Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Jaka replika na dłuższą metę ?

Recommended Posts

Witam.

Mam zamiar kupić replikę która mi długo posłuży, ale nie wiem która z nich jest lepsza i wytrzymalsza. Głównie chcem jedną z nich kupić do strzelania do: puszek, tarcz ewentualnie z kolegami.Mój budżet to 300 zł. A oto one :cool:

m58a http://www.sklep.airsoftguns.pl/product-pol-1152191187-Replika-strzelby-M58A.html

CM030 nie znalazłem linku.

CM121 http://www.sklep.airsoftguns.pl/product-pol-1152191181-Replika-pistoletu-CM121.html

MB03A http://www.sklep.airsoftguns.pl/product-pol-1152195847-Replika-karabinu-snajperskiego-MB03A.html

M59 DE http://www.sklep.airsoftguns.pl/product-pol-1152193702-Double-Eagle-M59-Sniper-Rifle.html

Nie muszą to być koniecznie repliki powyżej mogą być inne. Thx :icon_biggrin:

MB03 replika nie do zajechania. Miałem, strzelałem rok. Sprzedałem, strzela nadal. Ma juz około 5 lat i dalej na chodzie!

+sprawdz sobie AGMowska strzelbe - ponoć wytrzymała i mało awaryjna.

Edited by Said

Metal gearbox, 320 fps, metalowy mag jak za tą cene jest kozak. Okularki mam :] A z replik powyżej wymienionych przezemnie które byście proponowali bo niewiem ile przesylka kosztuje na taiwangun. Z góry thx :icon_biggrin:

Z wymienionych powyżej MB03.

A z tych których nie wymieniłeś - czytaj post Chomik_pl.

Do MB03 pasuje dokupić jakąś optykę, a gdy kupisz mp5 galaxy to zawsze masz też ogień ciągły którego czasem fajnie użyć dla odmiany, nadto replika jest bardzo dobra jak na swoją cenę :)

Strzelając bez pośpiechu do puszek ciężko zajechać w zasadzie jakąkolwiek replikę, mówię tu postrzelaniu co jakiś czas bez rzucania nią o drzewa :D

Mb03 ma około 430 fps (bo różnie to podają) i zasięg jako taki 50M (coś takiego).

Uwierz nam, kupując mp5 galaxy dokonasz lepszego wyboru niż mb03 ;)

Powiem tak, polecane wszędzie do znudzenia i osrania Cm.028. kwestia czy w drewnie czy z szynami. Mam z szynami lecz dopiero koło 5 miesięcy, jakoś daje radę, aczkolwiek mam zamiar kupić metalowe body bo w plastiku tak jakoś dziwnie wygląda. Koszt koło 100zł

Moim zdaniem Mp 5 Galaxy, mb-03 to już zależy jak trafisz.

jaja? 5 lat strzelania bez awarji ?

Hmmm... Koło 500 kulek i już padnięty sear? Niewiele więcej i padnięta regulacja komory?

Widać po prostu miałeś szczęście, ale bynajmniej nie oznacza to, że wszystkie te repliki tyle wytrzymują, bo tak niestety nie jest.

Hmmm... Koło 500 kulek i już padnięty sear? Niewiele więcej i padnięta regulacja komory?

Widać po prostu miałeś szczęście, ale bynajmniej nie oznacza to, że wszystkie te repliki tyle wytrzymują, bo tak niestety nie jest.

Mozliwe, dbac dbałem jak o kazda inną. Wiadomo, że nie szarpałem jak by to była palna itd. Replika na stockowych czesciach, przezyła u mnie jakies 2000 BB, potem poszła dalej - strzela do dzis.

Świetne odniesienie cenowo-jakosciowo-fartowo-dziwne bo 2 emki CA padły zaraz po wyjeciu z pudła;)

jak widać repliki to loteria

Edited by Said

Jeżeli nie będziesz jej katował 5 minutowymi seriami i będziesz o nią względnie dbał to powinna ci bezawaryjnie posłużyć rok, dwa, po tym czasie pewnie coś trzeba będzie wymienić.

Mimo wszystko to chińczyk i dużo zależy od tego na jaki model trafisz, jednak są to jedne z najlepszych chińskich replik w tym przedziale cenowym i nie bez powodu poleca je praktycznie każdy :icon_smile:

Edited by stalker51