Jabol Posted December 27, 2005 Report Share Posted December 27, 2005 Zalety: -duża moc Wady: -syfon za syfonem, w Zimie sobie z tego nie postrzelacie. -straszne wykonanie ( wygląda jak zabawka, nie próbuje nawet imitować metalu ) -kiepska farbka, zeszła kumlowi już po 3 dniach,a jeszcze nie brał go na strzelanke. -kiepski plastik ( szybko się rysuje ) -blokowanie się kulek -kiepski gwint w tłumiku ( szybko się wyrabia ) -trudna regulacja hop-up'a ( trzeba za każdym razem rozkładać zamek ) -trudne rozkładanie ( najlepiej pomagać sobie narzędziami np. śróbokrętem ) Wnioski: -Dozbieraj kase i kup coś lepszego np. z KSC, KWA, TM , WA itp. -nie kupuj w Zimie -zbyt długo to ten pistolet nie będzie działał Tyle :) I takim optymistycznem akcentem chciałbym zakończyć . Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
asgkozak Posted December 30, 2005 Report Share Posted December 30, 2005 TAKI SAM TYLKO ŁADNIEJ OPISANY MK23 JEST NA: http://taiwangun.com/index.php?str=product...t&product_id=14 Jak sobie nie umiesz wyłączyć caps lock'a to poczytaj instrukcje komputera. Post zostawiam jedynie w celach edukacyjnych, pozostałe podobne będę wywalał. Pozatym pierwsze zdanie "lepszego" opisu zawiera kłamstwo: "Bezsprzecznie najmocniejszy obecnie produkowany pistolet na green gas!" U Rugerze im sie zapomniało? Chopin Quote Link to post Share on other sites
jackobi Posted December 30, 2005 Report Share Posted December 30, 2005 Chopin nie to zebym sie czepial :P ale ruger mk1 krotki ma 380 fps :P a socom z tlumikiem 420 ^^ wiec jednak jest troche mocniejszy :twisted: Quote Link to post Share on other sites
Chopin Posted December 31, 2005 Report Share Posted December 31, 2005 Chopin nie to zebym sie czepial :P ale ruger mk1 krotki ma 380 fps :P a socom z tlumikiem 420 ^^ wiec jednak jest troche mocniejszy :twisted: No cóż.. Nikt nie jest doskonały :) Dziękuję :) Quote Link to post Share on other sites
damian123 Posted January 2, 2006 Report Share Posted January 2, 2006 Ja mam tego socoma.Mam tylko jeden problem.Jak założe tłumik to po strzale kulka nagle skręca w prawą strone.CO mam z tym zrobić.Jak coś to używam kulek stti 0,2g Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted January 2, 2006 Report Share Posted January 2, 2006 Rozkrecic i wyregulowac Hop-Up. Pomysl tez o przesiadce na kulki 0,25 - mocniej tluka, a przy tej mocy i tak niezuwazysz roznicy w zasiegu skutecznym - i tak po 45-50 m 0,2g zaczynaja latac we wszystkie strony! Quote Link to post Share on other sites
damian123 Posted January 6, 2006 Report Share Posted January 6, 2006 Też tak myslałem że kulki bo od 20m zaczynają lecieć do góry.ASTO_Jabol nie wiem co ty masz do tego socoma.Jak dlamnie jest świetny.Jedyne co sie zgodze to że ma kiepską farbe i trudną regulację hop upa.A co do tych kulek które sie zacinają to wystarczy tylko nasmarować guna i tyle. Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted January 6, 2006 Report Share Posted January 6, 2006 To ze ma kiepska farbe uznaje za zalete - moj jest juz klimatycznie "odrapany" dzieki temu ;-)... Quote Link to post Share on other sites
makary Posted January 6, 2006 Report Share Posted January 6, 2006 To nie jest zaleta. To po prostu kiepska farba, plastik z resztą też taki sobie. Nie powinien wycierać się aż tak łatwo. A obtarcia będą klimatyczne, jak z poszczególnymi śladami będą się łączyły jakieś poważne wspomnienia z bojów... :twisted: Quote Link to post Share on other sites
artisw Posted January 11, 2006 Report Share Posted January 11, 2006 Ja osobiście posiadam tego socoma od dwóch tygodni (był na 2 strzelankach) i musze przyznać że jeszcze się nie rozczarowałem (jedynie to na początku ciężko się gas ładowało, tzn. trzeba było w idealnej pozycji trzymać), osiągi są jakie są czyli niezłe (na początku kulki 0,2 latały we wszystkie strony, ale to wina hop-up,a), musze przyznać że wykonaniem to on nie zachwyca, ale jak ktoś go kupywał to musiał odrazu nastawiać się na "plastikowość", jedna rzecz, która do tej pory mnie rozczarowała to zdejmowanie i zakłdanie zamka:/, jest tak kombinacyjne, przyczym trzeba mieć jakiś śrubokręt, ale mmi aż tak to nie przeszkadza, moja ocena (jak narazie) jest dobra, zobaczymy jak bedzie strzelał dalej. [ Dodano: 11 Sty 2006 08:47 ] Mam takie pytanie odnośnie hop-up'a: w jaki sposób następuje regulacja hop-upa ?? wiem że jest jakie pokrętełko, ale jak je przekręcam to gumka nie idzie e dół ani w góre, co to oznacza?? Quote Link to post Share on other sites
stn Posted January 11, 2006 Report Share Posted January 11, 2006 pisalem o tym w opisie.. mam to samo musialem podlozyc kawalek kliszy foto zeby zwiekszysc docisk.. ale raz jest dobrze a raz nie ;/ Quote Link to post Share on other sites
Maxdamage Posted January 13, 2006 Report Share Posted January 13, 2006 Ja również posiadam tom czy to wina hop-upa ale z tłumikiem to kulki lecą w prawo i do góry. [PISOWNIA!!] Quote Link to post Share on other sites
artisw Posted January 16, 2006 Report Share Posted January 16, 2006 Mi nie przeszkadza podczas strzelania, że czuje plastik, moc jest naprawde duża, wyregulowałem wkońcu ten hop-up albo inaczej, bardzo zmniejszyłem i teraz osiągi są zdumiewające, kulka leci tak prostym lotem, zaczyna spadać jak traci prędkość. Ostatnio spadł mi (przez nie uwage) ten gun i nic, jakoś się trzyma, nic nie lata w środku, oby tak dalej Quote Link to post Share on other sites
Moff Posted January 16, 2006 Report Share Posted January 16, 2006 Pistolet jest wart swojej ceny... niestety magazynek nie. Juz po 3 strzelaninie odpadla ta slawna czesc potrzymujaca ostatnia kulke co uniemozliwia dalsze zaladowanie magazynku. Gdyby chociaz magi byly tansze... ale nie sa, wiec ja namawiam do zakupu czegos lepszego. Quote Link to post Share on other sites
artisw Posted January 16, 2006 Report Share Posted January 16, 2006 MI też w magu odpadła jedna część ale nie przeszkadza to w strzelaniu, niestety jak wspomniałeś 79zł za maga to nie jest mało (przynajmniej dla mnie), może stanieją, zobaczymy Quote Link to post Share on other sites
cichyop Posted January 20, 2006 Report Share Posted January 20, 2006 zakupilem 2 modele 1 dla siebie i jeden dla kumpla w sumie jak dlamnie jestem zdegustowany system spustowy chodzi tez nieciekawie jak na giwere bez bb osobiscie polecam cos innego szkoda w to topic kase moja ocena 2+ ... zawsze lepsze od sprezyny NAUCZ SIE PISAĆ!!! JAKAŚ ORTOGRAFIA? INTERPUNCJA??? Chopin Quote Link to post Share on other sites
artisw Posted January 20, 2006 Report Share Posted January 20, 2006 niewiem co ty za model dostałeś, że napisane jest "made in china" już jak coś to made in taiwan, niewiem co dla Ciebie jest niewypałem, chyba nie miałeś tańszych replik stti (np. beretta - tam to byś się złapał za głowe), ten przynajmniej ma jako taki zasięg i moc, upadł mi z 2 razy i nic się nie popsuło, dlamnie może być! (za taką kase się opłaca!) Quote Link to post Share on other sites
labik Posted January 21, 2006 Report Share Posted January 21, 2006 Witam. Niedawno zakupiłem w/w giwere i już na 3 strzelance zaczoł szwankować sam z siebie. Oto problemy które się z nim dzieją: - spust się zacina często - kulki wylatują nawet 4 na raz - gaz nie idzie prawidłowo do komory z kulką tylko do środka pistoletu przez co widać w środku [po naciągnięciu zamka] biały nalot po gazie - gdy strzelam pistolet jakby 'piszczy'.... slychac taki charakterystyczny pisk przy wystrzale ktorego wczesniej nie bylo Jeśli coś se jeszcze przypomne to dopisze. Mam 2 magi i w obydwu są problemy więc to raczej wina pistoletu a nie magazynków. Pozdrawiam i prosze o pomoc. :) Quote Link to post Share on other sites
vaderski Posted January 21, 2006 Report Share Posted January 21, 2006 Witam w gronie sympatyków socoma. Mam go od kilku tygodni i jestem z niego nawet zadowolony. Uważam, że jego wykonanie w wersji KJW jest znośne. Nie przeszkadza mi brak oznaczeń i numeru seryjnego. Obawiam się jedynie o żywotność plastikowych elementów odpowiedzialnych za transmisję kulki. Po dodaniu celownika laserowego (adaptacja z elektryka) miło się nim ostrzeliwuje. Quote Link to post Share on other sites
mlin Posted January 21, 2006 Report Share Posted January 21, 2006 @Labik widac trafil ci sie jakis pechowy model... W calym tym temacie nikt nie wspomnial o podobnych problemach. Ja bym sie zaczal zastanawiac nad reklamacja... A poki co.. sam uwaznie sledze temat.. Quote Link to post Share on other sites
vaderski Posted January 21, 2006 Report Share Posted January 21, 2006 To co napisze może się wydawać mało odkrywcze, ale może Twój problem spowodowany jest cząstkami rozwalonej w komorze kulki (znam to z autopsji) czy rozkładałeś już „sprzęt”? Quote Link to post Share on other sites
labik Posted January 21, 2006 Report Share Posted January 21, 2006 To co napisze może się wydawać mało odkrywcze, ale może Twój problem spowodowany jest cząstkami rozwalonej w komorze kulki (znam to z autopsji) czy rozkładałeś już „sprzęt”?nie, wybiłem bolec ale niewiem jak bezpiecznie wyjąć zamek Quote Link to post Share on other sites
vaderski Posted January 21, 2006 Report Share Posted January 21, 2006 jesli kogos intersuje tu jest maly opisik ktory sporzadzilem nie jest kompletny z powodu niemoznosci dokladnej regulacji HU jak narazie ale jestem na coraz to lepszej drodzehttp://asg.toxic.pl/board/viewtopic.php?p=1357#1357 bardzo fajny opis Quote Link to post Share on other sites
artisw Posted January 22, 2006 Report Share Posted January 22, 2006 ja rówież napisałem opis: jest na stronie naszego teamu: www.swt.asg.prv.pl w dziale recenzje Quote Link to post Share on other sites
vaderski Posted January 22, 2006 Report Share Posted January 22, 2006 dzis spłodziłem obrazkową (zdjęcia) instrukcję rozkładu mk23. Gdy moja wiedza informatyczna mi na to pozwoli zapodam to na forum (jesli są chętni to prosze o info) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts