Winiacz Posted April 30, 2014 Report Share Posted April 30, 2014 Masz kojota, będziesz bardziej przekomando taktykal. http://www.taiwangun.com/gumowa-stopka-do-kolby-ak47-47s-coyote-acm?from=listing&campaign-id=19 Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted May 1, 2014 Report Share Posted May 1, 2014 Kojot nieee, wolę multicam. Dzięki, już wiem czego mniej więcej szukać. Proszę Winiacz, specjalnie dla Ciebie: Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted May 1, 2014 Report Share Posted May 1, 2014 (edited) Dziękuję, wole czerwone i tak. Lepiej się maskują na podmokłych terenach, a i do pomidorków z oliwą i octem balsamicznym lepsze. Uwaga, spoiler: poprzedni post był lekko sarkastyczny, co by ukryć fakt iż nie chciało mi się szukać już czarnej. Swoją drogą zainspirowałeś mnie, będę na duże strzelanki zabierał kilka cebul, i rzucał w ludzi z emkami boyca. Edited May 1, 2014 by Winiacz Quote Link to post Share on other sites
Flame Posted June 6, 2014 Report Share Posted June 6, 2014 Wtiam. Posiadam AKS74u od CYMY (lub Boy'a, nawet nie wiem, lecz budowa tylnej części repliki chyba jest ta sama) Chciałbym zmienić kolbę na taką bardziej "pro tactical" znalazłem dwie http://www.kaliber.pl/kolby/117530-kolba-fab-uas-ak-ak-47.html http://www.kaliber.pl/kolby/118136-kolba-fab-uas-ak-p-akm-47.html Takie o proszę. Przypasuje do repliki? Jak widać obie kolby mają różne montaże do AK. a pragnę, by wyglądał tak http://www.issprotectiontrade.com/media/image/thumbnail/226-kprweapon-png-tue-feb-7-6-19-54_720x600.png Pozdrawiam i czekam na odpowiedź ;) Quote Link to post Share on other sites
AeroL Posted June 6, 2014 Report Share Posted June 6, 2014 (edited) Obie kolby pasują do korpusów ze stała kolbą (AKM) a Ty w replice masz kolbe składana na bok (AKS). Sporo roboty bedzie aby to estetycznie i trwale dopasowac do AKSU które posiadasz. Rozwiazaniem jest kupno korpusu RK-06/ akm CM 48 albo przerobienie zarówno kolby jak i korpusu Twojej repliki. Taniej wyjdzie dorobic do repliki adapter pod dowolną kolbe M4. Generalnie temat do ogarniecia w zależności od przeznaczonych na to pieniażków. Edited June 6, 2014 by AeroL Quote Link to post Share on other sites
Flame Posted June 6, 2014 Report Share Posted June 6, 2014 Takie adaptery są w normalnej sprzedaży? Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted June 6, 2014 Report Share Posted June 6, 2014 (edited) Jest nawet o nich temat. np to http://forum.wmasg.pl/topic/128018-adapter-do-kolb-m4-dla-ak/ Edited June 6, 2014 by LastSniper Quote Link to post Share on other sites
AeroL Posted June 6, 2014 Report Share Posted June 6, 2014 (edited) Takie adaptery są w normalnej sprzedaży? Niestety nie, jeśli już to jedynie do palnych odpowiedników. Wiekszość spotykanych to samoróby czy tez "przemyslowe rzemiosło", mniej lub bardziej udane. W temacie z linku powyżej thesokol zobrazował jak to +/- powinno wyglądać. Dzieki takiemu rozwiazaniu mozesz zamontować do AKSa prowadnice kolby z kolba M4. Istnieje też prostsze rozwiazanie oparte na kolbie ramowej repliki. Edited June 6, 2014 by AeroL Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted June 6, 2014 Report Share Posted June 6, 2014 Adapter zespolony z prowadnicą pod "kolby M4" produkuje aktualnie hephaestus. Do znalezienia na wgc. Jest on jednak przeznaczony pod GBB (GHK, który z drugiej strony bazuje na LCT). Quote Link to post Share on other sites
krychu511 Posted June 10, 2014 Report Share Posted June 10, 2014 Siema wszystkim, zastanawiam się nad kupnem kolby do mojego AK, i chcę się was zapytać czy jest w ogóle możliwość założenia takiej kolby aby się składał? http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2366 Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted June 10, 2014 Report Share Posted June 10, 2014 Nie da rady raczej, żeby to normalnie wyglądało, działało i było wytrzymałe. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted June 10, 2014 Report Share Posted June 10, 2014 (edited) http://www.dx.com/p/nylon-plastic-stock-for-ak-gun-series-black-184707#.U5c_In1uvMI Tu masz to samo, tylko że do ostrej. Trochę piłowanka i będzie jak ta lala. Ktoś w komisie takie sprzedaje ze 100% przebiciem. Jak nie chcesz czekać 2 tygodni, to tam szukaj. Edited June 10, 2014 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted June 10, 2014 Report Share Posted June 10, 2014 RK-02 ma składaną kolbę. Żadna z powyższych nie będzie pasować. Jest już temat o innych kolbach do tego modelu repliki. Quote Link to post Share on other sites
krychu511 Posted June 10, 2014 Report Share Posted June 10, 2014 a podrzucił by ktoś ten link do tego tematu? Bo nie ogarniam za bardzo forum. Połączyłem / Scharf Quote Link to post Share on other sites
Hammurabi Posted June 29, 2014 Report Share Posted June 29, 2014 Panowie odświeżam temat ! Co ciekawego można zrobić z kolbą ramową standardu AK 74 ? Czekam na wasze propozycje i fotki ! Interesują mnie modyfikacje polegające na np. obwiązaniu jej sznurkiem itd... Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted June 29, 2014 Report Share Posted June 29, 2014 Żgut sobie zapleć. Google twoim przyjecielem. Quote Link to post Share on other sites
Hammurabi Posted June 29, 2014 Report Share Posted June 29, 2014 Dokładnie o to mi chodziło ! Tego szukałem ale za cholere nie wiedziałem jak to sie nazywa ! Teraz pytanie gdzie to kupić.. Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted June 29, 2014 Report Share Posted June 29, 2014 Dokładnie o to mi chodziło ! Tego szukałem ale za cholere nie wiedziałem jak to sie nazywa ! Teraz pytanie gdzie to kupić.. Chłopie, masz bana na Google? 3 link przy wyszukiwaniu... Sklep Frontowiec. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted June 29, 2014 Report Share Posted June 29, 2014 Bywa też w komisie na rusmilu. Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted July 5, 2014 Report Share Posted July 5, 2014 Jak kiedyś miałem kolbę ramową to dziewczyna pobawiła się żgutem i wyszło to. Byłem naprawdę pod wrażeniem! :) Quote Link to post Share on other sites
Hammurabi Posted July 5, 2014 Report Share Posted July 5, 2014 Dokładnie o taki sposób splotu mi chodziło ! Wielkie dzięki za foto >?) Quote Link to post Share on other sites
Marcin_l85 Posted November 23, 2014 Report Share Posted November 23, 2014 Panowie zlamalem kolbe a raczej mocowanie/zawias w rk3 boyi. Jest możliwość kupna kolby z zawiasem czy to jest zespolone z obudową? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted November 23, 2014 Report Share Posted November 23, 2014 (edited) Jak ułamałeś ten kawałek na kolbie to kup sobie nową koblę, jak ten na korpusie to kup nowy korpus. Ewentualnie daj do zespawania na stałe w pozycji rozłożonej, bo to stalowe w Boycu. Edited November 23, 2014 by Nath Quote Link to post Share on other sites
Marcin_l85 Posted November 23, 2014 Report Share Posted November 23, 2014 Problem w tym ze to znal jest. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted November 24, 2014 Report Share Posted November 24, 2014 (edited) No to panie nowy korpus/nowa kolba albo poxipolem/alumweldem sobie zaklajstruj w pozycji rozłożonej. Względnie wywal kolbę, włóż sobie w zawias kółko od kluczy i noś tak na jedopunktowym pasie. Tu nie palna, zębów przy strzelaniu z ręki sobie nie wybijesz, celności nie zmniejszysz. Edited November 24, 2014 by Nath Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts