stalker51 Posted September 14, 2010 Report Share Posted September 14, 2010 Fakt faktem, taki to już wykształcił się stereotyp niepełnoletniego "maniaka" który kupuje broń za 100zł biega z tym po ulicy i uważa, że wie wszystko najlepiej.... Są wyjątki, chociażby ja. Na początek DE sprężynka rzecz jasna, później zbierało się przez pół roku na M16A3 od AGM'a którego używam do dziś ( Oczywiście nie stockowej wersji :wink: ) Odstępując jeszcze na moment od tematu tej dyskusji, uważam, że nie powinno się pochopnie oceniać tych którzy nie przekroczyli jeszcze tej magicznej bariery osiemnastu lat, gdyż nie wszyscy nie pełnoletni to jak to się teraz mówi "dzieci neostrady" ale większość tych dorosłych maniaków najpewniej spotykało właśnie takie dzieci i zły uraz pozostaje do teraz p.s. Przepraszam administrację za ten nie wielki off-top Quote Link to post Share on other sites
Noga Posted September 27, 2010 Report Share Posted September 27, 2010 Tak na wstępie to się przywitam "Siemka " Ja mam takie pytanie , dlaczego Ceny Aegów w ostatnim czasie podskoczyły prawie trzykrotnie ? Pamiętam jak się ostatnio zabierałem do zakupu Karabinu (ok lutego/marca) to koszt wynosił około 300 zł a Teraz widzę że kosztują po 800-900 zł i więcej. Quote Link to post Share on other sites
bolo098 Posted December 14, 2010 Report Share Posted December 14, 2010 mam pytanie jaką replikę polecacie do 300 zł dla gościa ktury siedzi w airsofcie 1 rok Quote Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted December 14, 2010 Report Share Posted December 14, 2010 skoro grasz juz rok to powinienes wiedziec ze za 300 masz bardzo ograniczony wybór... Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted December 14, 2010 Report Share Posted December 14, 2010 mam pytanie jaką replikę polecacie do 300 zł dla gościa ktury siedzi w airsofcie 1 rok Gość, który siedzi w airsofcie 1 rok już sam powinien to wiedzieć ^^ Naucz się używać interpunkcji. Quote Link to post Share on other sites
majster988 Posted December 14, 2010 Report Share Posted December 14, 2010 Do 300zł to polecamy kupić skarbonkę. Quote Link to post Share on other sites
Troczek Posted January 7, 2011 Report Share Posted January 7, 2011 Dwóch moich znajomych z teamu kupili sobię AEGi na allegro , AK47 i nie jestem pewnien ale chyba MP40 . Efekt? Muszą pożyczać od kolegi klamki ;P chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego? Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted February 8, 2011 Report Share Posted February 8, 2011 Gdy zaczynaliśmy z airsoftem, kumpel kupił plasticzną emkę od boyia. Myślał że wystarczy kupić magazynek. Kupił a tu klops: D nie wiedzieliśmy ze plasticzne emki mają wlot kulek odwrotnie niż te normalne. Na tym się skończyła jego przygoda z plastikiem ;] Quote Link to post Share on other sites
Harry-ex Posted May 9, 2011 Report Share Posted May 9, 2011 Na początek polecam jakiś krótki do CQB. Najlepiej P90 czy mp5 ze zbrojowni czy taiwangun. Opcjonalnie zapraszam do aukcji karabinka ASR104 http://allegro.pl/replika-m4-ris-asr104-gratisy-i1600163391.html Quote Link to post Share on other sites
konrad1313 Posted May 9, 2011 Report Share Posted May 9, 2011 No jak każdy wie plastiku Aps'a też nie należy nawet kijem dotykać, bo to też może zniechęcić. Quote Link to post Share on other sites
Harry-ex Posted May 9, 2011 Report Share Posted May 9, 2011 No jak każdy wie plastiku Aps'a też nie należy nawet kijem dotykać, bo to też może zniechęcić. No i tu się raczej nie zgodzę :/ Replika jest świetnie wykonana(jedyny ABS to kolba) w gearboxie jedynie komora i prowadnica są plastikowe. Chodzi świetnie bez zacięć, a sprzedaje bo przechodze na green gas:/ Quote Link to post Share on other sites
konrad1313 Posted May 9, 2011 Report Share Posted May 9, 2011 OK spoko ;) Quote Link to post Share on other sites
Harry-ex Posted May 9, 2011 Report Share Posted May 9, 2011 Nie wiem czy mam odebrać to jako sarkazm ale niech ci będzie :/ Quote Link to post Share on other sites
konrad1313 Posted May 9, 2011 Report Share Posted May 9, 2011 Nie no tak sobie przytaknąłem, może i jest to sarkazm, bo wiem coś o plastikach Aps'a mam 2 kumpli którzy mają emki ASR 104 i 103 w jednej poszedł tłok, popłynęła do Chin, druga się sypnęła (tłok poleciał) Obydwie jedną strzelankę miały za sobą i nie były katowane. Drugi kolega nie chcąc tracić czasu na gwarancje rozłożył swoją eMkę i o dziwo ukazało mu się więcej plastiku niż masz w zestawie do piaskownicy (tak to określił). Ja miałem podobny dramat z tym, że zębatki poszły, i po przeczytaniu obszernego tematu o eMkach Aps'a się zraziłem. Stąd ten mój sarkazm Pozdrawiam, Konrad Quote Link to post Share on other sites
Harry-ex Posted May 9, 2011 Report Share Posted May 9, 2011 (edited) To spoko ja po katowaniu jej na -10C i przebiegu niestety tylko 2000 sztuk złych natręstw nie uświadczyłem :/ Lecz możłiwe, że masz racje:D Edited May 9, 2011 by Harry-ex Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted May 10, 2011 Report Share Posted May 10, 2011 Harry, szukasz frajera do opchnięcia tej kupy, to nie w tym temacie. Chyba że ku przestrodze - czego lepiej nie kupić. Quote Link to post Share on other sites
Mortis Posted May 11, 2011 Report Share Posted May 11, 2011 http://allegro.pl/karabin-clasic-lee-asg-bron-pistolet-bagnet-i1595391430.html :D:D Quote Link to post Share on other sites
Aesandril Posted May 9, 2012 Report Share Posted May 9, 2012 Po ostatnich mini ewentach zdecydowałem się w końcu na zakup swojej broni na Allegro: http://allegro.pl/g36e-jg-i2283434757.html Nasuwa mi się pytanie czy jest osoba bądź sklep w okolicach Wodzisławia Śląskiego żeby dać ją na przegląd. Niewiele mam pojęcia o bebechach a używałem jej już kilka razy z dobrym rezultatem (dla spokoju ducha muszę to dać w dobre ręce) @Lesio Nie masz jeszcze jakiś kamizelek na sprzedaż gdyż ostatni zakup u Ciebie spisał się w 100%? Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted May 9, 2012 Report Share Posted May 9, 2012 Po ostatnich mini ewentach zdecydowałem się w końcu na zakup swojej broni na Allegro: http://allegro.pl/g36e-jg-i2283434757.html Nasuwa mi się pytanie czy jest osoba bądź sklep w okolicach Wodzisławia Śląskiego żeby dać ją na przegląd. Niewiele mam pojęcia o bebechach a używałem jej już kilka razy z dobrym rezultatem (dla spokoju ducha muszę to dać w dobre ręce) (...) No to na cenie repliki zaoszczędziłeś 160.- zł, dolicz koszty przeglądu i brak gwarancji... :zastanawia: Zrobiłeś "interes życia"!!! :hahaha: Quote Link to post Share on other sites
Aesandril Posted May 9, 2012 Report Share Posted May 9, 2012 No to na cenie repliki zaoszczędziłeś 160.- zł, dolicz koszty przeglądu i brak gwarancji... :zastanawia: Zrobiłeś "interes życia"!!! :hahaha: Skoro tak twierdzisz nie będe się sprzeczał ale i tak oszczędziłem przynajmniej 200-300 z tym co było a na gwarancjach nie raz się przejechałem. Po za tym mini imprezy z "Wypożyczaniem za 50 zeta" to wolę w ten sposób to rozegrać. Quote Link to post Share on other sites
bercik9999 Posted December 13, 2012 Report Share Posted December 13, 2012 CM.028 za 220-250 złoty nową można wygrać na aukcji gunfire ;), a jak była promocja -23% black friday to kup teraz było za 300pln :) dobry deal Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 14, 2012 Report Share Posted December 14, 2012 fenks za cynk. a na aukcjach GF ciężko coś wygrać, już kilka razy było tak, że 'replika nie działa'. Quote Link to post Share on other sites
-Huppcio- Posted November 12, 2014 Report Share Posted November 12, 2014 Cześć, mam do Was małe pytanko. Mam dwie okazje do wyboru: http://allegro.pl/aeg-asg-boyi-rk-10s-akms-ak-47-nie-cyma-igla-i4764181915.html http://www.taiwangun.com/608-5-jg-2 Tego jg mogę kupić za 300zł praktycznie nowego. Cóż byście mi poradzili na wybór do lasu? Quote Link to post Share on other sites
UberSoldier Posted November 12, 2014 Report Share Posted November 12, 2014 Obowiązkowo rk10s. Jg nie zachwyca już a warto dopłacić do czegoś co się nie rozleci na pierwszym lepszym spotkaniu. Jeżeli aukcja nie kłamie to masz szansę zrobić interes życia gdyż ceny wersji "S" AKMSa wahają się pomiędzy 600 a 700zł. Swojego katuję już rok i za tą cenę jakość jest świetna. Jeśli chodzi o gb to tutaj także boyi stoi wyżej od plasticzanego jg. Zresztą sam zdecyduj co wolisz: praktycznie sama stal czy znal + plastik. Quote Link to post Share on other sites
-Huppcio- Posted November 13, 2014 Report Share Posted November 13, 2014 Dziękuję za pomoc i odpowiedź :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts