Czajson(wiking126p) Posted April 19, 2016 Report Share Posted April 19, 2016 Mi silnik poszedł po 100 kulkach przy M130 G&G :). Quote Link to post Share on other sites
MiKorn Posted April 19, 2016 Report Share Posted April 19, 2016 (edited) Słyszałem, że ten silnik robili z odpadków po produkcji kopi podróbki cymy 0.28. Jestem w stanie w to uwierzyć. Warto go wymienić tak czy inaczej, więc włożenie nowej sprężyny to dobra okazja. Wszystko inne powinno wytrzymać, ale jak już wymieniasz silnik, to może przy okazji całe okablowanie? Edit. Nie wytrzymam i się pochwalę. Udało mi się wpasować drewno z ostrego do mojego M14. Chwyt jest węższy niż w replice, dlatego bałem się, że koszyk silnika nie wejdzie, ale wszystko się ładnie spasowało. Magazynki się zapinają (w sumie nawet lepiej niż w starym łożu) i nawet podają. Problem mam tylko taki, że po złożeniu wszystkiego do kupy ta metalowa część przy komorze zamkowej, gdzie mamy numer seryjny odstaje od łoża o jakiś 1-2mm. Jeśli dociśnie się to miejsce na siłę, to ładnie się zgrywa, ale po puszczeniu sprężynuje. Skończyły mi się pomysły gdzie to może się jeszcze blokować, jeśli Wam przychodzi cokolwiek do głowy, to czekam na wskazówki. Edited April 19, 2016 by MiKorn Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted April 19, 2016 Report Share Posted April 19, 2016 Czarny neodym z niebieską dupką cymy starczy? Dokładać mosfet, jeśli używam tylko 7,4? Tapnięte. Bo mogę. Quote Link to post Share on other sites
MiKorn Posted April 19, 2016 Report Share Posted April 19, 2016 Starczy, mosfet dla ochrony styków zawsze warto wrzucić (zwłaszcza, że w M14 jest miejsce), a jeżeli nie planujesz zakładać jakichś super turbo hiper torque up zębatek, to AB Ci niepotrzebne. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted April 19, 2016 Report Share Posted April 19, 2016 Ja nie planuję robić wincy jak 500fps, myślę, że później to SP130, nowe głowice, dysza i teflonowa patelnia pozwoli się zbliżyć pod 480fps Tapnięte. Bo mogę. Quote Link to post Share on other sites
Spirit_ Posted April 19, 2016 Report Share Posted April 19, 2016 MiKorn popróbuj z sypkimi pigmentami, czymkolwiek co może odbić miejsce styku. Farbkami, whatever. Tak jak dentyści z tymi różowymi tabletkami tak i Ty możesz w ten sposób znaleźć przyczynę. Mają jeszcze takie blaszki które barwią. Popytaj, może dadzą Ci kilka :D Quote Link to post Share on other sites
MiKorn Posted April 19, 2016 Report Share Posted April 19, 2016 (edited) Myślałem o tym, ale doszedłem do wniosku, że ciasnych miejsc jest trochę zbyt dużo, a w dodatku najpierw przechodzą przez nie elementy grubsze, potem chudsze, raczej nic z tego nie wywnioskuję. Przed chwilą złapałem ją w ręce i pomyślałem, że problem może leżeć nie w środku, tylko na zewnątrz. Grafika W miejscu zaznaczonym na czerwono jest już naprawdę ciasno, a wkładając coś w miejsce styku szpara którą chcę wyeliminować powiększa się. Może tu jest pies pogrzebany, podpiłuję kawałek i zobaczę co z tego będzie. :icon_smile: Edited April 19, 2016 by MiKorn Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted April 21, 2016 Report Share Posted April 21, 2016 Panowie mam problem. Po złożeniu repliki, spust nie odbija mi na semi. Co źle zrobiłem? Tapnięte. Bo mogę. Quote Link to post Share on other sites
MiKorn Posted April 21, 2016 Report Share Posted April 21, 2016 Ale że na semi masz auto (coś z przerywaczem), czy wciskasz spust i wciśnięty już zostaje? Quote Link to post Share on other sites
Agnar24 Posted April 22, 2016 Report Share Posted April 22, 2016 Prawdopodobnie twoja kostka stykowa za głęboko wchodzi między płytki. Proponuję zagiąć je "wcześniej", żeby szybciej łapało. Przypominam również, że to jest zabawa dosłownie z dziesiątymi milimetrami, więc nie można zrobić tego za mocno. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted April 22, 2016 Report Share Posted April 22, 2016 Ogólnie okazało się, że źle wkładałem spust. Żeby poodginać styki muszę otwierać gearbox? Tapnięte. Bo mogę. Quote Link to post Share on other sites
Agnar24 Posted April 22, 2016 Report Share Posted April 22, 2016 No niestety GB v7 G&G ma kostkę stykową w środku. Cymowskie mają na zewnątrz (można to uznać za jedyny plus:P) Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted April 22, 2016 Report Share Posted April 22, 2016 Ja bym jeszcze uznał lepiej działający spust i dźwięk zwalnianego BC, poza G&G jest lepsze Quote Link to post Share on other sites
MiKorn Posted April 22, 2016 Report Share Posted April 22, 2016 (edited) Dodajmy do tego jeszcze tanie magazynki i powszechność pasujących montaży pod optykę. Zbierając te wszystkie do kupy otrzymujemy szczyt szczęścia. Edited April 22, 2016 by MiKorn Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted April 22, 2016 Report Share Posted April 22, 2016 Tylko gb nie są tak wytrzymałe. Ale kończmy OT, i przejdźmy to GG Tapnięte. Bo mogę. Quote Link to post Share on other sites
szadziak Posted April 22, 2016 Report Share Posted April 22, 2016 wlasnie wrzucam z hpairsoft hydre do m14 . Gdyby ktos potrzebowal nieco czesci z gb dajcie znac na priv ;) Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted April 22, 2016 Report Share Posted April 22, 2016 Jak masz styki w dobrym stanie to wezmę ;) Tapnięte. Bo mogę. Quote Link to post Share on other sites
MiKorn Posted April 22, 2016 Report Share Posted April 22, 2016 No oczywiście zbieramy te wszystkie i wsadzamy do G&G. :-D Ale żeby nie robić dalej OT, to rozwiązywał już ktoś problem pękniętego szkieletu GB? Dostać nowy graniczy z cudem, a blachy będzie bardzo ciężko dopasować. Marzy mi się szkielet CNC. Te stockowe niby pancerne, ale jak już strzeli to kaplica. Mój póki co na szczęście cieszy się dobrym zdrowiem, ale znam przypadek pęknięcia. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted April 22, 2016 Report Share Posted April 22, 2016 U G&G się nie dostanie oryginalnego? Myślę, że naprawdę się trzeba wysilić, żeby pękł. Jak nie to ładować sorbo i chyba tyle :E Tapnięte. Bo mogę. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted April 24, 2016 Report Share Posted April 24, 2016 tego szkieletu nie da się 'pęknąć'. katowałem go na full auto na m170. Quote Link to post Share on other sites
RadaGaSTreeT Posted May 4, 2016 Report Share Posted May 4, 2016 Jak to było u Ciebie Lesio z twoim tunningiem w M14? Zależy mi na 100m zasięgu, jest to możliwe z tym setem czy trzeba by robić R-hop. Druga sprawa podobno ten selektor to tragedia i jak się zepsuje to strzela non stop na auto. Gdybym wstawił mosfet, który bez względu na ustawienie selektora pozwala tylko na strzały pojedyncze to przy rozklekotaniu się selektora replika strzelałaby tylko auto? Bo jakoś mi się nie widzi strzelanie w ludzi 600fps seriami. Wysłane z mojego QUANTUM_600 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
MiKorn Posted May 4, 2016 Report Share Posted May 4, 2016 No ciekawy jestem na jakich kulkach planujesz mieć te 100m. Co do r-hopa to w M14 przez konstrukcje komory jest to w zasadzie nieosiągalne (trzeba by poszerzać okno dystansera i przemyśleć na nowo sposób jego działania). Można założyć mosfet semi-semi, fajne rozwiązanie to też semi i semi z pre-cockingiem. Quote Link to post Share on other sites
RadaGaSTreeT Posted May 4, 2016 Report Share Posted May 4, 2016 myślałem o maksymalnie 0.30g, ale jeżeli 0.28g będą latać dalej, bez dużego spadku celności to wybór padnie na lżejsze. Wysłane z mojego QUANTUM_600 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted May 4, 2016 Report Share Posted May 4, 2016 Jak chcesz 100m to musisz iść w kierunku kulek 0,43 i do tego jakieś 650fps. Kulki doniesie do 100m ale o celności ciężko będzie mówić. Quote Link to post Share on other sites
Czajson(wiking126p) Posted May 4, 2016 Report Share Posted May 4, 2016 Mam pewien problem- M14 Veteran. Strzelam na semi i nagle koniec reakcji na spust, jakby nie było zasilania, przełączam na auto- działa, wracam na semi- działa, po chwili znowu nie działa itd. Co gorsza na auto też jest taki problem- działa, później przestaje, a po zmianie trybu ognia znowu na chwilę zaczyna działać. Co jest winne? Styki? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts