Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Czy dobry zestaw?

Recommended Posts

• Replies 66
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

HaHaHa ...

Kolega zamówił pierwszy RK-05. Byłem sprawdzić u niego z kolegami i zdążył zabić jaskółkę, dwie kury swojej cioci i zrobić sita ze wszystkich plastikowych doniczek mamy :D I pełno kulek na podwórku ... :D

Ciężkość dobra, nie jest za duży, zasięg dobry.

Jaskółka też jego? Zdajesz sobie sprawę, że to znęcanie nad zwierzętami. Kto wie, co głupszego ty i twoi koledzy jeszcze zagracie?

I uprzedzam stwierdzenie, że to kolega a nie ty. Ja nie zadaje się z głupimi ludźmi. Wszystko wygląda jak zabawa gimnazjalistów.

Edited by infektius

To, że on jest idiotą to nie znaczy, że ja też jestem.

Nie zdarzało Ci się nigdy widzieć jak ktoś strzela z wiatrówki do ptaków? A polowanie to nie znęcanie się nad zwierzętami?

Jeżeli zrobimy coś głupiego, to z pewnością poniesiemy tego konsekwencje, czego nie przewiduje. Bo ja z kolegami, którzy też kupują ASG nie jesteśmy tacy głupi jak on.

Nie zdarzało Ci się nigdy widzieć jak ktoś strzela z wiatrówki do ptaków?

Nie.

A polowanie to nie znęcanie się nad zwierzętami?

Pozyskiwanie zwierzyny raz, że jest mocno uregulowane prawnie (więc strzelania do jaskółki do tego nie odnoś, o jaskókach jeszcze napiszę), a dwa, że zabite zwierzęta są często w jakiś sposób wykorzystywane - na mięso, skóry, ozdoby. A wy co zrobiliście z jaskółką? Pomijam, że (wg Wiki) jaskółki są objęte w Polsce ochroną!

Gdybym tylko znał twój adres już byś mógł szykować się na wizytę odpowiednich służb.

Jego kury, jego doniczki jego sprawa. Tylko co do tego mam ja ?

To, że go nie opierdoliłeś, a jeszcze się tu chwaliłeś i cieszyłeś jak debil. I doniczki chyba nie były jego tylko jego ciotki, a? To udowadnia jak nieodpowiedzialnym człowiekiem jesteś.

Edytuj: pomyłka - kury były ciotki, a nie doniczki, ale sens pozostaje ten sam.

Edytuj 2:

Art. 181.

§ 1. Kto powoduje zniszczenie w świecie roślinnym lub zwierzęcym w znacznych rozmiarach,

podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.

§ 2. Kto, wbrew przepisom obowiązującym na terenie objętym ochroną, niszczy albo uszkadza rośliny lub zwierzęta powodując istotną szkodę,

podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

§ 3. Karze określonej w § 2 podlega także ten, kto niezależnie od miejsca czynu niszczy albo uszkadza rośliny lub zwierzęta pozostające pod ochroną gatunkową powodując istotną szkodę.

§ 4. Jeżeli sprawca czynu określonego w § 1 działa nieumyślnie,

podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

§ 5. Jeżeli sprawca czynu określonego w § 2 lub 3 działa nieumyślnie,

podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności.

Źródło: Ustawa z dnia 6 czerwca 1997r. Kodeks Karny.

Edytuj 3:

Art. 35.

1. Kto zabija, uśmierca zwierzę albo dokonuje uboju zwierzęcia z naruszeniem przepisów art. 6 ust. 1, art. 33 lub art. 34 ust. 1–4

1a. Tej samej karze podlega ten, kto znęca się nad zwierzęciem

Źródło: Ustawa z dnia 21 sierpnia 1997 r. o ochronie zwierząt.

Edited by MarekMac

To, że on jest idiotą to nie znaczy, że ja też jestem.

Nie zdarzało Ci się nigdy widzieć jak ktoś strzela z wiatrówki do ptaków? A polowanie to nie znęcanie się nad zwierzętami?

Jeżeli zrobimy coś głupiego, to z pewnością poniesiemy tego konsekwencje, czego nie przewiduje. Bo ja z kolegami, którzy też kupują ASG nie jesteśmy tacy głupi jak on.

Gimbusy,wszędzie Gimbusy. Sam wiem jak to było ciężko powstrzymać się od robienia głupot, ale to co wy robicie to już lekka przesada.Tak jak pisał MarekMac i inni zabijanie zwierząt podlega karze. Więc jakiś złośliwy sąsiad ukradkiem to zgłosi i macie w najlepszym wypadku kuratora(ci ekolodzy i zaostrzone prawo odnośnie zwiwrzat). Trafiasz na moją czarną listę. A potem na takich jak Ty cierpi środowisko ASG. Potem tacy gówniarze lansują się z replikami na mieście lub strzelają w miejscach publicznych a dostaje się wszystkim. Widać jak troszczą się o was rodzice. Pozwalają kupić bezmózgom repliki. No comments please. Reasumując wycofaj zamówienie na replikę i kup książki do gimbazy i słownik języka polskiego to może będą z ciebie ludzie.

Jestem za ASG od 18 roku życia.

Nie.

Pozyskiwanie zwierzyny raz, że jest mocno uregulowane prawnie (więc strzelania do jaskółki do tego nie odnoś, o jaskókach jeszcze napiszę), a dwa, że zabite zwierzęta są często w jakiś sposób wykorzystywane - na mięso, skóry, ozdoby. A wy co zrobiliście z jaskółką? Pomijam, że (wg Wiki) jaskółki są objęte w Polsce ochroną!

Gdybym tylko znał twój adres już byś mógł szykować się na wizytę odpowiednich służb.

To, że go nie opierdoliłeś, a jeszcze się tu chwaliłeś i cieszyłeś jak debil. I doniczki chyba nie były jego tylko jego ciotki, a? To udowadnia jak nieodpowiedzialnym człowiekiem jesteś.

Edytuj: pomyłka - kury były ciotki, a nie doniczki, ale sens pozostaje ten sam.

Edytuj 2:

Źródło: Ustawa z dnia 6 czerwca 1997r. Kodeks Karny.

Edytuj 3:

Źródło: Ustawa z dnia 21 sierpnia 1997 r. o ochronie zwierząt.

Wnosimy na niego pozew zbiorowy o znęcanie się nad zwierzętami?

Co do autora tematu. Znęcanie się nad zwierzętami to przykład granic głupoty i bestialstwa. Dla własnego dobra zmień towarzystwo. Swoim stwierdzeniem, że to jego kury i jego problem udowadniasz dobitnie, że jesteś takim samym kretynem jak Twój domniemany kolega. Temat zamykam, mogę tolerować wiele rzeczy, ale tak skrajnej głupoty i okrucieństwa już nie.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...