kubalot Posted February 1, 2014 Report Share Posted February 1, 2014 Witam, Chciałbym zakupić kamizelkę taktyczną , która pomieści ok. 5 magazynków hi-cap m4 i apteczkę zespołową. Najlepiej czarna lub wz. 93. Moge dać do ok 400zł. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted February 1, 2014 Report Share Posted February 1, 2014 (edited) Hic-capy mają taki sam rozmiar jak Low- i Mid- ... Swoją drogą, po co Ci aż 5 Hi-capów? :icon_eek2: Ps Zerknij tutaj, tutaj i tutaj. Edited February 1, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
kubalot Posted February 1, 2014 Author Report Share Posted February 1, 2014 Ok to nie wiedziałem, że mają ten sam rozmiar :) . W sumie to nie wiem czemu 5 mogą być 3 :P Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted February 1, 2014 Report Share Posted February 1, 2014 Jeden wystarczy :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted February 1, 2014 Report Share Posted February 1, 2014 Teraz coraz częściej na imprezach są wprowadzane ograniczenia, wykluczane są Hi-capy i dopuszczane są Mid- i Low-capy, więc nie dokupuj tego co będzie Ci zbędne. Zamiast 5 Hi-capów, kupiłbym na Twoim miejscu 6 Midów. Replika to nie "maszyna do szycia" a M4 raczej nie zda egzaminu jako broń wsparcia (rkm). Quote Link to post Share on other sites
kubalot Posted February 1, 2014 Author Report Share Posted February 1, 2014 (edited) Patrzyłem na miwo ale myślę jednak o czymś trochę tańszym :P . A jakie tak w ogółem polecacie ? Edited February 1, 2014 by kubalot Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted February 1, 2014 Report Share Posted February 1, 2014 Ok to nie wiedziałem, że mają ten sam rozmiar :icon_smile: . W sumie to nie wiem czemu 5 mogą być 3 :icon_razz: Ok to nie wiedziałem, że mają ten sam rozmiar :icon_smile: . W sumie to nie wiem czemu 5 mogą być 3 :icon_razz: Czemu powtarzasz posty, dostałeś dwie odpowiedzi na Twój problem, przeczytałeś chociaż obie? :icon_confused: Quote Link to post Share on other sites
kubalot Posted February 1, 2014 Author Report Share Posted February 1, 2014 Pomyłka, z telefonu piszę :) Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted February 1, 2014 Report Share Posted February 1, 2014 (edited) Patrzyłem na miwo ale myślę jednak o czymś trochę tańszym :icon_razz: . A jakie tak w ogółem polecacie ? Zadeklarowałeś budżet 400.- PLN, więc w tych granicach była moja propozycja. :icon_confused: Edited February 1, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
kubalot Posted February 1, 2014 Author Report Share Posted February 1, 2014 (edited) Zadeklarowałeś budżet 400.- PLN, więc w tych granicach była moja propozycja. :icon_confused: No tak, ale wtedy która z nich ? I czy w kamizelce MEDYK 1 jest miejsce na magi czy trzeba ładownice jeszcze dokupić, bo z opisu wynika że nie ma :) Edited February 1, 2014 by kubalot Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted February 1, 2014 Report Share Posted February 1, 2014 (edited) Kup sobie Chesta do tego dwie ładownice, torbę medyczną i masz komplet z czarnej Cordury za niespełna 370 zł, wystarczy Ci jeszcze na opłatę za przesyłkę. Edited February 1, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
infektius Posted February 1, 2014 Report Share Posted February 1, 2014 (edited) Ewentualnie jak chcesz być hardcore'owym Medykiem w ekipie to do zestawu Powały dodaj plecak. Niekoniecznie tak wielki jaki noszą medycy. Plecak z Chestem to wygodny wybór, bo możesz szybko go zrzucić bez problemu. Edited February 1, 2014 by infektius Quote Link to post Share on other sites
Rybowsky Posted February 1, 2014 Report Share Posted February 1, 2014 Ja od siebie też polecam miwowskiego chesta. Mam już od jakiegoś czasu i jest bardzo wygodny. Quote Link to post Share on other sites
kubalot Posted February 1, 2014 Author Report Share Posted February 1, 2014 A wybrać poliester czy cordura ? :) Quote Link to post Share on other sites
infektius Posted February 1, 2014 Report Share Posted February 1, 2014 Cordura. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted February 2, 2014 Report Share Posted February 2, 2014 A wybrać poliester czy cordura ? :icon_smile: Tylko cordura :icon_exclaim: Quote Link to post Share on other sites
HaryWalker Posted February 2, 2014 Report Share Posted February 2, 2014 Ja tylko zostawię tutaj to: http://armyworld.pl/product-pol-1447-Kamizelka-Modulowa-Holenderska-Wojskowa-oliv-Oryginal-.html http://armyworld.pl/product-pol-3808-Kamizelka-Modulowa-Holenderska-Wojskowa-Oliv-Oryginal-Nowa-.html Od siebie - polecam. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted February 2, 2014 Report Share Posted February 2, 2014 (edited) Ale autor nie chciał holenderskiej tylko wyraźnie określił "czarna lub WZ.93" i ma na oporządzenie 400.- zł... :icon_confused: Edited February 2, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
HaryWalker Posted February 2, 2014 Report Share Posted February 2, 2014 Napisał "najlepiej" a nie "wyłącznie". ;-) Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted February 2, 2014 Report Share Posted February 2, 2014 Idąc takim tokiem myślenia, to możnaby również zaproponować S95. Facet chce kamizelkę czarną lub WZ.93, ma 400.- zł a Ty wciskasz mu demobil Olive za 75.- zł Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted February 2, 2014 Report Share Posted February 2, 2014 A wybrać poliester czy cordura ? :icon_smile: Poliester też się nada do ASG. Quote Link to post Share on other sites
Damianox Posted February 2, 2014 Report Share Posted February 2, 2014 Nadać się nada, ale cordura jest wytrzymalsza. Jakby co to cordure później sprzedać łatwiej :) Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted February 2, 2014 Report Share Posted February 2, 2014 Oczywiście, tego nie kwestionuję :icon_wink: Kubalot na samą kamizelkę chcesz przeznaczyć 400 zł, czy może na kamizelkę z ładownicami? Red River ma w swojej ofercie fajną lekką kamizelkę, która ma już kieszeń na 3 magi (z tego co pamiętam). Nie wiem jak teraz z cenami stoją, ale jeszcze niedawno była za 399 zł w olive/bottle green (ceny w wz.93 nie pamiętam). Osobiście polecałbym kupić kamizelkę w olive, a nie wz.93. Jeśli za jakiś czas zmieniłbyś kamuflaż to nie musiałbyś brać nowej kamizelki lub ładownic (chociaż można mieszać kamuflaże). No i jeszcze wypada dokupić wkłady/atrapy płyt do kamizelki. Quote Link to post Share on other sites
kubalot Posted February 2, 2014 Author Report Share Posted February 2, 2014 400 zł na kamizelkę z ładownicami i miejsce na apteczkę, a z tym kamuflażem to jeszcze pomyślę. Zapytam trochę nie na temat, ale jakie magi do XCR-L (jak do M4) polecacie z mid-capów ? Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted February 2, 2014 Report Share Posted February 2, 2014 Off dobrze prawi, Olive jest najbardziej uniwersalny, w zasadzie nie razi przy żadnym kamuflażu. Można co prawda mieszać kamuflaże ale nie wyobrażam sobie zupełnie kamizelki we Flecku na Małpiacie... :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts