszę powiedzieć " a nie mówiłem" :P Za te pieniądze nie będzie nigdy dobrego klona PTW i każdy posiadacz klona prędzej czy później zacznie wymieniać części na te z systemy, sam to przerabiałem Na szczęście szybko zmądrzałem i kupiłem używkę PTW, wam też to radze bo kupując tanio to kupujesz 2 razy, a w tym przypadku to i więcej. Jeszcze co do tłoka to radzę każdemu rozkręcać nowe cylindry, zabezpieczyć głowicę tłoka loctitem i sprawdzić czy listwa jest wklejona do tłoka, bo może części same w sobie nie są aż takie tragiczne ale ich złożenie powoduje usterki. Quote Link to post Share on other sites
SAiMOn1983 Posted March 5, 2014 Report Share Posted March 5, 2014 nie wiem czy dobrze wyczytalem ale obecnie w naszychh sklepach pojawila sie wersja z poprawionym hu i elektronika czy cos wam wiadomo na ten temat ? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted March 5, 2014 Report Share Posted March 5, 2014 Mylisz PTW A&K z DTW. Quote Link to post Share on other sites
SAiMOn1983 Posted March 6, 2014 Report Share Posted March 6, 2014 (edited) mozliwe jezeli piszac o "poprzednich modelach" mieli na mysli innych producentow sklep na "G" "jest to wersja nowa, znacznie poprawiona, w której udało się wyeliminować znane z poprzednich modeli problemy, m.in. z komorą Hop-Up i układem elektronicznym." ? zauwazylem ze pierwszych szt ktore wylatywaly w swiat ze sklepu na "K" mialy srebrna prowadnice a aktualnie dostepne w sklepach sa z czarna Edited March 6, 2014 by Marrtinez Quote Link to post Share on other sites
sulam Posted March 6, 2014 Report Share Posted March 6, 2014 pytanie do właścicieli replik, jak po tych kilku miesiącach oceniacie w użytkowaniu tą replikę pod względem jakoś/cena/awaryjność bo przymierzam się do http://gunfire.pl/product-pol-1152201364-Replika-karabinka-PTW-MK4.html Quote Link to post Share on other sites
SAiMOn1983 Posted March 7, 2014 Report Share Posted March 7, 2014 a kto wie co to jest za sprezyna z zestawu ktora znajduje sie w kartonie? co to jest zapas ? :) czy moze jakas inna? (np,:slabsza) Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted March 7, 2014 Report Share Posted March 7, 2014 A&K w pierwszej serii miały cylinder z M150, teraz ponoć są na M130, stąd różnica w kolorze. Quote Link to post Share on other sites
dik89 Posted March 7, 2014 Report Share Posted March 7, 2014 czyli jednak druga seria. z czasem zobaczymy, czy i na czym polega to ulepszenie hu i elektroniki. Quote Link to post Share on other sites
SAiMOn1983 Posted March 7, 2014 Report Share Posted March 7, 2014 Nath czyli sam zauwazyles ze pojawila sie nowa seria (moze ma wprowadzone jakies poprawki ) ja bardzo chce w to uwierzc bo kupilem ta replike :) i mam zloty cylinder 130 ,czarna prowadnice kolby i lacznik miedzy plytkami ten trzypinowy mam czarny a nie czerwony jaki widzialem w pierwszych modelach Quote Link to post Share on other sites
ravkill Posted March 7, 2014 Report Share Posted March 7, 2014 Pytanie, czy zmiany, to poprawki, czy też oszczędności i zmieniony podwykonawca. Nie każda zmiana, jest poprawką. Czasem wręcz na wspak.. Quote Link to post Share on other sites
SAiMOn1983 Posted March 8, 2014 Report Share Posted March 8, 2014 oczywiscie dowiemy sie tego po jakims czasie uzytkowania nadal nic nie znalazlem na temat zagadkowej sprezyny z kartonu --- czy ktos juz ja rozgryzl?? czy taka sama czy inna, jak tak to jaka? ja dzisiaj przed gra mialem problem cala szczeka wyjechala do tylu a tlok zostal -- ktos juz pisal o wklejaniu zebow i zeby od tego zaczac takze troche usmiech z mojej twarzy dzisiaj zjechal :icon_smile: poraz pierwszy??? :icon_biggrin: dzisiaj rozkrecilem cylinder w ramach wklejania zebow i przy okazji okazalo sie ze zagadkowa sprezyna jest do niczego :icon_smile: ta w cylindrze jest wezsza Quote Link to post Share on other sites
levis Posted March 11, 2014 Report Share Posted March 11, 2014 nie wiem czy dobrze wyczytalem ale obecnie w naszychh sklepach pojawila sie wersja z poprawionym hu i elektronika czy cos wam wiadomo na ten temat ? Pierwsza dostawa replik do gunfire była felerna. Żaden egzemplarz nie działał i nie strzelał. Cała partia została zwrócona do Chin. Teraz przyszły działające i ot nowa poprawiona wersja ;p Dtw, ctw i ptw a&k to wszystko jest na licencji systemy pierwszej wersji 2007. Te same wady co pierwsza systema to samo teraz w chińczykach (silnik, elektronika). Odkupili patent i jadą na nim. Quote Link to post Share on other sites
nocone Posted March 12, 2014 Report Share Posted March 12, 2014 PTW systemy prosto z pudełka nie nadaje się do strzelania a co dopiero klony Quote Link to post Share on other sites
the-logan Posted March 12, 2014 Report Share Posted March 12, 2014 A to co napisałeś to masz jak rozumiem poparte wieloma konkretnymi przykładami, prawda? Quote Link to post Share on other sites
SAiMOn1983 Posted May 12, 2014 Report Share Posted May 12, 2014 i jak tam? temat troche umarl zanczy sie wszystko wszystkim dziala :) czy sa jakies nowe uwagi od uzytkownikow ,moze ktos wprowadzal jakies zmiany? ja zmienilem gumke i ja wkleilem co spowodowalo uzyskanie lepszego toru lotu kulki dodatkowo zmienilem lufe na stock systemy co wplynelo na uzyskanie lepszej powtarzalnosci na semi Quote Link to post Share on other sites
janciownik Posted May 13, 2014 Report Share Posted May 13, 2014 U mnie po około 1,5 k padł tłok - tzn, niby pracuje, niby wszystko jest ok - ale nie pobiera kulek. Na tłoku Systemy (złotym) wszystko działa ok - ogólnie dużo "kulturalniej" pracuje na tłoku systemy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts