pupilowy Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 Witam wszystkich. W replikach broni jestem zielony. Poradźcie mi jakiś sprzęt do 5000 dla początkującego. Wcześniej zajmowałem się modelami RC więc podstawową wiedzę mam... Szukam czegoś na czym mógłbym się poduczyć przed zakupem porządnej repliki. Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 Za taką kasę kupisz dowolnego aega na rynku, stuningujesz go w potwora. Do tego kupisz boczniaka i też go stuningujesz. I dodatkowo zarówno siebie i repliki obwiesisz sprzętem. Chyba, że pomyliłeś się o jeden rząd wielkości. Wtedy to Rk -01w i tuning Wewnętrzny. Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 Raczej się pomylił, weź coś z serii rk boya i zmień gumke hopka. Na początek będzie super. Quote Link to post Share on other sites
Elektrycerz Posted November 22, 2014 Report Share Posted November 22, 2014 (edited) Jeśli się nie pomylił, to już prędzej za taką kwotę kupił bym karabin GBB i kilka magazynków do niego (około 2000+5x200), boczniaka GBB (około 700-1000) I zostałoby 1000zł na mundur i osprzęt, co raczej by wystarczyło a może jeszcze by coś zostało. A jeśli 500 no to rzeczywiście najlepszy będzie Rk-01 Edited November 22, 2014 by Elektrycerz Quote Link to post Share on other sites
bambus91 Posted November 24, 2014 Report Share Posted November 24, 2014 Czy ja wiem... Gaziaki to bardziej szpan niż osiągi. Quote Link to post Share on other sites
Elektrycerz Posted November 26, 2014 Report Share Posted November 26, 2014 (edited) A które pistolety mają wg. ciebie lepsze osiągi niż gaziaki? Edit: ach, miałeś na myśli repliki długie... No to w takim razie masz rację Edited November 26, 2014 by Elektrycerz Quote Link to post Share on other sites
Krwawy Posted November 26, 2014 Report Share Posted November 26, 2014 Nie ma to jak polecać nowemu karabin-gaziaka... Zaiste wyborna propozycja... Quote Link to post Share on other sites
Elektrycerz Posted November 26, 2014 Report Share Posted November 26, 2014 Jak ma dużo kasy to stać go na serwis od czasu do czasu, czyż nie? Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted November 26, 2014 Report Share Posted November 26, 2014 Niekoniecznie. Mógł przepracować wakacje za granicą i tyle zarobić, a teraz już nie pracuje (tylko się uczy) więc nie będzie go stać na serwis. To, że ktoś ma 5000zł teraz nie oznacza, że za dwa, trzy miesiące będzie miał dużo kasy. Quote Link to post Share on other sites
Elektrycerz Posted November 26, 2014 Report Share Posted November 26, 2014 Wydaje mi się, że większość replik wystarczy oddawać do serwisu raz na rok (chyba że ktoś się strzela trzy razy w tygodniu ale wątpię). Poza tym serwis nie jest aż tak drogi i nawet jak ktoś zarabia średnią krajową to go będzie stać. A może by się sam autor tematu wypowiedział? Bo tak jakoś cicho z jego strony ;) Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted November 26, 2014 Report Share Posted November 26, 2014 @Elektrycerz przypominam tylko, że w tym dziale doradzać mogą tylko osoby mające rzetelną wiedzę. :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
Elektrycerz Posted November 27, 2014 Report Share Posted November 27, 2014 @Buniek92 Wiem o tym, ale po co mi to mówisz? Zupełnie jakbym takiej nie posiadał :D Quote Link to post Share on other sites
Mikolajski Posted November 27, 2014 Report Share Posted November 27, 2014 Przypominam że średnia pensja to coś około 3500 zł, "nawet jakby"? Na początek, podobnie jak poprzednicy, polecić mogę droższe AK od Cymy czy Boyi'a, te wersje full stell- ma się te świadomość że uskakując nie trzeba huhać i dmuchać na replikę żeby się czasem coś nie odłamało- to na prawdę wielki komfort. Myslę że stockowe osiągi w pełni zadowolą początkującego gracza, można ew wstawić lufę precyzyjną i jakiś celownik kolimatorowy. A same "kałachy", no. Muszę powiedzieć żę są odzwierciedleniem tego czym cechują się pierwowzory; proste jak budowa cepa w serwisie, bezawaryjne [tyczy się to na pewno replik CM, z bojcami nie miałem tak długiej styczności]. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted November 27, 2014 Report Share Posted November 27, 2014 Tja Cymy są gówniane w porównaniu do bojca z serii s i sw. Elektryczny siedź cicho jak nie masz pojęcia o replikach. Długi gaziak i raz na rok serwis Cię chyba pogięło w tych replikach ciągle się coś pieprzy niezależnie czy to chińczyk za tysiąc czy inokatsu za kilka tysięcy. xD Quote Link to post Share on other sites
infektius Posted November 27, 2014 Report Share Posted November 27, 2014 @Elektrycerz Bo jej nie posiadasz. Pokazujesz to stale swoimi postami i zakładanymi tematami. Dlatego Buniek napisał, co napisał. Czym to popieram? Zaczynaniem wypowiedzi, w temacie polegającym na radach dla początkujących, od "Wydaje mi się...". Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted November 27, 2014 Report Share Posted November 27, 2014 Ino cymoszały z serii 40+ mają lepszy bebech (silnik!), ale body w boycu jest mega, aż prosi się o zaoksydowanie. Bo bebech zawsze można poprawić, a body już niekoniecznie. Quote Link to post Share on other sites
Mikolajski Posted November 27, 2014 Report Share Posted November 27, 2014 samael16 pisząc "droższe Cymy" nie miałem na myśli cm028A na przykład :D ew polecane są Giety [g36] ale osobiście nie jestem przekonany [body ABS, auć!] jak masz kupować replikę w plastiku to polecam wybrać wersje krótkie/pdw. Krótsza repllika- mniej obaw o złamanie :) Quote Link to post Share on other sites
Mordecai Posted November 28, 2014 Report Share Posted November 28, 2014 (edited) Poradźcie mi jakiś sprzęt do 5000 dla początkującego.Szukam czegoś na czym mógłbym się poduczyć przed zakupem porządnej repliki. :icon_biggrin: :icon_biggrin: :icon_biggrin: Pomyliłeś modele RC z ASG. Za 5000zł możesz kupić praktycznie niezniszczalną replikę. Edited November 28, 2014 by Mordecai Quote Link to post Share on other sites
bambus91 Posted December 1, 2014 Report Share Posted December 1, 2014 Może najpierw kup sobie coś od chinoli, bo jak kuipisz replike za 5000zł i okaże sie że asg Ci nie leży, to będzie niefajnie. Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted December 1, 2014 Report Share Posted December 1, 2014 To ją sprzeda i odzyska sporą część pieniędzy. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted December 1, 2014 Report Share Posted December 1, 2014 Zauważył ktoś że autor tematu był ostatnio zalogowany 4 min po tym jak się zarejestrował? Troll temat... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts