Kapiozan Posted January 25, 2015 Author Report Share Posted January 25, 2015 A z kulkami 0.20g nie będzie problemu? Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted January 25, 2015 Report Share Posted January 25, 2015 Zależy jakiej firmy i wg mnie będą za lekkie. Kominiarkę sobie odpuść - jeśli nie jest to jakaś super hiper wypasiona oddychająca kominiarka z chłodzeniem zrobiona ze skóry smoka to na 99% zaparuje Ci przez nią ochrona oczu. Quote Link to post Share on other sites
Kapiozan Posted January 25, 2015 Author Report Share Posted January 25, 2015 Rozumiem mam jeszcze małe pytanie, bardziej od znajomego. Jako że nei ma on za dużo pieniedzy, szukał jakieś taniej ochrony na oczy. Powiedziałem mu że tanie okulary nie mają sensu i już lepiej dozbierać. Pomyślałem że można by było kupić taki zestaw: Taka maska: http://blacksword.pl/product-pol-6352-Maska-Ventus-Eco.html I oczywiście mamy tutaj od razu ochronę na dolne partie twarzy, lecz problem polega na tym że na oczach jest siatka. Więc czy pod tą maske nie można by było założyć jakieś tanie okulary które miały by zatrzymywać jedynie odłamki kulek które się roztrzaskały? Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted January 25, 2015 Report Share Posted January 25, 2015 Okulary z atestem można wyrwać już w cenie takiej maski. Idź do sklepu BHP, budowlanego czy innego podobnego i tam zapytaj sprzedawcę o okulary ochronne spełniające klasę F normy PN-EN 168:2005 lub PN-EN 166:2005. Swego czasu kumpel używał okularów za 5zł, które są stosowane przez ludzi koszących rowy przy drogach - tam można dostać kamieniem wystrzelonym spod kosy. Quote Link to post Share on other sites
Kapiozan Posted January 25, 2015 Author Report Share Posted January 25, 2015 Rozumiem. Jutro wybiorę się ze znajomym to popytamy. Tak w ogólę co się stanie jeżeli wezmę za lekkie kulki? Będą zlatywać na boki i będą nie celne? Quote Link to post Share on other sites
infektius Posted January 26, 2015 Report Share Posted January 26, 2015 Dokładnie tak. Będą celne na krótszym dystansie. Ja używam cięższych kulek. Do tylu FPS polecam 0.28, gdzie większość ludzi poleca 0.25. Wole strzelić wolniej, ale celniej. Quote Link to post Share on other sites
Kapiozan Posted January 26, 2015 Author Report Share Posted January 26, 2015 (edited) Lepiej kupywać kulki na wagę czy sztuki? Mam na myśli to że mozna np. kupić 3000 sztuk kulek, lub na przykład 1kg. Edited January 26, 2015 by Kapiozan Quote Link to post Share on other sites
Elektrycerz Posted January 26, 2015 Report Share Posted January 26, 2015 Bez różnicy. Po prostu policz sobie, ile jakich kulek ile waży. Dla przykładu, 4 tysiące 0,25 ważą 1kg, a tyle samo 0,20 waży 800g. Ale to chyba oczywiste. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted January 26, 2015 Report Share Posted January 26, 2015 Kulki przede wszystkim dobrej firmy (np. G&G) bo one w ogóle wylecą z lufy. Kiepskie kulki mogą zaciąć się w magu lub w lufie. Quote Link to post Share on other sites
Kapiozan Posted January 26, 2015 Author Report Share Posted January 26, 2015 (edited) A co z kulkami firmy "Rockets" ? Czytałem kilka opini i z tego co zauważyłem nie są takie złe. Edited January 26, 2015 by Kapiozan Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted January 26, 2015 Report Share Posted January 26, 2015 Rocketsy cieły mi się w magach. Quote Link to post Share on other sites
Kapiozan Posted January 26, 2015 Author Report Share Posted January 26, 2015 (edited) Znajomy będzie je kupywał to raczej od niego sprawdzę czy się będą u mnie zacinać czy nie :icon_smile: A póki co do swojego koszyka dodam kulki G&G. 3000 Sztuk 0.25g za 32zł. Wyszedłem za mój limit pieniężny jedynie o 7 złotych więc nie ma problemu, W koszyku mam: - Maskę typu Stalker -ATC FG - Okulary I-vo Bezbarwne - Replikę srt-13 - Kulki Perfect BB 0.25g 3000 sztuk. Chciałbym się jeszcze spytać w sprawię akumulatora. Ile taki akumulator (Który mam w zestawie) wytrzyma, mam na myśli to, kiedy się rozładuję, po ilu kulkach :) Edited January 26, 2015 by Kapiozan Quote Link to post Share on other sites
Piledriver Posted January 26, 2015 Report Share Posted January 26, 2015 Chciałbym się jeszcze spytać w sprawię akumulatora. Ile taki akumulator (Który mam w zestawie) wytrzyma, mam na myśli to, kiedy się rozładuję, po ilu kulkach :icon_smile: W dużej mierze zależy to od szczęścia, ogólnie akumulatory dołączany do chińskich replik nie są najwyższych lotów, aczkolwiek u nas gość też ma SPARTACA od kilku miesięcy i jak narazie bateria mu tylko raz padła pod koniec 4-godzinnej strzelanki, przy -8 stopniach celsjusza, więc najgorzej nie jest. Quote Link to post Share on other sites
Kapiozan Posted January 26, 2015 Author Report Share Posted January 26, 2015 A w jakich przedzialach cenowych znajdują się dobre akumulatory? Quote Link to post Share on other sites
blunk Posted January 26, 2015 Report Share Posted January 26, 2015 Od 60zł Nimhy i LiPo, im więcej mAh tym droższe, ale jeżeli chcesz nowy akumulator to musiałbyś kupić nową ładowarkę ok.120zł, bo ta z zestawu go może zepsuć po czasie. Kolegi mi mówił, że rocketsy mu się rozwalały o karton :D nie wiem czy to prawda. W Hi-capie możesz używać byle jakich kulek, oprócz bazarowych, ja używam PJ z Taiwangunu i sie nigdy nie tną, ale korzystam tylko z hi-capów. Jak chcesz to sobi jakiś magazynek dokup, choć to nie konieczne. Quote Link to post Share on other sites
Piledriver Posted January 26, 2015 Report Share Posted January 26, 2015 (edited) Przy obecnej porze roku lepiej od razu zainwestować w baterie Li-Po, które znacznie lepiej znoszą niskie temperatury, jednak wymagają one specjalnych ładowarek. Zwykłe 7.4 Li-Po to koszt ok 60zł + ładowarka do tego drugie tyle, chociaż za chwile będzie 238902819 postów gdzie będą Ci wciskać iMaxa B6 za 120zł. EDIT// kolega już mnie uprzedził :P Edited January 26, 2015 by Piledriver Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted January 26, 2015 Report Share Posted January 26, 2015 Nie bardzo dobre, ale działające ładowarki do baterii LiPo można kupić od 40 zł. http://gunfire.pl/product-pol-1152199438-Mikroprocesorowa-ladowarka-LiPo-GFC-Energy.html http://gunfire.pl/product-pol-1152199930-Mikroprocesorowa-ladowarka-LiPo-REDOX-230V-z-balancerem.html Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted January 26, 2015 Report Share Posted January 26, 2015 W Hi-capie możesz używać byle jakich kulek, oprócz bazarowych, ja używam PJ z Taiwangunu i sie nigdy nie tną, ale korzystam tylko z hi-capów. Tu się niezgodze, chiński hajkap podawał mi żółte kuleczki. Nie, nie strzelałem z nich, to tylko taki test ;) Quote Link to post Share on other sites
blunk Posted January 26, 2015 Report Share Posted January 26, 2015 Tu się niezgodze, chiński hajkap podawał mi żółte kuleczki. Nie, nie strzelałem z nich, to tylko taki test :icon_wink: Nie wiedziałem, no to też podaję, ale mogą się zaklinować w lufie. Quote Link to post Share on other sites
Piledriver Posted January 26, 2015 Report Share Posted January 26, 2015 Tu się niezgodze, chiński hajkap podawał mi żółte kuleczki. Nie, nie strzelałem z nich, to tylko taki test :icon_wink: Z kolei mi w CA cięły się Guardery i G&G :icon_eek2: ale mój karabin to ewenement bo jedyne kulki które toleruje to właśnie guardery, a nienawidzi G&G. Quote Link to post Share on other sites
Kapiozan Posted January 26, 2015 Author Report Share Posted January 26, 2015 (edited) No cóż. Zostanę póki co przy tym akumulatorze co dostaję w zestawie :icon_smile: Po dodaniu kulek do koszyka spotkałem się z czymś takim jak "Bio" kulki. Co to jest? Poza tym kupywał ktoś, coś na stronie BlackSword.pl ? Edited January 26, 2015 by Kapiozan Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted January 26, 2015 Report Share Posted January 26, 2015 Kulki biodegradalne. Quote Link to post Share on other sites
Kapiozan Posted January 26, 2015 Author Report Share Posted January 26, 2015 A rozumiem. W takim razie jest, tak jak pytałem. Czy ktoś robił zakupy na BlackSword.pl? Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted January 26, 2015 Report Share Posted January 26, 2015 Klik. Quote Link to post Share on other sites
Kapiozan Posted January 26, 2015 Author Report Share Posted January 26, 2015 Właśnie znalazłem to trochę temu i z tego co widać obsługa sklepu ma od niedawna liczne problemy. Raczej zanim zamówię poczekam aż sytuacja się ustabilizuję. Ew. Zamówię taki sam zestaw tylko że z innej strony. Np. GunFire.pl. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts