mareq Posted January 26, 2015 Report Share Posted January 26, 2015 U mnie rocketsy 0.36 nic nie spuchły. Od niedawna mam też 0,4. Dobrze latają i nie tną się. Quote Link to post Share on other sites
Yautja Posted January 29, 2015 Report Share Posted January 29, 2015 (edited) Rocketsy 0.43g kupione na cytadeli jakiś czas temu (zaraz po artykule mendiego) - zaraz po wyjęciu przetarte szmatą i wsadzone do nowego worka strunowego. Nic się nie dzieje, latają tak jak latały bardzo ładnie, nie tną się. Nie wiem czemu wy macie z nimi takie problemu. Lufa 554mm PDI 6.01. Edited January 29, 2015 by Yautja Quote Link to post Share on other sites
Jaszcząb Posted January 29, 2015 Report Share Posted January 29, 2015 (edited) U mnie rocketsy 0.36 nic nie spuchły. Mógłby ktoś rozwinąć ten wątek? Dlaczego kulki miałyby "puchnąć"? Mam 0.36 i 0.40. 0.40 pierwszy strzał i zacinka w 6.03 promyka, jak sprawdziłem kilka kulek to się okazało że nie wchodzą w ogóle do lufy, do stocków też. 0.36 wystrzelałem kilkadziesiąt ale w końcu trafiła się zacinka, jakaś nadwymiarowa bestia. Kulki nie przebierane i nie myte, no ale skoro cześć nawet nie wchodzi do lufy, to z mojej strony nie warto. Edited January 29, 2015 by Jaszcząb Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted January 29, 2015 Report Share Posted January 29, 2015 Jest teoria (szczególnie rozwinięta u snajperów bo oni to najbardziej odczuwają), że kulki mają właściwości higroskopijne. Quote Link to post Share on other sites
Black93 Posted January 29, 2015 Report Share Posted January 29, 2015 Nowe serie ciężkich białych rocketsów są większe i się blokują w promykach (jak również mogą chłonąc wilgoć i puchnąć) Quote Link to post Share on other sites
Dantes Posted January 30, 2015 Report Share Posted January 30, 2015 Raczej info potwierdzone to tej higroskopijności. Moje po trzymaniu w pojemniku z ryżem wróciły do rozmiarów pozwalających na przejscie przez lufę. Jednak strzelać z nich już nie zamierzam Quote Link to post Share on other sites
Jubux Posted March 16, 2015 Report Share Posted March 16, 2015 U mnie wygląda to tak xD Quote Link to post Share on other sites
Skejter Posted March 16, 2015 Report Share Posted March 16, 2015 No to ładnie. . . . A miałem je kupić :teethh: Quote Link to post Share on other sites
GoracyApostol Posted March 16, 2015 Report Share Posted March 16, 2015 Jubux może trzymałeś zbyt długo otwartą paczke? :v Z tego co słyszałem to łapią wilgoć. Ja przestrzeliłem już ponad 5tyś 0,25 i tylko raz się zacięły w magu - ale to chyba wina maga :v Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted March 17, 2015 Report Share Posted March 17, 2015 Używałem przez długi czas 0,25g i 0,28g. Od grudnia zaczęły się z nimi cyrki w preckach i magach. Wole dorzucić te 10 zet i bez stresów strzelać z g&g. Platinumki 0,28g biorę jeszcze tylko i wyłącznie do świnki bez precki (pkm), ale tylko w butelkach - one się jakoś tak wydaja lepsiejsze niż te z worków. Quote Link to post Share on other sites
Jubux Posted March 20, 2015 Report Share Posted March 20, 2015 Jubux może trzymałeś zbyt długo otwartą paczke? :v Z tego co słyszałem to łapią wilgoć. Ja przestrzeliłem już ponad 5tyś 0,25 i tylko raz się zacięły w magu - ale to chyba wina maga :v Świeżo otwarta paczuszka :) Zacieły sie w hi-capie w mechanizmie i musiałem rozkręcać dwa magazynki. Quote Link to post Share on other sites
Kryśka Posted March 29, 2015 Report Share Posted March 29, 2015 Kupiłem paczkę w zeszłym tygodniu, Platinum 0,43. Sklep Gunfire na Tęczowej we Wrocławiu. Docelowo do ogarnianego właśnie przeze mnie SWD z odzysku. Pierwszy raz miałem do czynienia z takimi kulasami, więc spróbowalem przestrzelić testowo na moich elektrykach. Tragedia - gietę od JG udało się przepchać wyciorem, ak od Cymy już musialem rozkręcać ;/// 3cia replika (swd A&K) nawet z maga do komory nie wpuszcza - nie mieszczą się przez ten otwór w blaszce pomiędzy komorą a magiem ;]] Testowane tuż po otwarciu paczki (AK i SL-9), jak i po 2-3 dniach ((AK, SWD). No bez jaj żeby kulki się nie mieściły nawet do komory, jak na paczce jak byk "5,95mm +/- 0,005mm" ;/;/;/ Quote Link to post Share on other sites
Vaco Posted March 29, 2015 Report Share Posted March 29, 2015 Przysłowie mówi, że "Nadejdzie czas, kiedy to serwery GunFire będą się ładowały szybciej niźli ichniejsze Rocketsy z szybkoładowarki do magazynka". Coś w tym jest. Quote Link to post Share on other sites
RavenDPL Posted June 2, 2015 Report Share Posted June 2, 2015 0.36 rockets platinum, powtarzalność dobra, zero zacinek na low capie i 6.02 quardera. Kupione miesiąc lub dwa temu na gunfire, długo już leżą ale nadal nie ma znimi problemów. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted June 3, 2015 Report Share Posted June 3, 2015 Ciekawe jak to z tym Guarderem 6,02. Z ciekawości wziąłem kulkę, która nie przechodzi mi przez promyka 6,03 a przez guardera 6,02 przeszła. Cudy? Quote Link to post Share on other sites
KaXardas Posted June 3, 2015 Report Share Posted June 3, 2015 Swd gfg ponad 600fps z komorą airsoftpro, lufą 590 promyka i gumą G&G naładowana rocketsami platinum 0,28g (innych nie miałem a chcieliśmy przetestować) - 0 zacinek w magach (lowy), 0 zatkań lufy, 0 awarii L86 ics ~500fps lufa 550 promyk, guma systemy, kulki te same co wyżej (kupione z myślą właśnie o tej replice dlatego 0,28g) - 0 zacinek w magach (midy długie od boyi), 0 awarii, 0 zatkań lufy. Osiągi kropka w kropkę jak g&g. Kulkami jestem zafascynowany i szczerze polecam wszystkim, jednak chciałbym uwzględnić że do czynienia miałem tylko z 0,28 i 0,3 dlatego polecam tylko je ponieważ innych wag nie testowałem. Quote Link to post Share on other sites
Prorokpl Posted June 10, 2015 Report Share Posted June 10, 2015 To i ja się podzielę spostrzeżeniami. Dostałem do testowania 0,43 Rockets na swoim MB-03, precka 6,03, wymieniona gumka i M190. Postrzelałem 10 razy i miały zajebiste skupienie i zasięg (ponad 70m) więc kupiłem paczkę 0,43 Rockets Platinum. I tu się problem zaczął. Kulki po opuszczeniu komory na zerowym hop-upie po prostu skręcają w dół. Nie spadają, SKRĘCAJĄ. Im bardziej hop up poustawiany tym gorzej, nie lecą nawet 20 metrów. Myślę sobie coś mam nie tak, więc poświęcam 3 dni na ente rozkręcanie repliki i różnych konfiguracjach. To samo. Nawet te kulki co dostałem zwykłe rocketsy robią to samo. Wsadzam 0,3 Guardera i lecą dobrze. 0,25 Rockets też lecą dobrze, ale te 0,43 to porażka. Podobnie miał mój kumpel co dał mi te kulki. On SWD m190, stock. I na poczatku myślałem, że ma coś z hop-upem bo kulki spadały, nie leciały prosto, a potem nagle cud (sic!) zaczęły lecieć prosto i trafiał w 40cm cel oddalony o 60+m na wietrze. Więc nie wiem już jak to jest z tymi kulkami. Jedne lecą, reszta zakręca w dół. Pokuszę się i wymienię jeszcze raz lufę na stockową, może jak będą miały więcej miejsca to inaczej się będą zachowywać. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted June 11, 2015 Report Share Posted June 11, 2015 Ciekawe jak to z tym Guarderem 6,02. Z ciekawości wziąłem kulkę, która nie przechodzi mi przez promyka 6,03 a przez guardera 6,02 przeszła. Cudy? Bo to guarderowskie 6,02 to chłit marketingowy i ściema jakich mało. Dostałem platinumy 0,43g z obecnej serii - trzeba je dokładnie przebrać, bo nadal trafiają się egzemplarze niemieszczące się do żadnej lufy. A te co się mieszczą to lataja nierówno, jak dla mnie nadal qpa. Zwłaszcza w porównaniu do rakiet professional 0,43g które to latają wyśmienicie. Platinumy 0,45g są ok, ale wymagają już bardzo mocnej repliki 640+ na 0,2g. Przy 570-600 fps w sumie latają nieźle, ale mają małe prędkości i pomimo wagi są podatne na wiatr. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted June 11, 2015 Report Share Posted June 11, 2015 Czyli reasumując 0,40 i 0,43 tylko seria Professional 0,45 Platinium Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted June 11, 2015 Report Share Posted June 11, 2015 No tak jakby, choć każda replika ma swoje fochy i widzimisię. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted June 11, 2015 Report Share Posted June 11, 2015 No z badań sniperskich wyszło, że tylko te białe kule zachowują się poprawnie :D. Quote Link to post Share on other sites
icey33 Posted June 22, 2015 Report Share Posted June 22, 2015 Czyli moje wczorajsze doświadczenia się potwierdziły. Seria Platinum. 0.43 porażka bo na pół paczki tylko 20 dobrych sztuk. 0.45 wszystkie przechodzą I maja wymiar. Chyba się skuszę na te pro paczkę i zobaczymy. Quote Link to post Share on other sites
Black93 Posted June 22, 2015 Report Share Posted June 22, 2015 Już dawno było pisane (od pół roku) że platinium (fioletowe) 0.43 są gówniane. Ale poco czytać temat. Quote Link to post Share on other sites
Prorokpl Posted June 22, 2015 Report Share Posted June 22, 2015 Czyli możecie polecić te 0,45? Quote Link to post Share on other sites
Black93 Posted June 22, 2015 Report Share Posted June 22, 2015 TAK!!! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts