luzak128 Posted May 28, 2013 Author Report Share Posted May 28, 2013 założona i przyznaje trzyma bezzarzutowo ....wolno ściskam tłok w cylindrze i nic nie ucieka ,lecz w całościowym teście ,,strzelanie do puszki'' kulkami 0.28g z dystansu 4 cm karabin jednostrzałowo nie jest w stanie przebić puszki (pożadnie ja wgniata) za 2gim strzałem przebija Quote Link to post Share on other sites
-=speedy=- Posted May 28, 2013 Report Share Posted May 28, 2013 tłok i dysza powinny chodzić w gearboxie delikatnie tłok powinien być zatrzymywany dopiero zatkaniu wylotu. Do cylindra i dyszy użyj oleju silikonowego zagęszczonego. Sprawdź czy wszystko chodzi poprawnie. Quote Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted May 28, 2013 Report Share Posted May 28, 2013 Pamiętaj ze tłok i cylinder to nie wszystko. Wazna jest również szczelność dyszy na głowicy cylindra i tego jak dysza uszczelnia się w komorze hopup. Dopiero szczelność całego okładu zapewnia maksymalne wartości fps przy danej sprężynie. Quote Link to post Share on other sites
luzak128 Posted May 31, 2013 Author Report Share Posted May 31, 2013 ogólnie uzywam smaru sylikono-teflonowego, i chyba jest OK .....nom ...może dysza jest do wymiany ? moze w niej siedzi problem ? Quote Link to post Share on other sites
luzak128 Posted June 1, 2013 Author Report Share Posted June 1, 2013 i takie jeszcze drobne pytanko w jakim sklepie inter. mogę kupić jakieś dobre kulki 028g do mojej repliki Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted June 1, 2013 Report Share Posted June 1, 2013 0,28g bierz od G&G, Blaster Devil, Madbull. specshop.pl Quote Link to post Share on other sites
luzak128 Posted June 1, 2013 Author Report Share Posted June 1, 2013 a kulki Guarder ? jak sie widzą ? dobre są ? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted June 1, 2013 Report Share Posted June 1, 2013 Podobno nowe serie są porównywalne z G&G. Miałem dwie paczki 0,25g i były OK. Quote Link to post Share on other sites
luzak128 Posted June 3, 2013 Author Report Share Posted June 3, 2013 (edited) możecie mi polecić jakiś tłok i dyszę do mojej cm.042 ? gdyż chciałem zamówić zestaw mały składający się z kulek dyszy i tłoka (pasującego do stockowego GB cm042 i by głowica tłoka pasowała) ....prosze o pomoc gdyż sie nie znam na tym ,oczywiście by był było wmiare tanie (studencki budżet) ;) Edited June 3, 2013 by luzak128 Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted June 4, 2013 Report Share Posted June 4, 2013 SHS. Quote Link to post Share on other sites
-=speedy=- Posted June 5, 2013 Report Share Posted June 5, 2013 Dyszę bym polecił tą gdyż daje naprawdę genialną szczelność: http://www.airsoftarmory.pl/pl/p/Core-dysza-AK-podwojnie-uszczelniona/78 z kolei tłok poleciłbym ten, gdyż działa spokojnie ze sprężyną u mnie m155 elementa na full auto (po dodatkowym odciążeniu przy rofie 21rps), a dodatkowo ma już fabrycznie usunięty przedostatni ząb, także będzie idealny: http://www.airsoftarmory.pl/pl/p/Core-tlok-z-14-stalowymi-zebami-CNC/82 Quote Link to post Share on other sites
luzak128 Posted June 7, 2013 Author Report Share Posted June 7, 2013 a istnieja jakieś tańsze a dobre alternatywy ? Quote Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted June 7, 2013 Report Share Posted June 7, 2013 Raczej nie ma. Ceny będą podobne lub wyższe. Quote Link to post Share on other sites
luzak128 Posted June 7, 2013 Author Report Share Posted June 7, 2013 a jakie sklep możecie mi polecić gdzie kupie kulki tłok i dysze w przystępnej cenie ? Quote Link to post Share on other sites
-=speedy=- Posted June 7, 2013 Report Share Posted June 7, 2013 Na stronie Airsoftarmory.pl są bardzo dobre ceny, sklep jest sprawdzony fachowa obsługa, dobre produkty, wydałem już tam spore sumy pieniędzy (ascu, komora ascu, tłok modify, zębatki DSG, chrono xcortecha i wiele innych rzeczy) także z czystym sumieniem polecam sklep moim zdaniem zasługuje na ocene 10/10pkt, a poza tym jest teraz promocja dla nowych klientów 5% zniżki także tym bardziej warto. Z kulek poleciłbym ci G&G i Blaster Devile (kupuje je także w tym sklepie), są bardzo dobrej jakości ale raczej powiedziałbym, że najwyższej bo używam ich z lufami PDI 6.01 oraz prometheus 6.03 (nigdy na nich nie miałem zacinki, a na innych czyli guarderach, madbullach i wielu firmowych zacinki się zdarzały). Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted June 10, 2013 Report Share Posted June 10, 2013 (edited) Dobra tania alternatywa do dysze SHS. Koszt około 15zł a szczelność wyśmienita. A tłoki SHS też nie są drogie bo około 25zł. Noo taniej się nie da. Edited June 10, 2013 by gloomer Quote Link to post Share on other sites
luzak128 Posted June 11, 2013 Author Report Share Posted June 11, 2013 i to kocham ;) dobry stosunek jakość /cena ....a co sądzicie o tym sklepie i o tej gumce hop-up http://azteko.pl/gumki-c-18_45_292.html?filter_id=12 Quote Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted June 11, 2013 Report Share Posted June 11, 2013 (edited) Sklep Polecam. Gumka jest polecana na forum. Co do tlokow SHS-a to gdzie widzieliscie tlok SHS z pelna metalowa szczenka za 25zl?? Edited June 11, 2013 by chomik_pl Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted June 11, 2013 Report Share Posted June 11, 2013 Ja polecam bardziej gumki systemy bo G&G nie uszczelnie się na wszystkich dyszach. Swojego czasu kupowałem go w cytadeliasg ale nie mogę go nigdzie wyszukać. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted June 11, 2013 Report Share Posted June 11, 2013 Ja za swój dalem 35zł + koszty wysyłki. Najtaniej jak znalazłem. Quote Link to post Share on other sites
luzak128 Posted June 11, 2013 Author Report Share Posted June 11, 2013 możecie mi polecić w tym sklepie dysze i gumke hop up które by do siebie idealnie pasowały ? oczywiście w studenckim budżecie ;)) a tłok SHS będzie pasował z stockowa głowica tłoka ?? jak sie demontuje taką głowice ? Quote Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted June 11, 2013 Report Share Posted June 11, 2013 (edited) Przeszukaj youtube jest tam pelno filmikow na ktorych jest pokazana jak wymienic praktycznie wszstkow gearboxie Edited June 11, 2013 by chomik_pl Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted June 11, 2013 Report Share Posted June 11, 2013 Jeśli głowica nie jest przykręcana od przodu to tak. Szukaj w jednym sklepie części, które chcesz. Masz już wszystko na talerzu. Quote Link to post Share on other sites
luzak128 Posted June 11, 2013 Author Report Share Posted June 11, 2013 a to to ja wiem lecz która gumka hop up bedzie idealnie szczelna z jaka dyszą ? tak by wyeliminować taką nieszczelność ... Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted June 11, 2013 Report Share Posted June 11, 2013 Dobra gumka HU będzie szczelna z odpowiedniej długości każdą dyszą. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts