pavan007 Posted July 10, 2006 Report Share Posted July 10, 2006 Dobra jest już wszystko OK poprostu w gumka była w góre ukierunkowana w dystanterze :D :mrgreen: :mrgreen: :D Aha i takie pytanie które ma nic wspólnego jak się sprężyne wstawia w stan nie naciągnięty, czy to ten guzik na dzwigni przeładowania :?: Quote Link to post Share on other sites
Ritter Posted July 11, 2006 Report Share Posted July 11, 2006 8O Niewiele replik ma systemy zwalniania sprężyny (np. M4 z ICS). Po prostu oddaj na końcu akcji kilka strzałów "ogniem pojedynczym", wtedy masz pewność że tłok jest z przodu jak należy. - Quote Link to post Share on other sites
Brymer Posted July 11, 2006 Report Share Posted July 11, 2006 Famas ma ;) Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted July 20, 2006 Report Share Posted July 20, 2006 A jak z tuningiem? Próbował już ktoś wsadzić coś ok M130? Zżera tyle prądu co G36 czy batka NiMH 12V 1400mAh KAN jakoś sobie poradzi? Quote Link to post Share on other sites
KaT Posted July 21, 2006 Report Share Posted July 21, 2006 A jak z tuningiem?Próbował już ktoś wsadzić coś ok M130? Zżera tyle prądu co G36 czy batka NiMH 12V 1400mAh KAN jakoś sobie poradzi? 8O Ja uzywam, co prawda w AUGu TM, sprezyny KM 120M - 393 fps wg tabeli: http://www.arniesairsoft.co.uk/?filnavn=/a...pring_guide.htm wiec minimalnie mocniejszej, niz M120 i nieco slabszej(ok 30 fps) niz M130, na akku NiCD9.6V 1700mah(ogniwa Sanyo) i osiagam szybkostrzelnosc ok 30-40% lepsza, niz stockowy AEG TM na baterii small 8.4V. Nie rozumiem zupelnie po co do M130 akku 12V. 10.8V w zupelnosci by wystarczylo. No chyba, ze masz zle wyosiowane zebatki 8) Quote Link to post Share on other sites
chaota Posted July 22, 2006 Report Share Posted July 22, 2006 Prądożerność wyleczyli ... łożyska kulkowe więc straty mechaniczne poniżej przecietnej.... A 12v to morderca dla tłoka... potrafi ci kilka razy zębatka po tłoku rzeskoczyć... Miałem M130 i 12V w karabinku i Tłok Guardera się wysypał w 4k kulek :? Quote Link to post Share on other sites
skrent Posted July 27, 2006 Report Share Posted July 27, 2006 A tak ogólnie to jakie sa wady i zalety tego AUG-a CA ?? I czy ta rączka z przodu ma jakies luzy ?? Quote Link to post Share on other sites
Px Posted July 27, 2006 Report Share Posted July 27, 2006 Trochę luzów ma, proste, ale żeby zaraz miała odpaść to nie wygląda. Quote Link to post Share on other sites
skrent Posted July 27, 2006 Report Share Posted July 27, 2006 A jeszcze raz czy AUG ma jakieś małe wady ? :?: Quote Link to post Share on other sites
pavan007 Posted July 29, 2006 Report Share Posted July 29, 2006 TAk dopiero miesiąc go mam a już zębatki mi poszły :evil: :evil: a fakt że na co dzien nie mieszkam w polsce a w poznaniu go kupiłem to gwarancja nic nie dała a w spec. warsztacie mi wyliczli 70 euro 8O za naprawe :ściana: :ściana: :evil: :evil: Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted July 29, 2006 Report Share Posted July 29, 2006 w spec. warsztacie mi wyliczli 70 euro za naprawe 70 euro to jakieś 300zł, trochę dużo jak na zębatki... Quote Link to post Share on other sites
pavan007 Posted July 29, 2006 Report Share Posted July 29, 2006 trochę dużo jak na zębatki... To jest kurna Francja :evil: 40 euro za zębatki+30 za serwis Quote Link to post Share on other sites
GOT_RYDZU Posted August 20, 2006 Report Share Posted August 20, 2006 witam. Mam z moim AUGiem problem, mianowicie kupiłem sobie low-capy z TM i nie podają mi prawidłowo kulek... Miał ktoś taki problem? jak go rozwiązał? Quote Link to post Share on other sites
Guest Carmack Posted August 28, 2006 Report Share Posted August 28, 2006 Witam wszystkich. Jestem szczęśliwym posiadaczem tego cacka. Jest tylko mały problem. Magazynek lubi się zacinać. A jego ulubionym sposobem zacinania się jest pozostanie kulki (TM 0,25g) na spodzie komina magazynka. Nie pomaga kręcenie kółkiem. Trzeba ją nakłaniać czymś długim, żeby się wydostała. Albo czasami po prostu karabin mając pełny magazynek - nie wydmuchuje kulek. Trochę to irytujące. Co prawda niezbyt często organizujemy z ekipą wypady na strzelanki, ale takie nagłe zacięcie się spluwy i jestem bezsilny. Jakieś rady? Quote Link to post Share on other sites
Styp Posted August 31, 2006 Report Share Posted August 31, 2006 Pierwsze fotki AUG'a: A2 http://www.classicarmy.com/showcatalogue.j...p?acid=272&pg=1 http://www.classicarmy.com/showcatalogue.j...p?acid=271&pg=1 Quote Link to post Share on other sites
Piasecznik Posted August 31, 2006 Report Share Posted August 31, 2006 Na zacinanie się kulek w hicapie TM do AUG jest rada. Trzeba go rozkręcić i podpiłować letko krawędzie tej dziury która jest w kanale kulek na samym dole. Chodzi o to aby te krawędzie były jaknajbardziej ostre a więc kulki po złożeniu do kupy maga, będą sobie tamtędy przemykać bez zbędnego schodka. Dno maga robi za ściankę do tej dziury i standardowo plastik tam nie jest przypiłowany na ostro, co stanowi pewien opór w przetaczaniu się tamtędy kulek. Quote Link to post Share on other sites
xionc Posted September 1, 2006 Report Share Posted September 1, 2006 Wiadomo kiedy CA ma wydac Aug'a a2? Quote Link to post Share on other sites
hassanhantori Posted September 1, 2006 Report Share Posted September 1, 2006 W Europie będzie w listopadzie 2006. Dokładnej daty jeszcze nie ma. Quote Link to post Share on other sites
xionc Posted September 1, 2006 Report Share Posted September 1, 2006 Ehh, szkoda ze tak pozno, chyba lepiej zakupie sobie A1 po tuningu z asgshopu i bede mial spokoj. BtW a1 lepiej wyglada. Quote Link to post Share on other sites
Guest Carmack Posted September 2, 2006 Report Share Posted September 2, 2006 Na zacinanie się kulek w hicapie TM do AUG jest rada. Trzeba go rozkręcić i podpiłować letko krawędzie tej dziury która jest w kanale kulek na samym dole. Chodzi o to aby te krawędzie były jaknajbardziej ostre a więc kulki po złożeniu do kupy maga, będą sobie tamtędy przemykać bez zbędnego schodka. Dno maga robi za ściankę do tej dziury i standardowo plastik tam nie jest przypiłowany na ostro, co stanowi pewien opór w przetaczaniu się tamtędy kulek. Dzięki za wytłumaczenie na czym polega problem. Będę musiał wziąść się za ten magazynek. Ciekawe ile ten A2 będzie kosztował. Z 2000PLN? Quote Link to post Share on other sites
noah Posted September 2, 2006 Report Share Posted September 2, 2006 2k zł? A2 powinien być tańszy od A1, tam przeca niema optyki... edit: jedyne co znalazłem o wersji A2 to plakat, nic więcej: Quote Link to post Share on other sites
Guest Carmack Posted September 2, 2006 Report Share Posted September 2, 2006 Niby masz rację. I zapewne ją masz. Ale z drugiej strony - jest to nowość, więc już z samego faktu - cena może skoczyć. Szukam specyfikacji tej spluwy i nigdzie nie mogę znaleźć. Ciekawe jaką moc będzie miała. Quote Link to post Share on other sites
Kmieciu4eveR Posted September 3, 2006 Report Share Posted September 3, 2006 Ciekawe jaką moc będzie miała. Jeżeli masz na myśli energię kulki to zapewne wyniesie 1 Dżul Quote Link to post Share on other sites
Guest Carmack Posted September 3, 2006 Report Share Posted September 3, 2006 Tak. To miałem na myśli. Czyli... nihil novi oprócz lekkiej zmiany designu? Quote Link to post Share on other sites
xionc Posted September 4, 2006 Report Share Posted September 4, 2006 Prawdopodobnie jak w TM, a1 i a2, tylko a2 niema lunety, koniec roznic. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts