PreQursor Posted August 28, 2014 Report Share Posted August 28, 2014 Witam! Dysza SHS długa jest w pełni kompatybilna z kałachami E&L? Montował ktoś może SP130 Guardera? I czy finalnie rof na Turnigry 7,4V 25-50c będzie zadowalający? Quote Link to post Share on other sites
PreQursor Posted August 28, 2014 Author Report Share Posted August 28, 2014 Nie widziałem tego tematu w tym forum, więc zakładam. Trapią mnie 3 pytania mianowicie: - Dysza SHS długa jest w pełni kompatybilna z kałachami E&L? - Montował ktoś może SP130 Guardera, stock wytrzyma? - i czy finalnie rof na Turnigry 7,4V 25-50c będzie zadowalający? Czyt. powyżej 8-9 czy jednak sprawić sobie jakieś 11,1V? Quote Link to post Share on other sites
wolfman4101 Posted August 28, 2014 Report Share Posted August 28, 2014 Sp130 nie podejdzie Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted August 29, 2014 Report Share Posted August 29, 2014 Niby czemu ma nie podejść?? Ja nawet w chińskim AK pakuje SP150+ Modify na podwojnym łożyskowaniu. Quote Link to post Share on other sites
wolfman4101 Posted August 30, 2014 Report Share Posted August 30, 2014 A otóż dlatego ze nie wykona pełnego cyklu z racji ze jest za długa... (Przynamniej w mojim wypadku tak było) Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted August 30, 2014 Report Share Posted August 30, 2014 Bo pewnie miałeś stockowa głowice tłoka z ciężarkiem w środku tłoka. Quote Link to post Share on other sites
wolfman4101 Posted August 30, 2014 Report Share Posted August 30, 2014 Wiec Spróbuj sobie wyobrazic ze nie:) W środku nie zostało nic ze stoka ,na sp130 nie bangla... Quote Link to post Share on other sites
artstarling Posted August 31, 2014 Report Share Posted August 31, 2014 Witam! Dysza SHS długa jest w pełni kompatybilna z kałachami E&L? Przylaczam sie do pytania o dlugosc dyszy Quote Link to post Share on other sites
wolfman4101 Posted August 31, 2014 Report Share Posted August 31, 2014 Tak(fioletowa) Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted September 1, 2014 Report Share Posted September 1, 2014 Do kolegi ELa wsadziłem dyszę od emki G&P, idealnie pasowała bo ma tak jak stockowa 21,0 mm. Poza tym to stock, wsadziliśmy tam M130 madbulla i hula ładnie, na batce turningy nanotech 7,4 25-50C 1200mAh rof był lepszy niż 8-9, coś koło 12, ale nie był mierzony. Quote Link to post Share on other sites
PreQursor Posted September 1, 2014 Author Report Share Posted September 1, 2014 W teorii stockowo jest m130 tylko wiadomo jak to z chińczykami :) Troche poczytałem na temat tych podróbek guardera, więc chyba zmienie na madbulla. Czyli rof jak najbardziej miluchny Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted September 2, 2014 Report Share Posted September 2, 2014 W teorii stockowo jest m130 tylko wiadomo jak to z chińczykami :icon_smile: Troche poczytałem na temat tych podróbek guardera, więc chyba zmienie na madbulla. Czyli rof jak najbardziej miluchny Nie było nigdy podróbek Guardera. Widać jak czytasz tematy ze zrozumieniem. Quote Link to post Share on other sites
xGhostX Posted December 28, 2015 Report Share Posted December 28, 2015 Czy stockowe zębatki wytrzymają sprężynę M140/M150?(lipo 11,1 zębatki poprawnie zpodkładkowane i poprawnie zrobione Aoe). Quote Link to post Share on other sites
jarekfn Posted December 28, 2015 Report Share Posted December 28, 2015 (edited) Już o tym pisałem gdzieś indziej na temat tego kałacha ale sprawy się maja tak, Gearboxy firmy E&L to porażka jak dla mnie, dlatego od razu do wywalenia poszła prowadnica sprężyny (ta plastikowa) sprężyna, tłok wraz z głowicą i dysza. Następnie zastąpiłem to, prowadnicą łożyskowana od Modify, sprężyna SP130 od Guardera, tłok SHS, głowica tłoka Protech, i dysza SHS następnie lufa promyka, zmieniłem okablowanie na niskooporowe wraz z mosfetem i lufe na promyka to tylko środek bo poszło sporo zmian na zewnątrz, kałaszek dzięki temu strzela daleko i celnie i jestem go pewny w każdych warunkach. Najważniejsze nie spisała się w nim zielona gumka od G&G dopiero czarna Systema działa jak powinna. Odpowiednio zadowalający rof zapewania batka 11.1 V Edited December 28, 2015 by jarekfn Quote Link to post Share on other sites
xGhostX Posted December 28, 2015 Report Share Posted December 28, 2015 Tzn u mnie w przyszłości ma być GB custom CNC z dobrymi częściami ale chcę przerzucić zębaki e&l i pytanie czy warto? Quote Link to post Share on other sites
jarekfn Posted December 28, 2015 Report Share Posted December 28, 2015 Zębatki masz stalowe od JG według mnie się przy tej konfiguracji co podałem powyżej sprawują się dobrze. Quote Link to post Share on other sites
sledz Posted July 8, 2016 Report Share Posted July 8, 2016 Czy ktoś bawił się w wyciszanie tego AK? Mam AKSU z pierwszej serii, aktualnie siedzi w nim SP120 Guardera. W niedalekiej przyszłości chcę wymienić parę rzeczy w środku i zastanawiam się czy warto bawić się w wyciszone głowice i tłumik czy odpuścić bo i tak nic to nie da. Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted July 8, 2016 Report Share Posted July 8, 2016 Ważne, żeby zębatki były dobrze wypodkładkowane. Sama replika jest wtedy cicha. Przedwczoraj robiłem E&L i przyznam, że jak na stock (po serwisie) to jest nawet cicha. Quote Link to post Share on other sites
sledz Posted November 14, 2017 Report Share Posted November 14, 2017 (edited) Po dwóch i pół roku sprężyna mi się trochę ubiła, do tego co kilka kulek ma odchył ~20 fps i zbliża się czas na wymianę. Aktualnie w AKSU mam wymienione: tłok SHS z metalowymi zębami, głowica tłoka nie wiem jaka, Guarder M120 i gumka Systema Energy Chcę osiągnąć możliwie blisko 450 fps bez przekraczania tej wartości (typowy limit do szturmu). Zastanawiam się nad: - dysza SHS (długa czy krótka?) - M130 Guarder - po założeniu M120 było 410 fps - łożyskowana prowadnica Guarder Jakieś sugestie? Edited November 14, 2017 by sledz Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted November 14, 2017 Report Share Posted November 14, 2017 Guarder 130 nie lubi się z podwójnym łożyskowaniem. Bedziesz musiał zdjąć z prowadnicy albo głowicy tłoka. Przy dobrej szczelności to wyjdzie ci i z 470 nawet Quote Link to post Share on other sites
slawek96 Posted November 14, 2017 Report Share Posted November 14, 2017 Trochę mało fps, jak na SP120 Guardera, u mnie w M4 G&P dmucha na takiej sprężynie 435-438 fps i to na lufie 285 mm. Ja bym najpierw poszukał przedmuchów i dobrze ją uszczelnił. Quote Link to post Share on other sites
sledz Posted November 14, 2017 Report Share Posted November 14, 2017 Z tego co czytałem to w pierwszej serii była dziadowska dysza, po wymianie na uszczelnioną replika dostawała dodatkowe 20-30 fps, tak więc dysza na pewno do wymiany. Aktualnie chronowanie pokazuje mi 380-385 fps, ale co któryś strzał jest spadek o 30-50 i widać to podczas strzelania - sprężyna też do wymiany. @The-Naturat - a inne M130 (M120) nie robią takich problemów? Możesz polecić jakąś prowadnicę? Sam nie będę grzebał, zaniosę do serwisu razem z dyszą i prowadnicą i powiem żeby założył taką sprężynę żeby było dobrze. Quote Link to post Share on other sites
Dżejrosz Posted November 22, 2017 Report Share Posted November 22, 2017 Cześć! czy technicznie jest możliwość przełożenia gearboxa(w tym gearboxie szkielet jest tylko boyi reszta to tuning) z repliki RK-01W i innych niezbędnych elementów (lufa wewnętrzna i komora) do konwersji EL-74MN firmy E&L? Mam zamiar wykonać taką operacje w przyszłości . Mam na uwadze to ,że trzeba będzie też zmienić cylinder w związku ze zmianą lufy wewnętrznej na dłuższą Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted November 22, 2017 Report Share Posted November 22, 2017 Oczywiście że się da, tylko pytanie jaki to ma sens. Sama wydmucha to niezły wydatek, lepiej kupić kompletną replikę. Quote Link to post Share on other sites
Dżejrosz Posted November 22, 2017 Report Share Posted November 22, 2017 Sens ma na pewno , dzięki za odpowiedź Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts