Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Hmmm, ja na razie nic nie robie z bebechami, najwyżej kupię preckę Systemy, osiągi, które mam w stocku zupełnie mi wystarczają do zabawy, a jakby coś się stało z łożyskami lub zaszłyby inne konsekwencje w GB w związku z ich awarią to mam przecież gwarancję.

I gdzie to do AUGa upchniesz? A dołączane pokrowce na baterie będą wyglądały obleśnie. Stockowa bateria zapewnia dobry ROF i starcza na 2 strzelanki. Czy to nie wystarcza? Poza tym co jest fajnego w dużym ROFie? To karabin, nie PM, a chyba w replikach ASG chodzi o wierne odwzorowanie ostrej wersji prawda? Więc co będzie realistycznego w 2 razy większym ROFie od ostrej wersji? Wiadomo, niektórzy lubią większy ROF, ale jak dla mnie nie ma sensu.

Moja batka na M110 poprostu umiera mi po około 4 hicupach, a tyle jestem wstanie wywalic na jednym wiekszym strzelaniu. nie zmieniał bym batki ale po 1 magazynku rof tak drastycznie spada że mi jakoś tak - SEMI umiera, a większość strzałów właśnie oddaje na semi...

No na m110 poprostu po 2 magazynkach jest problem z semi - niewiem czemu czasami potrafi naciągnać i oddać strzeł, a czasami zawiesza sie w połowie i musze strzelać na auto :| po podłączeniu mocniejszej batki wszystko jest OK, i rof niewiele wzrasta :)

Co do dwójnogu to znalazłem takie zdjęcie:

aug_a3-3.jpg

Jak dla mnie wygląda fajniej niż dwójnóg od LMG. To jest AUG A3 w konfiguracji snajperskiej. Widziałem gdzieś konwersje na AUGa A3, myślę, że przy rysunkach technicznych tej konwersji lub własnych pomysłach można by taką nakładkę wykonać. Można też przedłużyć RISa do przodu, ale to by brzydko wyglądało.

Edit:

O, znalazłem. Może nie jest to A3, ale wygląda podobnie.

http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...G02RAS_srch_aug

Gdybym miał robić taką nakładkę zrobiłbym na pewno krótszą.

Edit2:

Poza tym jeszcze jedno. Co myślicie o postarzeniu AUGa? (Drobny papier ścierny i jedziemy po krawędziach metalowych części) Z jednej strony będzie wyglądać jak prosto z frontu, ale z drugiej nie będzie miał już tej świeżości. No i jak postarzyć receiver?

Edited by Equil

Myślę, ze za dużo "prosto z frontu" nie możesz dać bo ten karabin nie brał chyba nawet udziału w większych misjach. ;)

Druga kwestia element o którym piszesz jest niewyobrażalnie skomplikowany do wykonania jednostkowego. Jedynym sensownym wyjściem do produkcji takich części jest odlewanie. A to dyskwalifikuje wykonanie home made.

Edited by SoP-PeL
Myślę, ze za dużo "prosto z frontu" nie możesz dać bo ten karabin nie brał chyba nawet udziału w większych misjach. icon_wink.gif

To była przenośnia, poza tym AUG jest eksploatowany przez Austriacką armię od prawie 30 lat (chyba), co prawda jest to A1 ale aktualnie i A1 i A2 i A3 się używa. A pytałem się, bo chodziło mi o to, czy takie postarzenie będzie pasowało do AUGa.

Druga kwestia element o którym piszesz jest niewyobrażalnie skomplikowany do wykonania jednostkowego. Jedynym sensownym wyjściem do produkcji takich części jest odlewanie. A to dyskwalifikuje wykonanie home made.

Faktycznie, jedyne co by miało sens to przerobienie RISów od M4 i zrobienie spoiwem aluminiowym tej górnej części. Ale chyba skończy się na tym, że zrobię obejmę na lufę i do tego dwójnóg, składany tak samo jak w tej snajperskiej wersji A3. ;-)

Siema, ja w sprawie baterii do AUGa.

Wiadamo, że przy tuningu mocowym wymagane jest mieć choćby 9,6V.

Jednak dużo miejsca w kolbie na zasilanie nie ma, toteż zapytuję się, czy można wierzyć opisowi TEJ aukcji - czy faktycznie ta bateria da się wepchnąć do kolby (co prawda stoi, że TM, ale żywię, iż w tym aspekcie różnicy nie ma).

Stockowa bateria już siedzi dość ciasno, stąd to moje pytanie, a potrzebne jest właśnie 9,6V.

Jeśli ten Intellect nie wejdzie, czy pozostaje tylko TAKA opcja?(która zresztą jest niedostępna...)

Sory - niemoge edytować wcześniejszego posta. Moderatora prosze o połączenie :)

Czy ktoś wie jaką max spręzyne mozna wstawić bez wymiany zębatek? astanawiam się nad M120, reszte cześci mam wzmicnione. Wiem że zębatki XYT to wielka loteria ale naprawde mnie to ciekawi :)

• 2 weeks later...

Ja osobiście kupuje lunete 3-9x32. Max przybliżenie wykorzystujesz do wypartywania nieprzyjaciela a strzelasz na najmnieszym przybliżeniu i masz duże pole widzenia. :-P Jednak w budynkach wygrywają kalimatory. Wszystko zależy w jakich miejscach walczysz.

Edited by Papuaz

witam,

właśnie przymierzam siędo zakupu agua jg. Jednak patrząc na powyższy oraz inne tematy widzę, że kilka części jest do wymiany. Replikę chciałbym podkręcić do ok. 400 fps i wymienić następujące części:

cylinder typ1 -> cylinder typ0

łożyska stockowe -> stalowe ślizgowe CA

hop-up -> nowy guardera albo systemy

prowadnicę sprężyny -> no właśnie, jaka byłaby dobra ?

tłok -> tutaj mam wątpliwości, czy standardowy SRC będzie odpowiedni ?

i czy warto dodać kierunkową głowicę tłoka CA ?

styczności z elektrykami nie miałem zbyt dużej i nie wiem jakie części są odpowiednie.

potem do wymiany zostaje kolimator i precka.

z góry dzięki za pomoc, pzdr

Edited by Gryfus_Squadron

Szczerze mówiąc to ja bym zabrał się do tego tak, że wstawił bym cylinder typ 0, odłożył bym pieniądze i czekał co się spieprzy - oczywiście wymieniając to.

A tak na marginesie to gdybym miał już więcej części wstawiać lub też nie, to wstawił bym słabszą sprężynę, bo ta co siedzi w JG jest chyba za twarda.

Edited by GRSW_Szreder