Atomowy Mrówcza Posted April 12, 2014 Report Share Posted April 12, 2014 Witam! Moją przygodę z ASG mam zamiar zacząć w wakacje na obozie Militarnym ASG. Własna replika nie jest wymagana, ale są dopłatne warsztaty malowania kamuflażu na swej replice. Toteż postanowiłem sobie taką skombinować. Jestem dość mikrej postury toteż chciałbym mieć replikę pistoletu maszynowego o długości mniej więcej 600mm i ciężarze ok. 1,5kg, w cenie do 300zł. Na razie znalazłem taką oto replikę MP5: http://www.sklep.air...owego-M5A5.html Czy mógłby się jakiś znawca wypowiedzieć co do jakości zaprezentowanej broni? Opłaca się kupować? A jak nie to co by było lepsze w zamian? Pozdrawiam Atomowy Mrówczak Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted April 12, 2014 Report Share Posted April 12, 2014 To bardzo zły wybór. Jednym słowem pieniądze wyrzucone w błoto. W tej cenie to tylko Mp5pdw od Galaxy. Polecam poradnik: http://forum.wmasg.pl/topic/122641-poradnik-maniaka-dla-poczatkujacych/ Quote Link to post Share on other sites
Pan_Flint Posted April 12, 2014 Report Share Posted April 12, 2014 Miałem takie dawno temu, kulka po 5m zaczynała opadać :D . Posłuchaj lepiej Buńka. Quote Link to post Share on other sites
Atomowy Mrówcza Posted April 12, 2014 Author Report Share Posted April 12, 2014 (edited) Dzięki. Postanowiłem przerzucić się na jakąś Strzelbę sprężynową. Słyszałem że kolega LogaN bardzo wychwalał modeł M47A2 DE toteż chyba od niej zacznę. Może też zakupię jakiegoś elektryka na broń boczną, kto wie?... Edited April 12, 2014 by Atomowy Mrówcza Quote Link to post Share on other sites
dziadekmarek1 Posted April 12, 2014 Report Share Posted April 12, 2014 (edited) Albo Mp5k Galaxy-jeszcze tańszy bo bez kolby ,ze strzelbą wiele nie zwojujesz Edited April 12, 2014 by dziadekmarek1 Quote Link to post Share on other sites
Atomowy Mrówcza Posted April 12, 2014 Author Report Share Posted April 12, 2014 Dobrze, posłucham się twojej rady dziadku Marku. Po prostu te 300 zł to większość moich oszczędności na pierdoły (nie mam stałego źródła zarobku, jestem tylko gimbazjalistą) i starałem się jak najbardziej obciąć koszty, ale przy okazji pilnować się przed kupnem jakiejś chińskiej podróbki która się rozpadnie po 20 kulkach. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted April 13, 2014 Report Share Posted April 13, 2014 Ew. jakaś używkę. W tej cenie na komisie widziałem G36C, a także coś dłuższego. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted April 13, 2014 Report Share Posted April 13, 2014 Atomowy, w tej chwili z dostępnych replik w pobliżu Twojego budżetu można polecić: 1. AEG-a http://www.taiwangun.com/g-5k-galaxy?from=listing&campaign-id=19; 2. Shotguna http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=76&products_id=454. Ps Dziadek, zapomniałeś że wielu obecnie katywnych i znanych maniaków, zaczynało od "springa" :icon_question: :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
Atomowy Mrówcza Posted April 13, 2014 Author Report Share Posted April 13, 2014 (edited) Dzięki Powała! Ten Mossberg bardzo mi się podoba! Chyba będzie to pierwsza broń w moim arsenale! :icon_smile: Edited April 13, 2014 by Atomowy Mrówcza Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted April 13, 2014 Report Share Posted April 13, 2014 Strzelba od Agmu to potęga. Używam takiej od 2010 roku i dobrze się trzyma. Za 300zł kupisz wszystko czego potrzeba na start. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted April 13, 2014 Report Share Posted April 13, 2014 Atomowy, pamiętaj że podstawa to dobra ochrona oczu (Uvex, Bolle) i kulki (G&G 025, lub Madbull 0,23) Quote Link to post Share on other sites
Atomowy Mrówcza Posted April 13, 2014 Author Report Share Posted April 13, 2014 Ta jest Panie Powała! I jeszcze jedno pytanie: Czy pod okulary ochronne zmieszczą się zwykłe okulary, czy trzeba kupować jakieś specjalne gogle? Quote Link to post Share on other sites
arend Posted April 13, 2014 Report Share Posted April 13, 2014 Zależy jakie masz Pan Panie okulary, i zależy pod jakie gogle. Metoda jest jedna. Kopnąć się na strzelankę i zmierzyć. Quote Link to post Share on other sites
Atomowy Mrówcza Posted April 13, 2014 Author Report Share Posted April 13, 2014 (edited) Na pełnoprawne strzelanki jestem jeszcze za młody, staram się po prostu jak najlepiej do nich przygotować, cobym jak już przyjdę na pole nie był całkowitym laikiem który nie wie co jest spust, a co muszka. Edited April 13, 2014 by Atomowy Mrówcza Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted April 13, 2014 Report Share Posted April 13, 2014 (edited) Niestety, ani pod Uvexy ani Bolle nie wejdą okulary korekcyjne. Rozwiązanie to soczewki kontaktowe albo gogle, z najtańszych mogę polecić Defender. Edited April 13, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Atomowy Mrówcza Posted April 13, 2014 Author Report Share Posted April 13, 2014 (edited) Dobrze, dziękuję za linka :) A czy takie gogle Bolle byłyby dobre? Bo mi wyjątkowo zależy na obcięciu ceny do minimum, a chciałbym mieć też w miarę przyzwoity start: http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=26_48&%20products_id=843 Edited April 13, 2014 by Atomowy Mrówcza Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted April 13, 2014 Report Share Posted April 13, 2014 Pod takie raczej nie zmieścisz okularów. Poczekaj z zakupem - możliwe, że wkrótce na naszej stronie pojawi się recenzja tego modelu ;) Quote Link to post Share on other sites
Atomowy Mrówcza Posted April 13, 2014 Author Report Share Posted April 13, 2014 Dobrze :) Quote Link to post Share on other sites
arend Posted April 13, 2014 Report Share Posted April 13, 2014 Nie, nie wciśniesz pod nie okularów korekcyjnych. Cobry są płaskie. I tak na przyszłość. W kwestii ochrony oczu nie ma oszczędności. Kupuj tylko produkty atestowane, które zapewnią właściwy poziom bezpieczeństwa. Żadne chińskie podróbki, żadne robocze cuda, żadne paintballowe czy spawalnicze maski, żadne gogle czy okulary rowerowe czy narciarskie. Bez oka nie tylko się gorzej wygląda ale i gorzej widzi. Oszczędzić sobie możesz na replice czy innym szpeju ale nie na okularach. Quote Link to post Share on other sites
Atomowy Mrówcza Posted April 13, 2014 Author Report Share Posted April 13, 2014 (edited) Nie chodzi mi o to żeby zaoszczędzić na goglach, staram się raczej za nie nie przepłacić :icon_wink: Wiem że najbardziej podstawową zasadą ASG jest mieć dobrą ochronę oczu. Ale chcę mieć DOBRE, niekoniecznie drogie gogle. Edited April 13, 2014 by Atomowy Mrówcza Quote Link to post Share on other sites
Atomowy Mrówcza Posted April 13, 2014 Author Report Share Posted April 13, 2014 (edited) I czy mogłaby jakaś dobra dusza polecić mi zawieszenie taktyczne do Mossberga 590? Starałem się coś wyszukać, ale za cholerę jasną nic nie znalazłem (wiem, wiem, proszę o strasznie dużo pomocy, ale po prostu staram się nie wyjść na barana :icon_wink: ) Edited April 13, 2014 by Atomowy Mrówcza Quote Link to post Share on other sites
Mordecai Posted April 13, 2014 Report Share Posted April 13, 2014 Do tak lekkiej repliki masz bardzo duży wybór. Chcesz jedno czy dwupunktowe? Quote Link to post Share on other sites
Atomowy Mrówcza Posted April 13, 2014 Author Report Share Posted April 13, 2014 (edited) Dwupunktowe poproszę ;) Edited April 13, 2014 by Atomowy Mrówcza Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted April 13, 2014 Report Share Posted April 13, 2014 (edited) Przesadziłeś z brakiem samodzielności. Kup sobie, przecież nikt za Ciebie tego nie zrobi... :icon_confused: Edited April 13, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Atomowy Mrówcza Posted April 13, 2014 Author Report Share Posted April 13, 2014 Dobrze, to zapytam się inaczej: po jakich parametrach wybierać zawieszenie? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts