SouthMan Posted January 27, 2006 Report Share Posted January 27, 2006 Ej, może jak nie byś nie włączał to by jakoś wyglądało :wink: Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted January 27, 2006 Report Share Posted January 27, 2006 Te 2 czerwone punkty to chyba diody, bo się na lufie odbijają :wink: . Ale dla klimatu można by zamontować. Mnie tylko martwi to, że ten wyrób LAMopodbny :lol: jest montowany do szyny RIS. Jeszcze poczytam o samym karabinie - jak strzela celnie tak 15 metrów to kupię i przymierzę. Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted January 27, 2006 Report Share Posted January 27, 2006 TAK, TAK, TAK!!! Przeciez tu chodzi tylko i wylacznie o klimat - lamka z KSC tez nei nadaje sie do niczego... Glupi pomysl z zamotnowaniem jej tutaj ale po wstepnych ogledzinach wnioskuje (wyciecia niemal idealne jak pod SOCOMA) ze to cos bedzie pasowalo... Ale nei dam 50 zl po to zeby miec chinski syf w domu - pisze do nich czy nie maja na stanie samych lamow albo czy nie moga srpowadzic! No chyba ze ktos z okolic slaska chce ten karabin a ja za polowe jego ceny odkupie sam LAM, jesli bedize pasowal ;-) Quote Link to post Share on other sites
kugelblitz Posted February 2, 2006 Report Share Posted February 2, 2006 Ta kabura na 100% bedzie za mała ... Raczej nie jest za mało bo mi się Socom w niej mieści. Inna sprawa że przy tak rozwiązanym zwalnianiu magazynka juz dwa razy mi wypadł. Niestety po początkowych pozytywnych wrażeniach entuzjazm mi opadł. Ułamał się taki mały poziomy kawałek plastiku plastiku u wylotu magazynka, za to kulki zaczęły się zacinać (GoldFire'y ale i Excele też). Pozytywne jest że po wyregulowniu HU celność wzrosła znakomicie, a szczelność magazynka jest bardzo dobra. Co jednak z tego jak nie wiem kiedy wystrzeli a kiedy nie bo się kulki zakleszczyły w magu. Teraz to nawet sprzedać za bardzo nie ma jak, adrugiego magazynka nie kupię bo i tak się peewnie zepsuje. Chyba jednak żałuję że kupiłem. Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted February 2, 2006 Report Share Posted February 2, 2006 Też mi to pękło. Ja wydłubałem resztki tej poziomej części i strzela bardzo dobrze. Czasami się ostatnia kulka zatnie (nigdy jak jest więcej). Walę "Krakmanami" 8) Quote Link to post Share on other sites
mlin Posted February 2, 2006 Report Share Posted February 2, 2006 Ułamał się taki mały poziomy kawałek plastiku plastiku u wylotu magazynka, za to kulki zaczęły się zacinać (GoldFire'y ale i Excele też). A jest to wina wkladania magazynkow "na chucka norrisa" (czyt: efektownie, szybko, z charakterystycznym walnieciem w niego nadgarstkiem... no jak na filmach :) ) ? Czy te elementy sie lamia przy normalnym wkladaniu magazynka, ale np z powodu jakichs "przeciazen" podczas strzelania ? zamowilem dzisiaj tego socoma.. Jak dojdzie to popelnie jakas krotka recke.. Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted February 2, 2006 Report Share Posted February 2, 2006 Nie wkladalem magazynkow na "Chucka Norrisa" i ta czesc jest u mnie nadal cala. Pozdrawiam... Quote Link to post Share on other sites
vaderski Posted February 4, 2006 Report Share Posted February 4, 2006 Może problem nie tkwi w trwałości tego elementu a w tym, iż puszczana była w samopas sprężyna w magazynku, która dobijając kulki mogła to uszkodzić. Czy ktoś z was nie musiał rozpiłowywać magazynka do ładowania kulek? Mam wrażenie, iż to niedoróbka fabryczna. I jeszcze jedno czy ktoś ma dobrze spasowany magazynek? (Chodzi mi o to czy po umiejscowieniu go w gunie nie ma luzu bocznego) Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted February 5, 2006 Report Share Posted February 5, 2006 U mnie są luzy. :F Quote Link to post Share on other sites
mlin Posted February 6, 2006 Report Share Posted February 6, 2006 post polecial.. coz. ok zrefrazuje pytanie. wczesniej ktos pisal ze krecenie samym pokretelkiem od regulacji hop upa nic nie daje i trzeba podkladac jakies ustrojstwa typu klisza, karta telefoniczna itd, pod jakis mechanizm. Pytanie brzmi jaki mechanizm ? Gdzie konkretnie ? Moge prosic o zdjecie tego miejsca ? Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted February 11, 2006 Report Share Posted February 11, 2006 Mi regulacja HU dużo daje. Poza tym pojawił się problem, od odciągania zamka, pękł kawałej tylnej prowadnicy. Nie mogę przez to odciągać zamka, bo to połamię do końca (wydaje mi się, że pistolet dalej by działał, ale dziura z tyłu nie będzie zbyt ładna). Quote Link to post Share on other sites
Max_E Posted February 12, 2006 Report Share Posted February 12, 2006 Nie martw sie . mi się obydwie końcówki prowadnicy połamały i za bardzo nie ma rożnicy ,to tylko kawałek ABS'u :roll: Quote Link to post Share on other sites
labik Posted February 12, 2006 Report Share Posted February 12, 2006 Ja mam takie pytanko: Czy żeby wyregulować HU trzeba tylko troche pokręcić tym pokrętełkiem czy właśnie trzeba jeszcze coś pokombinować? =] Quote Link to post Share on other sites
Max_E Posted February 12, 2006 Report Share Posted February 12, 2006 Różnie bywa u mnie i u zdzisia pokretło działa , ale niektórzy musza coś podłożyc pod gumke by regulacia dawała jakieś efekty . Quote Link to post Share on other sites
mlin Posted February 12, 2006 Report Share Posted February 12, 2006 @Labik No wlasnie ja nie wiem czy to krecenie u mnie cos daje. Bo czasami kulka leci prosto (po "wyregulowaniu"), a czasami bije niemilosiernie do gory po 15metrach (na tym samym ustawieniu). Bede Ci mogl napisac cos wiecej dopiero w momencie gdy kupie sobie kulki 0.3, ktorym wiatr niestraszny :) Badzmy jednak dobrej mysli :) Quote Link to post Share on other sites
labik Posted February 13, 2006 Report Share Posted February 13, 2006 aha ...a jaki macie sposób na regulacje HU? Przekręcacie go o kilka stopni tym pokrętłem poźniej zakladacie spowrotem zamek i powtarzacie te czynność aż do skutku? 8) Troche to męczące :roll: Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted February 13, 2006 Report Share Posted February 13, 2006 ...a jaki macie sposób na regulacje HU? Przekręcacie go o kilka stopni tym pokrętłem poźniej zaklad Nie, używamy mocy Jedi i regulujemy Hop-Up bez rozkręcania :wink: . A tak serio, to dokładnie tak jak napisales. Quote Link to post Share on other sites
mlin Posted February 13, 2006 Report Share Posted February 13, 2006 sugeruje najpierw przekrecac ze skrajnej pozycji w skrajna pozycje (tj do oporu w lewo, a pozniej do oporu w prawo - zobaczysz czy to cos w ogole daje). pozniej sie baw w fine-tuning. Labik z jakich kulek strzelasz ? Quote Link to post Share on other sites
labik Posted February 14, 2006 Report Share Posted February 14, 2006 fine-tuning? :) strzelam z krakmanów 0,25 Quote Link to post Share on other sites
mlin Posted February 14, 2006 Report Share Posted February 14, 2006 przepraszam za termin z angielska. T taka choroba zawodowa, ze juz bez mala po polsku mowic nie umiem ;) fine-tuning - dokladne dostrajanie >>strzelam z krakmanów 0,25 I jak tor lotu ? Bije ci w gore ? Jak u Ciebie wyglada sprawa strzelania z tlumikiem ? (u mnie bije w prawo mocno) Quote Link to post Share on other sites
labik Posted February 15, 2006 Report Share Posted February 15, 2006 tak, u mnie po jakiś 15 metrach ostro bije w góre a co do strzelania z tlumika to sie lepiej nie wypowiadam :wink: Quote Link to post Share on other sites
mlin Posted February 15, 2006 Report Share Posted February 15, 2006 no wiec masz taka sama sytuacje jak ja. u mnie jest tak ze jak wyregulowalem hopsiupa do pozycji skrajnej (maks w strone w ktora pokazuje strzaleczka) to kulki lataly juz roznie, tzn niektore walily prosto przez jakies x metrow, az znikaly z widoku, a niektore apiać walily w gore. Wniosek ? Jakis efekt regulacji jest, postaram sie jeszcze rozwinac temat pozniej, bo poki co mam duzo nauki i nie mam kiedy strzelac. Wydaje mi sie jednak, ze kwestia jest jak najbardziej do przeskoczenia, bez uzywania wszelakich podkladek pod gumke itd.. Niemniej, zdecydowalem ze kupie sobie jakas tania, dluga sprezynke np FAMASa i ona bedzie sluzyc do "kampienia" (o ile w tej kategorii cenowej mozna w ogole o kampieniu mowic ;) ), a socom bedzie do CQB i sredniego dystansu. pozdrawiam i do przeczytania. Quote Link to post Share on other sites
Max_E Posted February 15, 2006 Report Share Posted February 15, 2006 Do CQB sie nie nadaje przy kulkach 0.25 bez tłumika ma 1,5J :roll: z tłumikiem nieco ponad 2J Quote Link to post Share on other sites
mlin Posted February 15, 2006 Report Share Posted February 15, 2006 zakladajac ze nikomu nie bede celowal w glowe, chyba nie bedzie az tak zle. Okulary z Ciastoramy za 10zl wytrzymuja serie z 4 metrow (zostal 1 maly slad, na 5 wystrzelonych kulek), a CQB to w moim malutkim rozumieniu cos okolo 4m wlasnie ;) Owszem, bedzie bolec, ale krzywdy nie zrobi. A przeciez zawsze, jesli ktos wyrazi glos sprzeciwu, moge go uzywac na dystansach 10-15-20m, a na 4m biegac z lopata or something ;) (Badz ze sprezynka, o ktorej mowa wyzej :P ) serd pozdrawiam. ~m Quote Link to post Share on other sites
MuFFaS Posted February 15, 2006 Report Share Posted February 15, 2006 no i po letorze tego tematu mam mieszane uczucia. po przeczytaniu recenzji z taiwanguna juz chcialem go zamawiac ale im dalej w las tym wiecej drzew (znaczy sie wiecej niedorobek w nim wylazi na wiezch) i teraz szczeze mowiac zaczynam sie zastanawiac nad rugerem. na szczescie przez najblizsze 2 miesiace nie bede mial kasy/czasu na swoja 1 replike (maturka i te sprawy) wiec pozostanie mi zbieranie informacji a samego zakupu dokonam dopiero gdy bede pewien na 100% puki co bede sie bawil wiatrowka za 50 zl z celownikiem optycznym za 25zl z ktorej jakis 30 metrow spokojnie trafiam w kapsel od piwa tylko ze wiatrowka ma 1 wade :/ mianowicie ciezko showac w kieszen cos co ma 120cm dlogosci i wazy prawie 4kg poza tym ladowanie po kazdym strzale tez nie jest zbyt przyjemne (sroki ze sie rozpisalem offtopic mam nadziejeze nikt mnie za to nie zabije ;] ) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts