dejo Posted June 21, 2006 Report Share Posted June 21, 2006 narabek wez wyciagnij sprezyne wez pilnik do pilowania metalu i spoiuj troche pozniej nasmaruj wyjmij opiolki metalu i sproboj jak sie zacinaja to jeszcze troche spiloj az do skutkumi sie juz nie zacinaja kulk :D Quote Link to post Share on other sites
narabek Posted June 21, 2006 Report Share Posted June 21, 2006 nom ale mam piłować w środku mahazynka czy spręzyne ? a i gdze dokładnie mam piłowac? Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted June 21, 2006 Report Share Posted June 21, 2006 kopsiu, ten wątek dotyczy socoma produkcji tokyo marui Serio ? :wink: A to na ile starcza zależy od butli. Na nowej starcza na 3-4 magi, na mojej obecnej nie starcza na 10 kulek :evil: Quote Link to post Share on other sites
dejo Posted June 21, 2006 Report Share Posted June 21, 2006 wyciagasz sprezyne i pilujesz w tym miejscu gdize sprezyna sie przesow po bokach i Quote Link to post Share on other sites
narabek Posted June 22, 2006 Report Share Posted June 22, 2006 ok rozumniem a jeszcze jedno pytanko jak sie go otwiera bo niemogę się mu dostać do bebechów i ustawić hop up przesmarować itp. ps. mam tego http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...roducts_id=1134 Quote Link to post Share on other sites
DrZeRT Posted June 22, 2006 Report Share Posted June 22, 2006 było o tym już dużo ale co tam... Przesuwasz zamek do tyłu aż takie małe wycięcie będzie na wysokości mechanizmu zabezpieczajacego zamek z prawej strony korpusu na górze jest metalowy bolec, który trzyma dźwignię bezpiecznika muszisz go wypchnać, gdy już wypchniesz całą dźwignię przesuwasz cały zamek do przodu mnijewięcej o jakieś 1,5 cm(więcej i tak nie da rady) i ciągniesz cały zamek do góry i do przodu. Wyjęceie lufu zewnętrznej i hopapu z zamka jest trudne i wymaga pokombinowania. Quote Link to post Share on other sites
narabek Posted June 22, 2006 Report Share Posted June 22, 2006 oki dzięki poradziłem sobie :) Quote Link to post Share on other sites
SIDIOUS Posted June 24, 2006 Report Share Posted June 24, 2006 Dałoby się dokupić dodatkowe magi do niego? Quote Link to post Share on other sites
labik Posted June 24, 2006 Report Share Posted June 24, 2006 mozesz je kupic u krakmana ale tanie nie są... ja jeden zapasowy kupiłem. www.taiwangun.com Quote Link to post Share on other sites
narabek Posted June 24, 2006 Report Share Posted June 24, 2006 tutaj tez jest :) http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...roducts_id=1212 Quote Link to post Share on other sites
SIDIOUS Posted June 24, 2006 Report Share Posted June 24, 2006 hmm... a ta cena :D . Nie znajdzie się gdzieś tańszy? Quote Link to post Share on other sites
narabek Posted June 24, 2006 Report Share Posted June 24, 2006 fakt cena jest szokująca ale jak by ne patrzeć ceny magów do gaziaków nie spadają ponizej 60-70zł :) Quote Link to post Share on other sites
bun Posted July 1, 2006 Report Share Posted July 1, 2006 a tak z innej beczki green gas czy green power gas jak myslicie ktory? ps. sorry ze odgrzalem temat Quote Link to post Share on other sites
narabek Posted July 1, 2006 Report Share Posted July 1, 2006 ja osobiście uzywam green gaz :) i jestem zadowolony i obradzam green power gaz bo zaduzo jest części które mogą sie ułamać ps. uzywam tego http://www.militaria.pl/cocoon/product.xml...ifiers=category Quote Link to post Share on other sites
bun Posted July 1, 2006 Report Share Posted July 1, 2006 a ja tego jak narazie http://www.taiwangun.com/index.php?str=pro...t&product_id=26 a ze sie konczy czas dokupic a przez wzglad na delikatnosc niektorych czesci warto sie dowiedziec :D Quote Link to post Share on other sites
Dalej Posted July 2, 2006 Report Share Posted July 2, 2006 OK, kilka słów z mojej eksploatacji: Kupiłem bo Glock siadał mi na zimnie, w nadziei że gun bez blow-backa da radę w temp. 0stopni. Niestety, nie dawał. 2-3 strzały i koniec strzelania, nawet nie syfonował. Nawet trzymanie magazunka "pod-pachą" nic nie dawało. Za to jak przyszła wiosna: Boski. Z dłógą lufą zasięg równy elektrykom, a nawet lepszy - każdy strzał idealnie powtarzalny (gdy nie było wiatru). Nie tak jak w karabinach, gdzie każdy strzał leci prosto do momentu utraty "mocy", a potem zawsze trochę skręci w lewo czy w prawo (no i oczywiście w dół). Kulki leciały IDEALNIE prosto, a gdy kończył się zasięg, skręcały ku dołowi. Oczywiście, jak każdy pistolet bez blow backu, miał długą i niewygodną drogę spustu, ale się wyrobił. P.S. Na propanie też działał, w każdym razie mnie się nie zepsół Brak regulacji hop-up'a mi nie przeszkadzał - nie widziałem potrzeby. Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted July 3, 2006 Report Share Posted July 3, 2006 Brak regulacji hop-up'a mi nie przeszkadzał - nie widziałem potrzeby. Tam jest regulowany hop-up :roll: Quote Link to post Share on other sites
Dalej Posted July 3, 2006 Report Share Posted July 3, 2006 tak ale trzeba się namęczyć żeby się do niego dostać :) Quote Link to post Share on other sites
dejo Posted July 3, 2006 Report Share Posted July 3, 2006 tak naprawde to trzeba cizze kulki 0.33 i przy dobrze ustawioonym hop upie to prawei snajperka :D Quote Link to post Share on other sites
narabek Posted July 4, 2006 Report Share Posted July 4, 2006 prawie robi wielką różnice :P Quote Link to post Share on other sites
metalsega Posted July 5, 2006 Report Share Posted July 5, 2006 To jak próbował ktoś zaadaptowac te LAMy z taniaków z airsoftguns ? Strasznie zależy mi na LAMie . MGS się klania :) Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted July 6, 2006 Report Share Posted July 6, 2006 Ciężko będzie bo ten tani LAM nasuwany jest na standardową szynę 22mm a w Socomie masz szerszą. Quote Link to post Share on other sites
Max_E Posted July 6, 2006 Report Share Posted July 6, 2006 Trzeba szukać jakiejś przejściówki lub orginalnego LAM'a TM ;) Quote Link to post Share on other sites
Lockwood Posted July 12, 2006 Report Share Posted July 12, 2006 Yh... Kupiony dzisiaj Socom. Od razu poszła plastikowa mała część po lewej stronie kurka, poza tym bez zarzutów jeśli chodzi o zewnętrze i wnętrze. Jak dla mnie prezentuje się nieźle, chociaż wkurza plastikowość zamka. Brak BB mi nie przeszkadza. Osiągi? Przy kulkach krakmanowych 0.25 bez tłumika... hmm... mimo wystrzelenia ok. 200 kulek nie zdołałem się połapać w którą stronę przekręcając pokrętło HU jest mocniejszy O_o. Ustawiłem na 75% w przeciwną stronę do wylotu lufy i kulki na ok 30-40 m lecą wporządku. Niektóre podnosi do góry ale tego naprawić nie zdołałem. Tłumik - Porażka! Jak bym tego nie regulował, zawsze ściąga w prawo po 10 m. Ktoś wie jak to naprawić? Gaz - starcza na ok 3 magazynki . Nie ulatnia się, jest ok. Magazynki po napięćiu sprężyny ładuję od góry, jakoś nie czuć naprężeń na tym elemencie który wszyscy wyklinają. Ale to pierwszy dzień, ciekawe kiedy padnie XD. Upierdliwości w skrócie : -Czasami nie podaje kulek, trzeba wyjąć mag i włożyć spowrotem. Dziwne, bo przy mnie gość z krakmana przesmarowywał całośc silikonem... -Niepewne strzały, podlatywanie do góry. Nie wiem co zrobić z tym HU, czy ta regulacja coś daje... -Tłumik bezużyteczny... no chbya że ktoś mi powie jak zrobić tak żeby w prawo nie nosiło. Poza tym jestem zadowolony ^^ Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted July 12, 2006 Report Share Posted July 12, 2006 -Tłumik bezużyteczny... no chbya że ktoś mi powie jak zrobić tak żeby w prawo nie nosiło. Nie wkręcaj na maxia :wink: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts