HORMON Posted June 10, 2005 Report Share Posted June 10, 2005 Panowie być może faktycznie u mnie gorzej z oczkami nie upieram się aczkoliwek zdjątka które mam u siebie z zabezpieczenia ostatniej mszy papieskiej na pl.Piłsudskiego (05,04,2005) ewidentnie pokazują kolorek czarny ale może jest to faktycznie kwestia padania świała :?: 8) Link to post Share on other sites
Gromek Posted June 10, 2005 Report Share Posted June 10, 2005 Kombinezony te w roznym oswietleniu maja rozny kolor od czarnego do ciemnogranatowego, ale w rzeczywistosci sa ciemnogranatowe. amen Link to post Share on other sites
ORKAN_Hubert Posted June 10, 2005 Report Share Posted June 10, 2005 zdjątka które mam u siebie z zabezpieczenia ostatniej mszy papieskiej na pl.Piłsudskiego (05,04,2005) ewidentnie pokazują kolorek czarny Człowieku, masz kilka zdjątek i wypowiadasz się na temat koloru kombinezonów ZOA i SPAPów? Jesteś niepoważny Link to post Share on other sites
HORMON Posted June 10, 2005 Report Share Posted June 10, 2005 Wiesz mozliwe że jestem niepoważny...aczkolwiek nie wiem na jakiej to podstawie wysnułes takie podejrzenia ale oki...nie wiem też jakie masz kontakty w ZOA ale wiem jak często ja z nimi współpracuję na polu śłużbowym...i jak często mam doczynienia z ich sprzętem...i twierdze że jednak cos na ten temat wiem... 8) pozdrawiam niepoważnie :twisted: Link to post Share on other sites
ORKAN_Hubert Posted June 10, 2005 Report Share Posted June 10, 2005 Dyskusja się rozwija wyśmienicie. Niech moderator wykasuje ten OT bo szkoda na niego patrzeć. Link to post Share on other sites
HORMON Posted June 10, 2005 Report Share Posted June 10, 2005 Do moderatora faktycznie wyszło OT do kasacji. a żeby i to nie było OT http://foto.pap.com.pl/galerie_irak/cgi-bi...a=pokaz&id=5868 http://www.ksp.waw.pl/?page=Structure&id=1...gid=9&pic_id=61 http://www.gazeta.policja.pl/archiwum/1504/s8a2.html kilka foteczek ze stron internetowych...byc może okaże sie że faktycznie kombinezniki są granatowo-czarne...w tej chwili juz niewiem... :twisted: 8) Link to post Share on other sites
Mateo Posted June 10, 2005 Report Share Posted June 10, 2005 Wczoraj można było zobaczyć polaków zarówno w czarnych jak i oliwkowych kombinezonach w TVP 1. Wystepowali w ostatnim chyba odcinku w sumie kiepskiego serialu "Oficer". :-) Lepszy był seroal Glina z Radziwiłłowiczem w roli głownej. :-) Link to post Share on other sites
Kac Posted June 10, 2005 Report Share Posted June 10, 2005 Fotka ze strony jaką zapodał hormon, jak widać granatowe, natomiast w programie "Nie tylko dla komandosów" z 2004 ZOA mieli czarne. BTW jakoś mam sentyment do tamtego odcinka :D Link to post Share on other sites
Dalej Posted June 10, 2005 Report Share Posted June 10, 2005 Uwazam ze urban-cammo, choc moze nie najpraktyczniejsze, jest dobrym pomyslem. Czemu pytacie? Poniewaz w praktyce nie ma to wielkiego znaczenia, a jest znakiem rozpoznawczym polskich AT za granica. Jesli zrocicie uwage to kazda jednostka specjalna ma jakies swoje znaki szczegulne, czesto nawet dba sie o to by sie jakos wyrozniac (np nowe umundurowanie marines). Link to post Share on other sites
ORKAN_Hubert Posted June 10, 2005 Report Share Posted June 10, 2005 http://www.ksp.waw.pl/pliki/Galerie/AT/akcja1.jpg Fotka ze strony jaką zapodał hormon, jak widać granatowe, natomiast w programie "Nie tylko dla komandosów" z 2004 ZOA mieli czarne. BTW jakoś mam sentyment do tamtego odcinka :D słów mi brak..... czarne to oni mieli USe pod sam koniec, w scenie ze śmiegłowcem i w Wędrzynie Link to post Share on other sites
tomson Posted September 21, 2005 Report Share Posted September 21, 2005 Antyterroryści używają najczęściej czarnych ponieważ kolor czarny bardziej działa psychologicznie (jak to mówił mój znajomy z AT) "jażeli mam na sobje plamiak to bardziej widać części chronione, owszem gdyby kamizelki i nakolanniki były w koloże takim samym jak kombinezon (plamiak) to byśmy i może nawet chodzili. Ale podczas szturmowania mieszkania załuważyłem, że ludzie doznają o wiele większego szoku gdy widzą nas w czarnych kombinezonach. Zresztą sama nazwa wskazuje "czarny"-mroczny, przerażający, zły." Link to post Share on other sites
bartez8 Posted September 21, 2005 Report Share Posted September 21, 2005 łahehehehheheheheh Tomson, przeczytaj sobie cały temat i zobacz że już to było, co napisałeś :). Twój antek tak otwarcie gada o tym co robi ? ciekawy chłop. A propo tematu gdzie kupie taki własnie kombinezon ? moze byc czarny , granatowo-czarny, granatowy - moze być od ZOA, BOA, Zaskrońca:) - interesują mnie tylko oryginały?. P.S. http://www.wmasg.pl/maniacy.php?maniak=7268 fajny opis :) Link to post Share on other sites
RAI wilku Posted September 21, 2005 Report Share Posted September 21, 2005 http://www.ksp.waw.pl/pliki/Galerie/AT/akcja1.jpg Fotka ze strony jaką zapodał hormon, jak widać granatowe, natomiast w programie "Nie tylko dla komandosów" z 2004 ZOA mieli czarne. BTW jakoś mam sentyment do tamtego odcinka :D Skoro już jesteśmy przy kolorach to widać czarne i granatowe, na powyższym zdjęciu. Link to post Share on other sites
Nikolaj Posted September 21, 2005 Report Share Posted September 21, 2005 http://www.ksp.waw.pl/pliki/Galerie/AT/akcja1.jpg Fotka ze strony jaką zapodał hormon, jak widać granatowe, natomiast w programie "Nie tylko dla komandosów" z 2004 ZOA mieli czarne. BTW jakoś mam sentyment do tamtego odcinka :D słów mi brak..... czarne to oni mieli USe pod sam koniec, w scenie ze śmiegłowcem i w Wędrzynie Zeby byla jasnosc. "Cwiczylismy" z AT w Wedrzynie (z Drewniakiem i Przepiórą), wlasnie wtedy kiedy krecili te odcinki. Bylem uczestnikiem obozu z fundacji GROMu. Mieli tam i czarne mundurki (czy byly to USy nie wiem, nie przyjrzalem sie) i plamiaki. Link to post Share on other sites
Springfield Posted September 24, 2005 Report Share Posted September 24, 2005 Ja tam się twoich błędów czepiał nie będe,tomson też człowiek :wink: . Według mnie noszą czarne. Przynajmniej CBŚ. Raz przypadkiem :wink: wpadłem w ich akcję (no nie, nie mnie zgarnąć próbowali :D , a tak serio to naprawdę to był przypadek) i widziałem czarne mundury(ewentualnie ciemno granatowe, bo ciemno było :P ). Szacunek, panowie. Link to post Share on other sites
tomson Posted October 1, 2005 Report Share Posted October 1, 2005 Sam se "WOŹNY" odpuść!!!!!!!! Wracaj do miotły korytaże zamiatać i dzieciom kurtki z szatni wydawać jak to "woźny" w szkole robi. :twisted: (Heh ktoś ci to musiał wreszcie powiedzieć :twisted: ). Link to post Share on other sites
Stolar Posted October 1, 2005 Report Share Posted October 1, 2005 Heh ktoś ci to musiał wreszcie powiedzieć Aleś mu powiedział :lol: jak to "woźny" w szkole robi Widzę że już przezywasz co będzie działo się w miejscu, w którym znajdziesz się dopiero za parę lat. Tak was leżakowaniem w przedszkolu stresują? Link to post Share on other sites
Karczycho Posted October 1, 2005 Author Report Share Posted October 1, 2005 zrobil sie burdel , wiec ja tez budrel-posta napisze Ja bym prosil o banana dla Pana tomsona Link to post Share on other sites
tomson Posted October 1, 2005 Report Share Posted October 1, 2005 Twoja prośba mnie wcale niewzrusza! Link to post Share on other sites
Springfield Posted October 2, 2005 Report Share Posted October 2, 2005 Jak burdel to burdel. Też coś napisze, ale w obronie woźnego :twisted: . Pamiętajcie, że trzeba sie uczyć, bo nauka to do potęgi klucz, a kto będzie miał dużo kluczy ten będzie woźnym :P !!! Link to post Share on other sites
Kapral Posted October 2, 2005 Report Share Posted October 2, 2005 Twoja prośba mnie wcale niewzrusza! Ciągnij mi lache Link to post Share on other sites
PeePee Posted October 2, 2005 Report Share Posted October 2, 2005 Twoja prośba mnie wcale niewzrusza! Ciągnij mi lache ROTFL, powiedział co wiedział. Ahh ale ten kapral bezpośredni 8) Link to post Share on other sites
Recommended Posts