flinston20 Posted July 31, 2013 Report Share Posted July 31, 2013 Strzelałem na rockets z GF 0,25g. W weekend wystawie teraz nie mam czasu i warunków. Quote Link to post Share on other sites
rocker21 Posted July 31, 2013 Report Share Posted July 31, 2013 Strzelałem na rockets z GF 0,25g. W weekend wystawie teraz nie mam czasu i warunków. Łohohoh, bez komentarza... Quote Link to post Share on other sites
flinston20 Posted August 1, 2013 Report Share Posted August 1, 2013 Łohohoh, bez komentarza... Trochę nie wiadomo o co chodzi!! Komentować nie musisz. Wierzyć też. Quote Link to post Share on other sites
rocker21 Posted August 1, 2013 Report Share Posted August 1, 2013 Trochę nie wiadomo o co chodzi!! Komentować nie musisz. Wierzyć też. A kto normalny Ci uwierzy w to, że w Specna Arms z precką i gumką masz 70m skutecznego zasięgu? Do tego dodajmy, iż strzelałeś kukurydzą z gunfire :) Quote Link to post Share on other sites
Znaczek Posted August 2, 2013 Report Share Posted August 2, 2013 Na stronie Gunfire'a jest napisane, że w modelu EC-604 (jak i w kilku innych) długość lufy wewnętrznej wynosi 290mm. I tu nasuwa się moje pytanie. Czy ta lufa jest naprawdę tak krótka czy do informacji o replice wkradł się błąd? Dla porównania w replice KWA CQR MOD 1 o bardzo podobnej długości, lufa wewnętrzna jest dłuższa o 105mm. Z góry dziękuję za odpowiedź Quote Link to post Share on other sites
rocker21 Posted August 2, 2013 Report Share Posted August 2, 2013 Na stronie Gunfire'a jest napisane, że w modelu EC-604 (jak i w kilku innych) długość lufy wewnętrznej wynosi 290mm. I tu nasuwa się moje pytanie. Czy ta lufa jest naprawdę tak krótka czy do informacji o replice wkradł się błąd? Dla porównania w replice KWA CQR MOD 1 o bardzo podobnej długości, lufa wewnętrzna jest dłuższa o 105mm. Z góry dziękuję za odpowiedź W EC0303 jest na gf napisane, że długość lufy to 350mm i u mnie tak jest, czyli się zgadza. Quote Link to post Share on other sites
Znaczek Posted August 2, 2013 Report Share Posted August 2, 2013 Dziękuje za odpowiedz. Przymierzam się do kupna tej repliki. W tym momencie posiadam lufę precyzyjną o długości 375mm (dostałem od kolegi) i zastanawiam się czy jest możliwość wsadzenia jej do ec-604 i schowania w tłumiku. Da radę tak zrobić czy to nietrafiony pomysł? Quote Link to post Share on other sites
Cichy112 Posted August 2, 2013 Author Report Share Posted August 2, 2013 Rocker, uwierz, że zasięg tej repliki jest naprawdę zniewalający. Zielona G&G, półprecka G&P i spokojnie z 60 w sylwetkę, przy tym świetna powtarzalność strzałów robi swoje. Replika siedzi już u mnie prawie miesiąc, więc miałem trochę czasu żeby ją przestrzelać, między innymi na DEFCONie 3/4. Quote Link to post Share on other sites
rocker21 Posted August 2, 2013 Report Share Posted August 2, 2013 (edited) Panowie, pojawił się u mnie problem,a mianowicie: kiedy odciągam dźwignie przeładowania to klapka wyrzutnika łusek sie nie otwiera. Byłby ktoś w stanie mi pomóc? Również nie działa boltcatch. Edited August 2, 2013 by rocker21 Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted August 2, 2013 Report Share Posted August 2, 2013 Pewnie urwałeś dźwignię odciągającą blaszkę, wykręć bin i zdejmij górne body, zajrzyj do środka czy coś się nie urwało i powinieneś rozwiązać problem. Dźwignia z którą pociągasz razem z jej końce powinna wyglądać TAK Quote Link to post Share on other sites
flinston20 Posted August 3, 2013 Report Share Posted August 3, 2013 Podobnie jest u mnie. nie zawsze się otwiera. Ale kilka prób i wszystko znowu w porządku. W środku nic się nie urwało. Nie wiem czemu tak się dzieje. Quote Link to post Share on other sites
rocker21 Posted August 3, 2013 Report Share Posted August 3, 2013 (edited) Wyjąłem dźwignię z korpusu i nie jest nic urwane, co może być przyczyną tego, że klapka się nie otwiera w ogóle? Oto zdjęcia mojej dźwigni przeładowania: https://plus.google....otos/yourphotos Już powoli zaczyna mnie to irytować, proszę o pomoc... Już wszystko wiem, zjechał się ten dzyndzel od klapki wyrzutnika łusek i dźwignia go nie zaczepia. Złożyłem wszyskie części do kupy,ale teraz nie mam boltcatcha...(jak odciągnę dźwignię do końca to blaszka, która przykrywa komore HU się zaczepia i zostaje w pozycji odsuniętej i żeby ją wsunąć z powrotem tak aby zasłaniała całkowicie komore to trzeba rozsunąć górne body i cały mechanizm jeszcze raz złożyć... Pomoże mi ktoś? Edited August 5, 2013 by OFF Quote Link to post Share on other sites
Kass Posted August 5, 2013 Report Share Posted August 5, 2013 Możliwe, że blaszka która zasłania regulację hopka się tobie skrzywiła. Zdejmij górne body i zajrzyj pod maskę czy blaszka jest w odpowiednim miejscu. Przy odrobinie kombinacji płaskim śrubokrętem wciśniesz ją z powrotem we właściwe miejsce. Quote Link to post Share on other sites
Koyama Posted August 5, 2013 Report Share Posted August 5, 2013 Posiada ktoś z was może wersję EC-701 ta z granatnikiem? Ciekawi mnie jak on się sprawuje. Pozatym ciągle mam dylemant co lepsze cyma czy specna? Quote Link to post Share on other sites
flinston20 Posted August 5, 2013 Report Share Posted August 5, 2013 Film a raczej namiastka filmu, bez szału nie potrafię nagrać odległości, nie strzelane do młodzieńca który jest na filmie. https://docs.google.com/file/d/0B5WOsSTUWCVLVjZFNXh6OVhIczQ/edit?usp=sharing Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted August 5, 2013 Report Share Posted August 5, 2013 @flinston20 najprościej do udowodnienia żeby każdy tutaj nie narzekał. Weź miarkę 100m ustaw przy tych 70-80 metrach jakąś tarcze. Postrzelaj podejdź pokaż że to prawdziwa odległość :) . Nikt nie będzie nie dowierzał. Quote Link to post Share on other sites
rocker21 Posted August 5, 2013 Report Share Posted August 5, 2013 Nie musisz ustawiać żadnej miarki. Jestem pod wrażeniem, zobaczymy jak będzie u mnie po zmianie gumki hopa, dyszy na uszczelnioną i zrobieniu strzykaweczki oraz teflon fixu, do wymiany idą jeszcze kable i silnik ale to na zasięg raczej nie wpływa :) A co do bolt catcha, jak nie moge naprawić, tak nie mogę naprawić :( jak puszczam zaciągniętą dźwignię to blaszka sama odskakuje do przodu, bez wciskania bolta, po prostu jakbym nie miał funkcjonalnego bolt catcha... Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted August 5, 2013 Report Share Posted August 5, 2013 @rocker21 spróbuj wysłać na gwarancje. Quote Link to post Share on other sites
rocker21 Posted August 5, 2013 Report Share Posted August 5, 2013 Gwarancja nie obejmuje uszkodzeń zewn. Będą mnie mieć głęboko i szeroko... Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted August 5, 2013 Report Share Posted August 5, 2013 To reklamuj. Quote Link to post Share on other sites
WszystkoZajęte Posted August 5, 2013 Report Share Posted August 5, 2013 (edited) Jak ogółem z tymi replikami zaraz po wyjęciu z pudełka? Ktokolwiek z posiadaczy narzekał na jej szczelność (poza układem gumka - dysza) lub coś w tym stylu? :icon_smile: #edit. Przejrzałem ponownie cały temat, podjąłem decyzję co do rzeczy, które będę wymieniał, ale na wzmianki o szczelności (poza postami Cerbera) niestety nie natrafiłem, możliwe, że za słabo szukałem. Edited August 5, 2013 by WszystkoZajęte Quote Link to post Share on other sites
flinston20 Posted August 5, 2013 Report Share Posted August 5, 2013 U mnie w komorę jak wkładałem gumkę to strasznie luźno weszła, głębiej nie patrzyłem i się nie zagłębiałem co do szczelności. Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted August 5, 2013 Report Share Posted August 5, 2013 Szczerze ja nawet nie wiem jaką to ma szczelność na stocku bo od razu wymieniałem. Jak ktoś ma fabryczną gumę to niech zrobi test z chusteczką i powie koledze. (kawałek chustki na komorę przy replice do góry nogami i strzał na pusto) Quote Link to post Share on other sites
Kass Posted August 5, 2013 Report Share Posted August 5, 2013 https://docs.google....dit?usp=sharing Nie żebym chciał się czepiać ale hopka masz mocno skręconego a kulka po drodze robi wielki łuk aby dolecieć do tego dystansu gdzie stoi "człowiek". Quote Link to post Share on other sites
rocker21 Posted August 5, 2013 Report Share Posted August 5, 2013 Mam gdzieś tego bolta, potrzebuje repliki na cały weekend, po weekendzie będzie zrobiony mały upgrade, więc jak do nich napiszę to mnie wyśmieją. Mam założoną jeszcze stockową gumę hopa to jutro zrobie test na nieszczelność. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts