Markus11 Posted December 1, 2013 Report Share Posted December 1, 2013 Siema! Jeśli kogoś urażę to przepraszam ale nic nie znalazłem na ten temat a mam dopiero 11 lat i nie chciałbym źle skończyć. Są ochraniacze ale czy wystarcz może jakieś wkładki do spodni? Proszę o pomoc! Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 1, 2013 Report Share Posted December 1, 2013 Trochę mnie uraziłeś, tutaj nie rozmawia się o miejscu na 'k'. U Nas w ekipie zrobiliśmy to tak - najpierw przygotowaliśmy gips, następnie każdy zanurzył w nim jaja (trzeba uważać, bo gips może być gorący), po czym w tak wykonaną formę wlaliśmy stal. Po ostygnięciu, stal okleiliśmy papierem czerpanym, by było ekologicznie, lekko, a jednocześnie dobrze. Koniec końców mamy i przycisk do papieru w kształcie własnych jaj, i ochraniacz. Link to post Share on other sites
Mixon Posted December 1, 2013 Report Share Posted December 1, 2013 (edited) U Nas w ekipie zrobiliśmy to tak - najpierw przygotowaliśmy gips, następnie każdy zanurzył w nim jaja Ale wszyscy na raz? Edited December 1, 2013 by Mixon Link to post Share on other sites
J.K. Posted December 1, 2013 Report Share Posted December 1, 2013 Ależ bądźcie poważni.;p Zawodowcy radzą sobie z tematem w taki sposób: Ale nie martw się - w airsofcie odstrzelenie tego i owego raczej ci nie grozi. Jeżeli bardzo, ale to bardzo chcesz się zaopatrzyć na wszelkie możliwe ewentualności - nawet te najmniej prawdopodobne - to zakup sportowy suspensor (taki dla bokserów, szermierzy, judoków i szachistów), ale z doświadczenia zdobytego podczas fechtowania powiem ci, że spędzanie w tym całego dnia na strzelaniu będzie niewygodne, a poza tym bardzo mało praktyczne. Link to post Share on other sites
MarekMac Posted December 1, 2013 Report Share Posted December 1, 2013 (edited) Przez te kilka lat jak już się strzelam to chyba tylko raz byłem świadkiem postrzału w nabiał - było to gdy dwóch kumpli się wygłupiało i strzelało do siebie z paru metrów. Ten co dostał pokwiczał chwilę i (bez skojarzeń) wstał. Dużo częściej ktoś obrywał w jaja gdy jeszcze grywałem w nożną. Edited December 1, 2013 by MarekMac Link to post Share on other sites
Markus11 Posted December 1, 2013 Author Report Share Posted December 1, 2013 Ok Dzięki za wypowiedzi ale może są jakieś wkładki a może je z czegoś zrobić ? Zależy mi na zabezpieczeniu się. Link to post Share on other sites
Didi Posted December 1, 2013 Report Share Posted December 1, 2013 Zależy mi na zabezpieczeniu się. Jeśli tak, to idź do apteki... A tak to serio, to przed czym? Z kim się strzelasz, że boisz się o swój interes? W normalnych warunkach nawet nie poczujesz kulki. Link to post Share on other sites
Yahalom Posted December 1, 2013 Report Share Posted December 1, 2013 Postrzału w genitalia nie poczujesz... no chyba, że nosisz spodnie-rurki, ale wtedy to w sumie należałoby się zastanowić czy jest co ratować :teeth: Link to post Share on other sites
J.K. Posted December 1, 2013 Report Share Posted December 1, 2013 Pisałem o suspensorze, ale jeżeli stawiasz sprawę w ten sposób: Ok Dzięki za wypowiedzi ale może są jakieś wkładki a może je z czegoś zrobić ? To jedyne znane mi "wkładki" do "tych" okolic wyglądają tak: Nie wiem jak chcesz tego używać, ale wyglądają prawie militarnie, bo w zasadzie przypominają trochę naboje. Zależy mi na zabezpieczeniu się. To w takim razie do listy zakupów dorzuć jeszcze to: Jednak w tym wypadku nie jestem pewien, czy prawidłowo poinformowano cię na czym polega airsoft. Poza tym historycznie udowodniono, że największą pewność w przypadku ochrony krocza przed kulką daje to: Każde z rozwiązań ma swoje plusy i minusy. Niektóre chronią mocniej, inne słabiej. Poza zakresem ochrony zwróć też uwagę na cenę, producenta oraz prognozowaną wytrzymałość. A już tak całkowicie na poważnie - w czasie 8 lat, jak bawię się w airsoft NIE spotkałem się ani razu z przypadkiem uszkodzenia... Emm... tych tam dwóch na dole. Złamane nogi, złamane zęby, siniaki, kulki w skórze, poobcierane stopy - to czasami (rzadko) na rozmaitych strzelaniach i wyjazdach się zdarzało. Statystycznie mniej niż w innych sportach, które miałem okazję uprawiać. Link to post Share on other sites
Mixon Posted December 1, 2013 Report Share Posted December 1, 2013 Jeśli aż tak bardzo się martwisz to zawsze możesz ubrać jakieś przylegające bokserki i wypełnić z przodu watą albo czymś. Niemniej, myślę, że jak masz odpowiednie spodnie to fałdy materiału/guziki skutecznie chronią przed kulkami :P Link to post Share on other sites
Markus11 Posted December 1, 2013 Author Report Share Posted December 1, 2013 Ok dzięki za wszystkie rady :icon_razz2: Ale cz np. takie spodnie http://deltashop.pl/pl/spodnie/1011-spodnie-taktyczne-enhance-tmc-aor1.html nadadzą się czy polecacie inne? Link to post Share on other sites
Vaco Posted December 1, 2013 Report Share Posted December 1, 2013 (edited) Zwinięte skarpety (najlepiej taty ale nowe) włożone w majty +100 do armor, +100 lans, +1 dodatkowy członek drużyny, -100g proszku do prania po strzelance. Za 200 zł to Ty dorwiesz cały mundur kontraktowy, albo inne piękne cudo. A poza tym, to w tym się nigdzie nie zakamuflujesz. A ochrona krocza, to kwestia skarpetek, albo jakiegoś materiału zwiniętego i włożonego w obcisłe majty. Chociaż z własnego doświadczenia wiem, że raczej ciężko jest dostać prosto w pana P. Edited December 1, 2013 by Vaco Link to post Share on other sites
Yahalom Posted December 1, 2013 Report Share Posted December 1, 2013 Dobra, bo temat już całkowicie odpływa w kierunku farsy. Jeżeli Twój "sprzęt" nie będzie opięty przez materiał (najpierw zapytaj rodziców/opiekuna prawnego czy możesz, a następnie sprawdź sobie w google jak wyglądają legginsy), to NIC CI NIE GROZI. Tyle. Koniec, kropka. Link to post Share on other sites
Recommended Posts