artisw Posted November 21, 2005 Report Share Posted November 21, 2005 Nie jestem za bardzo techniczy, ale jeśli zdefiniujesz co dokładnie na temat gwintu chcesz wiedzieć to postaram się pomóc. Co do sensu twoja sprawa, ale on naprawde jest cichszy z tłumikiem. Tyle że jeśli zależy ci na wyglądzie to musisz go pomalować i polakierować samemu. widziałem Cię z tym gunem na kilku strzelankach na sajgonie, mam pytanie czy podczepiając tłumik zwiększamy osiągi guna, zamierzam go w najbliższym czasie kupić i musze jak najwięcej o nim wiedzieć, jak bedziesz chciał pogadać to pisz na gg:4333333 Quote Link to post Share on other sites
Guest Kret Posted November 22, 2005 Report Share Posted November 22, 2005 Jeśli komuś się przyda... www.pb.end.pl , artykuł "Nowości z military.pl". Pozdrawiam Kret Quote Link to post Share on other sites
Max_E Posted November 25, 2005 Report Share Posted November 25, 2005 Magazynki dodatkowe właśnie się pojawły na TaiwanGun Cena 79zł 8O mniej jak za maga do rugera 8O P.S. looknijcie na ceny pozostałych magów :twisted: Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted December 7, 2005 Report Share Posted December 7, 2005 Posiadam te bron od okolo dwoch miesiecy... Moje wrazenia sa jak najbardziej pozytywne - nie mam problemow z ulatniajacym sie gazem, z czystym sumieniem moge powiedziec ze pojemnik w magazynku jest szczelny. Spust na poczatku bardoz ciezko chodzil, ale chyba nareszcie sie troche rozruszal ;). Moc istotnie ma potezna, jak wynika to z opisow (uzywam kulek 0.25 g od Tajgun'a). Minusy : mimo usilnych prob moj znajomy, nota bene uzytkownik tegoz zacnego forum, nie byl w stanie odnalezc lokalizacji gumki hopup, a co za tym idzie - wyregulowac jej ;-(. Ostatni mankament to fakt ze ulamal sie drobny element gornej czesci z tylu broni (miejsce, na ktorym w zasadzie spiera sie czesc gorna gdy ciagniemy ja w naszym kierunku celem umieszczenia w komorze pierwszej kulki). Otoz prawa czesc tych "schodkow" (troszke ten element przypomina schody) jakims cudem sie odlamala... Nie przeszkadza to w uzytkowaniu broni, zwlaszcza ze nadmiar pzosotalego plastiku/ABS'u spilowalem, a celem uzyskania jeszcze lepszego efektu zamierzam pokryc go czarnym matem. Nie wiem w jakiej styuacji ulamala sie ta czesc, bron znalalzem w takim stanie w pokoju w ktorym dzien wczesniej odbywala sie mocno zakrapiana impreza - oczywiscie nikt sie do tego nie przyznal, jednak podejrzewam ze po jakosci wykonania i ciezkosci broni mogli sie poczuc zbyt pewnie i wyczyniac z nia cuda (rzucac nia itp.). Aha, uzywam Ultrair Gas'u i gun spokojnie strzela (choc oczywiscie slabiej) do 8-7 stopni celsjusza... Gdy temperatura zeszla do 4 odmowil wspolpracy. Gdyby byly jeszcze jakies problemy badz odkryte mozliwosci - napisze... Quote Link to post Share on other sites
Max_E Posted December 9, 2005 Report Share Posted December 9, 2005 Przymierzam sie do SOCOM'a i mam nastepujace pytanie : Jakich kulek używacie w swojej klamce ? 0.2 czy 0.25 ? Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted December 9, 2005 Report Share Posted December 9, 2005 Przymierzam sie do SOCOM'a i mam nastepujace pytanie : Jakich kulek używacie w swojej klamce ? 0.2 czy 0.25 ? Okraglych :wink: Z innej beczki, czy ktos probowal podczepic latarki do pistoletow sprzedawane na mg? w opisie jest tylko enigmatyczne pasuje do Glocków i innych modeli, a niestety niechcialbym aby po wywaleniu prawie 300 stow ta mala rzecz okazala sie niepridatna. I jak to jest wkoncu z tym hopsiupem jest czu go nie ma, jezeli go nie ma to co sprawia ze kulka leci na te 30m prostym lotem Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted December 10, 2005 Report Share Posted December 10, 2005 Co sprawia - nie wiem... Nikt do tej pory (w tym ja) nie moze sie w tej giwerze doszukac hop-upu ;-(... Niemniej jednak, jak napisal Yunior_5, zasieg mimo tego jest niezmiernie satysfakcjonujacy. Co do latarek nie obiecuj sobie cudow - zadne z posiadanych przeze mnie akcesoriow (latarka taktyczna, celownik laserowy) nie pasowalo do SOCOMowej szyny - pistolet jest po prostu "za szeroki" ;-(... Z tego wlasnie powodu poszukuje do odkupienia samego systemu LAM jaki byl dolaczony do SOCOMa w wydaniu Tokyo Marui. Max_E : Uzywam 0,25 g... 0,2 nie ma co, bo pod koniec lotu kulka zaczyna wariowac... Lepiej niech leci krocej, a pewnie i celnie ;-)! Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted December 11, 2005 Report Share Posted December 11, 2005 Dziwna sprawa z tym hopsiupem ale przy takich osiagach jest to tzw szczygiel :) Maxavelli zainspirowany Twym postem wszczolem poszukiwania i tak: latarek nie musisz sie pozbywac gdyz jest to [/url] dla osob chcacych zachowac klimat MK23 LAM w wersji prototypowej firmy TM Natomist dla osob majacych luzem 1400$ oryginalny LAM do MK23 Mod1 firmyStreamlight Ja osoboscie napalilem sie na ostatnia pozycje Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted December 11, 2005 Report Share Posted December 11, 2005 Mnie z kolei, jak na fantyka MGS przystalo, spodobala sie opcja numer 2, czyli LAM ala Tokyo Marui... Niestety 60$ skutecznie ostudzilo moj zapal - to prawie tyle, co sama bron! Jedno jest pewne - imitacja nie jest tyle warta... Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted December 11, 2005 Report Share Posted December 11, 2005 Maxvelli ale tyo nie jest imitacja o ktorej wspominales, jest to modól z latarka, z tym ze przypominam ze ten typ byl prototypem i nie zostal wprowadzony do uzycia Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted December 12, 2005 Report Share Posted December 12, 2005 Niewazne, ze nie zostal wprowadzony do uzytku. Wazne, ze wystepowal w Metal Gear Solid ;-D! Quote Link to post Share on other sites
DZEQ Posted December 13, 2005 Report Share Posted December 13, 2005 Yunior na jednym z larpow(bodajrze ostatnim jak Cie nie bylo :twisted: jeszcze) koles mial assasina. Probowalem mu podczepic standardowa 20mm montaz z latarka. okazalo sie ze szerokosc jest ok ale jest inny problem: czyna pod lufa jest OKRAGLa. zarys nie jest |__| ale na dole jest obly. przez co "zabki od montarzu" nie lapia rowkow w szynie. trzeba by sie troche pobawic malym okraglym pilniczkiem i zrobic naciecie na srubke laczaca okladki montarzu(te "zabki"). wtedyy masz mozliwosc montazu. w jednej pozycji ale po co komu wiecej...... Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted December 13, 2005 Report Share Posted December 13, 2005 Wlasnie na tamtym LARPie wzialem w moje lapki ta replike strzelilem i szczena mi opadla widzac jaki to ma zasieg, na tym samym larpie kolesiowi sie magazyneg spsul, a dokladnie ulamala sie bodajze ta czesc co blokuje kulki przed wypadnieciem. Quote Link to post Share on other sites
DZEQ Posted December 13, 2005 Report Share Posted December 13, 2005 Mozliwe. Nie wiem jak sie skonczyl niestety........... Ale mnie tez zaszokowal kopniak tego malenstwa. Zmaowienie juz zlozone ;) Quote Link to post Share on other sites
lup Posted December 15, 2005 Report Share Posted December 15, 2005 tez mam SOCOMa a do niego zamiast pilowania dokupilem taniego elektryka: http://www.airsoftguns.pl/?v=160& i mam teraz szyne z rączką do QCB jest super (bez tłumika) a i w terenie z nim biegałem :) Quote Link to post Share on other sites
stn Posted December 15, 2005 Report Share Posted December 15, 2005 jesli kogos intersuje tu jest maly opisik ktory sporzadzilem nie jest kompletny z powodu niemoznosci dokladnej regulacji HU jak narazie ale jestem na coraz to lepszej drodze http://asg.toxic.pl/board/viewtopic.php?p=1357#1357 Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted December 15, 2005 Report Share Posted December 15, 2005 Bardzo ciekawa i suemienna recenzja... Podpowiedz mi jednak jedan rzecz - piszesz "Samo zdjęcie zamka to ustawienie go w odpowiedniej pozycji i wypchniecie od strony prawej repliki bolca bezpiecznika.". Czym zatem ejst owa "odpowiednia pozycja"? Quote Link to post Share on other sites
Bocian Posted December 15, 2005 Report Share Posted December 15, 2005 pewnie jest to pozycja taka sama jak w USP tactical czyli jakies 2-3 cm trzeba cofnac zamek by wciecie na nim ( sluzace do blokowania zamka po wystrzeleniu ostatniego naboju ) znalazlo sie w jednej lini z poczatkiem zwalniacza zamka. Quote Link to post Share on other sites
stn Posted December 15, 2005 Report Share Posted December 15, 2005 zeby nie bylo niedomowien prosze.. aha zapomnialem dodac o bardzo kiepskiej farbie na bezpieczniku ta replika ma 3 dni i jeszcze nie byla na akcji, co ciekawe z drugim wszystko jest ok Quote Link to post Share on other sites
Max_E Posted December 21, 2005 Report Share Posted December 21, 2005 A takie pytanie jak kurde używać tego dolnego ładowania kulek ? Bo na siłe to się niszczą , jest jakiś dobry sposób ? P.S. Czy wam też połamał się ABS'owy bolec/ce obok kurka ? Quote Link to post Share on other sites
stn Posted December 21, 2005 Report Share Posted December 21, 2005 A takie pytanie jak kurde używać tego dolnego ładowania kulek ? Bo na siłe to się niszczą , jest jakiś dobry sposób ? az chce sie rzec rtfd :P przeczytaj opis w linku pare postow wyzej dowiesz sie jak.. rozwiazac ten problem nic mi sie nie polamalo a skakalem z nim z ponad 3m [prawie siebie polamalem] Quote Link to post Share on other sites
carl Posted December 23, 2005 Report Share Posted December 23, 2005 Teraz w taiwangun'nie jest SOCOM Mk23 Heavy Weight od STTi za 169zl. Z tego co wiem jest to cena promocyjna do wyczerpania tej partii lub konca roku. Normalna cena to chyba 189zl. Strzelalem z niego i musze przyznac ze bylo calkiem przyjemne. Kopa ma dobrego (po zalozeniu tlumika 420fps) Quote Link to post Share on other sites
_Misza_ Posted December 23, 2005 Report Share Posted December 23, 2005 Te soccomy sie psują i mają bardzo słabo wykonane mag'i. Może mają kopa ale po co mi gun z 420 fps jeżeli wytrzyma miesiąc. Quote Link to post Share on other sites
carl Posted December 23, 2005 Report Share Posted December 23, 2005 Te soccomy sie psują i mają bardzo słabo wykonane mag'i. Może mają kopa ale po co mi gun z 420 fps jeżeli wytrzyma miesiąc. Co konkretnie sie tam psuje? Quote Link to post Share on other sites
_Misza_ Posted December 24, 2005 Report Share Posted December 24, 2005 Wady : - zaworek puszcza - bardzo "gówniany" materiał z którego zrobili magazynek powoduje że blokują sie kulki - ten materiał pęka w miejscu podawania kulek ... wygląda to mniej wiecej tak /o gdzie o to kulka. Ułamuje się /o to z prawej strony i kulki wylatują samoistnie. Pozdro. ps. w tym momencie kupno maga to wydatek bodajże 90 zł (około) czyli lekko nieciekawie. Zawsze jest gwarancja ale wiecznie ona nie trwa. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts