Nath Posted March 6, 2017 Report Share Posted March 6, 2017 Kolega bart_a. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted March 7, 2017 Report Share Posted March 7, 2017 Mandi dał byś namiary na kolegę robiącego element mocujący lufę ,szukałem ale trochę jest tych "bartów" a pro po wsadziłem do wałka lufę 500mm KM-HEAD dedykowaną do M14 :icon_wink: weszła bez problemu ,osiągi nie wiem jak bo aktualnie grzebię w gb . Czekaj czekaj, a nie wystaje ta lufka czasem z tłumika? Musi wyglądać pociesznie. Z ciekawostek, na niedzielnej strzelance, podczas taktycznego turlania z górki (no dobra, wywaliłem się :P) złamałem cynkalową kolbę w wałku. W sensie wyłamały się te prostokątne wpusty "drutów". Już raz to skracałem i piłowałem, bo kupiłem uszkodzone, ale teraz jest już za krótkie żeby operację powtórzyć. Tak że czeka mnie zrobienie nowej, stalowej i bardziej zbliżonej do oryginału, przy czy, zrobię chyba tylko nowe druty i stopkę, bo na zawias nie mam pomysłu. Quote Link to post Share on other sites
lvyairsoft Posted March 7, 2017 Report Share Posted March 7, 2017 (edited) Mandi a no dokładnie wystaje :icon_wink: jednak nie idę w totalny realizm odnośnie tej repliki :icon_wink:.Robię ją jako parasnajpę i zobaczymy ile się z niej wyciągnie (w granicach rozsądku ) Może i nie jest za piękne ale działa ;D pozostało mi odnowa pomalować cały tłumik i ten element na czarno i będzie wiarę okej. Nath dzięki za namiar już się z nim skontaktowałem :icon_razz2: Edited March 7, 2017 by lvyairsoft Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted March 7, 2017 Report Share Posted March 7, 2017 eheheh, a nie mówiłem, smarownica :P Quote Link to post Share on other sites
lvyairsoft Posted March 8, 2017 Report Share Posted March 8, 2017 eheheh, a nie mówiłem, smarownica :icon_razz: Ważne że działa :icon_biggrin:. Gadałem z Bartem i mam pozbierać osoby chetne na wykonanie elementu mocującego lufę , jeżeli zbierze się parę osób cena będzie niższa :icon_smile: więc jak ktoś chętny do Priv Chłopaki mam pytanko . Czy tylko mój montaż jest taki ch..wy czy te montaże od swd nie do końca są kompatybilne z wałkami . Ma ktoś pomysł jak to zaradzić ? nie wiem czy uda mi się na lunecie wyeliminować taką rozbieżność.. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted March 9, 2017 Report Share Posted March 9, 2017 A cóż to za montaż masz, nie czasem cymowski? Poza tym, wyregulować się da, o ile masz porządną optykę lub koli z pełną regulacją, tyle tylko że to będzie niewygodne do składania dla praworęcznych. A co do Bart_a, to skoro już zamówienie grupowe chcecie robić na fronty, to niech wam je Bart od razu poprzycina, żeby pasowały (obecne trzeba mooocno rzezać) oraz niech wam przy okazji porobi stalowe tulejki do selektora ognia. Quote Link to post Share on other sites
lvyairsoft Posted March 9, 2017 Report Share Posted March 9, 2017 (edited) Tak cymowski , myślę o przesunięciu risa .Akurat to nie problem bo jestem lewo ręczny :). Z Bartem już gadałem i właśnie ma zrobić tak by pasowało bez dodatkowej obróbki Edited March 9, 2017 by lvyairsoft Quote Link to post Share on other sites
Moszar Posted April 18, 2017 Report Share Posted April 18, 2017 I jak tam z tymi Bartowymi frontami, bo w sumie po wypłacie byłbym zainteresowany. Quote Link to post Share on other sites
generalsimus Posted April 18, 2017 Report Share Posted April 18, 2017 Szacowany koszt takiego frontu? Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted April 19, 2017 Report Share Posted April 19, 2017 Szacowany koszt takiego frontu? Jak dotąd to 200zet z haczkiem, ale przy grupówce to może być taniej. Z innej beczki, wczoraj dłubałem przy wałku, bo zmieniałem tłok i silnik - na m130 (460fps) i silniku tornado już na 7,4v jest fajny rof, a na 11,1v to kosiarka. W każdym razie, zrobiłem fotkę położenia zębatek selektora ognia, bo jak wiadomo jedna cześć jest standardowa z gb v3 a druga typowo wałkowa, z naddatkiem zębów. W takim ułożeniu jak an fotce, selektor działa poprawnie, w sensie jest i semi i auto. Quote Link to post Share on other sites
generalsimus Posted April 19, 2017 Report Share Posted April 19, 2017 Jako, że za tydzień będę szczęśliwym(albo i nie) posiadaczem biedaWałka jeszcze jedno pytanie. Skoro montaż pod optykę od SWD jest nieosiowy, to który podejdzie? Dowolny od AK czy trzeba kombinować? Quote Link to post Share on other sites
witmann Posted April 25, 2017 Report Share Posted April 25, 2017 Witam, podjął by się ktoś produkcji midów to tej repliki? Płacę w szeklach. Quote Link to post Share on other sites
generalsimus Posted April 25, 2017 Report Share Posted April 25, 2017 Byłbym zainteresowany tym alufrontem, ale w przyszłym miesiącu, bo w tym budżet idzie właśnie na Wałka. Podpowie ktoś które montaże będą osiowe? Czy zostaje PSO droższe niż replika? Albo replika Kobry jak gdzieś znajdę. Ps. Na ehobby są do tego ustrojstwa hicupy na 360 kulasów, a midów dalej brak... Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted April 26, 2017 Report Share Posted April 26, 2017 Nie czekaj na żółtka bo będziesz kwitł jak ja z midami do FALa od Zety (tyle że tam pasowały classici), przerabiaj midy do Mp5. Quote Link to post Share on other sites
generalsimus Posted April 26, 2017 Report Share Posted April 26, 2017 Trzeba jeszcze mieć w co je włożyć. Chyba faktycznie trzeba będzie pokombinować z tymi od LCT albo SIGa. Quote Link to post Share on other sites
lvyairsoft Posted April 29, 2017 Report Share Posted April 29, 2017 Bierz od siga i midy na 65bb od mp5 A tu mój wałek :) Quote Link to post Share on other sites
Kriss88 Posted April 29, 2017 Report Share Posted April 29, 2017 Jest opcja na adapter na magi od m4. Koszt około 55 zł. Czyli tyle w sumie co jeden gotowy mag do Vala, przerabiany z mp5 i siga/hi-capa valowego. Jeśli są chetni to zgłaszajcie się. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted April 29, 2017 Report Share Posted April 29, 2017 (edited) B&K robiło adaptery do SIG. Wystarczy je lekko podpiłować i wchodzą do VSS... to nie wiem po co chrzanić się z nowym projektem. Kumpel u nich to pół roku temu zamawiał. Ba, nawet widziałem tego wałka... wygląda jak "rower".... lub rura z jajami Edited April 29, 2017 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
Kriss88 Posted April 29, 2017 Report Share Posted April 29, 2017 Ale chodzi o same podpiłowanie? I pasuje? Bez żadnych innych zmian? Doklejania? Z tego co inni piszą to do magów od siga trzeba jeszcze doklejać coś z tyłu. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted April 29, 2017 Report Share Posted April 29, 2017 Często się razem strzelamy to mogę się podpytać. Ponoć nie kombinował z tym dużo. Z tego co pamiętam to ten podajnik kulek się uwalił przy pierwszych testach i bodajże kawałek rurki tam wklejał (podajnik wewnątrz adaptera). Może to poprawili, bo z tego co mówił to zamawiał pierwszy adapter w PL. I chyba jest w tym ziarenko prawdy bo na zdjęciach B&K na allegro widzę znajomą ścianę z jego serwisu... z sigiem, którego mu sprzedałem. Świat jest mały. Quote Link to post Share on other sites
Kriss88 Posted April 30, 2017 Report Share Posted April 30, 2017 Byłbym wdzięczny za info. Magi od siga właśnie jakos sie nie zapinały. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted May 3, 2017 Report Share Posted May 3, 2017 Ekhm, taka jeszcze jedna uwaga - po montażu bartowskiego frontu, to często się zdarza, że nie pasują stockowe magi... Midy i tak trzeba wklejać, ale tak jakoś wyszło, że trzeba pod daną replikę sprasowywać ułożenie wkładu z mp5 w skorupie. 2 repliki składałem na tych frontach i magi nie są wymienne, ani pomiędzy tymi replikami ani pomiędzy stockiem. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted May 3, 2017 Report Share Posted May 3, 2017 Hm miałem bartowski front jako przodownik i stockowe magi pasowały. Quote Link to post Share on other sites
sirdagor Posted May 4, 2017 Report Share Posted May 4, 2017 (edited) A czy czasem te magazynki nie będą pasować ? http://airsoft.tiger...oduct_info.html Edited May 4, 2017 by sirdagor Quote Link to post Share on other sites
Endranii Posted May 4, 2017 Report Share Posted May 4, 2017 (edited) Czytałem na temat wałka i wichra na zagraniczynych forach i wychodzi na to że FC to rebrand AY zriobiony przez gunfire gdzie samo AY to marka OEM S&T. Także jeśli chłopaki tam na forach się nie mylą to te magi powinny pasować do wałka. Aczkolwiek bedą ok 1.5x dłuższe gdyż są one dedykowane do wichra a nie wałka. Edited May 4, 2017 by Endranii Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts