wolfman4101 Posted January 30, 2015 Report Share Posted January 30, 2015 Sprinter a z którego sortu masz replikę? Quote Link to post Share on other sites
sprinter12 Posted January 31, 2015 Report Share Posted January 31, 2015 Sprinter a z którego sortu masz replikę? kupiłem dosłownie tydzień przed nową dostawą, chciałem ak74 ze szkieletową kolbą ale nie mieli na stoku i wziołem z polimerkami i składaną kolbą. Paczka mi jeszcze nie dotarła a tu bach pojawił się ten ze szkieletową kolbą a Gunfire zaczeło trąbić że dostali nową ulepszoną partie e&l :( ladniejsze pudełko platikowa buteleczka i czego mi szkoda to przybornik do czyszczenia i nowa komora hopup . Ale i tak jestem zadowolony z repliczki i myślę czy sobie jeszcze suczki od e&l nie sprawić. pozdro Quote Link to post Share on other sites
Konrilol Posted February 2, 2015 Report Share Posted February 2, 2015 Maza94, komora ProWin'a podpasowała bez przeróbek? Mocowanie do lufy i gb równo się zeszło? Wrzuciłem teraz m130 guardera i dyszę shs długą, wyszło mi 448-451 fps. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted February 2, 2015 Report Share Posted February 2, 2015 Bez problemu wszystko się zeszło. Co do małego wyniku na SP130 to wina wyciszonych głowic. Kumpel serwisant wymienił mi głowice tłoka na SHS a cylka na jakiegoś chinola i wyszło 485. Quote Link to post Share on other sites
Konrilol Posted February 2, 2015 Report Share Posted February 2, 2015 Ponad 30 fps to sporo, ale wahania są niwielkie. Serwisant proponował mi aluminiową shs ale zrezygnowałem bojąc się o szkielet, a wiedząc, że teraz mam wyciszoną choć bez łożysk Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 23, 2015 Report Share Posted February 23, 2015 Jak zdjąć okładzinę górną AKSU? W sensie - oddzielić od rury gazowej? Pytam, gdyż w boyi/cymie po prostu przekręca się wokół, a tutaj ani drgnie.. Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted February 24, 2015 Report Share Posted February 24, 2015 (edited) Patrząc na zdjęcie rury gazowej z suki powiem, że trzeba nakładkę zdjąć tak jak w ostrym czyli przez okręcenie jej. Oczywiście mogę się mylić bo repliki w ręce nie miałem. Ale na logikę posiadacza nastu ak tak to widzę. Weź klucz do rur i chwyć rurę gazową od strony komory zamkowej załóż rękawice+szmata w łapę i kręcimy. Czasem trzeba wyczuć w którą stronę była obracana przy montażu. Lepiej ją "odkręcać" w stronę z której przyszła niż przekręcać dalej(idzie sporo ciężej). Zdejmowałem tym sposobem nakładki z ostrych rur, idzie ciężko jak cholera bo oryginalnie robi się to ściągaczem. PS. Dostałeś już sprawnego E&L? Jak się sprawuje/wygląda suczka? Edited February 24, 2015 by 0wn Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted February 25, 2015 Report Share Posted February 25, 2015 Mogę co nieco napisać już o tych replikach, bo wymienili mi w trybie ekspresowym. O ile w pierwszej kolba latała jak żyd po pustym sklepie, to w nowej jest niemal idealnie spasowana. Zero luzu. https://www.dropbox.com/s/79rcn1w4yxroobu/2015-02-24%2017.55.27.mp4?dl=0 Rura gazowa w obecnej siedzi również niemal idealnie, w poprzedniej się w ogóle na miejscu nie trzymała: Poza tym jest cud miód i orzeszki. Replika wytarta z oleju maszynowego, i zakonserwowania PKB (ach ten zapach) Tu moja obecna sztuka: Niestety ta przyszła z wygiętym selektorem... Kopara opada, ale może tylko ja takiego pecha mam ^^ Zadzwonię jutro do sklepu na G i mam nadzieję, że obejdzie się bez kolejnego odsyłania repliki. Co mnie nieco irytuje to wykonanie lufy. Jest na niej faktura prosto spod noża, chropowata- prążkowana. Dla mnie to nie problem, bo na warsztacie wrzucę ją na szlifierkę i spoleruję, ale dla zapalonego rusofila może to być minus. Jeszcze jedno. Magazynek nadaje się do kosza. Jest cały z plastiku wraz zaczepami (stopka jest stalowa). Po drugim włożeniu do gniazda pękł pazur zatrzasku. Poza tym jak wyżej cud miód i orzeszki. Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted February 25, 2015 Report Share Posted February 25, 2015 (edited) Wymieniałeś serię 2.0 ma 2.0? Widzę, że tak (wczytał mi się filmik) Może do mnie w tym tyg dojdzie suka to napiszę co i jak. BTW selektor w Realswordzie jest też oryginalnie tak wygięty. Edited February 25, 2015 by 0wn Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted February 25, 2015 Report Share Posted February 25, 2015 (edited) Tak wymieniałem 2.0 na 2.0 Te repliki to loteria, większa niż z cymami czy bojcami. Ale jak się ma nieco cierpliwości to idzie dobry egzemplarz dorwać. Btw. poprzedni AK tak wygiętego selektora nie miał. Jest on na prawdę nienaturalnie mocno wygięty. https://www.dropbox.com/sh/dl6vlv1a122w9ad/AADdEH-WDsoIntPDbt1_bJo7a?dl=0 Edited February 25, 2015 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 25, 2015 Report Share Posted February 25, 2015 Patrząc na zdjęcie rury gazowej z suki powiem, że trzeba nakładkę zdjąć tak jak w ostrym czyli przez okręcenie jej. Oczywiście mogę się mylić bo repliki w ręce nie miałem. Ale na logikę posiadacza nastu ak tak to widzę. Weź klucz do rur i chwyć rurę gazową od strony komory zamkowej załóż rękawice+szmata w łapę i kręcimy. Czasem trzeba wyczuć w którą stronę była obracana przy montażu. Lepiej ją "odkręcać" w stronę z której przyszła niż przekręcać dalej(idzie sporo ciężej). Zdejmowałem tym sposobem nakładki z ostrych rur, idzie ciężko jak cholera bo oryginalnie robi się to ściągaczem. po napieprzaniu młotkiem odeszła. było tam trochę kleju, dlatego się tak trzymała i dlatego myślałem, że trzeba mieć na nią sposób, an ie po prostu okręcić. PS. Dostałeś już sprawnego E&L? Jak się sprawuje/wygląda suczka? O osiągach nic nie powiem, bo jedynie mierzyłem na chrono. na dniach zmieniam komorę na pro wina (jakby ktoś też chciał, to zapraszam na PW), tłok na SHS, i zrobi się jakiś tuning w stylu 490 FPS. Z zewnątrz jest wykonana tak, jak to E&L - o wiele lepiej, niż boyi, ale gorzej niż LCT/VFC. Za taką kasę (swoją łyknąłem chyba za 999) jest okay, wygląda naprawdę dobrze i po kilku kosmetycznych zmianach nic się nie giba. Szczególnie, jak ktoś na strzelance położy obok cm.045, hue hue hue. przyczepić można się do chwytu pistoletowego - wygląda tandetnie, i drewien - wymieniłem je, bo również jakoś nie trafiły w mój gust. Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted February 25, 2015 Report Share Posted February 25, 2015 Czyli ten certyfikat jakości można w awaryjnej sytuacji użyć do podtarcia. Jeśli miałeś tak ewidentne wady których nie da się przeoczyć oznacza to, że te wszystkie certyfikaty są wypisywane osobno i żadnego sprawdzania nie ma. Powiem tobie, że narobiłeś mi pietra teraz :D Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted February 25, 2015 Report Share Posted February 25, 2015 (edited) Zaraz tam pietr. Nie będzie ci pasowała, to wymieniasz na sprawną, albo żądasz zwrotu gotówki. Miałem w łapach real sworda, lct, silverbacka. Nieco może od nich odstaje, ale za te pieniądze naprawdę warto. BTW. Te certyfikaty się tylko do podtarcia tyłka nadają. ;) Edited February 25, 2015 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 25, 2015 Report Share Posted February 25, 2015 po zmianach wizualnych: - chwyt pistoletowy profilowany (na dniach pewnie zamówię kopię Zenita) - front RIS - zamiast kolby zaślepka z adapterem ucha QD widać też, że każda część stalowa ma inny odcień. Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted February 26, 2015 Report Share Posted February 26, 2015 Właśnie miałem pytać, Lesio jak zdjąłeś nakładkę na rurę gazową i ją "odkleiłeś" to przy ponownym włożeniu lata czy trzyma się solidnie? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 26, 2015 Report Share Posted February 26, 2015 Lekko latała, ale została sprzedana 15 minut później, więc nie musiałem się martwić jak to naprawić. rura gazowa w E&L wydaje się szczuplejsza niż w cymach/boyi. Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted February 26, 2015 Report Share Posted February 26, 2015 (edited) Dostałem swoją sukę. Miałem chyba szczęście bo replika nie miała żadnych niedoróbek itp. Selektor dokręcony, wygięty lekko w porównaniu do tego co przesłał Nitro. Na pewno wygląda lepiej niż boyi/cyma - tutaj nie ma porównania. Nad wykonaniem się nie będę zachwycał bo mam realsworda. Co mi się nie podoba: Sprężyny są bardzo słabe wręcz żałośnie słabe. Mówiłem, że magazynek w LCT wpina się bezpłciowo ale w porównaniu do E&L to prawdziwy samiec alfa. Magazynek wchodzi strasznie lekko, ma luz przód tył. Drugi Magazynek firmy mag nie pasuje bez przerabiania i ma jeszcze większy luz przód tył. Sprężyna zwalniająca kolbę słabsza niż w boyi/cymie. Sama kolba ramowa strasznie lekka-sporo lżejsza od cym i boyi. Sprężyna zawiasu słaba, nie trzyma dekla na samej górze - Gorzej niż boyi/cyma. Sprężyna zatrzasku kolby też bardzo słaba- to samo co wyżej(cyma i boyi ma lepiej) Ogólnie wszystkie sprężyny są dosłownie z zabawek bazarowych. Miałem luz kolby na zawiasie ale nie taki jak Nitro. Replika ma wybitą gwiazdę(tuła) ale rok 92 oznacza to, że podstawa muszki powinna mieć bulbulatory a ich nie ma. Podsumowując replika dobra ale nie jest to Legendarna jakość jak jest napisane na pudle. Replikę zwróciłem do sklepu. Edited February 26, 2015 by 0wn Quote Link to post Share on other sites
LeszekPL Posted February 26, 2015 Report Share Posted February 26, 2015 Cały czas zastanawiam się nad kupnem E&L ale po waszych wypowiedziach coraz bardziej odchodzi mi ochota. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted February 26, 2015 Report Share Posted February 26, 2015 No jak masz kasę na vfc, czy realsword to nie ma się nad czym zastanawiać. Ale jak masz brać cyme za 7 czy 8 stów, to zdecydowanie lepszym wyborem jest e&l. Meanwhile. Gp25 boyi siedzi jak ta lala. Zero dopasowywania. Nie wiem czy dobrze zrobiłem montując go, bo ak waży teraz tyle co świniak ^^ Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted February 27, 2015 Report Share Posted February 27, 2015 (edited) Jeszcze zauważyłem jedną rzecz. Jak dostałem replikę to miałem ślady na selektorze więc replika była testowana albo ktoś się bawił tylko selektorem. Co do bruzd na korpusie to faktycznie są głębokie ale było już widać ślady lekkich zaokrągleń przy bruzdach. Pisze o tym dlatego, że w realswordzie nie ma żadnych zaokrągleń po 7 latach użytkowania. Wychodzi na to, że E&L jest zrobione z bardziej miękkiej stali. Edited February 27, 2015 by 0wn Quote Link to post Share on other sites
Bozz Posted March 8, 2015 Report Share Posted March 8, 2015 ELS-74MN Po zamontowaniu komory HU AirsoftPro spadły fps i to bardzo, na stockowej komorze wszystko działa prawidłowo, co może być przyczyną takiego stanu ? Gerbox jest stockowy. Lufa Promyk 460mm, gumka stockowa, lufy z gumką systema nie idzie wcisnąć w komorę ASP, problemu nie ma z zieloną GG. ps. w opisie zamieszczonym na stronie GF podali długość w przybliżeniu 455mm, pomiar pokazał 475mm a włożyć można 500mm. Quote Link to post Share on other sites
sprinter12 Posted March 8, 2015 Report Share Posted March 8, 2015 (edited) Również wymieniłem komore HopUp na ProWin wszystko ładnie spasowało ale wystąpił problem z podawaniem kulek mam 2 magazynki od LCT 70 kulkowe midy i te podaja, ale również mam 6 midów metalowych do ak74 z cymki i na stokowej komorze działały bez problemu a na ProWinie plują czasami. Byłem dziś na skirmishu i pełna flustracja. Wróciłem przełożyłem stokową komorę i gumkę jak narazie wszystko hula. Mam pytanko z innej beczki fpsy mi skaczą jestem w Irlandii wiec mamy tu 1 joula ogólnie mam okolo 310fps (328 daje 1 Joule) ale mam skoki co któryś strzał od 250 do nawet 340. Lufe wymieniłem na promyka guma oryginał narazie. W gboxie oprócz sprężyny wypolerowałem cylinder, dyszę kupiłem aluminiową z oringiem ale po jakimś czasie zmieniłem na stokową która zapewnia strzykawkę choć nie wiem jak to jest gdy kompresja jest podczas strzału. Myślałem że te skoki to od komory są właśnie. Miał ktoś coś podobnego?? Aha jak porównałem komory sobie to wychodzi że ta z ProWin ma minimalnie krótszą szyjkę która idzie do magazynka. Edited March 8, 2015 by sprinter12 Quote Link to post Share on other sites
Bozz Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 dyszę kupiłem aluminiową z oringiem Jakiej długości dyszę i jaką miałeś stokową ? Quote Link to post Share on other sites
sprinter12 Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 Jakiej długości dyszę i jaką miałeś stokową ? 20.7mm była stokowa i taką też kupiłem Zaczynam podejrzewać( skoki FPS) gumke HU bo test na papierek pokazuje lekkie przewiewy, ale również może to być oring na tłoku choć mam strzykawke jak testuję na sucho. Quote Link to post Share on other sites
wolfman4101 Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 A jak testujesz strzykawkę? Sprawdzałem gumkę hopa? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts