Nitro Posted March 1, 2017 Report Share Posted March 1, 2017 Przyszła do mnie wczoraj z TG, wersja ze światłowodami. Wykonanie jak na moje jest miód malina. Korpus w dotyku jak marujec, czy stark match, czyli fajny matowy, chropowaty. Zamek też całkiem ładnie wykonany. W mojej sztuce jest już coś na wzór zero hammera, jak to jest od jakiegoś czasu w armijcach. Klameczka na razie działa, zobaczymy jak długo, ale jak na razie najlepiej wydane 3 stówki na airsoft. Quote Link to post Share on other sites
Grysio Posted March 8, 2017 Report Share Posted March 8, 2017 A jak wygląda kwestia doboru magazynków, ewentualnych kompatybilnych zamienników? Zastanawiam się nad ACP601 albo Dragonfly. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted March 9, 2017 Report Share Posted March 9, 2017 Wszystko od marui pasuje, ale ze względu na silny recoil spring zalecam tylko CO2. Co do klameczki. Postrzelałem ostatnio trochę i jestem nawet zadowolony. Jak już wyżej pisałem replika ma silny recoil spring, przez co w niskich temperaturach zdarza się syfon. Na zimę bym ową sprężynę wymienił na coś słabszego. Nie wiem też skąd ta gazozerność się bierze. Wywalić całego maga w obecnych temperaturach to niezły wyczyn. Starkiem match co2 bez problemu 1,5 maga wywaliłem. Akcja zamka jest bardzo gładka. Nie ma zjawiska jak w starkach, czy marujcach że zamek w połowie zostaje. To za sprawą tego zero hammera który nie wystaje ponad bb unit i działa jak należy. Spust ma krótką drogę, i jest stosunkowo twardy. Jeżeli chodzi o wytrzymałość trzeba uważać na przedni światłowód. Pękł mi na drobny mak, jak klamkę na chwilę do zrzutu wsadziłem. Niemniej jednak idzie go bez problemu dorobić z imprezowych kolorowych wykałaczek do drinków. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted April 20, 2017 Report Share Posted April 20, 2017 (edited) Mały update. Przy czyszczeniu klamki i wymianie głowicy tłoczka na wentylowaną alu sprawdziłem sobie zespół spustu magnesem neodymowym, i okazało się, że młotek, zbijak zaworu, i to coś a'la zero trigger jest ze stali. Jestem na prawdę miło zaskoczony, bo jest to chyba jedyna klamka w dodatku chińska, która takie coś w stocku oferuje. Poza w/w stalowe są również zwalniacz zamka oraz cięgno spustu. Znalowy jest koszyk zespołu spustu, prowadnica sprężyny (żerdź?), cyngiel odsuwający valve knockera, i prowadnice zamka. Zamek wydaje się być nadzwyczaj lekki, zdecydowanie nie jest to znal, bardziej jakiś rodzaj prawilnego aluminium. Zdecydowanie polecam, jako fanboj marujców, starków itd. Edited April 20, 2017 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
władek Posted May 9, 2017 Report Share Posted May 9, 2017 Nitro jak wygląda kwestia zasięgu i skupienia. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted May 9, 2017 Report Share Posted May 9, 2017 Ciężko powiedzieć, nie sprawdzałem dokładnie. W cekubie nie miałem najmniesjzego problemu żeby trafić kogoś. Quote Link to post Share on other sites
matrigs Posted May 9, 2017 Report Share Posted May 9, 2017 Ile magów da się wystrzelić z naboju CO2? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted May 9, 2017 Report Share Posted May 9, 2017 Zależne od wielu czynników. W stocku 1 magazynek, z tą głowicą wentylowaną 2 magi, może więcej. Quote Link to post Share on other sites
Mbit Posted June 13, 2017 Report Share Posted June 13, 2017 Wydaje mi się, że nie ma większego sensu, aby istniały dwa wątki dotyczące zdaje się bądź co bądź - tych samych replik, tylko z inną długością lufy i zamka, więc ten zamknę.http://forum.wmasg.p...41-acp-601-aps/ Nie wiem w jakim celu chcesz zakupić tą replikę, ale jeśli wierzyć sklepowemu opisowi, to ta replika znacznie przekracza ogólnoprzyjęte normy CQB. 1) może jednak warto zostawić tamten temat otwarty, w końcu: a) są to jednak różne pistolety i b) dyskusja związana z ACP606 może nie mieć nic wspólnego z ACP601, np: 2) czy można jakoś zmniejszyć prędkość w gazówce? W M4 "wystarczy" wymienić sprężynę. Quote Link to post Share on other sites
matrigs Posted June 13, 2017 Report Share Posted June 13, 2017 2) czy można jakoś zmniejszyć prędkość w gazówce? W M4 "wystarczy" wymienić sprężynę. Krótsza lufa. 606 jest identyczny bebechami z 601, tylko ma dłuższą lufę i dlatego różnica w fpsach. Ale wstawiając krótszą lufę negujesz posiadanie długiego pistoletu. Quote Link to post Share on other sites
Mbit Posted June 13, 2017 Report Share Posted June 13, 2017 Krótsza lufa.w sensie, że wymiana lufy wewnętrznej? czy poza nią coś jeszcze musiałoby być wymienione? Widziałem na filmik z zakładaniem gumki... ma to sens? Quote Link to post Share on other sites
matrigs Posted June 13, 2017 Report Share Posted June 13, 2017 Kupić nowy pistolet żeby natychmiast w nim majstrować? Nie ma. Czemu nie możesz kupić wersji "normalnej" tego pistoletu? Dopiero co była używka w komisie. Quote Link to post Share on other sites
Mbit Posted June 13, 2017 Report Share Posted June 13, 2017 Bo: 601 jest ~15% droższy, 606 bardziej mi się podoba Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Ksiendzu Posted July 26, 2017 Report Share Posted July 26, 2017 (edited) wie ktos czy są jeszcze problemy z apc601 ???? nową ? Edited July 26, 2017 by Ksiendzu Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted July 26, 2017 Report Share Posted July 26, 2017 Generalnie problemów z tymi klamkami nie ma. Zalecam jednak na starcie zmienić głowicę tłoczka na wentylowaną, bo stockowa jest z twardej gumy i zamarza. Quote Link to post Share on other sites
Mbit Posted July 27, 2017 Report Share Posted July 27, 2017 Zależne od wielu czynników. W stocku 1 magazynek, z tą głowicą wentylowaną 2 magi, może więcej.ja mam stocka i 2⅓ magazynka na jednym naboju CO2Zalecam jednak na starcie zmienić głowicę tłoczka na wentylowaną, bo stockowa jest z twardej gumy i zamarza.zamarza od samego rozprężania gazu, czy tylko zimą? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted July 27, 2017 Report Share Posted July 27, 2017 Ad1. Poczekaj aż temperatura spadnie nieco na zewnątrz. Będziesz miał problem żeby jednego maga opróżnić. Ad2. Jedno i drugie. Quote Link to post Share on other sites
Mbit Posted July 27, 2017 Report Share Posted July 27, 2017 Zalecam jednak na starcie zmienić głowicę tłoczka na wentylowanąa mógłbyś coś konkretnego polecić Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted July 27, 2017 Report Share Posted July 27, 2017 Kupiłem swojego pierwszego ACP 601 od Gunfire, niestety miałem ten sam problem co falloutpl, strzelać dało się tylko po każdorazowym przeładowaniu ręcznym (brak ruchu zamka) i strzelało z zawrotną prędkością około 150 fps. Odesłałem do naprawy, ale stwierdzili że nie naprawią, a że nie mieli innego odesłali kasę. Jak pisałem wcześniej, kupiłem kiedyś jednego który, okazał się wadliwy od początku, ale od razu kupiłem drugiego w innym sklepie w listopadzie 2014. Replikę używałem sporadycznie i wszystko było ok. Przez ostatnie pół roku może więcej, replika leżała nieużywana. Przesmarowałem ją i chciałem sprawdzić czy działa. Niestety mam ten sam problem co z pierwszą: brak ruchu zamka, śmieszne fpsy. Nie znam się za bardzo na gazówkach, co najlepiej na początku sprawdzić? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted July 27, 2017 Report Share Posted July 27, 2017 (edited) a mógłbyś coś konkretnego polecić Tak, najtańsza aluminiowa głowica z aliexpress. Z przesyłem wyjdzie koło 12 zł. Nie znam się za bardzo na gazówkach, co najlepiej na początku sprawdzić? -cylinder na pęknięcia,ukruszenia -cylinder na swobodę ruchu. Ma chodzić luźniutko -głowicę tłoczka na zadziory/uszkodzenia -praca zamka. Ma chodzić gładko. Często łożysko kurka powoduje opór. W gen 2 tego problemu nie ma. Jest zero hammer. - jaki smar co smarowałeś? Edited July 27, 2017 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted July 29, 2017 Report Share Posted July 29, 2017 Ogólnie psiknąłem silikonem w sprayu. Trochę replikę poglądem i nie ma żadnych uszkodzeń. Cylinder chodzi leciutko, ale praca zamka może trochę zastanawiać, faktycznie jest opór, może to jest problemem. Ale opór jest taki sam z naciągniętym kurkiem i z nie naciągniętym. Chyba znajomy mi mówił że miał tak na jednym magu, ale na drugim było ok. Może to wina maga, a mam tylko jeden więc nie mam jak sprawdzić, muszę pożyć sprawnego maga. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted July 30, 2017 Report Share Posted July 30, 2017 Jak się wsadzi maga bez zamka i strzeli to powinno cały gaz z maga wywalić, nie? U mnie to wygląda tak: https://drive.google.com/open?id=0B5wQreMPLVhfNzcyVW9leHZzUWM Zbijak nie zbija zaworu do końca. Pytanie tylko czy to zbijak wali za lekko czy zawór jest za mocny. W każdym razie potrzebuje sprawnego, pewnego maga do sprawdzenia. Quote Link to post Share on other sites
szymo86 Posted October 21, 2018 Report Share Posted October 21, 2018 Panowie, zapoda ktoś namiary na tą wentylowaną głowicę tłoczka, którą wypada wymienić?:) bo nie mam pojęcia która i jaka:) Klamka do mnie dopiero idzie:) Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted December 25, 2018 Report Share Posted December 25, 2018 I jak się sprawy mają z nowszymi wypustami tych gaziaków? Pozbawiono ich wad pierwszych rzutów? Quote Link to post Share on other sites
Kaczan Posted March 23, 2019 Report Share Posted March 23, 2019 Aktualnie replika jest w promce na TG za 230zł, ktoś zdecydował się na zakup? Ktoś posiada ostatnią wersję i jest się w stanie wypowiedzieć? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts