Szreder Posted September 6, 2007 Report Share Posted September 6, 2007 Tak, powinna wejść, jest wystarczająco miejsca, wygląda to jak batka 9,6 do auga, a na górze mamy jeszcze równolegle 2 ogniwa dodane. Ale prawdopodobnie trzeba będzie schować bezpiecznik za płytkę. Quote Link to post Share on other sites
smoke Posted September 10, 2007 Report Share Posted September 10, 2007 Bezpiecznika prawdopodobnie niebędzie. Czy ktoś montował tłumik 40x335 king arms i ma jakieś fotki? Czy ktoś upgreadował auga stawiając wszystko na m140? Quote Link to post Share on other sites
melon Posted September 10, 2007 Report Share Posted September 10, 2007 A ja mam takie pytanie, jak wsadzę do AUGa M110 to stockowa batka to uciągnie ? Quote Link to post Share on other sites
Alias83 Posted September 10, 2007 Author Report Share Posted September 10, 2007 U mnie na 120 daje rade... Quote Link to post Share on other sites
melon Posted September 11, 2007 Report Share Posted September 11, 2007 A wymieniałeś coś oprócz spreżyny? Quote Link to post Share on other sites
boychristo Posted September 11, 2007 Report Share Posted September 11, 2007 Również czekam na Twoja odpowiedz... Co wymieniles procz sprezyny? Bo nie uwierze ze mykasz na mocnej batce i m120 bez wzmocnień GB 8) Quote Link to post Share on other sites
putinn Posted September 11, 2007 Report Share Posted September 11, 2007 tłok na m110 pada po 2 - 3k kulek... ten stockowy z JG oczywiście, poza tym wszystko zostaje uwalone w wiórkach :) Quote Link to post Share on other sites
Alias83 Posted September 13, 2007 Author Report Share Posted September 13, 2007 (edited) Wszystko co wymieniłem w GB: Cylinder na typ 0 Chromowany, Głowice tłoka na uszczelnioną-łożyskowaną, prowadnicę sprężyny na wzmocnioną łożyskowaną i dyszę n mosiężną uszczelnioną i jak na razie działa ok. i nawet nie za bardzo widać jakiś śladów zużycia (GB czyszczony/smarowany co 2-3 strzelanki) a jakoś nie mogę sie powstrzymać i dosyć często lecą całe serie :) Do tego preca 650mm 6,03... PS: Mam jeszcze w planach łożyska stalowe ale leżą już 2 miesiąc i jakoś nie mogę się zebrać żeby je wrzucić... na razie stockowe jeszcze żyją. edit. U mnie na m120 przeszło sporo ponad 3k kulek i tłok jest ok. Może to dla tego że to jeden z pierwszych aug'ów JG jakie dotarły do Polski i jakaś lepsza seria czy cuś :) edit2. Batke mam jak na razie stockową. TZN. miałem bo gdzieś ją wcięło i teraz raczej będzie już 9,6v edit3. Jakiego borka wstawić do takiego zestawu żeby osiągnąć najlepszy efekt? Edited September 13, 2007 by Alias83 Quote Link to post Share on other sites
smoke Posted September 14, 2007 Report Share Posted September 14, 2007 Bore up, jeśli niechcesz przepłacać to albo DF ale z dyszą CA , np: http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1605 Lub : http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1060 A jeśli chcesz iść po taniości to kup samą głowice cylindra z poszeżoną dyszą DF : http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1791 Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
putinn Posted September 14, 2007 Report Share Posted September 14, 2007 @Alias83 Ja mojego auga kupiłem 2 dni przed wystawieniem u krakmana na stronie "na lewo" (jeszcze go w komputerze nie mieli i nie dostałem faktury itp...) Jakiej firmy masz M120? ja chyba dzisiaj wstawie M120 madoniona... zobaczymy ile pociągnie na stockowych zębatkach, jak sie zmielą to wstawie mocniejsze :) pozdro Quote Link to post Share on other sites
boychristo Posted September 14, 2007 Report Share Posted September 14, 2007 Myśle że to ile Ci pociągną zębatki zależy również od tego czy bedziesz strzelał większość na full / czy na semi. Ale powinny trochę pożyć. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
melon Posted September 15, 2007 Report Share Posted September 15, 2007 @Alias83 Ja mojego auga kupiłem 2 dni przed wystawieniem u krakmana na stronie "na lewo" (jeszcze go w komputerze nie mieli i nie dostałem faktury itp...) Jakiej firmy masz M120? ja chyba dzisiaj wstawie M120 madoniona... zobaczymy ile pociągnie na stockowych zębatkach, jak sie zmielą to wstawie mocniejsze :) pozdro To nie szalej tak z tą sprężyną, ja myślę nad m110 która powinna dać z 380-390 fps (tak naprawdę to mój AUG ma chyba nie więcej niz 350) i do tego uszczelnianie. To będzie bezpieczniejsze dla repliki niż pchanie mzyliard do gearboxa. Quote Link to post Share on other sites
batonszalony Posted September 24, 2007 Report Share Posted September 24, 2007 a mam takie pytanie do osób które wymieniły springa na m110 i prowadnice na łożyskową oraz nie zmieniały batki. Jak dlugo ładujecie batke? bo mi po naładowaniu oddaje jakieś 150-200 strzałów i sie znowu blokuje, musze ponownie ładować żeby dalej strzelać. Quote Link to post Share on other sites
lestek Posted September 24, 2007 Report Share Posted September 24, 2007 Ładuje 7 godzin i stuka mi na ok 200 kulek, niestety jezeli naladowana batka polezy pare dni ilosc ta strasznie maleje, po tygodniu od naladowania nawet jednego strzalu nie moge oddac. Mam batke stockowa 8,6 1100 Quote Link to post Share on other sites
batonszalony Posted September 25, 2007 Report Share Posted September 25, 2007 (edited) a włożył ktoś springa m100? i na ile strzałów starczy naładowanie? bo mi te 150-200 strzałów nie starczy na bitewke która trwa 6 godzin a czasami nawet więcej dzięki lestek:D Edited September 25, 2007 by batonszalony Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted September 25, 2007 Report Share Posted September 25, 2007 http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=282 a bore up CA? Lepsze to od Deep Fire? Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted September 25, 2007 Report Share Posted September 25, 2007 Przy tym boreupie mam 422 fps na sprężynie m110 guardera, czyli nie jest twarda jak hurricane czy MO. Quote Link to post Share on other sites
putinn Posted September 26, 2007 Report Share Posted September 26, 2007 dziwne - ja mam na M110 MO + borek CA + precka 6.03mm 400 - 410 fps.... chyba cos mam nie szczelne, albo spreżyna dziadowska :) Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted September 26, 2007 Report Share Posted September 26, 2007 aha, precka Quote Link to post Share on other sites
siemionman Posted September 28, 2007 Report Share Posted September 28, 2007 Siema Wszystkim! Dziś zamówiłem lufę DF 6,02. a ponieważ sklep nie wysłał jeszcze paczki to zastanawiam się, czy do tej precki nie powinienem jeszcze dokupić metalowej dyszy: http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1368 Nie chcę mieć farfocli w lufie... :???: Quote Link to post Share on other sites
warkot Posted September 30, 2007 Report Share Posted September 30, 2007 Witam. Czy ktoś robił lub kupił phantom kit-a? Czy ktoś mi powie czy na 100% wejdzie batka 12V intellecta? Ja zrobilem phantom kita i nawet niezle wyszedl narazie nie mam jeszcze zalozonych szyn i jestem w trakcie malowania , ale niedlugo zamieszcze fotki :D Quote Link to post Share on other sites
relevant Posted September 30, 2007 Report Share Posted September 30, 2007 Czekamy :) Quote Link to post Share on other sites
batonszalony Posted October 1, 2007 Report Share Posted October 1, 2007 wam powiem szczerze jakie są moje wrażenia po wymianie springa na m110 i stockowej batce. Otóż bardzo kiepskie, najlepiej zainwestować najpierw w batke 9.6V bo przy standardowej batce rzuf jest tragiczny i ilość strzałów także. (chyba że ja mam dostałem tylko taki model) Quote Link to post Share on other sites
smoke Posted October 3, 2007 Report Share Posted October 3, 2007 Witam w połowie upgread auga jest już zrobiony, tzn wsadzone: -Bore up Guarder -STU CA -Tłok wzmocniony DF -łożyska stalowe CA -Łożyskowana Prowadnica sprężyne Huricane -Sprężyna M130 Mad bull. -Gumka Sylikonowa >400fps Guarder -Aku 12V 1400mah intellect (buja to wszystko to kosmicznej szybkostrzelności) -Na zew. tłumik KA 40x335mm. Pozostało: -silnik (stock to padaka) -Precka 550mm -Szkielet ( w przyszłości) -Okablowanie (----II----) Oraz luneta, tylko czy ktoś widział gdzieś starą serię edenberga 1,5-7x50? UWAGI. Szkielet ma dziwne otwory pod łożyska, CA niewchodzą do końca.Głowica cylindra z BU guardera niepasowała w otwory w szkielecie, wymagała rozwiercenia do 3/4 głębokości wiertłem 5mm.Styki niedomagały,wymagały przerobienia i śmigają teraz pięknie. Tłumik wycisza lekko dźwięk. Jednym słowem pomyślcie 3 razy zanim zabierzecie się za upg. chinola :) Quote Link to post Share on other sites
Patso Redneb Posted October 3, 2007 Report Share Posted October 3, 2007 Wlasciwie jak wazna/konieczna jest wymiana na starcie gumki hu? Czy stockowa jest zupelnie do dupy, czy jest po prostu gorsza, a wymiana jest tania, czy tez stockowa szybko sie rozwala? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts