Yahalom Posted October 9, 2014 Report Share Posted October 9, 2014 TMC: Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted October 9, 2014 Report Share Posted October 9, 2014 3ci wchodzi? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted October 9, 2014 Report Share Posted October 9, 2014 Nawet w "poszycie" w rozmiarze L/XL nie wchodzą trzy obok siebie. Czy "szczuplasy" metalowe. Quote Link to post Share on other sites
pawelpluta Posted October 9, 2014 Report Share Posted October 9, 2014 Czyli do jpc od tmc wchodza 2 magi id ak47 czy 3 wejda? I jeszcze jedno pytanie, Emerson czy Tmc robia JPC w rozmiarze M czy L? Mam 176cm i jakies 98 w klacie. Bedzie dobra? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted October 9, 2014 Report Share Posted October 9, 2014 Nie wejdą trzy magazynki do AK47. TMC/Emerson to M, sprawdź sobie rozmiarówkę płyty, zmierz i zdecyduj czy Ci wystarczy, bo cummerbunda wystarczy. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted October 9, 2014 Report Share Posted October 9, 2014 Tak, maksymalnie wchodzą 2 do AK / 3 do M4. TMC to rozmiar M, ale z dużym zakresem tolerancji. Quote Link to post Share on other sites
dawidcwik Posted November 1, 2014 Report Share Posted November 1, 2014 W wersji od CRH wchodzą 3 magazynki do AK (ostre), te ersoftowe (mam LCT) też, ale trochę na siłę. Prawdziwne stalowe magazynki do kalasza wchodzą i wychodzą bez zacięcia. Quote Link to post Share on other sites
FlorChuck Posted November 11, 2014 Report Share Posted November 11, 2014 A jak z magazynkami do g36? wchodzą w te ładownice? albo czy może ktoś wie chociaż czy wejdą pmag od g36? Quote Link to post Share on other sites
dawidcwik Posted November 11, 2014 Report Share Posted November 11, 2014 Pmagi te dedykowane do G36 wchodzą idealnie, magazynków do G36 nie miałem okazji sprawdzić. Masz dostęp do pmagów do G? Quote Link to post Share on other sites
FlorChuck Posted November 12, 2014 Report Share Posted November 12, 2014 (jak coś ja zamierzam używać skorup od ostrych wersji pmag) Jestem w kontakcie z paroma sklepami z bronią i czekam aż pojawią się ponownie w sprzedaży.(ponoć magpul przestał je produkować ma tylko sprzedawać licencje na produkcje) Quote Link to post Share on other sites
Wintar Posted December 28, 2014 Report Share Posted December 28, 2014 Panowie Jakie JPC polecacie w cenie do 400 zł ? Myślałem o krawcach ale ceny plejtów GTG i TG są dużo większe niż mój budżet. Średnio mi się widzi za 400 zł kupować chińczyka, jedynym wymogiem jest kolor RG/OD. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted December 28, 2014 Report Share Posted December 28, 2014 Modi, nawet w rozmiarach można wybierać. Quote Link to post Share on other sites
Wintar Posted December 28, 2014 Report Share Posted December 28, 2014 Właśnie zobaczyłem że JPC ma też w ofecie RR. I teraz pytanie RR czy Modi. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted December 28, 2014 Report Share Posted December 28, 2014 RR, zdecydowanie. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted December 28, 2014 Report Share Posted December 28, 2014 (edited) Jak hajs pozwala i firma ma terminy dla detalistów to pewnie że bierz od RR :icon_smile:. Modi to Flyye (budżetowy, bo np. MC nie jest oryginalne tylko chińskie), ale do RR się jednak nie umywa. Edited December 28, 2014 by Nath Quote Link to post Share on other sites
bart98 Posted January 2, 2015 Report Share Posted January 2, 2015 Panowie Mam problem nie wiem którego producenta JPC wybrać czy CRH czy RR? Które jest wygodniejsze? Jak wygląda sytuacja tymi padami w RR w CRH mamy całą siatkę, która opcja lepsza? Czytałem recenzję SGO lecz jakoś mi nie wyłoniły faworyta. Nie chodzi mi o zgodność z oryginałem, czas oczekiwania nie gra roli. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Mrozoso Posted January 8, 2015 Report Share Posted January 8, 2015 (edited) Również planuję zakup JPC i nie wiem jakiego producenta wybrać CRH, RR, MODI, TMC ? Wiem że CRH i RR to wyższa półka ale czy jest sens dokładać, MODI/FLYE i TMC są sporo gorsze czy może warte polecenia (bo jednak za CRH z kompletem ładownic jaki chcę wyjdzie mnie ponad 800zł). Jeśli już się zdecyduję na przykład na TMC to dokupię też u nich ładownice takie jak np CRH robi: http://www.currahee.pl/produkt/apteczka-crh-02-32 http://www.currahee.pl/produkt/kieszen-cargo-na-zamek http://www.currahee.pl/produkt/kieszen-na-dwa-granaty-typu-flash-bang http://www.currahee.pl/produkt/kieszen-na-radio http://www.currahee.pl/produkt/ladownica-na-1-magazynek-pistoletowy http://www.currahee.pl/produkt/ladownica-na-dwa-magazynki-m4-m16 Edited January 8, 2015 by Mrozoso Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 8, 2015 Report Share Posted January 8, 2015 Jak masz kapuchę i akurat firmy mają moc przerobową (bo jak ja chciałem sobie robić JPC to np. RR nie robił nic dla detalistów, bo wygrali przetarg dla specjalsów). to bierz RR albo CRH, bo dostajesz szpej tip top i jeszcze zarabia na tym rodzima firma. Modi... no trzeba mieć świadomość że to Flyye z chińskiej Cordury. Materiał nie jest tak sztywny i szorstki jak w produktach TMC, szwy są dużo lepsze, hypalon jest hypalonem, dostajesz atrapy płyt (flajowskie, z twardego "gumoplastiku"), używałem jej kilka razy na strzelnicy (Radom Sport, AKMS z Radomia, Daniel defense MK18 Mil Spec+) i się nie rozpadła, ale nie katowałem jej przesadnie, bo to ciągle jest kamza za 200 złociszy, taki lepszy chińczyk po prostu :). TMC i Emersona bym w ogóle nie rozważał, bo te kamizelki bardzo słabo udają JPC. Quote Link to post Share on other sites
Mrozoso Posted January 8, 2015 Report Share Posted January 8, 2015 Emerson jak patrzę to już tragedia totalna (nawet po zdjęciach widać) ... A jaki rozmiar wybrać jeśli bym brał od CRH (mam 175cm i jestem dość lekki i szczupły)? Mile widziane jeszcze jakieś opinie o wyżej wymienionych firmach. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted January 8, 2015 Report Share Posted January 8, 2015 Podaj swoje wymiary. Pamiętaj, że kamizelka bez płyt to zwykła szmata i nie ma sensu kupować kamizelki jeśli nie dasz do środka chociaż atrap. Quote Link to post Share on other sites
puzel Posted January 8, 2015 Report Share Posted January 8, 2015 Mam JPC od CRH wcześniej miałem od MODI. Można je porównać jak Mercedesa z Fiatem. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 8, 2015 Report Share Posted January 8, 2015 Masz, pewnie, tyle że połowa ceny. Na strzelnicy ludzie byli zaskoczeni, że "chińska szmata", a się nie sypie i nie pruje. Z czasem pewnie postawię na redriver, ale póki co, jak się nie ma co się lubi ;). Quote Link to post Share on other sites
Mrozoso Posted January 8, 2015 Report Share Posted January 8, 2015 Macie rację postawię na dobrą firmę i wezmę CRH, po co mam się znowu denerwować jak perzy obecnej kamizelce (chiński pseudo plate carrier od GFC ...). Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted January 9, 2015 Report Share Posted January 9, 2015 Misie, a gdzie idzie dorwać teraz tego śmisznego MODI? Ktoś, coś, jakiś namiar? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 9, 2015 Report Share Posted January 9, 2015 http://www.shootercbgear.com/index.php?manufacturers_id=31&osCsid=8glbuc90avltu1k0phsiki7eq4 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts