Potfurr Posted October 6, 2013 Report Share Posted October 6, 2013 Witam, poważnie zastanawiam się nad zakupem colta 1911 i mam dylemat ponieważ jest kilka firm produkujących colty w podobnej cenie. Czytałem opinie o każdym z nich i tylko jeszcze bardziej zgłupiałem. Na temat każdego są dobre i złe opinie (o wellu nawet niektórzy piszą dobrze) a więc nie wiem co zakupić. Jeśli możecie doradzić to piszcie który z podanych modeli będzie przede wszystkim najbardziej niezawodny i znośnie wykonany. Mój ranking wygląda następująco: 1 KJW http://gunfire.pl/product-pol-1152197045-Replika-pistoletu-KP1911-CO2.html 2 WE http://allegro.pl/pistolet-we-h-c1911-na-co2-i3576884174.html 3 BELL http://allegro.pl/blacksword-eg-723-replika-pistoletu-colt-m1911a1-i3570696063.html 4 KWC http://allegro.pl/colt-1911-a1-full-metal-blow-back-i3597005325.html 5 WELL nawet linku nie daje posiadam replikę i z czystym sumieniem mogę stwierdzić że to totalny szrot. Może ktoś ma lub miał podane modele i może napisać który z nich jest lepszym wyborem. Ze względu na opinie jestem za KJW chociaż ostatnio przeczytałem, że niektórzy nie polecają i zwątpiłem. Zainteresował mnie też BELL ze względu na oznaczenia ale niestety jest na green gas i w niższych temperaturach będzie problem. Do KWC jestem zrażony ze względu na to, że kolega kupił i po miesiącu sprzedał bo od nowości nie strzelał jak powinien. Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted October 6, 2013 Report Share Posted October 6, 2013 Jeśli chcesz na greengas to Bell, WE to kupa. Jeśli chcesz natomiast na CO2 to świetny będzie KWC, na drugim miejscu KJW, jednak obydwa są bardzo dobre. Wybór należy do Ciebie ;) Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted October 6, 2013 Report Share Posted October 6, 2013 Ja od siebie polecam KWC. Bardzo dobre wykonanie, nie ma się do czego przyczepić. Jedna z nielicznych 1911 na CO2 gdzie magazynek nie wystaje z chwytu, co dla kogoś kto dba o wygląd jest bezcenne. Chociaż jest to CO2, fpsy są na poziomie pozwalającym na użytkowanie w CQB (ok. 340 fps), pewnie dlatego ma taki przyjemny blow back - dużo gazu idzie własnie na blow back. Ja w swoim przemieliłem na razie tylko około 20 kapsułek (1 kapsułka lekko ponad 3 magazynki) i nie ma żadnych problemów. Znajomi mają Colta 1911 KWC o wiele dłużej i też sobie chwalą, kupiłem za ich namową i nie żałuję. Jedyny minus to bardzo trudno dostępne magazynki w Polsce, w praktyce trzeba zamawiać z zagranicy - mała niedogodność, nic z czym nie można żyć. Jeszcze raz: jak Colt 1911 na CO2 to polecam KWC, chyba że masz ponad 650 PLN to wtedy TM. Quote Link to post Share on other sites
rogal138 Posted October 6, 2013 Report Share Posted October 6, 2013 Ja bym jednak postawił na KJW, ze względu na możliwość stosowania magów na CO2 i GG oraz ich dostępność, a także zgodność ze standardem TM'a (Nie wiem jak z tym w KWC) więc z częściami do naprawy nie byłoby problemu. Quote Link to post Share on other sites
14100715 Posted October 6, 2013 Report Share Posted October 6, 2013 Ale po co GG skoro na CO2 można strzelać praktycznie z każdej odległości? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 6, 2013 Report Share Posted October 6, 2013 IV Gen od Bella jest mega, posiadam dwa. ten podlinkowany przez Ciebie to Gen III, też posiadam, jest naprawdę dobry, poziom wyżej od WE. Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted October 6, 2013 Report Share Posted October 6, 2013 W przypadku WE to trzeba zapomnieć o CO2. No i przy samej replice trzeba się nagrzebać żeby nie wystrzeliwać 6 kulek na jednym nabiciu gazu. Quote Link to post Share on other sites
Potfurr Posted October 8, 2013 Author Report Share Posted October 8, 2013 Jednak zdecyduję się na KJW jednak w sklepie brakło wersji na CO2 i została na GG i mam pytanie czy te dwie repliki różnią się tylko magazynkiem? Czy na co2 ma jakieś wzmacniane części? http://gunfire.pl/product-pol-1152197045-Replika-pistoletu-KP1911-CO2.html http://gunfire.pl/product-pol-1152195021-Replika-pistoletu-GGB0305TM.html Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 8, 2013 Report Share Posted October 8, 2013 Wersja na co2 będzie działała do dupy na magach GG. W drugą stronę będzie okay, ewentualnie zmień cylinder na metalowy. choć z wyglądu nie będziesz zadowlony, jeżeli posiadałeś coś innego, niż WE. KJW wyglądają lekko zabawkowo. Quote Link to post Share on other sites
Potfurr Posted October 8, 2013 Author Report Share Posted October 8, 2013 Na pierwszym miejscu stawiam na niezawodność, ale na TM nie stać do tego jest plasticzane... do bella znowu nie ma magazynków co2 no i tak to jest, zaczynają się "trudne sprawy". Na razie męczę się z niestrzelającą hi-capa wella. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 8, 2013 Report Share Posted October 8, 2013 Bo prawda jest taka, że użycie co2 w klamkach jest uzasadnione tylko, jeżeli masz stalowy zamek. Quote Link to post Share on other sites
Potfurr Posted October 8, 2013 Author Report Share Posted October 8, 2013 A dokładniej? Chodzi o to że znalowe nie wytrzymują? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 8, 2013 Report Share Posted October 8, 2013 Nie, po prostu GG może mieć problem z pełnym cyklem na stalowym, stąd też daje się co2. Quote Link to post Share on other sites
rogal138 Posted October 8, 2013 Report Share Posted October 8, 2013 @Lesio, jesteś pewien że colt KJW w wersji GG od tej na CO2 różni sie czymś poza innym magiem w zestawie ? Bo ja jednak bym sie ku tej wersji skłaniał że sama klamka jest w 100% identyczna... Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 8, 2013 Report Share Posted October 8, 2013 ma inny bulb valve w cylindrze, dozujący więcej gazu, przez co magi na gg mogą się 'kończyć' po kilku strzałach. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 9, 2013 Report Share Posted October 9, 2013 Inne sprężyny- kurka i bodaj powrotna też. Quote Link to post Share on other sites
Wargator Posted October 12, 2013 Report Share Posted October 12, 2013 Kupiłem KP-07(1911 meu kjw) na gg i dokupiłem maga na CO2. Dosłownie po kilku strzałach pękł cylinder(pomarańczowy). Po jednym strzale wypluwa cały gaz. Czy zaleca się wymianę tylko cylindra na wzmocniony(metalowy? koszt?) czy warto/trzeba coś jeszcze wymienić by śmigał zacnie i się już po prostu nie psuł? Dodam, że posiadam jeszcze 1911 MEU SG(w sumie WE) i różnica jest ogromna. Oczywiście na korzyść KJW. Więcej strzałów na jednym magu GG, lepsze spasowanie(w SG lata zamek, nawet prześwit na wylot przez replikę jest...). Reszta to właściwie dokładnie to samo. Na + w SG, że ma oznaczenia i gwint do tłumika. Lecz to też można w KJW zrobić :) Quote Link to post Share on other sites
Potfurr Posted October 13, 2013 Author Report Share Posted October 13, 2013 To prawda że w tej replice: http://gunfire.pl/product-pol-1152195021-Replika-pistoletu-GGB0305TM.html ciężko wystrzelić jeden magazynek na jednym nabiciu gazu? Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted October 13, 2013 Report Share Posted October 13, 2013 Lesio już wytłumaczył ;) ma inny bulb valve w cylindrze, dozujący więcej gazu, przez co magi na gg mogą się 'kończyć' po kilku strzałach. Chyba, że jest to jakimś cudem wersja tylko na GG, a nie CO2 ready, ale tych już chyba nie sprzedają (w razie wątpliwości wal do gf'a z pytaniem jaka to wersja). Quote Link to post Share on other sites
aksel22 Posted May 13, 2014 Report Share Posted May 13, 2014 Siemka, co możecie mi powiedzieć o tych 2 modelach? Napiszcie + i - danej repliki. Pozdrawiam. KJW. - http://www.taiwangun.com/replika-1911-gbb-z-magazynkiem-na-co-sub-2-sub-kjw?from=listing&campaign-id=19 Army - http://www.taiwangun.com/r27-meu-full-metal-black-army?from=listing&campaign-id=19 Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted May 13, 2014 Report Share Posted May 13, 2014 Army mam - trochę o nim naskrobałem tutaj. KJW - tak samo kopia tm jak Army, ma wzmocnione bebechy ze względu na to, że jest CO2 ready. Fajna klamka, szkoda tylko braku oznaczeń oraz odstającej ohydnej stopki w przypadku magazynków na kapsułki. Poza tym - na GG gorzej działa niż na CO2. Ogólnie pomyśl czy chcesz colta meu, czy klasyczną 1911 oraz jakiego gazu wolisz używać :). Obydwie klamki są spoko, z naciskiem na KJW. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted May 13, 2014 Report Share Posted May 13, 2014 Mam R27 dwa lata. Zamek klekocze przy potrząsaniu, miał lekki luz od nowości, teraz ma nieco większy, ale jakoś mi to póki co nie przeszkadza. Magazynek popuszcza na stopce, odrobina gęstego smaru (czy nawet zwykłej wazeliny do łap) załatwiła sprawę i teraz jest szczelny. Kupiona za niecałe 300 złociszy (jak mnie nie myli pamięć), strzelana na propanie i GG, zero problemu. Quote Link to post Share on other sites
aksel22 Posted May 14, 2014 Report Share Posted May 14, 2014 Spoko, kupię KJW na co2. Po jakimś czasie wymienię zamek na metalowy z oznaczeniami :icon_biggrin:. Dziękuję i pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted May 14, 2014 Report Share Posted May 14, 2014 Po co wymieniać zamek jak standardowo jest metalowy, a oznaczenia można dać grawerowi do wykonania, będzie taniej i ładniej... :icon_razz: Quote Link to post Share on other sites
aksel22 Posted May 16, 2014 Report Share Posted May 16, 2014 Na taiwangun pisze że jest z aluminium ;-; Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts