Szreder Posted March 28, 2008 Report Share Posted March 28, 2008 Czy ktoś sprawdzał kompatybilność części TM i CA? Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted March 30, 2008 Report Share Posted March 30, 2008 W którymś temacie o AUG pisano- TAK. Aug TM z zespołem lufy CA działa dobrze. Quote Link to post Share on other sites
eans Posted March 30, 2008 Report Share Posted March 30, 2008 tak jak mikadorus pisales ja mialem kiedys m700 tawalek munduru lub siatki maskujacej nawet tylko obwiazac a pozniej nawet mozna jakas trawe wplatac... Quote Link to post Share on other sites
mathias39 Posted March 31, 2008 Report Share Posted March 31, 2008 Teraz coś odnośnie kwestii wykonania. Czy występują jakieś niedoskonałości? Czy ABS jest wytrzymały i czy jest podatny na pęknięcia lub inne uszkodzenia? Quote Link to post Share on other sites
GERALT Posted March 31, 2008 Report Share Posted March 31, 2008 z mojego doswiadczenia, abs w aug ca jest bardzo wyrzymaly Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted March 31, 2008 Report Share Posted March 31, 2008 Teraz coś odnośnie kwestii wykonania. Czy występują jakieś niedoskonałości? Czy ABS jest wytrzymały i czy jest podatny na pęknięcia lub inne uszkodzenia? U mnie są kiepsko spasowane części. To metalowe z tym łożem z ABSu luźno się trzyma i lata jak poje@#$e(trzeba będzie zaradzić teflon fixem :( ). No i ruszająca się rączka przednia. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted March 31, 2008 Report Share Posted March 31, 2008 Teraz coś odnośnie kwestii wykonania. Czy występują jakieś niedoskonałości? Czy ABS jest wytrzymały i czy jest podatny na pęknięcia lub inne uszkodzenia? Biegam z TM i mam górę body rozwaloną na pół. ABS jest wytrzymały o ile nie będziesz miał pecha i nie spadnie ci na beton z 1,2m podczas truchtu a dodatkowo jej nie kopniesz. Po sklejeniu taśmą nie oszczędzam body i działa jak działa (OK) Quote Link to post Share on other sites
GERALT Posted March 31, 2008 Report Share Posted March 31, 2008 np. raczke to ja zdjalem i fajnie to wyglada (po mojemu) a zeby to metalowe nie latalo, to dwu centymetrowej szerokosci pasek z materialu owinalem 2x wokol plastiku w przedniej czesci i pieknie sztywno lezy to samo na czesci lufy, ktora wchodzi do srodka. dwie warstwy tasmy izolacyjnej w miejscach, ktore ta lufa dotyka reszty. i teraz wszystko jest sztywne jak.....:) Quote Link to post Share on other sites
kermit Posted March 31, 2008 Report Share Posted March 31, 2008 Przednia część musi latać w stosunku do tylnej - taka jest konstrukcja - łatwe rozkładanie - coś za coś. Rączka także łapie luzy. Nie będzie łapać jak się nie będzie używać - to tylko stop metalu nie stal. Zresztą takie luzy są akceptowalne i nie przeszkadzają przy celowaniu. To nie jest wiatrówka ani broń ostra gdzie powtarzalność ma być 100% -owa. To tylko drogie "zabawki" Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted April 3, 2008 Report Share Posted April 3, 2008 Przednia część musi latać w stosunku do tylnej - taka jest konstrukcja - łatwe rozkładanie - coś za coś. Rączka także łapie luzy. Nie będzie łapać jak się nie będzie używać - to tylko stop metalu nie stal. Zresztą takie luzy są akceptowalne i nie przeszkadzają przy celowaniu. To nie jest wiatrówka ani broń ostra gdzie powtarzalność ma być 100% -owa. To tylko drogie "zabawki" Ale to max wiocha wygląda :język: . Dałem grubszą kasę na AEG I klasy i jest wykonany gorzej od chinola. Quote Link to post Share on other sites
tafi Posted April 17, 2008 Report Share Posted April 17, 2008 (edited) Ale to max wiocha wygląda :język: . Dałem grubszą kasę na AEG I klasy i jest wykonany gorzej od chinola. Ja mam spasowane za pomocą ... silikonu i nie lata, zresztą w ogóle nie było tragicznych luzów. Rączka przednia po kontakcie z nieokiełznanym temperamentem przestała działać jak należy i teraz jest ustabilizowana w pozycji dla mnie wygodnej za pomocą żywicy epoksydowej. Wykonanie jest jednak lepsze od chinola, mogę tak powiedzieć po mam też i takowego na stanie (dwa AUG z CA to trochę drogie zestawienie). Może na pierwszy i drugirzut okiem nie widać... ale mechanizm spustowy i działanie gearboxa są zdecydowanie na korzyść CA. Jakość materiałów też jest na korzyść CA o trademarkach nie wspomnę. Tyle że chinole cały czas sie doskonalą, porównuje pierwsze AUG z BE i teraz nowe z JG... też jest przepaść. Edited April 17, 2008 by tafi Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted April 17, 2008 Report Share Posted April 17, 2008 Ja usztywniłem wszystko taśmą izolacyjną, ale z umiarem. Łatwo się składa/rozkłada, sztywno też jest. @tafi - jak usztywniłeś to silikonem? Quote Link to post Share on other sites
Placek Posted April 17, 2008 Report Share Posted April 17, 2008 A ja nie usztywniałem w ogóle. Nie lata to tak żeby nie dało się celować, więc uznałem, że skoro działa to po co naprawiać? Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted April 20, 2008 Report Share Posted April 20, 2008 (edited) Ja mam spasowane za pomocą ... silikonu i nie lata, zresztą w ogóle nie było tragicznych luzów. Rączka przednia po kontakcie z nieokiełznanym temperamentem przestała działać jak należy i teraz jest ustabilizowana w pozycji dla mnie wygodnej za pomocą żywicy epoksydowej. Wykonanie jest jednak lepsze od chinola, mogę tak powiedzieć po mam też i takowego na stanie (dwa AUG z CA to trochę drogie zestawienie). Może na pierwszy i drugirzut okiem nie widać... ale mechanizm spustowy i działanie gearboxa są zdecydowanie na korzyść CA. Jakość materiałów też jest na korzyść CA o trademarkach nie wspomnę. Tyle że chinole cały czas sie doskonalą, porównuje pierwsze AUG z BE i teraz nowe z JG... też jest przepaść. No dobra, jeśli chodzi o te trade marki i flaki to rzeczywiście CA gromi chinoli. Czekam na rozwinięcie tematu o rączce. Jeśli dobrze myślę, to tafi zalał żywicą mocowanie rączki. Edited April 20, 2008 by Pasti Quote Link to post Share on other sites
rogieroger Posted May 7, 2008 Report Share Posted May 7, 2008 (edited) No dobra, jeśli chodzi o te trade marki i flaki to rzeczywiście CA gromi chinoli. Czekam na rozwinięcie tematu o rączce. Jeśli dobrze myślę, to tafi zalał żywicą mocowanie rączki. W moim Augu miałem złamany trzpień w przedniej, rozkładanej rączce. Zakupiłem stalowy guardera taki jak tu : http://asgshop.pl/produkt.php?id=1535 Dałem pozatym mocniejszą i krótszą sprężynę do wewnątrz (ze starej modelarskiej lampki biurkowej). Jak narazie (2 lata) wszystko chodzi ładnie i nic się nie kołysze ani nie lata (a używam przedniego chwytu dość często). PZDR! Edited May 7, 2008 by rogieroger Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted May 7, 2008 Report Share Posted May 7, 2008 (edited) Mi się lufa chybotała na różne strony, poprawiłem izolką, niestety pozostało chybotanie na osi lufy. Więc rączka chodzi do porzodu, do tyłu i na lewo i na prawo. Nie jest to w czymś przeszkadzające, ale występuje. Jaki jest sposób na usunięcie chybotania się lufy? Z zespołem lunety sobie poradziłem, została jeszcze lufa. Edited May 7, 2008 by Szreder Quote Link to post Share on other sites
rogieroger Posted May 8, 2008 Report Share Posted May 8, 2008 Mi się lufa chybotała na różne strony, poprawiłem izolką, niestety pozostało chybotanie na osi lufy. Więc rączka chodzi do porzodu, do tyłu i na lewo i na prawo. Nie jest to w czymś przeszkadzające, ale występuje. Jaki jest sposób na usunięcie chybotania się lufy? Z zespołem lunety sobie poradziłem, została jeszcze lufa. Miałem to samo. Jak zdemontujesz rozkładaną rączkę, to pod nią znajdziesz malutką śrubkę. Uzyj imbusa i jakiegoś średniowytrzymałego lakieru do gwintów (często lubi się odkręcać) i powinno być po kłopocie. Jeśli to nie wystarczy..hmm, ja mam skręconą część lufy z częścią z lunetą za pomocą jednej imbusowej śruby. Nie wierciłem żadnych otworów (śruba znajduje się tam gdzie w otwór wchodzi trzpień z rączki przeładowania, stroną z wgłębieniem na imbus do wnętrza Auga, tak że ten trzpień wchodzi teraz w główkę śruby). Teraz jeśli chcę rozłożyć go na 3 części to muszę odkręcić jedną śrubę (ale wzrosła szczelność i sztywność konstrukcji). PZDR! Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted May 8, 2008 Report Share Posted May 8, 2008 Ruch w osi odbywa się na całej długości lufy, razem z komorą HU ;] niewiele, ale jest. ja mam skręconą część lufy z częścią z lunetą za pomocą jednej imbusowej śrubyMożesz rzucić zdjęciem? Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted May 8, 2008 Report Share Posted May 8, 2008 Ja zalałem czarnym silikonem w kilku miejscach by lufa siedziała sztywno. Oczywiście wyciągnąć ją mogę ale się już nie chybocze:) Quote Link to post Share on other sites
Marek_pno Posted June 7, 2008 Report Share Posted June 7, 2008 Mam auga z ca, strzelałem z niego 2 razy. Za drugim razem coś się stało i pomimo, że strzelam naładowaną batką, to z broni dochodzi tylko dźwięk pustej batki "pik" "pik". Na innych bateriach też tak jest. Może mi ktoś pomóc? Broń jest nowa, ma około tygodnia. Quote Link to post Share on other sites
Wombat Posted June 8, 2008 Report Share Posted June 8, 2008 Jeśli jest na gwarancji to odsyłaj. Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted June 8, 2008 Report Share Posted June 8, 2008 Zanim odeślesz, spróbuj odkręcić płytkę za GB i wywalić tą gąbeczkę co dociska GB, lub wymienić na cieńszą. U mnie GB był za bardzo dopchnięty, replika nie chciała strzelać. Quote Link to post Share on other sites
Marek_pno Posted June 10, 2008 Report Share Posted June 10, 2008 Jest nowy, więc go wyślę na gwarancję, a w sprawach rozkręcania broni jestem zielony, więc wolę do gb nie zaglądać. Swoją drogą przykre trochę, że nowa broń, jeszcze porządnej firmy, a na dzień dobry zaraz coś nie działa:C Dzięki za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Marek_pno Posted June 12, 2008 Report Share Posted June 12, 2008 Problem rozwiązany, okazało się, że kulka wpadła do gearboxa i zablokowała cały mechanizm. A wpadła dlatego, że magazynek był wyjmowany, gdy broń było odwrócona, bo tam jak się wkłada maga taka mała dziurka jest i kulka akurat tam musiała wpaść... :/ 20 minut roboty i po problemie:] Quote Link to post Share on other sites
Solid Posted July 6, 2008 Report Share Posted July 6, 2008 Witam! Testował ktoś może magazynki KA w AUGu CA? Dokładnie takie: http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=2530 ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts