blunk Posted February 9, 2015 Report Share Posted February 9, 2015 Nie napisałeś tak. Podałeś spartaca a ja dałem cyme. I trochę lepiej się zachowuj. Quote Link to post Share on other sites
Kapiozan Posted February 9, 2015 Author Report Share Posted February 9, 2015 1. Już mówiłem że około trochę mniej niż 400zł.... 2. Giety nie są najgorsze, ale wolę kałachy. 3. Nie 4. Było by dobrze ją mieć. Ale tak na serio to po co się pytasz skoro masz zamiar robić na mnie pytania pułapki i szczycić się to jak udało ci się wkręcić stosunkowo nową osobę w Airsofcie. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted February 9, 2015 Report Share Posted February 9, 2015 Dozbieraj i kup RK boyia- te kałachy stoją na naprawdę przyzwoitym poziomie, nie połamią się jak 028, bebech taki sam lub minimalnie lepszy w RK. Wymień sobie gumkę HU na dzień dobry i hulaj rok, pózniej... Później to pogadamy ;) Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted February 9, 2015 Report Share Posted February 9, 2015 bebech taki sam lub minimalnie lepszy w RK. Pierwsze słyszę, zawsze było mówione, że RK ma akurat gorsze bebechy. Praktyka natomiast pokazuje większą awaryjność RK (ale, jak już kiedyś pisałem, może to wynikać z większej popularności RK). Quote Link to post Share on other sites
Kapiozan Posted February 9, 2015 Author Report Share Posted February 9, 2015 Problem w tym że i tak Boyi wychodzi poza mój budżet. Raczej wezmę Cm.028 Lub Cm.028C. Czy są jakieś duże róznice (Po za tym że w Tacticalu mamy szyny ris) między tymi dwoma cymkami? Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted February 9, 2015 Report Share Posted February 9, 2015 Kolba i szyny to największe różnice między nimi. Pozostałe to kosmetyka - imitacja drewienek itp. Chociaż, w sumie ten chwyt przedni nie jest zły i jak macałem w egzemplarzu kumpla to wydawał się nawet wygodny (ale wiadomo, pomacać na respie czy w domu to zupełnie co innego niż biegać po lesie). Quote Link to post Share on other sites
Kapiozan Posted February 9, 2015 Author Report Share Posted February 9, 2015 (edited) W takim razie najpewniej kupię tą cm.028C na taiwanie. (Link do Cm.028C) To chyba wszystko w sprawię repliki, no chyba że ma ktoś, coś ciekawego do powiedzenia. Edited February 9, 2015 by Kapiozan Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted February 9, 2015 Report Share Posted February 9, 2015 (edited) To 520 to spartac z inną nazwą. Geniusz, przecież to napisałem... Nie napisałeś tak. Podałeś spartaca a ja dałem cyme. I trochę lepiej się zachowuj. (...) Ponieważ rebrandem tych cym jest spartac :icon_mrgreen: (...) Wiem, że dużo napisałem... ale czytanie naprawdę nie boli. Poza tym ja jestem miły i nie pisałem tego żeby Cię obrazić, nie chciałbyś spotkać mnie niemiłego :icon_lol: 1. Już mówiłem że około trochę mniej niż 400zł.... 2. Giety nie są najgorsze, ale wolę kałachy. 3. Nie 4. Było by dobrze ją mieć. Ale tak na serio to po co się pytasz skoro masz zamiar robić na mnie pytania pułapki i szczycić się to jak udało ci się wkręcić stosunkowo nową osobę w Airsofcie. To nie była pułapka na Cb bo Ty nie mogłeś tego wiedzieć, ciekawiło mnie czy koledzy wiedzą o czym piszą :icon_wink: Na podpunkt 2 który wygląda tak: 2)Wymień w kolejności 3 typy (ak, giety itp.) Odpowiedziałeś tak: 2) Giety nie są najgorsze, ale wolę kałachy. Dałeś link do 28c a przekierowuje do 28a :icon_wink: W 28c u dwóch kolegów kolba latała na boki ale to info z września 2014, teraz nwm jak jest. Tak dodatkowo: - nie baw się szczerbinką bo znal się wyrabia i będziesz miał krzywo :icon_wink: U mnie w swd się wyrobiły już 2 i na 70 metrach muszę celować mniej więcej 5 metrów w prawo żeby tor lotu się zgadzał. - jak wyrobi się selektor ognia to dokręć - zanim kupisz magi upewnij się, że są jak najbardziej kompatybilne bo inaczej czeka Cię piłowanie i podklejanie - Jak będziesz mieć rozrzut taki, że kulka na 20 metrach nie jest w stanie trafić w puszkę to kup najtańszą precke madbulla. - jak zechcesz tuningować to wymień jedynie kable, komorę, gumkę i lufę, gdzie gumka>lufa>komora>kable. Edited February 9, 2015 by B3Lf öÖö (LastSniper) Quote Link to post Share on other sites
Kapiozan Posted February 9, 2015 Author Report Share Posted February 9, 2015 (edited) Moje cholerne niedopatrzenie. Miałem na myśli wersje Cm.028A Tactical.... Miałem otwarte 7 kart z róznymi cmkami i kilkoma boczniakami i coś musiało mi się pomieszać. Mój błąd. Edited February 9, 2015 by Kapiozan Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted February 9, 2015 Report Share Posted February 9, 2015 (edited) - zanim kupisz magi upewnij się, że są jak najbardziej kompatybilne bo inaczej czeka Cię piłowanie i podklejanie Akurat w Cymie chyba ten problem nie występuje. Do Boyców trzeba piłować, a do Cymy (przynajmniej 028) nie. No, może jak się kupi magi Boyca to ten problem wystąpi. - Jak będziesz mieć rozrzut taki, że kulka na 20 metrach nie jest w stanie trafić w puszkę to kup najtańszą precke madbulla. Najpierw radziłbym wymienić gumkę, zrobić teflon fixa i usztywnić lufę wewnętrzną. Łącznie, z przesyłką wyniesie to 50zł (30zł - gumka, 15zł - przesyłka, 5zł - taśma teflonowa), a może odnieść porządany efekt. A nawet jak nie przyniesie to i gumka i teflon przyda się prrzy precce. Edited February 9, 2015 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted February 9, 2015 Report Share Posted February 9, 2015 Hehe z tym byłby lans: http://wmasg.pl/pl/consignment/show/615014 Jeżeli się nie mylę to LogaN zrobił z 28 jakiegoś potwora ;) Quote Link to post Share on other sites
Kapiozan Posted February 11, 2015 Author Report Share Posted February 11, 2015 (edited) W takim razie postanowione. Będę zamawiał CM.028A Tactical. Akurat w Cymie chyba ten problem nie występuje. Do Boyców trzeba piłować, a do Cymy (przynajmniej 028) nie. No, może jak się kupi magi Boyca to ten problem wystąpi. Najpierw radziłbym wymienić gumkę, zrobić teflon fixa i usztywnić lufę wewnętrzną. Łącznie, z przesyłką wyniesie to 50zł (30zł - gumka, 15zł - przesyłka, 5zł - taśma teflonowa), a może odnieść porządany efekt. A nawet jak nie przyniesie to i gumka i teflon przyda się prrzy precce. Zrobię jak radzisz. Póki co poczytam o tym, bo jak na początek wydaje się to dość skomplikowane Będę też korzystał z rad "LastSniper" Edited February 11, 2015 by Kapiozan Quote Link to post Share on other sites
Tamarasz Posted February 11, 2015 Report Share Posted February 11, 2015 Moim zdaniem dobre okulary to podstawa. Nie można na nich za bardzo oszczędzać. Jeśli kiedyś ( czego nie życzę) będziesz miał okazję oberwać w okolice oczu, może się okazać, że właśnie te okulary uratowały Ci oczy Quote Link to post Share on other sites
Kapiozan Posted February 12, 2015 Author Report Share Posted February 12, 2015 (edited) Będę kupował okulary uvex-ivo bezbarwne. Edited February 12, 2015 by Kapiozan Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted February 12, 2015 Report Share Posted February 12, 2015 Dobre okulary. Na przyszłość, jak zobaczysz gdzieś na tym forum post ni z gruszki ni z pietruszki, oderwany od tematu, a w podpisie będzie link to nie przejmuj się tym - to reklamiarz rozdający ulotki. Quote Link to post Share on other sites
blunk Posted February 17, 2015 Report Share Posted February 17, 2015 (edited) Widzieliście opinię tych okularów na gunfire? Autor: Mateusz, Grudziądz WYTRZYMAŁY STRZAŁ Z WIATRÓWKI 1000FPS TO JEST SIŁA !!!!!!! Prawda to? :icon_razz2: Zapoznaj się z regulaminem działu. To oficjalne ostrzeżenie. Buniek92 Edited February 17, 2015 by Buniek92 Quote Link to post Share on other sites
Kapiozan Posted February 17, 2015 Author Report Share Posted February 17, 2015 (edited) Nie mogłem nic znaleźć na temat montażu szyny ris na CM.028. Czytałem że jest taka możliwość ale jak to wygląda, gdzie najlepiej zamontować taką szynę i jaki jest koszt takiego risa. Przeczytałem że Cm.028A jest bardziej tandetny niż podstawowa wersja cm.028 czy to prawda? (Mam na myśli że ma więcej plastikowych części i ten plastik jest gorszej jakości niż w podstawowej wersji 028) Edited February 17, 2015 by Kapiozan Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted February 17, 2015 Report Share Posted February 17, 2015 Można kupić wersję już z szynami, można dokupić front oszynowany (w systemie TM), można samemu zrobić szynę, którą się wkłada zamiast szczerbinki, można dokupić szyny montowane od spodu, nad dekiel też chyba są, można samemu dokleić na dekiel. Co do różnica między CM 028A, a zwykłą to nie kojarzę. Quote Link to post Share on other sites
Kapiozan Posted February 17, 2015 Author Report Share Posted February 17, 2015 (edited) Rozumiem. Co prawda i tak będę miał zamiar zakupić wersje A ponieważ ma od razu wbudowane szyny ris. Pytałem czysto z ciekawości jak to mniej więcej w teorii wygląda dodawanie szyn do repliki. Chciałem się jeszcze spytać o kulki P&J co o nich myślisz? Edited February 17, 2015 by Kapiozan Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted February 17, 2015 Report Share Posted February 17, 2015 Do elektryka ich nie polecam. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted February 18, 2015 Report Share Posted February 18, 2015 Kup kulki G&G. To nie będzie kasa wyrzucona w błoto. Quote Link to post Share on other sites
blunk Posted February 18, 2015 Report Share Posted February 18, 2015 (edited) A ja polecam. Używam P&J w hi-capach i nigdy mi się nie zacięły. Chyba, że kupisz midy albo preclufe wtedy bierz G&G. Edit: Literówka Edited February 18, 2015 by blunk Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted February 18, 2015 Report Share Posted February 18, 2015 ^ Wyjdź. Z prawej u góry masz wyloguj to po pierwsze. Po drugie nie kradnij mi mojego "edit". Po trzecie prawdopodobieństwo, że te dziurawce się zatną w paczce kulek jest większe niż to, że g&g się zatną gdziekolwiek. Tak na koniec, zdań nie zaczynamy od "A", a Twoje ostatnie zdanie ma błąd składniowy. Pisane z kropkami, żebyś nie czytał razem to więcej dotrze. Pozdrawiam. (...) Pytałem czysto z ciekawości jak to mniej więcej w teorii wygląda dodawanie szyn do repliki. Chciałem się jeszcze spytać o kulki P&J co o nich myślisz? Całe 10 minut roboty. Co do kulek to jest to ostatnie badziewie. Quote Link to post Share on other sites
suharex Posted February 18, 2015 Report Share Posted February 18, 2015 Nadają sie do granatów :) Oprócz G&G masz nieco tańsze Rockets Platinum Series. Używam w midach, kuzyn w precce. Hulają. Quote Link to post Share on other sites
blunk Posted February 18, 2015 Report Share Posted February 18, 2015 Spytał co myślimy o tych kulkach więc każdy ma prawo wypowiedzieć swoje zdanie. G&G są lepsze, ale jak ktoś nie ma kasy i ma hi-capa tylko to lepiej brać P&J. Rocketsy to nie wiem jak z platinum ale te zwykłe są do kitu. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts