gr8pio Posted January 19, 2014 Report Share Posted January 19, 2014 (edited) Witam, jestem nowy zarówno w na forum jak i w tematyce airsoftu, więc chciałbym poprosić o pomoc bardziej doświadczonych entuzjastów asg :icon_smile: Otóż mam zamiar kupić sobie w najbliższym czasie karabin snajperski, ale nie jestem do końca pewien, który powinienem wybrać na początek, dlatego chciałbym by ktoś doradził mi, który z poniższych powinienem wybrać... http://gunfire.pl/pr...giem-olive.html http://gunfire.pl/pr...-z-luneta-.html http://www.taniemili...ml#.UtswMhCtbIV Interesują mnie karabiny w przedziale cenowym do 500 ewentualnie 600 złotych. Do tego chciałbym, by zakupiony przeze mnie karabin mógł być w dużym stopniu tuningowany w przyszłości, a także by był wytrzymały i bezawaryjny. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam! Edited January 19, 2014 by gr8pio Quote Link to post Share on other sites
gr8pio Posted January 19, 2014 Author Report Share Posted January 19, 2014 ewentualnie: http://taktyczny.com/karabiny-wyborowe/karabin-wyborowy-steyr-ssg-69-p2.html Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted January 19, 2014 Report Share Posted January 19, 2014 (edited) Żaden... Dobra snajperka to nie tylko "baza" ale głęboki tuning, wydatek rzędu 2000-3000 zł. Jeśli jesteś nowy, to daruj sobie snajperstwo, to zabawa dla doświadczonych. Zdążysz wystrzelić jedną kulkę a przeciętny szturman, z MP5K w ręku "zgarnie" Cię bez problemów. W twoim budżecie możesz kupić już replikę szturmową na przyzwoitym poziomie. Pobiegaj jako szturman, nabierz doświadczenia taktycznego. Radzę Ci z własnego doświadczenia. Bawiłem się w snajpera przez rok i wróciłem do roli szturmana. Edited January 19, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 19, 2014 Report Share Posted January 19, 2014 Z wszystkich wymienionych to najwyżej WELL, ale to i tak straszna chińszczyzna plus jeszcze akurat w tej wersji komora HU może być niestandardowa ze względu na zwężającą się lufę. Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted January 19, 2014 Report Share Posted January 19, 2014 (edited) Po świętach... kolejny wysyp "sniperów", na gunfire masz mb04 za ~240zł więc jak już musisz to je weź. To: http://gunfire.pl/pr...-MB04A-OLV.html Edited January 19, 2014 by LastSniper Quote Link to post Share on other sites
gr8pio Posted January 19, 2014 Author Report Share Posted January 19, 2014 Żaden... Dobra snajperka to nie tylko "baza" ale głęboki tuning, wydatek rzędu 2000-3000 zł. Zdaję sobie sprawę, że jest to duży wydatek ale przy moich zarobkach mogę wydać na sprzęt asg miesięcznie około tysiączka, a muszę kupić jeszcze mundur, plecak, buty i inne tego typu rzeczy. Generalnie chodzi mi o to by kupić karabin, który będzie dobrą bazą do tuningu, jeśli te wymienione przeze mnie się nie nadają zbytnio do upgrade'owania to mogę przeznaczyć więcej kasy na ów karabin skoro i tak mamy zimę to nie będzie żadnego strzelania puki się nie ociepli. A do tego Panie Powała... Karabin szturmowy już mam praktycznie wybrany i mam go zamiar kupić w przyszłym miesiącu, i tak jak Pan mówi mam zamiar od tego zacząć, nabrać doświadczenia, a w momencie kiedy moja snajperka będzie po solidnym tuningu a ja sam uznam, że jestem gotowy na zmianę zacznę się bawić w snajpera. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted January 19, 2014 Report Share Posted January 19, 2014 (edited) Po pierwsze, nie "panie", tutaj nie ma "panów" :icon_exclaim: Po drugie jeśli masz takie podejście, to pochwalam, ale póki co, nie wydawaj pieniędzy na snajperkę, zawsze zdążysz kupić i zrobić tuning, zajmie Ci to kilka dni a doświadczenia nabiera się znacznie dłużej... Miłej zabawy w gronie "dużych chłopców"... :icon_biggrin: Edited January 19, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
gr8pio Posted January 19, 2014 Author Report Share Posted January 19, 2014 Chyba kilka miesięcy :P skoro dogłębny tuning wyniesie mnie około 2-3 tysięcy, a jak już mówiłem mogę miesięcznie przeznaczyć max 1 tysiączek. Tak więc mimo wszystko chciałbym już przynajmniej kupić bazę i stopniowo dokupywać ulepszenie, tak więc jeśli to nie problem to prosiłbym o jakąś propozycję od czego zacząć :) Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted January 19, 2014 Report Share Posted January 19, 2014 (edited) Tak, jak pisałeś, od repliki szturmowej na przyzwoitym poziomie i nabierania doświadczenia. Uskładaj sobie przez kilka miesięcy pieniądze i wówczas kup replikę snajperki od razu z usługą tuningu, to zawsze wychodzi taniej... Sklepy z dobrym serwisem to Zbrojownia, Specshop w ostateczności Tajwangun, bo Gunfire ma raczej słabiutki serwis. Edited January 19, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
gr8pio Posted January 19, 2014 Author Report Share Posted January 19, 2014 OK, tak też uczynię, dzięki wielkie za pomoc! :) Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted January 19, 2014 Report Share Posted January 19, 2014 (edited) Jeśli chcesz porad typowo snajperskich to zwróć się bezpośrednio do LastSnipera i Wicioka... Edited January 19, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
gr8pio Posted January 19, 2014 Author Report Share Posted January 19, 2014 dzięki, będę o tym pamiętał. Quote Link to post Share on other sites
gr8pio Posted January 19, 2014 Author Report Share Posted January 19, 2014 na specshopie natrafiłem właśnie na taki karabin http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_147&products_id=1268&name=UHC_-_Super_X9_SWAT czy to będzie dobra baza? czy od razu lepiej zainwestować w http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_147&products_id=11974&name=ARES_-_MCM700X_Spring_Power_-_TX_System_-_Czarny_-_MSR-0016 Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted January 19, 2014 Report Share Posted January 19, 2014 ^ x9 nie jest bazą, nie ma do niej zamienników (jest 1 ale do ...) Polecam l96 jako baze pod karabin snajperski lub vsr. Oczywiście jako, że wysłałeś propozycje springów to takie przykłady podaję. Możesz zainwestować w aega np m14 veteran vrs. Pisane z telefonu. Quote Link to post Share on other sites
gr8pio Posted January 19, 2014 Author Report Share Posted January 19, 2014 L96 mam i jakoś mi nie leży szczerze mówiąc. A VSR-10 od TM wygląda całkiem fajnie i widzę, że na specshopie jest całkiem dużo części, warto zacząć od tego budowę snajperki? Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted January 19, 2014 Report Share Posted January 19, 2014 (...) Możesz zainwestować w aega np m14 veteran (...) Tak, popieram M14 Veteran G&G, to doskonała baza. :maniak_OK: Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted January 19, 2014 Report Share Posted January 19, 2014 Vsr na częściach pdi i lufie promyka da rade, jakby złożył to dexter to byś miał porządną replikę. Tylko wiadomo spring na te 90 metrów strzeli raz n 3 sekundy a ww m14 przy tych samych kosztach tuningu będzie strzelał na te same dystanse ale częściej. Quote Link to post Share on other sites
gr8pio Posted January 19, 2014 Author Report Share Posted January 19, 2014 Vsr na częściach pdi i lufie promyka da rade, jakby złożył to dexter to byś miał porządną replikę. Tylko wiadomo spring na te 90 metrów strzeli raz n 3 sekundy a ww m14 przy tych samych kosztach tuningu będzie strzelał na te same dystanse ale częściej. Ale mimo wszystko realia są bardziej zachowane przy springu :) a do tego vsr jakoś milszy dla oka jest jak dla mnie :P Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted January 19, 2014 Report Share Posted January 19, 2014 (edited) M14 Veteran nawet bez tuningu to skuteczny zasięg <70 m i duża szybkostrzelność. Dokupisz do niego dobrą lunetę, zablokujesz "auto..." i masz M21, czyli snajperkę używaną przez US Army i rodzimy GROM... Edited January 19, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 19, 2014 Report Share Posted January 19, 2014 O ile mi wiadomo, to dexter poleca VSR z czterotaktów. A faktycznie za tą samą kasę da się zmontować m14 z takimi samymi osiagami (rzecz jasna poza szymkostrzelnością :D)? Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted January 19, 2014 Report Share Posted January 19, 2014 Dziewczyna, a dobrze prawi... :icon_wink: Posłuchaj kobiety. Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted January 19, 2014 Report Share Posted January 19, 2014 (edited) Vsr jest teoretycznie bardziej niezawodne bo to spring, pytanie czego oczekujesz... możesz kupic vsr i konwersje na gaz ale przy Twoim funduszu pokryjesz ze spokojem wszyskie koszta tuninu springa. ^Można i nawet taniej wyjdzie. Mogę złożyć jak dostanę części :) Edited January 19, 2014 by LastSniper Quote Link to post Share on other sites
gr8pio Posted January 19, 2014 Author Report Share Posted January 19, 2014 ehh już upatrzyłem sobie tego vsr'a a tu psikus... wszędzie niedostępne :( no nic, poczekam, aż będzie dostępny, a teraz kupie sobie szturmowca :) sprężyna, tylko i wyłącznie :) Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted January 19, 2014 Report Share Posted January 19, 2014 (edited) Całą rodzinę vsr obowiązują te same części... poszukaj bara od jg lub innych w systemie vsr (byle nie mb03) Nie podesle linkow bo pisze z telefonu... butelka od staropolanki pękła i obecnie suszę laptopa :( litr wody centralnie na płytę. Edited January 19, 2014 by LastSniper Quote Link to post Share on other sites
gr8pio Posted January 19, 2014 Author Report Share Posted January 19, 2014 ojjj współczuję! czy chodzi o model jg367? mam wątpliwości bo jest nieprzyzwoicie tani... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts