Jankes6 Posted September 21, 2014 Report Share Posted September 21, 2014 Witam. Jest to mój pierwszy post na tym forum więc prosił bym o wyrozumiałość. Przychodzę do was z problemem natury technicznej dokładnie chodzi mi o wasze opinie dotyczące dokładnie trzech replik: -Boyi SC-02 (SCAR-H) -Boyi G-001 (G36) -JG JG0450A - AU-3G (AUG) Zależy mi najbardziej na opiniach ludzi którzy posiadają jedną z tych trzech replik ,ponieważ nasłuchałem się już trochę o tym jakie to one złe i dla tego chciałbym wysłuchać większej ilości pozytywnych/negatywnych opini o powyżej wymienionych replikach. Nie ukrywam że na replice AUGa mi najbardziej zależy jeżeli by istniała jakaś inna replika warta ceny poniżej 1000zł również chętnie bym ją zobaczył. Dziękuje za pomoc i przepraszam jeżeli wpisałem się w złym dziale. :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
arend Posted September 21, 2014 Report Share Posted September 21, 2014 Opinie dotyczące tych replik znajdziesz w dziale technicznym dla replik elektrycznych drugiej klasy. http://forum.wmasg.pl/forum/210-ii-klasa/ Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted September 21, 2014 Report Share Posted September 21, 2014 Boyia nie bierz bo magazynki są ciężkie do zdobycia. Quote Link to post Share on other sites
Jankes6 Posted September 21, 2014 Author Report Share Posted September 21, 2014 Kopcik czy oprócz tego coś powinno mnie odstraszyć tylko szczerze? Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted September 21, 2014 Report Share Posted September 21, 2014 Z zewnątrz solidny chińczyk, nawet fajnie jak ktoś lubi takie klimaty.Trzeba tylko solidnie poskręcać. Kolby lubią się psuć, ale to przypadłość wszystkich scarów. Gearbox nie najlepszy ale jak nie będziesz robił szalonego tuningu to trochę potrzyma. Raczej polecał bym wersję SC-01. Jak na replikę do asg nie jest to najlepsze ale jak na replikę scara jest bardzo dobrę. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted September 21, 2014 Report Share Posted September 21, 2014 SCAR Boyia z zewnątrz jest rzeczywiście dość ładny, natomiast strzela jak typowy Boyi, więc trzeba w niego trochę włożyć. Naprawdę polemizowałbym ze stwierdzeniem, że V.2 Boyia na stoku "trochę potrzyma". Chyba, że po solidnym przeglądzie i jeśli się uda. Quote Link to post Share on other sites
Jankes6 Posted September 21, 2014 Author Report Share Posted September 21, 2014 A co trzeba by waszym zdaniem wymienić najlepiej odrazu? Quote Link to post Share on other sites
MeGustaKuba Posted September 21, 2014 Report Share Posted September 21, 2014 W boyi gearbox. Quote Link to post Share on other sites
Jankes6 Posted September 21, 2014 Author Report Share Posted September 21, 2014 (edited) A droga to inwestycja? Edited September 21, 2014 by Jankes6 Quote Link to post Share on other sites
Jankes6 Posted September 21, 2014 Author Report Share Posted September 21, 2014 Może tak czy GearBox v3 da radę wsadzić ? Quote Link to post Share on other sites
infektius Posted September 21, 2014 Report Share Posted September 21, 2014 (edited) Nie. Jakby się dało, to by tam v.2 nie siedział. Podsumujmy. Z zewnątrz wygląda Ok, wewnątrz słabo. Jak na standardy Airsoftowe to akurat najbardziej liczy się co jest w środku, zewnętrze jest dla estetyków, a dla mnie drugorzędne. Edited September 21, 2014 by infektius Quote Link to post Share on other sites
Jankes6 Posted September 21, 2014 Author Report Share Posted September 21, 2014 Ah czyli że jak padnie to tylko v2 da radę wsadzić. Zakładam że warto jest zaryzykować kupując tą replikę. Quote Link to post Share on other sites
infektius Posted September 21, 2014 Report Share Posted September 21, 2014 Moja osobista opinia? Nie warto. Są lepsze opcje w tych pieniądzach, ale nie będzie to SCAR. Quote Link to post Share on other sites
Jankes6 Posted September 21, 2014 Author Report Share Posted September 21, 2014 (edited) Ah skoro tak mówisz, pytanie mi się nasuwa czy dało by w tej cenie znaleść dobrego AUG A2 albo A3? A coś równie dobrego z magazynkiem na tyle? Edited September 21, 2014 by Jankes6 Quote Link to post Share on other sites
Merrowing Posted September 21, 2014 Report Share Posted September 21, 2014 AUG A3 od JG na taiwangunie aktualnie w promocji za ~735 Myślałem kiedyś o AUGu i wersja A3 wychodziła najkorzystniej. Koniec końców kupiłem jednak M4 od Evolution - nie chciałem się pakować w drugi komplet magazynków. Quote Link to post Share on other sites
Jankes6 Posted September 22, 2014 Author Report Share Posted September 22, 2014 Dobra dzięki mistrzowie za pomoc zamykam temat i biorę AUGa jak się nie skończy promocja Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted September 22, 2014 Report Share Posted September 22, 2014 Jeśli chodzi o zamykanie tematów przez Ciebie to: A jeśli chodzi o AUGi to podobno JG nie jest najlepszym wyborem i lepiej wziąć APS/GFG: Jak AUG to od APS/GFC. JG jest brzydkie i przestarzałe technicznie. Tu w wersji A3. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted September 22, 2014 Report Share Posted September 22, 2014 Ta, JG ma śmieszne gładziutkie body, świetnie imitujące bazarową klasę replik. APS jest chropowaty i łapa nie lata po nim jak żyd po pustym sklepie. Gearbox w JG to stare zmurszałe i pokryte warstwą skamieliny JG. Działa, ale bez żadnych rewelacji. W GFC/APS masz możliwość dostoswoania fps na potrzeby strzelania, jak i sam gearbox jest wyraźnie wydajniejszy. Oferuje większego rofa na dzień dobry. Oczywiście nie jest to ten tragiczny APSowski nuj wie co Hybrid Shitbox z ich AK czy M4. Quote Link to post Share on other sites
Jankes6 Posted September 22, 2014 Author Report Share Posted September 22, 2014 (edited) Miał ktoś styczność z GFG28 A2? Edited September 22, 2014 by Jankes6 Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted September 22, 2014 Report Share Posted September 22, 2014 A weź z łaski swojej wpisz GFG28 A2 w google... I co jest? Link do tematu na forum. Quote Link to post Share on other sites
Jankes6 Posted September 22, 2014 Author Report Share Posted September 22, 2014 Dziękuje za wszytkie rady. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts