samuraj13 Posted January 24, 2014 Report Share Posted January 24, 2014 http://i.imgur.com/fmG7KXd.jpg Sa-A03, trzyma się świetnie, spasowanie genialne. Kupiłem ją jakoś w grudniu. Wewnątrz wymieniłem jedynie gumkę hop-up na przezroczystą Guardera. Jeżli ma ktoś jakieś pytania, psotaram się odpowiedzieć. Quote Link to post Share on other sites
komandoczołg Posted January 24, 2014 Report Share Posted January 24, 2014 Moja z lipca też się trzyma świetnie, poza tym: - risy się chyboczą (dokręcam po każdym strzelaniu) -w GB jest sucho na zębatkach, bardzo ekonomiczne smarowanie, co się może przełożyć na dziwną pracę GB w niskiej temp.. A właśnie panowie wam też hopsiupy przestały kręcić na mrozie, bo ja ostatnio na -2 miałem 25m skutecznego :icon_confused3: ? Gumka wymieniana na systemę. Quote Link to post Share on other sites
rocker21 Posted January 24, 2014 Report Share Posted January 24, 2014 Mi tam hop siup kręci ładnie (przezr. guarder). Ris ani drgnie, nic nie dokręcałem:D Quote Link to post Share on other sites
KonradMK Posted January 25, 2014 Report Share Posted January 25, 2014 Ma ktoś SA-G02? Wygląda obłędnie, normalnie kupiłbym coś droższego/lepszego ale ta mi się bardzo podoba. Quote Link to post Share on other sites
rocker21 Posted January 25, 2014 Report Share Posted January 25, 2014 Ma ktoś SA-G02? Wygląda obłędnie, normalnie kupiłbym coś droższego/lepszego ale ta mi się bardzo podoba. 900zł za chińca? Ja bym nie brał. Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted January 25, 2014 Report Share Posted January 25, 2014 Do tej chybotliwości to ciekawe, ja mam niby risy na swojej SA-A04 ale jak na początku chciałem je odkręcić to się nieźle namęczyłem a śmiem twierdzić że parę w łapie mam. Więc o chybotliwości nie ma mowy. Nadal bez problemów, przemiał bez zawrotów głowy ale 6-7k wypluło - zużycie zerowe. Jeszcze nic nie udało mi się zepsuć Quote Link to post Share on other sites
rocker21 Posted January 25, 2014 Report Share Posted January 25, 2014 Post pod postem, ale naszło mnie na zrobienie kilku fotek mojej giwery, o tak jakby ktoś się zastanawiał nad EC303: https://plus.google.com/u/0/photos/107733393383507004472/albums/5972753988291843601?authkey=CMeVm96qq-7pCw Quote Link to post Share on other sites
KonradMK Posted January 25, 2014 Report Share Posted January 25, 2014 900zł za chińca? Ja bym nie brał. Dobrze odwzorowane body (podobno), dobre spasowanie, duża moc w stocku, świetnie wyglada Quote Link to post Share on other sites
rocker21 Posted January 25, 2014 Report Share Posted January 25, 2014 Dobrze odwzorowane body (podobno), dobre spasowanie, duża moc w stocku, świetnie wyglada No super, ale to wciąż chinol, a że chinol , to bym za to 900zł nie dał. Quote Link to post Share on other sites
Guest dante44 Posted January 25, 2014 Report Share Posted January 25, 2014 Temat replik od specny mnie bardzo interesuje bo jestem przed poważniejszym zakupem. Po początkowym zachwycie ludzi którzy zmienili swoją cymkę na tą markę widzę, że do głosu dochodzą ludzie którzy nie boją się powiedzieć, że zostali ciut wy... kupując to. Sam miałem w rękach i sorry ale nie dałbym takiej kwoty za chinolka z niestandardowym GB. Dokładam 100zł i mam EA. Zaczęły się też pojawiać na giełdzie ASG na FB i allegro te repliki " prawie nowe" to chyba również o czymś świadczy... Quote Link to post Share on other sites
airmaniac Posted January 25, 2014 Report Share Posted January 25, 2014 czekam na b-01 wziolem najekonomiczniejszą wersje risy i kolby jakies sie walają w domu to po co przeplacać. jedyne co mnie zastanawia to dlaczego wszedzie te repliki jesli są z granatnikiem to jest on dołączony a w naszym sklepie nr uber 1 w europie czy jak to tam widnieje informacja że granatnik trzeba dokupic osobno. sami sie troszeczke zgubili bo : W skład zestawu wchodzi: - replika - magazynek - replika granatnika - dodatkowa sprężyna główna - akumulator - ładowarka opis repliki na stronie GF, a w tym samym opisie : Zdjęcie granatu jest poglądowe, nie stanowi on części składowej zestawu. Należy go dokupić osobno. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted January 25, 2014 Report Share Posted January 25, 2014 czekam na b-01 wziolem najekonomiczniejszą wersje risy i kolby jakies sie walają w domu to po co przeplacać. jedyne co mnie zastanawia to dlaczego wszedzie te repliki jesli są z granatnikiem to jest on dołączony a w naszym sklepie nr uber 1 w europie czy jak to tam widnieje informacja że granatnik trzeba dokupic osobno. sami sie troszeczke zgubili bo : W skład zestawu wchodzi: - replika - magazynek - replika granatnika - dodatkowa sprężyna główna - akumulator - ładowarka opis repliki na stronie GF, a w tym samym opisie : Zdjęcie granatu jest poglądowe, nie stanowi on części składowej zestawu. Należy go dokupić osobno. Problemy z czytaniem? Replika posiada zamontowaną fabrycznie replikę długiego granatnika 40 mm typu M203 strzelającego granatami gazowymi, wraz z pełnym montażem w miejsce stardardowego przedniego łoża oraz mechanicznymi przyrządami celowniczymi. Prosto po wyciągnięciu z pudełka tworzy to idealny zestaw szturmowy, nieoceniony również przy rekonstrukcji. Zdjęcie granatu jest poglądowe, nie stanowi on części składowej zestawu. Należy go dokupić osobno. Granatnik to nie granat.. zdjęcie granatu widocznie zostało już usunięte. Quote Link to post Share on other sites
rocker21 Posted January 25, 2014 Report Share Posted January 25, 2014 Temat replik od specny mnie bardzo interesuje bo jestem przed poważniejszym zakupem. Po początkowym zachwycie ludzi którzy zmienili swoją cymkę na tą markę widzę, że do głosu dochodzą ludzie którzy nie boją się powiedzieć, że zostali ciut wy... kupując to. Sam miałem w rękach i sorry ale nie dałbym takiej kwoty za chinolka z niestandardowym GB. Dokładam 100zł i mam EA. Zaczęły się też pojawiać na giełdzie ASG na FB i allegro te repliki " prawie nowe" to chyba również o czymś świadczy... Nie zostałem przez nikogo "wy...", pisze jak jest. Moje zdanie jest takie: masz więcej niż 750zł olej SA i kup EA lub później lepsze emki. Jeżeli masz poniżej 750zł to warto wziąć SA, ponieważ no ja nie mam żadnych luzów, szpar itd, fajna robota jak już pisałem wcześniej. ALE 900zł za SA to przesada i wg. mnie kompletnie nie warto. Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted January 25, 2014 Report Share Posted January 25, 2014 Porównując SPECNE a CYMA. Wygrywa zdecydowanie Specna. GB nie jest niestandardowy. Ma tylko więcej funkcji. Zaczęły się też pojawiać na giełdzie ASG na FB i allegro te repliki " prawie nowe" to chyba również o czymś świadczy... to o niczym nie świadczy. Dzieci się napaliły lub co i sprzedają jak każdą inną replikę. Głupie gdybanie i gadanie ^^. Jeśli macie to porównujcie dobrze repliki. Osobiście gdy wziąłem do ręki Specne od kolegi to szczena mi opadła. Cyma średnio na jeża. Boyi się chowa czy A&K. Moim zdaniem replika najlepsza w swojej cenie. Co do EA. Nie wiem czym tak się zachwycacie. Emka jak emka. Dobra ale za droga za to co oferują. Powinna być w cenie Specny. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted January 25, 2014 Report Share Posted January 25, 2014 Brzuski EA to KingArms w czystej postaci, stąd cena. Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted January 25, 2014 Report Share Posted January 25, 2014 Ja nie przywykłem płacić za firmę... Oczywiście jeśli coś jest warte swojej ceny to kupię to :). Tak samo uwielbiane emki G&P. Ja nawet i za darmo bym nie chciał G&P. Wolę EA :D niach niach :D. Specna jest przykładem że to dobra baza na fajną emeczkę. Jak mi się uda to może zrobię porównanie emek CYMY, SPECNA, BOYI, A&K z tym że nie wiem kiedy :P. Quote Link to post Share on other sites
Ptaq5 Posted January 25, 2014 Report Share Posted January 25, 2014 Moja SA-B02 z września trzyma się pięknie przy -2 zero zakrztuszeń, że się tak wyrażę. Na sprężynie m100 i przeźroczystym guarderze zasięg łądny a rof na prawdę świetny. Co do gibania się risów- (już chyba o tym pisałem) kwestia kiepskiej stabilizacji od strony muszki, która po prostu się łamie. wystarczy podkleić cyjanoakrylem i jest git. Jak na taką cenę, a w szczególności po promocji to jest deal życia jako pierwsza emka :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
dzemik Posted January 26, 2014 Report Share Posted January 26, 2014 Witam. Mam zamiar kupić Specna Arms SA-BO4 lecz mam problem z wyborem baterii oraz ładowarki. Prosiłbym o rade i opinie. Czy te baterie zmieszczą się do kolby SF oraz czy styki będą pasować? http://redberet.pl/p...-ladowarki.html http://gunfire.pl/pr...2-modulowy.html http://gunfire.pl/pr...h-7-4V-20C.html oraz ładowarki ładowarka od Radox ma balancer czy jest on potrzebny oraz co on daje? http://gunfire.pl/pr...GFC-Energy.html http://gunfire.pl/pr...balancerem.html Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
rocker21 Posted January 30, 2014 Report Share Posted January 30, 2014 Naszło mnie na zmiane sprężyny (rzekome M90). Jak widać, przydałby sie mosfecik, ponieważ przy takim springu i mocnym silniku zdarzają się podwójne strzały (na 11.1). Filmik: http://www.youtube.com/watch?v=dbF_BKozjoE&feature=youtu.be Quote Link to post Share on other sites
filip0107 Posted January 30, 2014 Report Share Posted January 30, 2014 Na Gunfire pojawiły się specny z ASCU dostawa innych modeli ma dojść rzekomo w lutym bo transport morski się spóźnia jak to napisali. http://wru.org.pl/ramki/asg/pliki_warsztat/mosfet/mosfet.html wyszperałem takie oto coś. wiem że można dostać mosfet poniżej stówki spokojnie, ale czy samoróbka działa, czy szkoda zachodu ? ;) Quote Link to post Share on other sites
eMBeKa93 Posted February 2, 2014 Report Share Posted February 2, 2014 (edited) Jasne że działa, ale układ który podałeś poprawia reakcję na spust. Silnika po strzale na semi nie zablokuje na pewno :icon_biggrin: Ból dupki straszny mam o to do specny że silnik nie na neodymowych magnesach, może taki nie miałby problemów z podwójnymi strzałami z mocną baterią... Edited February 2, 2014 by eMBeKa93 Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted February 3, 2014 Report Share Posted February 3, 2014 Żebyś się nie zdziwił, nie miałem jeszcze takiego neodymacza co by na małej sprężynie i mocnej batce nie dawał podwójnych strzałów. Powyżej tego 9,6V w większości stockowych replik trzeba montować mosfet. Quote Link to post Share on other sites
filip0107 Posted February 3, 2014 Report Share Posted February 3, 2014 jestem pewien w 100 % kupna, ale gunfire coś leci w chu... kulki.. na początku była mowa że pod koniec stycznia dostawa, ostatnio ze poczatek lutego, a niedawno mi ktos pisal na pw ze oni sami nie wiedza kiedy.. w innych sklepach nie bede mial zniżki 10% i serwisu w miare pewnego. Quote Link to post Share on other sites
samuraj13 Posted February 3, 2014 Report Share Posted February 3, 2014 Ale była dostawa Specny w GF na początku stycznia... Właśnie z tej dostawy mam swoją SA-a03. Rpliki były dostępne w PREORDERZE od bodajże początku grudnia. Ja sobie zaklepałem i dostałem, a potem z tego co widziałem, to większość rozeszła się w dwa dni. Quote Link to post Share on other sites
filip0107 Posted February 3, 2014 Report Share Posted February 3, 2014 były tylko jakieś z ascu i to tylko z dwa modele.. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts