Kris-bb Posted November 16, 2013 Report Share Posted November 16, 2013 2510(...)5718 Michał M... Koles posluguje sie takimi danymi, co ciekawe - na FB widnieje owy człowiek nawet z nim rozmawiałem, tylko on twierdzi, że mieszka na Ch.......... dziwne, nie prawdaż ? Prawdopodobnie jest to owy oszust chyba, że ma znajomego, który kręci ale bankowo go zna. Quote Link to post Share on other sites
robercik123 Posted November 16, 2013 Report Share Posted November 16, 2013 Co do Michała M..... , mogło by to pasować . Koleś w czerwcu oszukał 4 bądz 5 osób w tym mnie (jest o nim temat nick:michalzgdanska) Sprawa zgłoszona na policje ale nadal kasy nie widac ;/ Quote Link to post Share on other sites
Kuki12 Posted November 16, 2013 Report Share Posted November 16, 2013 Jak wydrukować całe temat?? Bo klikam na pobierz i nic się nie dzieje. Quote Link to post Share on other sites
Kuki12 Posted November 16, 2013 Report Share Posted November 16, 2013 Sprawa zostało zgłoszona na policję. Proszę wszystkich poszkodowanych o podanie swoich danych do mnie na PW. To ułatwi działanie i przyśpieszy cała sprawę. Tak mi powiedział policjant. Quote Link to post Share on other sites
rastart Posted November 16, 2013 Author Report Share Posted November 16, 2013 I tak wszystko będzie weryfikowane przez policję. Odnalezienie człowieka, który dokonuje przestępstw "elektronicznych" odbywa się inna drogą niż myślicie. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted November 16, 2013 Report Share Posted November 16, 2013 Kuki12 uspokój się co na razie nie można mieć pewności wertując ten temat że ludi2010 to sprawca oszustw, off zareagował możliwie błędnie ale też nie działał w złej wierze. Kuki12 zgłosiłeś sprawę na policję więc z łaski swojej siedź na tyłku i czekaj, aż ustalą wszystko. Quote Link to post Share on other sites
Kuki12 Posted November 16, 2013 Report Share Posted November 16, 2013 Mi nie chodzi już żeby odzyskać kasę bo z stratą się już pogodziłem. Chcę żeby dostał za swoje i więcej nie oszukiwał ludzi. A bierność w sprawie nam nie pomaga. Każdy ślad powinien być zbadany. Policjant kazał mi przynosić wszystko co uda mi się zdobyć na jego temat. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted November 16, 2013 Report Share Posted November 16, 2013 Trochę posprzątałem w tym temacie. Dane, które zamieścił Ludi wskazują na to, że nie jest to jednak osoba, o której była mowa w tym temacie. Dlatego usunąłem jego nick z tytułu i część postów. Jeśli przysporzyłem mu tym jakichś problemów to przepraszam. Myślę jednak, że zrozumie on to dlaczego postąpiłem tak, a nie inaczej. Proszę o zachowanie kultury wypowiedzi i trzymanie się tematu. W razie czego PW. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted November 16, 2013 Report Share Posted November 16, 2013 Drogi "Pieniądze" czy jak Ci tam w rzeczywistości. Dla Twojej informacji - zaprzestań oczerniania adminów o dołączenie któregoś z Twoich kont (a dozwolone jest u nas jedno, prawda?) do tego tematu, ponieważ nie masz pewności, że zrobili do admini - może się to skończyć równie irracjonalnym podejściem do sprawy co to, które reprezentujesz samemu. W momencie, kiedy postanowiłeś załozyć drugie konto w celu ominięcia blokady, złamałeś jeden z podstawowych punktów regulaminu tego miejsca - a to nie stawia Cię w pozycji, w której mógłbyś czegokolwiek od kogokolwiek wymagać. Poza tym, kim Ty w ogóle jesteś i dlaczego wypowiadasz się w nieswoim imieniu? Jeszcze ktoś oskarży Cię o podszywanie się pod inną osobę. Wybacz, ale żadne dane nie wskazują na to, żebyś miał jakikolwiek związek z osobami zainteresowanymi w tym wątku. Korzystając z sieci TOR samemu nakładasz na siebie ograniczenia. Twoje wypowiedzi będą traktowane jako fikcyjne, tak samo jak Twoje konto - i mogą zostać w każdej chwili wywalone bez jakichkolwiek usprawiedliwień. Proszę bardzo - chętni niech korzystają sobie z TORa. Możecie szkodzić, trollować czy jak to tam teraz jest modnie nazywane. Obiecuję jednak, że w przypadku jakiegokolwiek powiązania anonimowego konta z prawdziwym - zarówno fikcyjne jak i prawdziwe zostaną trwale zamknięte. Nie będzie do tego potrzebny żaden regulamin, po prostu tak zrobimy. A gwarantuję, że już nie tacy cwaniacy przejechali się na względnej anonimowości. Co się natomiast tyczy tematu - wieszanie psów na członku załogi, który w dobrej wierze podjąłby w tej sprawie nawet nieodpowiedni krok (czy był właściwy - nie dowiemy się, a osoby "oburzone" mogą być za to wdzięczne wyłącznie sobie samym za używanie sieci zapewniającej anonimowość), jest niezbyt mądrym rozwiązaniem. Przypominam, że załoga WMASG.pl nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ustalenia prywatne użytkowników portalu - nie mamy obowiązku interesować się tą sprawą, a robimy to tylko dlatego, żeby inni użytkownicy nie padali ofiarami kolejnych zwolenników anonimowości, którzy w ostateczności wszystkiego się wyprą i będą zgrywać miłych kolegów i użytkowników. Bierzcie to pod uwagę. A jeśli nawet ktoś zostanie niesłusznie do czegoś przypisany, to załatwić to można na wiele różnych, bardziej kurtuazyjnych sposobów - szczeniackie odzywki i zachowanie nie są najlepszym partnerem w budowaniu własnej wiarygodności - bez znaczenia ile prawdy się za nimi kryje. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
skilo Posted November 18, 2013 Report Share Posted November 18, 2013 LechosławAK Chu,.... naciołeś mnie na m4 dragona dg06t, nr konta bankowego ten sam oddawaj kase bo szybciej sie znajdziesz w sądzie. Ps Konto Ghillie25 też ci zablokowali niewiesz czemu? Quote Link to post Share on other sites
skilo Posted November 18, 2013 Report Share Posted November 18, 2013 Wybaczcie za mą niekulturalną postawę ale niektórzy zbierają pieniądze by sobie kupić używaną replike niż czekać kolejny okres czasu :-P Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 18, 2013 Report Share Posted November 18, 2013 http://wmasg.pl/pl/consignment/show/505043 Quote Link to post Share on other sites
Kuki12 Posted November 18, 2013 Report Share Posted November 18, 2013 to chyba nie on. Byłem drugi raz na policji i sprawa rusza. Czym więcej ilością danych się wymienimy tym lepiej. Quote Link to post Share on other sites
skilo Posted November 18, 2013 Report Share Posted November 18, 2013 Wybaczcie że nuewjleje wam tej rrozmowy ddzisiaj ale w skrócie wam ją przekaże "jak widać niemam co ssrać z nerwów ponieważ repliki powysyłałem już a obecnie mieszkam w stanach" "Hmmm niekoniecznie sram z nerwów bo wszystkie przesyłki wysłałem ;) a mieszkam obecnie w ameryce więc jest ok " Bezczelność niezna granic Quote Link to post Share on other sites
Kuki12 Posted November 19, 2013 Report Share Posted November 19, 2013 Tak w Ameryce a moje SWD miała być kupione na GFC Quote Link to post Share on other sites
rastart Posted November 19, 2013 Author Report Share Posted November 19, 2013 jeśli koleś siedzi w USA to złapią go szybciej niż w Polsce! Quote Link to post Share on other sites
skilo Posted November 19, 2013 Report Share Posted November 19, 2013 To jest zwyczajny oszust który próbował ckliwą historyjką spowodowac byśmy mu darowali a nabija sie znas jak tylko moze Quote Link to post Share on other sites
Kuki12 Posted November 19, 2013 Report Share Posted November 19, 2013 Z tego co wiem szybo go nie złapią cz jest w Polsce czy zagranicą. Mi na czasie nie zależy ale żeby dorwać tego osobnika. A to zelży od nas od przepływu informacji i możliwości np sprawdzenia ich. Wiem że dużo podobnych spraw zostaje rozwiązanych pozytywnie i mam nadzieje że ta też będzie tak rozwiązana. Quote Link to post Share on other sites
Mazda_PL Posted November 20, 2013 Report Share Posted November 20, 2013 Rastart, już 20'go. Powiedz najważniejsze, czy pieniądze zostały przelane, czy to była ściema tak jak myślałem ? :hahaha: P.s. facet się chyba zapadł pod ziemie, bo jak jeszcze przedtem próbował coś powiedzieć, to teraz siedzi cicho jak mysz pod miotłą, bo ludzie rozgryźli jego i jego konta. :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
rastart Posted November 21, 2013 Author Report Share Posted November 21, 2013 Rastart, już 20'go. Powiedz najważniejsze, czy pieniądze zostały przelane, czy to była ściema tak jak myślałem ? :hahaha: P.s. facet się chyba zapadł pod ziemie, bo jak jeszcze przedtem próbował coś powiedzieć, to teraz siedzi cicho jak mysz pod miotłą, bo ludzie rozgryźli jego i jego konta. :icon_mrgreen: Czekałem do dzisiaj. Kasy nie ma! Quote Link to post Share on other sites
Mazda_PL Posted November 21, 2013 Report Share Posted November 21, 2013 Skoro jesteś prawnikiem, i masz czas, a przede wszystkim chcesz mu dać nauczkę, to dobij skur****a ! :icon_twisted: Ja w każdym bądź razie trzymam kciuki, i życzę powodzenia. :) Quote Link to post Share on other sites
Kuki12 Posted November 26, 2013 Report Share Posted November 26, 2013 Ma ktoś jakieś nowe informacje?? Quote Link to post Share on other sites
skilo Posted December 5, 2013 Report Share Posted December 5, 2013 Właśnie, coś nowego słychać? Quote Link to post Share on other sites
rastart Posted January 4, 2014 Author Report Share Posted January 4, 2014 Dostałem pisemko z komendy, że sprawa jest prowadzona przez Prokuraturę rejonową, dostałem kontakt a w przyszłym tygodniu idę do nich zapytać czemu jeszcze nie widać informacji na żółtym pasku tvenu :) Quote Link to post Share on other sites
Kris-bb Posted January 28, 2014 Report Share Posted January 28, 2014 (edited) Owy oszust, który podawał w danych nazwisko Michal Miszczykowski jest na portalu FB *link usunięty* tylko teraz z innym imieniem i nazwiskiem *link usunięty* Edited May 4, 2017 by -K2- Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts