corky Posted January 25, 2006 Report Share Posted January 25, 2006 a faktycznie te baterie z chinczykow bardzo dlugo trzymaja , widze ze nie tylko u mnie :) Quote Link to post Share on other sites
gertan Posted January 25, 2006 Report Share Posted January 25, 2006 Tak samo u mnie :) trzymała 4 strzelanki z rzędu i nie padła :) niestety bateria to ich jedyna mocna strona... :) Quote Link to post Share on other sites
corky Posted January 25, 2006 Report Share Posted January 25, 2006 jescze gdyby byly jakies 900 mAh i wiecej :D bo teraz to same 500 :P Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted January 25, 2006 Report Share Posted January 25, 2006 jescze gdyby byly jakies 900 mAh i wiecej Jak Krakman jednak będzie sprowadzał XM8 jako bazę do konwersji, to w komplecie dają batkę 9,6V z jakimś przyzwoitym amperażem. Hm? Quote Link to post Share on other sites
macgyver Posted January 26, 2006 Report Share Posted January 26, 2006 a faktycznie te baterie z chinczykow bardzo dlugo trzymaja To w takim razie mój chińczyk (M4a1 BOYI) jest wyjątkowo żarłoczny. Na trzygodzinne strzelanki muszę brać 2 baterie. Jedną w tym czymś co montuje się na szynę RIS (600mAh) i drugą w chłodnicy. I ledwie starczy na strzelankę. padła jako ostatnia. Wszystkie "markowe" AEGi zdechły wcześniej Westie! Ty pewnie się oszczędzałeś! :lol: Quote Link to post Share on other sites
BlackSun Posted January 26, 2006 Report Share Posted January 26, 2006 *model: MP5A4 *firma: CYMA *przebieg: (z second handu) ja wywaliłem z niego jak na razie 1000 kulek *kulki: 0,12 (szit z zestawu) i 0,2 (bezszwowe z allegro) *cena: 80 PLN + transport *obserwacje: Naprawde ślicznie wygląda, ale... - Zasięg: i prawde powiedziawszy, to jest główna wada. Niesie na 20 -22m, a tak, żeby poczuć, to max 15. Mógłbym na strzelance napier***** z tego do ludzi i dopiero jakby zobaczyli, jak dostają, to by poczuli :lol: - Dwa magi: Hi - takie śliczne plastikowe pseudo naboje z niego wystają :luzik: . Wady: trzeba go od czasu do czasu "podkręcać", a jak Ci się kończą kulki, to nawet jak kilka zostaje, to nie podaje ich. Low - czasami, nie wiedzieć czemu, nie chce strzelać na singlu. Czasami strzela, więc nie wiem o co chodzi. - hop-up jest regulowany i to dość płynnie. jedyny z nim problem jest taki, że tylko przy ustawieniu pośrednim replika ma najlepsze osiągi jak dacie na min lub max, to z kulkami w locie dzieją się dziwne rzeczy - celność: a celowanie, to droga przez mękę. Jak się obeznasz z bronią, to kulka poleci tam gdzie chcesz, zeby poleciała. Jak nie, to wali w losowo wybranym przez siebie kierunku. Z odległości 5-6m trafia w czarne na tarczy wydrukowanej na kartce A4, ale lubi zaskakiwać, więc trafia czasem i poza tarcze :lol: Nawet kolimator nie pomaga. No może tyle, że wiem jakie kulka miała odchylenie. - dodatkowo dostałem tłumik, ale tłumik służy raczej do tłumienia kulki przed wyleceniem z lufy niż do czegokolwiek innego. *wnioski: replika... to dobra nazwa, bo o prawdziwych AEG powiedziałbym broń. Jak chodziłem ostatnio postrzelać do parku, to dzieciaki się śliniły, bo faktycznie wygląda fajnie. Dobry tylko jeśli reszta ekipy wyekwipowana jest w podobny sprzęt. komuś, kto ma CA lub TM bym nie wyskoczył, bo zanim ja znajdę się na tyle blisko, żeby trafić on 10 razy mnie zdejmie :strach: . Pozostaje oszczędzać na pożądnego gnata i mieć nadzieje, że dożyjemy :luzik: [ Dodano: 26 Sty 2006 11:28 ] Upgrade: włąsnie zje*** się selektor semi/auto. Jak rozebrałem, to dostałem czymś w oko :F Quote Link to post Share on other sites
kalach Posted January 26, 2006 Report Share Posted January 26, 2006 Mam XM177B2 od DE, którego kupiłem za 99zł, ma już tydzień. Kulki 0.12 lecą prościutko nawet na dworze :) potem napisze jeszcze jakąś recencje :P (po strzelance). Quote Link to post Share on other sites
macgyver Posted January 26, 2006 Report Share Posted January 26, 2006 Jak rozebrałem, to dostałem czymś w oko Też mi się to zdażyło w M4. To zapewne sprężynka od spustu... Quote Link to post Share on other sites
BlackSun Posted January 26, 2006 Report Share Posted January 26, 2006 co kropelka sklei sklei ... :D zobaczymy czy żadna siła Choć niewątpliwie zaletą replik tego typu jest to, że można je próbować naprawiać i przywracać do działania terapią wstrząsową. Jeśli w MP5 firmy CYMA low cup nie chce strzelać w trybie semi, to trzeba załadować magazynek jeszcze raz i całością mocno potrząsnąć :lol: Quote Link to post Share on other sites
macgyver Posted January 26, 2006 Report Share Posted January 26, 2006 Dobry patent blacksun86. Sprzedaj to Marui. Napewno skorzystają :lol:. Ja też miałem problem z semi. Zazdroszczę temu sig 552. Mi właśnie potrzeba strzałów na semi a nie auto. W M4 sytuacja odwrotna. Zwalił się przełącznik trybu ognia i strzelał tylko na auto. Ale naprawiłem. Do tych tanich replik trzeba podchodzić z takim przekonaniem: "i tak już bardziej nie popsuje, więc trzeba spróbować naprawić..." Ja tak zrobiłem i nie żałuję. Quote Link to post Share on other sites
gertan Posted January 27, 2006 Report Share Posted January 27, 2006 Też miałem takie problemy z magiem to mp5 ale jedyną jego zaletą jest to że jak się spieprzy to wystarczy nim porządnie przywalić w ściane i zazwyczaj wszystko wraca do normy :wink: Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted January 27, 2006 Report Share Posted January 27, 2006 Dobry patent blacksun86. Sprzedaj to Marui. Napewno skorzystają :lol:. Ja też miałem problem z semi. Zazdroszczę temu sig 552. Mi właśnie potrzeba strzałów na semi a nie auto. To wyjmij plytke selektora i po sprawie, wtedy nie bedzie mialo jak przytrzymac i silnik po naciagniecu sprezyny nic nie zrobi az do nastepnego pociagniecia spustu ;-). Ja jutro rozkrecam ten plastikowy GB i wsadzam w niego czesci pozostale po moim WELLu R6 (prowadnica sprezyny, glowica tloka i sprezyna). Wrazeniami i zywotnoscia sie podziele ;-).. Quote Link to post Share on other sites
macgyver Posted January 28, 2006 Report Share Posted January 28, 2006 To wyjmij plytke selektora i po sprawie Więc coś się zwaliło w gearboxie bo w takim razie jak wyjmę go i strzelę to powinien strzelać tylko na semi a dopiero jak się to przesunie to jest auto. Dobrze zrozumiałem :? :?: Quote Link to post Share on other sites
corky Posted January 28, 2006 Report Share Posted January 28, 2006 dobrze zrozumiales :P Quote Link to post Share on other sites
macgyver Posted January 28, 2006 Report Share Posted January 28, 2006 To ja mam w takim razie gearbox zwalony :(. Czy to mocno szkodliwe? Czy przez to może cały napęd szlag trafić? Quote Link to post Share on other sites
corky Posted January 28, 2006 Report Share Posted January 28, 2006 a co u ciebie jest nie tak??? masz na odwrot czy co?? :?: Quote Link to post Share on other sites
macgyver Posted January 28, 2006 Report Share Posted January 28, 2006 jak wyjmę gearboxa i odpalę to wali na auto a jak "w rękach przesunę ten wypierdek od przerywacza to też auto 8O. A po złożeniu to selektor muszę przestawię pomiędzy semi a auto(M4). I tak nie działa bo jak się namęczę i ustawię wreszcie to semi na sucho bez ammo to jak włoż kulki to i tak jest auto :lol:.; To ja mam jakiś pokręcony gearbox! Jak to naprawić :?: Quote Link to post Share on other sites
corky Posted January 28, 2006 Report Share Posted January 28, 2006 to masz cos tam chyba w tym styku , w tym siusku co sie przesuwa , moze cos sie zacielo tam :P Quote Link to post Share on other sites
macgyver Posted January 28, 2006 Report Share Posted January 28, 2006 Chole*a wie :!:. Niby wszystko działa płynnie. Jakoś sobię poradzę. Poczekam aż mi się calu gearbox rozchrzani i albo kupię nowy za 40 zl albo chociażby R6 z wella z metalem. Co do mojego postu opisującego owe M4 dodam, żę po około 20 rozbiórkach guna i innych czynnościach (otwieranie okien, kłódki do piwnicy itp.) połamał się śróbokręt dołączony do zestawu. Chylę czoła BOYI. Mało który wkrętak znanych firm narzędziowych by tyle wytrzymał :lol:. Quote Link to post Share on other sites
BlackSun Posted January 29, 2006 Report Share Posted January 29, 2006 To chyba w życiu nie miałeś w rękach narzędzi Stanley'a. A teraz pytanie za 100 pkt. Kto mi powie na jakim dziale w kastoramie kupię rurke o wewnętrznej średnicy 6,0n gdzie n należy do <4;6>mm Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted January 29, 2006 Report Share Posted January 29, 2006 Nie dostaniesz takiej rurki jak bedziesz miął szczęście do znajdziesz taką 5.95-6.00 a reszta to Twoja praca :P Quote Link to post Share on other sites
macgyver Posted January 29, 2006 Report Share Posted January 29, 2006 :lol: Zrób tak jak ja. Weź sówmiarkę, ustaw na 6.04 i mierz każdą po kolei. We Wrocławiu dobry sklep jest na Bielanach. Powiem ci tylko tyle, że ja znalazłem to co chciałem w powyższy sposób 8). Quote Link to post Share on other sites
militarius5 Posted January 29, 2006 Report Share Posted January 29, 2006 Model: M41 Firma: Double Eagle kulki: Bezszwowe z taniemilitaria.pl Sklep: www.airsoftguns.pl Wytrzymał: Nadal sie trzyma Przebieg: 200 kulek Stan: Piękny ;D Quote Link to post Share on other sites
macgyver Posted January 29, 2006 Report Share Posted January 29, 2006 Eee... Za krótko :). Opisz chociaż osiągi. Quote Link to post Share on other sites
JIN5 Posted January 29, 2006 Report Share Posted January 29, 2006 Model: MP5A5 Firma: CYMA kulki: Bezszwowe z airsoftguns.pl Sklep: www.airsoftguns.pl Wytrzymał:NIe wytrzymał Przebieg: 20000 kulek Stan: BDB Kupielm go w październiku w Styczniu sie popsół:)Siadla zebatka:) i odlamala sie czesc od tłoka:) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts