Johann Posted June 19, 2008 Report Share Posted June 19, 2008 (edited) Widziałem coś takiego na fotach G36KV kupionych dla Polaków. Nie pamiętam dla jakiej jednostki. Takie rzeczy to tylko w Formozie :) http://img.photobucket.com/albums/v314/Orkan/scan0002.jpg Edited June 19, 2008 by johny89 Quote Link to post Share on other sites
_Arczi_ Posted June 19, 2008 Report Share Posted June 19, 2008 Takie rzeczy to tylko w Formozie :) http://img.photobucket.com/albums/v314/Orkan/scan0002.jpg Ja mam moją Gienie właśnie w takiej konfiguracji :) "Trochę" mi się środek ciężkości przeniósł do przodu. :luzik: Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted June 19, 2008 Report Share Posted June 19, 2008 A widzisz tam przyrządy celownicze od MP7? Bo ja nie. Szyna jest KSK ze składanymi po prostu. A widzisz tam przyrządy celownicze od MP7? Bo ja nie. Szyna jest KSK ze składanymi po prostu. Quote Link to post Share on other sites
TUZIOL Posted June 23, 2008 Report Share Posted June 23, 2008 Mój kumpel z ekipy (Ronin) ma zamiar zamontować szynę z powyższego zdjęcia(szyna KSK) + EOTech + przyrządy celownicze od MP7. Taka konfiguracja jest używana przez niemieckich żołnierzy. Na razie przerobił selektor ognia ;) W razie jak by ktoś jeszcze tego nie widział: http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=49026&st=20# Quote Link to post Share on other sites
sledz Posted June 23, 2008 Report Share Posted June 23, 2008 (edited) Czy ktoś używa adaptera do magazynków od eMek(link)? Robi jakies problemy? Edited June 23, 2008 by sledz Quote Link to post Share on other sites
TUZIOL Posted June 23, 2008 Report Share Posted June 23, 2008 Nie uzywam. Jako ciekawostke podam tylko, ze Ronin przerobil body w ten sposob, ze wymiana gniazda zajmuje pare sekund ;) Cale body rozklada sie na 3 stalowe piny :) Quote Link to post Share on other sites
biolon Posted June 27, 2008 Report Share Posted June 27, 2008 Witam, ja mam pytanie odnośnie kolby [nie tej w stocku] ale takiej. Mam FTK Systemy z m140 i na baterii 9,6V ROF jest poniżej standardowego. Wstawiłem silnik Systemy [bo tak się ludzie zachwycali] i bez zmian.. Podłączyłem baterię 10,8V i zaczął strzelać normalnie, ale do czego zmierzam. Czy do takiej kolby jest możliwość wsadzić baterię 12V? Wiem, że przy 10,8V trzeba kolbę przerabiać [dokładnie końcówkę trzeba spiłować pod gumą tak by bateria i kable miały jeszcze trochę miejsca]. Ktoś już kombinował? Szukałem tematu o stałej kolbie ale coś nie wyszło mi - jak było to sory. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
fiolek Posted June 27, 2008 Report Share Posted June 27, 2008 Mam tą kolbe i polecam. Ja mam lvl3 i bakte 10,8 G&P 3300 specjalny pakiet do tej włąsnie kolby. Moge powiedziec że zestaw spisuje sie naprawde dobrze. Ale jak bedziesz mial batke 10.8 G&P to pozostaje Ci tylko najdluższy rozstaw kolby. Czyli okolo 2cm wiecej od stockowej kolby. Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted June 27, 2008 Report Share Posted June 27, 2008 jak bedziesz mial batke 10.8 G&P to pozostaje Ci tylko najdluższy rozstaw kolby. Czyli okolo 2cm wiecej od stockowej kolby. I to jest największy mankament tej kolby z tą dedykowaną baterią... :roll: Działa, ale dla mnie "za długa" w tym położeniu oraz... nieładna. Pozdrawiam, Lambert P.S. Co do jakości samej kolby GP też mam zastrzeżenia... Quote Link to post Share on other sites
biolon Posted June 28, 2008 Report Share Posted June 28, 2008 (edited) Czyli "jeśli" miałbym baterię 12V nie dedykowaną do kolby G36 to da się ją upchać? ps. Oczywiście Large. Edited June 28, 2008 by biolon Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted June 28, 2008 Report Share Posted June 28, 2008 (edited) Tak, ale z tym samym skutkiem dla kolby co 10,8 GP ( ogniwa tej samej wielkości - 10 zamiast 9 ) Poza tym musisz pamiętać, że z tą baterią nie złożysz kolby - tzn. nie wskoczy na zatzrask ponieważ w jego miejscu będzie 10 ogniwo baterii. Pozdrawiam, Lambert Edited June 28, 2008 by Lambert Quote Link to post Share on other sites
biolon Posted June 28, 2008 Report Share Posted June 28, 2008 Dzięki, po prostu chciałem się upewnić - bo dzisiaj sprzedaję tą 9,6V ;-) A co do kolby to za te + - 300zł to się naprawdę zawiodłem. Montaż nie jest tak stabilny jak na stockowej kolbie, i ten bolec trzymający regulację też wnerwia. I do tego przeróbki, żeby to "po ludzku" wszystko pasowało. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted June 28, 2008 Report Share Posted June 28, 2008 (edited) To właśnie miałem na myśl pisząc o zastrzeżeniach do jakości kolby... Ja dodatkowo wymieniłem stopke kolby na tę stockową bo ta z GP mnie wkurzała. Reasumując zakup nie był wart swej ceny i moich nerwów... ;-) Pozdrawiam, Lambert Edited June 28, 2008 by Lambert Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted October 3, 2008 Report Share Posted October 3, 2008 http://www.awr.one.pl/viewpage.php?page_id=43 Coś dla tych, którzy chcieliby nadać swojemu G36 cech bojowego zużycia ;). Ronin Quote Link to post Share on other sites
TUZIOL Posted October 27, 2008 Report Share Posted October 27, 2008 A ja jeszcze polecam zerknięcie na ten temat: http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=49026 Duża ilość informacji i ciekawych przeróbek :) Quote Link to post Share on other sites
Ununoctium Posted December 2, 2008 Report Share Posted December 2, 2008 Przepraszam że odkopuje temat, ale może ktoś napisać jak rozłożyć lunetę? Nie mogę zgrać jej z rzeczywistym lotem kulki, więc chyba powinienem wyjąć tą gumkę i tak dalej, ale nie wiem co dokładnie krok po kroku robić... Z góry dziękuję ;). Quote Link to post Share on other sites
TUZIOL Posted December 2, 2008 Report Share Posted December 2, 2008 Hmm. Nie możesz wyregulować jej służącymi do tego śrubkami jeśli dobrze zrozumiałem? I jako ostatnią deskę ratunku widzisz rozkręcanie całej lunety ? ;) Quote Link to post Share on other sites
Ununoctium Posted December 2, 2008 Report Share Posted December 2, 2008 Dokładnie. Wyregulowana maxymalnie na prawo, a kulki lecą jeszcze bardziej pop prawej, tak że ledwo je widze... Quote Link to post Share on other sites
pin-king-pin Posted December 2, 2008 Report Share Posted December 2, 2008 Blas, uszczelka która jest z przodu lunety - zastała się i kręcenie imbusami nic nie daje. Wyjmij ją (pęsetą, śrubokrętem, cokolwiek), ustaw lunetę i wstaw uszczelkę z powrotem. Może to to, ja tak miałem. Quote Link to post Share on other sites
Darg Posted December 2, 2008 Report Share Posted December 2, 2008 Mógłby ktoś napisać jak się wyjmuję tę lunetę/demontuje się ją? Quote Link to post Share on other sites
frankness Posted December 9, 2008 Report Share Posted December 9, 2008 1. Luzujesz śrubki od regulacji. 2. Od strony gdzie celujesz zdejmujesz gumę. 3. 2 małe koła ściągasz do środka-UWAGA można zarysować szkiełko. 4. Wyciągasz pierścień. 5. Z drugiej strony wyciągasz kwadratową gumę-UWAGA na sprężynę która może wypaść. 6. Dalej wiesz co zrobić i masz zdemontowane. Przy składaniu może denerwować ustawienie horyzontu i włożenie pierścienia. Quote Link to post Share on other sites
happy666 Posted December 17, 2008 Report Share Posted December 17, 2008 (edited) Ja używam przejściówki na magi od m4. Jutro wrzuce, foty, bo przy sztucznym świetle beznadziejnie to wyjdzie. Ew. jak ktoś chce to może do mnie napisać na PW i wtedy bym wysłał na maila. Edited December 17, 2008 by happy666 Quote Link to post Share on other sites
lup Posted December 17, 2008 Report Share Posted December 17, 2008 Sporo osób je teraz ma. Quote Link to post Share on other sites
Darg Posted January 23, 2009 Report Share Posted January 23, 2009 Czy ktoś z was rozkładał magazynki do G36 firmy mag? http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=3097 Jeśli tak to jak to zrobić? Jeśli istnieje tylko metoda młotkologiczna to może ktoś powiedzieć co jest w srodku? Jakie części? Mag mi zleciał na podłogę i wypadła z niego taka zakrętka co jest na spodzie - poza wszystkimi kulkami które wyleciały znalazłem jeszcze taki dziwny biały patyczek - czegoś jeszcze brakuje? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 23, 2009 Report Share Posted January 23, 2009 Sprężyny. To kuleczko blokuję calość. Wsadzasz patyczek, potem to zamknięcie, przekręcasz i masz gotowe. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts