RedViper Posted August 7, 2012 Report Share Posted August 7, 2012 (edited) Temat wydzielony z wątku: http://forum.wmasg.pl/topic/120018-m-ki-evolution-airsoft/ Cześć, chciałbym się zapytać czy części, które posiadam będą dobre do tej repliki: - gumka zielona G&G - głowica tłoka metalowa łożyskowana CNC SHS - tłok SHS z 14 metalowymi zębami i wycięciami - sprężyna SP130 Guarder - prowadnica sprężyny Był to zestaw pod KWA ale ktoś mi zwinął sprzed nosa ostatnią sztukę. Co jeszcze trzeba by dokupić, aby się tam w środku nic nie posypało? Edited May 18, 2014 by wiciok Quote Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted August 8, 2012 Report Share Posted August 8, 2012 Głowicę tłoka wymień na jakąś plasticzaną, metalowa będzie niszczyć szkielet. Nie wiadomo jak z zębatkami. Quote Link to post Share on other sites
Michi18 Posted September 25, 2012 Report Share Posted September 25, 2012 jak gb w tych emkach ma się w porównaniu do gb od g&p tego na 8mm łożyskach ? ja w g&p mam narazie 480fps i rof 20k/s i nic się nie dzieje, ale chciałbym polecić coś ziomkowi, żeby kupił jak mu się asg spodoba i nie wiem właśnie, czy te evolution będą dobre, żeby je tak myśle podkręcić do 450fps :D Quote Link to post Share on other sites
DobryDobrodziej Posted October 5, 2012 Report Share Posted October 5, 2012 Michi18, przy tuningu do 450 fpsów sprawa ma się dokładnie tak jak z G&P. Do wymiany idzie wszystko* prócz komory HU, szkieletu gb, silnika i styków (kable powinny zostać wymienione, bo jak w każdej replice stockowe są średnie) oraz zębatek. Miałem kilka G&P i muszę powiedzieć, że wykonanie elementów LST jest porównywalne lub delikatnie lepsze (jest to jednak LST, więc zapomnij o tak kozackich oznaczeniach jak American Bitch czy Zombie Hunter...). Sądzę jednak, że szkielet gb nie jest tak mocny jak ten od G&P z 8mm łożyskami, podobnie jak same zębatki (choć nie maja wadliwych osi, co jest przypadłością G&P). *AnR pisał, że można włożyć springa 120 bez wymiany czegokolwiek i całość POWINNA pracować, poleca jednak wymianę plastikowej prowadnicy sprężyny. Ja też tak uważam. fallout, trochę kutacz :/ SRC to ostatnio numer jeden na listach pękających GB. Napisał bym do tego drania i, na wszelki wypadek i dla własnej przyjemności, zrobił awanturę ! Niech wie... Quote Link to post Share on other sites
Master of Hell Posted January 1, 2013 Report Share Posted January 1, 2013 Witam zastanawiam się nad kupnem m'ki lone star border evolution airsoft. Chciał bym w niej zamontować sprężynę m120. Czy stockowe części ja wytrzymają? Jak ta m'ka wypada w porównaniu z m4 od GFC czy PJ? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Kaszyn Posted January 1, 2013 Report Share Posted January 1, 2013 Zdecydowanie wytrzyma M120 na stocku .Trudno mi ją porównać do w/w replik (nie używałem takich) EA robi bardzo ładne i dobrze zrobione repliki . Sam takowej używam miedzy innymi Quote Link to post Share on other sites
Tomek0117 Posted March 1, 2013 Report Share Posted March 1, 2013 Jaki zasięg skuteczny mogę uzyskać po wymianie sprężyny na SP100 Guardera i gumki hop up na zieloną G&G? Quote Link to post Share on other sites
Arekcore Posted March 6, 2013 Report Share Posted March 6, 2013 myśle że z 380 fps max będziesz miał.....bo w stoku ta replika ma sprężyne 80 to jest 330 fps........... ostatnie moje dwie strzelanki potwierdziły że Evolution Airsoft to fajny zakup...z czasem zobaczymy co tam padnie :) Quote Link to post Share on other sites
Wi Posted April 15, 2013 Report Share Posted April 15, 2013 W tym miesiącu kupię ta replikę. 1.Co powinienem wymienić aby uzyskać jakieś 430fps?, sama wymiana sprężyny wystarczy czy trzeba się szykować na wymianę większości części? 2.Czy ta replika o mocy 430fps będzie miała porównywalny zasięg do KWA? Quote Link to post Share on other sites
DobryDobrodziej Posted April 15, 2013 Report Share Posted April 15, 2013 1.Hmm, nie wiem czy szkielet KA wytrzyma taki tuning, ale na bank oprócz sprężyny głównej będziesz musiał wymienić prowadnicę takowej (jest plastikowa i średniej jakości...). Nie wiem też jak uszczelni się układ przy takiej mocy. 2.A co ma jedno do drugiego przy trzecim, że tak powiem? Będzie miała zasięg wprost proporcjonalny do jakości lufy wewnętrznej, szczelności układu i działania HU oraz mocy. Tak samo jak w wypadku KWA. Nie ma replik o większym zasięgu, są po prostu takie, które lepiej działają w danej konfiguracji. Stockowo EA z mocą 305 fpsów ma zasięg porównywalny do SCARa L BOYI o mocy 360 fpsów, ale i to nie jest specjalnie miarodajne porównanie, bo zależy na jaki egzemplarz się trafi. Poza tym, tak jak pisałem, wszystko zależy od jakości tuningu. Quote Link to post Share on other sites
DRew Posted April 16, 2013 Report Share Posted April 16, 2013 Ja na sprężynie m120 + lufie precyzyjnej guarder'a otrzymałem około 430-440 fps'ów teraz po wystrzelaniu w między czasie już jakiś pierwszych 2.5k kulek muszę powiedzieć że póki co wszystko pieknie śmiga z dobrym ładnym skupieniem. W kwestii zasięgu to porównując mój do KWA kolegi z podobnymi parametrami wychodzi na to że są bardzo zbliżone w osiągach. Quote Link to post Share on other sites
Repcak Posted April 16, 2013 Report Share Posted April 16, 2013 Pod jakim względem gearbox KWA jest lepszy od tego EA? Chodzi głównie o części typu zębatki, prowadnica itp? Czy nawet sam szkielet jest mocniejszy? Szukam jakiejś repliki która wytrzyma naprawdę długo i będzie podatna na tuning, niestety EA to nie KWA, a obecne KWA to plastik ;/ Quote Link to post Share on other sites
Pan_Flint Posted April 16, 2013 Report Share Posted April 16, 2013 Głównie szkielet - najmocniejszy na rynku z V2, większe łożyska, genialna szczelność w stocku. EA również daje radę, jeśli nie będziesz próbował wywalić całego hicapa na auto na mocnym lipolu przy M140, nic nie powinno się stać. Quote Link to post Share on other sites
Wi Posted April 17, 2013 Report Share Posted April 17, 2013 (edited) Czyli wersja Hard Core powinna wytrzymać tryb auto na sprężynie m120,i Lipo 7,4V? Czy w razie pęknięcia szkieletu będzie można go wymienić na gearbox od JG? Edited April 17, 2013 by Wi Quote Link to post Share on other sites
Marrtinez Posted April 17, 2013 Report Share Posted April 17, 2013 Do M120 to już 11,1V by się zdało żeby ROF był w miarę przyzwoity. Quote Link to post Share on other sites
Wi Posted April 17, 2013 Report Share Posted April 17, 2013 Przy Lipolu 11,1V elementy wewnętrzne wytrzymają? Quote Link to post Share on other sites
Marrtinez Posted April 17, 2013 Report Share Posted April 17, 2013 Tego nikt Ci nie jest w stanie zagwarantować. Jak nie będziesz wywalał całego hi-capa na full auto, to powinno być ok :wink: Zawsze możesz spróbować najpierw na 7,4V, jak ROF Cię zadowoli to przy tym zostań. Quote Link to post Share on other sites
Wi Posted April 18, 2013 Report Share Posted April 18, 2013 Ile może wynieść rof na 7,4V a ile na 11,1V przy sprężynie 120? Quote Link to post Share on other sites
Pan_Flint Posted April 18, 2013 Report Share Posted April 18, 2013 Obecnie robię taką konfigurację (m120; 7,4v), podam kiedy będzie gotowa. Na razie mogę powiedzieć, że jest wystarczająca. Quote Link to post Share on other sites
Kaszyn Posted April 22, 2013 Report Share Posted April 22, 2013 (edited) Witam Z racji tego iż sprowadzam do Polski repliki EA moja ocena może być odebrana jako nieco "stronnicza"ale napiszę wam jak działają te których sam używam 1 SBR krótka lufa moc 450 fps Dokonane zmiany Spring SP 120 Guarder Prowadnica Guarder łożyskowana Lufa Guarder 6.02 464(bodajże) Gumka HU zielone G&G Bateria 7.4 LiPO 2400 Redox Kable niskooporowe +mosfet z AB (reszta stock) Replika użytkowana bardzo intensywnie po przebiegu 50000 kulek: Zębatki nie wykazują nadmiernego wyeksploatowania Tłok (stockowy)delikatnie starte dwa ostatnie zęby jednak w stopniu nie mającym wpływu na działanie repliki Silnik przy baterii 7.4 LiPo pracuje poprawnie. Szkielet GB nie nosi śladów pęknięć cylinder bez rys etc Replika posiada fantastyczna szczelność dzięki czemu zasięgiem potrafi zawstydzić koleżanki o zdecydowanie większej ilośco FPSów Moim zdaniem w ceni <900 trudno dostać coś w tej klasie (nowego z gwarancją) 2 SBR wersji długiej moc 550 FPS Druga replika zbudowana do testów intensywnie testowana jednak z racji mocy tylko na singlu Dokonane zmiany Spring SP150 Guarder Tłok Ultimate & stalowych zębów Głowica tłoka łożyskowana POM Ultimate Prowadnica sprężyny Guarder Łożyskowana Lufa Guarder 509 Gumka HU CZarna Systema Bateria 11.1 LiPo Redox Kable niskooporowe +mosfet z AB Replika po przestrzeleni 25000 Kulek: Zębatki bez śladów złużycia !! GB brak pęknięć rys itp cylinder bez rys silnik daje rade ale przy tej mocy warto zainwestować w mocniejszy Osiągi repliki są imponujące(nigdy nie dokonywałem pomiarów przy pomocy taśm mierniczych dlatego nie będę podawać niepotwierdzonych wyników) Do replik obu używane są kulki Madbull o wadze 0.30g Reasumując za cene 861Pln w moim odczuciu najlepszy zakup nowej repliki z rodziny M Wszystkich chętnych do sprawdzenia jak replika sprawdza się w polu zapraszam na Warszawskie strzelanki gdzie zawsze można dokładnie je obejrzeć Co ważne repliki EA oktualnie wystepują w dwuch mocach stockowych 330FPS i 400FPS Edited April 22, 2013 by Kaszyn Quote Link to post Share on other sites
Wi Posted April 24, 2013 Report Share Posted April 24, 2013 Jaki rof na sprężynie Sp 120 i Lipo 7,4V? Quote Link to post Share on other sites
Kaszyn Posted April 25, 2013 Report Share Posted April 25, 2013 Na Sp 120 i LiPo 7.4 2400 Redoxa ROF 750/min Quote Link to post Share on other sites
Tomek0117 Posted May 17, 2013 Report Share Posted May 17, 2013 Witam W następnym tygodniu chcę kupić M4 EA http://blacksword.pl/product-pol-684-Evolution-Airsoft-Lone-Star-Border-Patrol-SBR.html chciałbym od razu wymienić kilka elementów na: http://blacksword.pl/product-pol-92-Element-Sprezyna-M115.html http://blacksword.pl/product-pol-970-MadBull-Tlok-wzmocniony-X-Factor-Full-Teeth.html http://blacksword.pl/product-pol-263-Guarder-Prowadnica-sprezyny-v-2.html http://blacksword.pl/product-pol-178-Guarder-Gumka-Hop-Up-silikonowa.html czy te elementy będą dobre czy lepiej wymienić je na jakieś inne, jeśli tak to na jakie. Ile fps powinienem uzyskać przy takiej konfiguracji i czy wszystko będzie działać przy Lipo 11,1V? Najlepiej alby elementy były dostępne w sklepie Blasksword. Quote Link to post Share on other sites
Fedajkin Posted May 17, 2013 Report Share Posted May 17, 2013 Czy czasem mki EA nie mają mosiężnych prowadnic sprężyny już w stoku? Nie jest akurat na liście w replice z twojego linka ale w opisach innych replik EA je widziałem. Taniej wyjdzie Ci kupić tłok SHS 14 lub 15 stalowych zębów, ich prowadnicę a gumkę zdecydowanie systemy. Jednak biorąc pod uwagę, że chcesz użyć sprężyny M115 niekoniecznie musi istnieć potrzeba zmieniania czegokolwiek w środku. Może, kiedyś tłoka. Zwłaszcza gdy będziesz używać 11V lipo. Lepiej zacząć od 7,4V jeśli nie masz pewności co do wytrzymałości bebeszków. Quote Link to post Share on other sites
Pan_Flint Posted May 17, 2013 Report Share Posted May 17, 2013 Prowadnice w stocku są plastikowe, niełożyskowane, łożyskowany Element wystarczy. Tłok w stocku da radę na M115. 11v to za dużo, szkielet może tego nie wytrzymać, 7,4 i dobre kable wystarczą. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts