Trzmiel Posted March 17, 2017 Report Share Posted March 17, 2017 No to świetnie, to już wiesz że ta tuba ma 2x gorsze parametry od współczesnych? Dodatkowo biorąc pod uwagę badziewny obiektyw z Dipola D128 i cenę chyba już wiesz że lepiej kupić envis/pvsa. Quote Link to post Share on other sites
dino1984 Posted March 17, 2017 Report Share Posted March 17, 2017 Co z tego skoro mnie na niego nie stać? Masz na zbyciu PVSa ze "współczesną tubą" za 5000 PLN? Biorę od ręki! Po co porównujesz sprzęty z dwóch różnych półek? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted March 17, 2017 Report Share Posted March 17, 2017 Ale co mnie interesuje na co Cię stać? Kolega który się zastanawia ma większy budżet. Quote Link to post Share on other sites
dino1984 Posted March 17, 2017 Report Share Posted March 17, 2017 Starasz się za wszelką cenę wykazać, że zamiast mojego D128 z MX10160 lepiej kupić PVSa ze współczesną tubą, więc Ci pokazuję bezsens tego rozumowania. EOT Za cenę nowego D128 ze sklepu lepiej zdecydowanie szukać gen.3. Quote Link to post Share on other sites
mafo Posted March 21, 2017 Report Share Posted March 21, 2017 Chcialbym sie spytac czy udalo sie komus sprowadzic pvs14 z USA ?. Kupic na ebayu z wysylka do znajomego/rodziny w US a nastepnie wysylka do PL ? Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted March 22, 2017 Report Share Posted March 22, 2017 Myślę, że jest sporo takich osób :) Quote Link to post Share on other sites
matax80 Posted March 23, 2017 Report Share Posted March 23, 2017 Chcialbym sie spytac czy udalo sie komus sprowadzic pvs14 z USA ?. Kupic na ebayu z wysylka do znajomego/rodziny w US a nastepnie wysylka do PL ? A bezpośrednio do Polski nie można? Czy nie przejdzie? Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted March 23, 2017 Report Share Posted March 23, 2017 A bezpośrednio do Polski nie można? Czy nie przejdzie? ITAR, i tyle w temacie. Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted March 23, 2017 Report Share Posted March 23, 2017 Żaden szanujący się obywatel nie wyśle ITARowego towaru za granicę, bo kary są naprawdę dotkliwe. Quote Link to post Share on other sites
morf124 Posted March 29, 2017 Report Share Posted March 29, 2017 Witam koledzy przymierzam się do zakupu noktowizora mój budżet 6 do 7 tys zł. Mam też na oku używane nokto https://www.olx.pl/oferta/noktowizor-m21-gener-2-CID767-IDiT1bX.html#1203f05932 Proszę was o opinię Quote Link to post Share on other sites
W2o Posted March 29, 2017 Report Share Posted March 29, 2017 Celuj raczej w gen3 niż gen2. Budżet na granicy, ale raczej coś znajdziesz. Gdybyś zdecydował się jednak na sprzęt z podanego linku, to niech sprzedający zrobi fotki tuby po odkręceniu okulara i obudowy baterii. O fotce prezentującej jakość obrazu to nawet nie wspomnę. Jak już będziesz je miał, to wrzuć na forum i będziemy się pastwić :-) Napisz też coś więcej czego szukasz - celownika, monokularu doręcznego, noszonego na głowie itp..... Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted March 29, 2017 Report Share Posted March 29, 2017 Witam koledzy przymierzam się do zakupu noktowizora mój budżet 6 do 7 tys zł. Mam też na oku używane nokto https://www.olx.pl/o...html#1203f05932 Proszę was o opinię To jest Gals M21. Jeszcze niedawno kosztował 5 tys. Nowy egzemplarz kosztuje 1320 $ - taką cenę otrzymałem od producenta, gdy jeszcze interesowałem się tym modelem. Na rosyjskich portalach, w zależności od wyposażenia, kosztował od 35 tys. do 60 tys. rubli (2,5 tys. - 4 tys. zł) Myślę, że jeśli się na niego zdecydujesz, warto ponegocjować cenę. Quote Link to post Share on other sites
morf124 Posted March 29, 2017 Report Share Posted March 29, 2017 A ogólnie Glas M21 to dobry wybór może macie jakieś inne propozycje . Będę wdzięczny za linki Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted March 29, 2017 Report Share Posted March 29, 2017 Jak trochę poczekasz to będę miał envisa gen 3 thin film, niemalże w twoim budżecie. Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted March 29, 2017 Report Share Posted March 29, 2017 Trzmiel, ile? Quote Link to post Share on other sites
morf124 Posted March 29, 2017 Report Share Posted March 29, 2017 Nie pali mi się z tym Nokto aż tak bardzo jestem ciekaw twojej propozycji trzmiel. Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted March 30, 2017 Report Share Posted March 30, 2017 Zapraszam na PW. Quote Link to post Share on other sites
morf124 Posted March 30, 2017 Report Share Posted March 30, 2017 Znalazłem też takie cuda https://spy-optic.pl/celowniki-noktowizyjne/152-celownik-cyfrowy-z-krzyzem-celowniczym-armasight-drone-pro.html https://spy-optic.pl/celowniki-noktowizyjne/204-celownik-noktowizyjny-armasight-spear-gen-2-.html https://spy-optic.pl/monokulary-wielozadaniowe/31-luneta-noktowizyjna-armasight-sirius-gen-2.html ten drugi ma dobrą cenę Quote Link to post Share on other sites
W2o Posted March 30, 2017 Report Share Posted March 30, 2017 1: Cyfrowe nokto, bez względu na producenta, odpuść od razu. 2: Musisz się zastanowić czego potrzebujesz i jakie masz oczekiwania. 3: Jeśli budżet którym dysponujesz pozwala na zakup sprzętu gen3, to nie zastanawiaj się nad gen2 lub cyfrowymi wynalazkami. Różnica w jakości obrazu pomiędzy gen2/2+ a gen3 jest naprawdę duża. 4: Jeśli nie przekonuje Cię zdanie osób które miały w łapkach (używają) sporo różnego sprzętu i na bieżąco się tematem interesują to można : a) przeczytać recenzję porównawczą (polecam ar-15, na wmasg chyba LogaN napisał artykuł), b) zorganizować spotkanie ludzi z różnym sprzętem nvg, zrobić testy (i koniecznie napisać recenzję:-) c) pooglądać trochę filmików na youtube (reklamówki producentów omijać szeroko) i wyrobić sobie swoją opinię na która też oczywiście czekam. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted March 30, 2017 Report Share Posted March 30, 2017 na wmasg chyba LogaN napisał artykuł Na razie ten artykuł utknął na etapie około 60% - stwierdziłem, że jednak jeszcze zbyt mało czasu spędziłem z dwoma urządzeniami, o których piszę, żeby być w stanie stosunkowo rzetelnie przedstawić sprawę - a lać wody nie chcę ;). Quote Link to post Share on other sites
morf124 Posted March 30, 2017 Report Share Posted March 30, 2017 Chciał bym wydać na sprzęt max 7 tys zł ale 1: Cyfrowe nokto, bez względu na producenta, odpuść od razu. 2: Musisz się zastanowić czego potrzebujesz i jakie masz oczekiwania. 3: Jeśli budżet którym dysponujesz pozwala na zakup sprzętu gen3, to nie zastanawiaj się nad gen2 lub cyfrowymi wynalazkami. Różnica w jakości obrazu pomiędzy gen2/2+ a gen3 jest naprawdę duża. 4: Jeśli nie przekonuje Cię zdanie osób które miały w łapkach (używają) sporo różnego sprzętu i na bieżąco się tematem interesują to można : a) przeczytać recenzję porównawczą (polecam ar-15, na wmasg chyba LogaN napisał artykuł), b) zorganizować spotkanie ludzi z różnym sprzętem nvg, zrobić testy (i koniecznie napisać recenzję :-) c) pooglądać trochę filmików na youtube (reklamówki producentów omijać szeroko) i wyrobić sobie swoją opinię na która też oczywiście czekam. Dziękuje za twoją opinię ale czy znajdę nokto 3 gen za max 9 tys zł jeśli tak to co polecasz i gdzie to kupić Quote Link to post Share on other sites
W2o Posted March 30, 2017 Report Share Posted March 30, 2017 Raczej bez problemu znajdziesz gen3 z tym budżetem Envis M703E (6,5-7,5 k pln) B.E Meyers (różne typy) - od 6-9kpln pvs7b/d - na granicy (może z ciut starszą tubą by się udało zmieścić w budżecie) pvs7a/c - czasami pojawiają się w dobrej cenie. Celowniki gen3 zazwyczaj są droższe, ale czasem trafia się okazja. Szczegóły raczej na PW. Quote Link to post Share on other sites
dino1984 Posted April 7, 2017 Report Share Posted April 7, 2017 Potrzebuję adapter DipolD128 ->Skullcrusher Pulsara. Ktoś coś, czy tylko CNC na zamówienie? Quote Link to post Share on other sites
dino1984 Posted April 8, 2017 Report Share Posted April 8, 2017 (edited) http://m.joemonster....wszej_generacji Co Wy na to? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka strona producenta: https://www.x20.org/color-night-vision/ Edited April 8, 2017 by dino1984 Quote Link to post Share on other sites
witaltas Posted April 9, 2017 Report Share Posted April 9, 2017 (edited) Cześć i czołem :icon_smile: Przepraszam, że wetnę się w dyskusję, ale mam kilka pytań Otóż mam PNW 57E i: 1) Chce sprawić sobie doświetlenie laserowe - a) czy jest sens bawić się w budowanie, czy lepiej kupić? b) czy muszę rozkręcić nokto, żeby wiedzieć jaki mam przetwornik, czy mam celować w jakiś konkretny zakres fal? 2) Czy jestem w stanie zredukować ten cholerny pisk? :D 3) Czy testował ktoś jakie napięcie jest dla niego najlepsze? Mam teraz 9v i zastanawiam się czy duża różnica byłaby przy lipo 11 4) Czy jest szansa zakombinować coś z regulacją optyki, żeby łapać ostrość już 'pod nogami'? Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuję za odpowiedzi :) Edited April 9, 2017 by witaltas Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts