eMBeKa93 Posted February 1, 2014 Report Share Posted February 1, 2014 Witam, nie mogę nigdzie spotkać się z informacjami na temat tej oto repliki http://gunfire.pl/product-pol-1152202056-Replika-karabinka-szturmowego-CM0200.html?text=cm0200 Równolegle z nią na gunfire pojawiły się również budżetowe emki od cymy w cenach nieprzekraczających 300zł. Spotkał się ktoś z nimi i może się podzielić informacjami na ich temat :D? Quote Link to post Share on other sites
Sharikq Posted February 1, 2014 Report Share Posted February 1, 2014 (edited) Spójrz na wagę tej repliki, to waży mniej niż 2kg, czyli niemal prawie w całości wykonany z plastiku. Raz ci upadnie i np. nie masz kolby :]. Akumulator o małej pojemności. Ma pancerny gearbox v3. To taka tańsza cm028 :icon_smile:, ale lepiej dołożyć na tą drugą. Edited February 1, 2014 by Sharikq Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted February 1, 2014 Report Share Posted February 1, 2014 Oj, oj, czy przypadkiem w środku nie siedzi "plastikowy" gearbox? Quote Link to post Share on other sites
eMBeKa93 Posted February 1, 2014 Author Report Share Posted February 1, 2014 Na pewno nie, wtedy w specyfikacji byłoby podany "gearbox specjalny" lub coś w ten deseń ;) Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted February 1, 2014 Report Share Posted February 1, 2014 Na pewno nie, (...) Na pewno, to Darwin nie żyje... W specyfikacji napisano co jest z metalu... Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted February 1, 2014 Report Share Posted February 1, 2014 300 fps GB z tworzywa? Chyba nie bardzo... więc powinien być z metalu. Dodatkowo - widział ktoś plasticzane V3 i jakiś tani karabinek ze stockową batką 8.4v? Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted February 1, 2014 Report Share Posted February 1, 2014 Lata temu kiedy używałem szajsu pokroju cm022, 023, to jeden z kumpli kupił emke od Boyi. Full plastik, w zestawie z całym badziewiem typu granatnik, magazynki itd, ale kodu modelu nie pamiętam. Ta jego emka różniła się tym, że miała w pełni plastikowy odpowiednik gb v2, zamiast tego dziwnego karła montowanego w innych full plastikach i podobno generowała ok. 300fps. Ile na prawdę nie wiem, ale było widać, żewięcej od replik pokroju cymy 0.22. Jak dla mnie ten kałasz działa na takiej samej zasadzie jak stara emka kumpla. Szczerze, nie warto. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted February 1, 2014 Report Share Posted February 1, 2014 Standardowy opis dobry wybór dla młodszych, bądź początkujących zapaleńców airsoftowego hobby. wskazuje, że mamy do czynienia z "zabawką". V3 w opisie może być błędem. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted February 1, 2014 Report Share Posted February 1, 2014 (edited) Wysłałem maila do gunfire z zapytaniem. Może coś jak te ich pierwsze cymy 0.28, które generowały 290fps, kilka lat temu nówki chodziły po 300zł.. ale ceny podskoczyły. Na plastika dawaliby 12 miechów gwarancji? Wtedy zwyczajowo jest "rozruchowa". Na "arnim" jest tylko post, że prawdopodobnie ma GB z tworzywa.. ale brak konkretów. Edited February 1, 2014 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
Rikardo015 Posted February 1, 2014 Report Share Posted February 1, 2014 Raczej ma gb z tworzywa tak jak te emki.Patrz na ten filmik w środku jest pewnie to samo http://www.youtube.com/watch?v=SlFGKmNh_XY. Quote Link to post Share on other sites
pixxel Posted February 3, 2014 Report Share Posted February 3, 2014 W pierwszej chwili pomyślałem, że to 028 I generacji, ale z drugiej strony aku o niskiej pojemności jak w zabawkach. Quote Link to post Share on other sites
Rikardo015 Posted February 3, 2014 Report Share Posted February 3, 2014 Na pewno to nie cm.028 1 generacji... Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 3, 2014 Report Share Posted February 3, 2014 Słyszałem, że ma wymiary niezgodne z ostrym AK no i GB a'la V3 z plastiku. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted February 4, 2014 Report Share Posted February 4, 2014 (edited) Panowie, wysłałem pytanie "> Zastanawia mnie pewna kwestia. > - Jaki GB jest zamontowany w replice CM200. Czy jest to kopia V3 wykonana z tworzywa, czy też jest to standardowy v3 wykonany z metalu?" >>Gunfire mi odpowiedział - "gearbox jest metalowy i jest to wersja V3.". Edited February 4, 2014 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
eMBeKa93 Posted February 4, 2014 Author Report Share Posted February 4, 2014 Czyżby więc przeszczep serca z cm.028 do cielska z cm.022 (nie licząc subtelnych różnic jak pochowane śrubki) :D? Kto pierwszy się odważy wywalić hajsy i przetestować tego dziwoląga :D? Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted February 4, 2014 Report Share Posted February 4, 2014 (edited) No to ciekawe, Wo der Hund begraben liegt... Bebeszki to on musi mieć nie najlepsze, jeśli tylko 300 fps-ów w stocku. Edited February 4, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Rikardo015 Posted February 5, 2014 Report Share Posted February 5, 2014 Ta gunfire nawet nie popatrzyła do tego pewnie.Jeśli to serce z cymy to czemu tylko tyle fps??. Jaki sens ma w tym Cyma?? Ja w tą bajeczkę nie wierze i dalej podtrzymuje swoją wersje że to będzie gb plastik... Quote Link to post Share on other sites
majuh12 Posted February 5, 2014 Report Share Posted February 5, 2014 Mi również napisali że gb metal ;) Quote Link to post Share on other sites
majuh12 Posted February 6, 2014 Report Share Posted February 6, 2014 Gunfire napisało mi że Cm.028 różni się od Cm.0200 wykonaniem obudowy, reszta jest porównywalna ale mimo to ze Cm.0200 jest w większości z plastiku to jest to wytrzymała replika Quote Link to post Share on other sites
sanchezc4 Posted March 16, 2014 Report Share Posted March 16, 2014 Kto sie odważy kupić to cudo i napisać "conieco" na jego temat ?? :icon_eek2: w sieci cisza. Quote Link to post Share on other sites
Jasiuuu Posted March 18, 2014 Report Share Posted March 18, 2014 Hmmm... Napisałem do Gunfire, bo szczerze mówiąc "napaliłem" się na tę broń... Jednak bądź co, bądź mi na pisali, że GB jest z plastiku więc chyba nie warto... Quote Link to post Share on other sites
sanchezc4 Posted March 18, 2014 Report Share Posted March 18, 2014 Jeden pisze że GB z metalu a drugi że plastikowy...to jaki w końcu GB ma ta zabawka? Quote Link to post Share on other sites
KaXardas Posted March 18, 2014 Report Share Posted March 18, 2014 GF sobie jaja robi i tyle. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted March 18, 2014 Report Share Posted March 18, 2014 plastik, jak w tych nowych m4 cymy. Quote Link to post Share on other sites
sanchezc4 Posted March 18, 2014 Report Share Posted March 18, 2014 No i wszystko w temacie kolejna zabaweczka z plastikowym GB od chinola :icon_eek2: ...nie godna uwagi :) Dziękuje Pozdrawiam :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts