kubalot Posted February 2, 2014 Author Report Share Posted February 2, 2014 Ale Olive MP czy Olive NATO ? Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted February 2, 2014 Report Share Posted February 2, 2014 O tym pierwszym nie słyszałem. Ogólnie olive będzie ok, a te nazwy to cóż.. mogą nieznacznie różnić się odcieniami. Sam posiadam kamizelkę w RG i też polecam :icon_razz: Jak coś to możesz poprosić o ścinki tych materiałów, może dostaniesz i sam będziesz mógł wybrać taki, który Tobie najbardziej będzie odpowiadał. Quote Link to post Share on other sites
kubalot Posted February 2, 2014 Author Report Share Posted February 2, 2014 Wiesz ja przez Miwo- praszka będę zamawiał i tam możesz spojrzeć na materiały :) A raczej ścinków stamtąd mi nie wyślą za darmow :), a płacić za dostanie ścinek nie zamierzam :), wole zobaczyć na stronie :) Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted February 2, 2014 Report Share Posted February 2, 2014 Zdziwiłbyś się ;) Quote Link to post Share on other sites
14100715 Posted February 2, 2014 Report Share Posted February 2, 2014 (edited) Od siebie dodam, że kamizelka, którą zaproponował HaryWalker jest bardzo interesującą propozycją. Jednak wygodne zapięcie z przodu na klamry troszkę zabiera miejsce na upchanie ładownic. Sam bez problemu zamontowałem z przodu 5 magazynków do M4, ale nie wiem jak duża ma być ta apteczka zespołowa. Powało, mógłbyś troszkę się wstrzymać z pisaniem postów. HaregoWalkera ganisz za to, że polecił kamizelkę w oliwce, a autor chciał kolor czarny lub wz.93. Ale niedługo potem piszesz "Off dobrze prawi, Olive jest najbardziej uniwersalny, w zasadzie nie razi przy żadnym kamuflażu." Dodatkowo uwaga o cenie kamizelki... Co z tego, że ma 400 zł na kamizelkę? HaryWalker nie nakazał kupić mu demobilowej za 70/ 150 zł, a jedynie podsunął ciekawą propozycję. Gdyby polecił mu słabo uszytego chińczyka za 70 zł, wtedy bym się z Tobą zgodził. Jednakże dał link do dobrze uszytej kamizelki, wykonanej z dobrych materiałów. Natomiast, co się tyczy tego fragmentu: "Idąc takim tokiem myślenia, to można by również zaproponować S95." Kompletna pomyłka. Widać nie złapałeś tego "toku myślenia", ponieważ autor chciał kamizelkę, HaryWalker polecił kamizelkę, a Ty ją porównujesz z oporządzeniem opartym na pasie i szelkach. Edited February 2, 2014 by 14100715 Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted February 2, 2014 Report Share Posted February 2, 2014 Nawet nie skomentuję, szkoda mi energii... :sciana: Quote Link to post Share on other sites
alyjen Posted February 2, 2014 Report Share Posted February 2, 2014 Jedna rada, o ile Cię portfel nie swędzi to pooglądaj komis przez kilka dni. Parę razy widziałem dobrej jakości kamizelki w na prawdę niezłej cenie. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 2, 2014 Report Share Posted February 2, 2014 Wiesz ja przez Miwo- praszka będę zamawiał i tam możesz spojrzeć na materiały :) A raczej ścinków stamtąd mi nie wyślą za darmow :), a płacić za dostanie ścinek nie zamierzam :), wole zobaczyć na stronie :) A próbowałeś? Nie? To po co siejesz defetyzm? Dostaniesz próbnik jak ładnie poprosisz. Jedna rada, o ile Cię portfel nie swędzi to pooglądaj komis przez kilka dni. Parę razy widziałem dobrej jakości kamizelki w na prawdę niezłej cenie. To nie jest dobra rada dla kogoś kto kompletnie nie ma pojęcia na temat tego w co się pakuje. Szukanie używek to zabawa dla kogoś kto jest już choć trochę ogarnięty, w innym razie może fenomenalnie wtopić kasę. Quote Link to post Share on other sites
Damianox Posted February 2, 2014 Report Share Posted February 2, 2014 (edited) Dlatego zawsze kupuje kurierem za pobraniem . Wtedy jest mniejsza szansa oszustwa. Raz przy kurierze zawartość paczki którą kupiłem w komisie sprawdzałem chyba z 10min. Jakby mi się coś nie podobało to jeden podpis i zwrot. Edited February 2, 2014 by Damianox Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 2, 2014 Report Share Posted February 2, 2014 :icon_rolleyes: Kwestia oszustw to jeszcze inna sprawa - mnie chodziło o rozeznanie w sprzęcie, a nie sprawy z pogranicza kodeksu cywilnego i karnego. Quote Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted February 3, 2014 Report Share Posted February 3, 2014 Użytkownik bombelsars szyje kamizelki w wz93 na zamówienie. W twoim budżecie powinniście się zmieścić z ladownicami. Ja zamówiłem i nie żałuję. Polecam rozważyć uszycie customa. Quote Link to post Share on other sites
alyjen Posted February 3, 2014 Report Share Posted February 3, 2014 (edited) Yahalom, no ok jak to w taki sposób oceniasz to masz pewnie rację. Ja patrzę na swoje doświadczenia, jak mnie naszła ochota na kamizelkę, co by magazynków nie nosić po kieszeniach, to poczytałem i zamówiłem z miwo-military wydając ~500zł. Jest super, ale gdybym chwilę pośledził komis to bardzo podobny sprzęt kupiłbym minimum 100zł taniej. Albo zmieniłbym założenia pod aktualne okazję np. raz była KP-12 w olive, molle, cordura za ~150zł.. choć to już chyba podpada pod paragraf z oszustwami :icon_wink: Edited February 3, 2014 by alyjen Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 3, 2014 Report Share Posted February 3, 2014 KP-12 w olive, molle, cordura za ~150zł.. choć to już chyba podpada pod paragraf z oszustwami :icon_wink: No i wychodzi to o czym mówiłem - KP-12 robiło także BJ System i zdaje się Polskór, a jakość ichsiejszych wersji pozostawiała baaardzo dużo do życzenia. Byłbyś w stanie odróżnić MIWO od podrób? A kolega autor? ;) Quote Link to post Share on other sites
alyjen Posted February 3, 2014 Report Share Posted February 3, 2014 hmm sprzedający pisał miwo ale masz rację, zresztą jak pisałem cena zbyt dobra żeby była prawdziwa Quote Link to post Share on other sites
Damianox Posted February 3, 2014 Report Share Posted February 3, 2014 O tej mowa ? http://wmasg.pl/pl/consignment/show/525835 Jeśli tak to nie wiem w czym problem. Sprzedający zaznaczył, że to nie miwo. Cyt: "Jakościowo na poziomie Miwo." Wspomniał o poprutych paskach i dodał sporo zdjęć. Wygląda wiarygodnie. No chyba, że nie mówimy o tej samej kamizelce to zwracam honor :) Quote Link to post Share on other sites
kubalot Posted February 3, 2014 Author Report Share Posted February 3, 2014 No i wychodzi to o czym mówiłem - KP-12 robiło także BJ System i zdaje się Polskór, a jakość ichsiejszych wersji pozostawiała baaardzo dużo do życzenia. Byłbyś w stanie odróżnić MIWO od podrób? A kolega autor? :icon_wink: Wątpię czy bym odróżnił, ale sprzedający pokazał na zdjęciach, że to BJ System Quote Link to post Share on other sites
alyjen Posted February 3, 2014 Report Share Posted February 3, 2014 To byłą inna aukcja, zupełnie inne fotki i kolor wyglądał inaczej. Nie ważne zresztą bo odbiegamy od tematu, jak się tamta pokaże jeszcze to podeślę linka. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts