Crassus Posted January 15, 2015 Report Share Posted January 15, 2015 Nie, system jest kopią rozwiązania LCT - w podstawie szczerbinki są dwie śruby imbusowe. Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted January 15, 2015 Report Share Posted January 15, 2015 Normalnie wyjmujemy szczerbinkę jak w ostrym?:) Ciężko się przestawić po znalach Quote Link to post Share on other sites
sprinter12 Posted January 15, 2015 Report Share Posted January 15, 2015 By dostać się do komory-wyjąć lufę, Wybijamy piny w podstawie szczerbinki jak w zwykłych cymkach? Lufa zewnętrzna ma takie jakby przedłużenie które tworzy łoże dla komory hop up do którego to łoża komora jest przykręcona a komora jest przykręcona do gearboxa, poza tym lufę zewnętrzną trzymają dwa imbusy pod szczerbinką ogólnie dość stabilne połączenie. Quote Link to post Share on other sites
Crassus Posted January 15, 2015 Report Share Posted January 15, 2015 Normalnie wyjmujemy szczerbinkę jak w ostrym? :icon_smile: Ciężko się przestawić po znalach Można normalnie wyjąć, chociaż jeśli masz zwinne rączki, dobry imbus i odpowiednio dużo cierpliwości, to można te śruby odkręcić bez ściągania szczerbiny i podkładki sprężynującej. Quote Link to post Share on other sites
wolfman4101 Posted January 16, 2015 Report Share Posted January 16, 2015 Sprinter: Ja mam mosfet od jefftrona(0.6) w rurze gazowej i sie wszystko pieknie mieści... Quote Link to post Share on other sites
sprinter12 Posted January 16, 2015 Report Share Posted January 16, 2015 Sprinter: Ja mam mosfet od jefftrona(0.6) w rurze gazowej i sie wszystko pieknie mieści... Dzięki właśnie planuje mosfet i też myślałem nad rurą. Jeszcze jedno pytanko Razem z repliką kupiłem 2 midcapy od LCT pasowały bez kombinowania ale w obu po kilku-kilkunastu wpięciach wyłamały mi się przednie zaczepy.Co prawda naprawiłem sobie je (wtopiłem na gorąco rusztowanie z drutu i uformowałem z tzw Cold weld zaczepy po stwardnieniu oszlifowałem dremelem i narazie smigają) moje pytanie czy to norma ?? Nauczony tym doświadczeniem reszte midów kupiłem od cymy z metalowym przednim zaczepem sa metalowe w kształcie magów z ak74 ale sa ciężkie w porównaniu z plastikami. Sama wymiana magazynków jest trochę kłopotliwa bo łatwo je włożyć za głęboko w gniazdo i czy lct magwell spacer bedzie pasował do E&L ? bawił się ktoś tym może?. Quote Link to post Share on other sites
lech Posted January 16, 2015 Report Share Posted January 16, 2015 (edited) Ja posiadam w swoim LCT magwell spacer jak i taki bajer ;) Te dwa dodatki to naprawdę niesamowita sprawa. Magwell spacer sprawdza się IDEALNIE, powinno to być montowane w stocku ;) a dzięki patentowi ze zdjęcia można wpinać magi z (dosłownie) zamkniętymi oczami. Jest to coś iście niebywałego w przypadku replik AK i pochodnych ;) edit: odpowiadając na pytanie, EL to kopia LCT więc tak, magwell spacer będzie pasował. Edited January 16, 2015 by lech Quote Link to post Share on other sites
sprinter12 Posted January 17, 2015 Report Share Posted January 17, 2015 Dzięki Lechu to już zamawiam spacera :P Quote Link to post Share on other sites
lech Posted January 17, 2015 Report Share Posted January 17, 2015 Montaż jest prostszy niż wpięcie maga, ma delikatny luz (opiera się o rant body za pomocą tych dwóch wąskich elementów, które rozpychając się nie pozwalają mu wypaść. Z uwagi na ten luz, spacer delikatnie lata (bez wpiętego maga, z magiem nic się nie rusza) co mi osobiście kompletnie nie przeszkadza. Każdy kto widział wielkie filmowe produkcje z hollywood wie, że broń powinna wydawać dźwięk kiedy się nią poruszy :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
sprinter12 Posted January 17, 2015 Report Share Posted January 17, 2015 Zamówiłem na jakiejś stronce w UK mieszkam w Irlandii wiec powinien przyjść w nastepnym tygodniu dzięki wielkie miałem zamówić wczesniej ale miałem obawy czy bedzie pasował do E&La. Już prawie mam wszystko: 9 midcapów 2 lipole 7.4 turningy mam slinga z MONu orginalnego ale go jakoś nie lubie wolę jedno punktowy bungy. Jeszcze mosfet i zastanawiam sie nad precką ale nie wiem czy to gra warta świeczki 6.04. Quote Link to post Share on other sites
kris102 Posted January 17, 2015 Report Share Posted January 17, 2015 Panowie, gdzie w Polsce można kupić tego magwell spacera? Quote Link to post Share on other sites
sledz Posted January 18, 2015 Report Share Posted January 18, 2015 Warto wymienić gumkę na Systemę i dystanser na typ-H albo inny fikuśny czy zostawić stock? Quote Link to post Share on other sites
wolfman4101 Posted January 20, 2015 Report Share Posted January 20, 2015 (edited) Spencer bez modyfikacji nie pasuje do e&l-a, wiec powiedz Lech w jakim ak go montowaleś ze tak idealnie ci podpasował..? Edited January 20, 2015 by wolfman4101 Quote Link to post Share on other sites
sprinter12 Posted January 20, 2015 Report Share Posted January 20, 2015 (edited) Mój jest w drodze jak przyjdzie to dam znać czy pasuje.Kurde z wysyłką kosztował mnie 20£ to dużo jak za kawałek blaszki wiec lepiej jeśli dałoby się go jakoś dopasować. Edited January 20, 2015 by sprinter12 Quote Link to post Share on other sites
wolfman4101 Posted January 20, 2015 Report Share Posted January 20, 2015 (edited) Nie pasuje... Montowałem w 4 rożnych e&l-ach i nie pasował w żadnym, oczywiscie delikatna modyfikacja załatwia sprawę... Edited January 20, 2015 by wolfman4101 Quote Link to post Share on other sites
sprinter12 Posted January 21, 2015 Report Share Posted January 21, 2015 Nie pasuje... Montowałem w 4 rożnych e&l-ach i nie pasował w żadnym, oczywiscie delikatna modyfikacja załatwia sprawę... A jest szansa że zrobisz fotkę i opiszesz gdzie trzeba "zmodyfikować" Jak wygląda proces wpinania magów przy zamontowanym magwellu?? jest poprawa ? Mój powinien przyjść jutro . pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
wolfman4101 Posted January 21, 2015 Report Share Posted January 21, 2015 Poprawa jest co najmniej zauważalna:) Co do zdjeć to napewno nie w tym tygodniu... A co trzeba to ściąć(dremelkiem) miejsca łączenia które sa zaspawane w magłelu zostawiając ok 1-2mm luzu... Profilaktycznie chodzi o to zeby miejca które przycinał sprężynowały w ten sposób ułożą sie bez problemu na gearboxie... Nie wiem czy jasno ci naswietlilem o co chodzi?:) Quote Link to post Share on other sites
sprinter12 Posted January 21, 2015 Report Share Posted January 21, 2015 Dzięki dostałem mojego magwella i po przeróbce opisanej przez Ciebie pasuje i nawet nic mi nie lata. Quote Link to post Share on other sites
lech Posted January 21, 2015 Report Share Posted January 21, 2015 Montowałem go w RPK od LCT. Dziwna sprawa w takim razie, byłem przekonany, że EL robi dokładniejszą kopię LCT ;) Quote Link to post Share on other sites
wolfman4101 Posted January 22, 2015 Report Share Posted January 22, 2015 Sprinter: no problem... Lech: e&l i lct to 2-e rożne repliki które poza wyglądem mało maja ze sobą wspólnego (czyt. Kompatibilnego)... Quote Link to post Share on other sites
sprinter12 Posted January 26, 2015 Report Share Posted January 26, 2015 Panowie kto wie na czym polega poprawienie komory HOP-UP w replikach ver.2.0 i co miały na sumieniu komory w wersji 1.0? Quote Link to post Share on other sites
Chaszcz Posted January 27, 2015 Report Share Posted January 27, 2015 mam 1.0 działa bez problemu nawet przy ostatnio minusowej temp z -5 było i hopek w polowie ustawienia krecił na jakies 40m wiec może tylko kolor :D Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted January 27, 2015 Report Share Posted January 27, 2015 Mi w 0.1 po roku użytkowania z aluminiową dyszą SHSa się rozjechała i przez nią 100fpsów mi uciekło. Po wymianie na porządną ProWina fpsy wróciły. Quote Link to post Share on other sites
Viking125 Posted January 29, 2015 Author Report Share Posted January 29, 2015 Potwierdzam, mi po 10 miesiącach, m130, i aluminiowej dyszy SHS miałem straty 70fps na stockowej komorze. Zmieniłem na plastik boyi i fpsy natychmiast urosły do 490. Quote Link to post Share on other sites
sprinter12 Posted January 29, 2015 Report Share Posted January 29, 2015 Mi w 0.1 po roku użytkowania z aluminiową dyszą SHSa się rozjechała i przez nią 100fpsów mi uciekło. Po wymianie na porządną ProWina fpsy wróciły. No to następna pierdółka do kupienia :) dzieki za info Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts