wroblesmod Posted January 24, 2015 Report Share Posted January 24, 2015 Witam wszystkich. Otóż mam taki problem, od jakiegoś czasu staram się upolować dobrego colta 1911 i zainteresowała mnie oferta od WE ludzie chwalą tego gnata jest w całości z metalu, ma całkiem niezłe osiągi i rzadko kiedy jest z nim coś nie tak. No ale do rzeczy chodzi o to że na kilku stronach kosztuje bardzo różnie i boje sie że repliki różnią się jakoś od siebie w sposób którego nie mogę dostrzec. Tu macie linki: http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=4580&name=WE_-_M1911_-_Full_Metal http://www.taniemilitaria.pl/colt-1911-ggb0317tm2-p-2331.html#.VMQZ6f6G8Xw Pomóżcie, niech eksperci się wypowiadają! :) Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted January 24, 2015 Report Share Posted January 24, 2015 (edited) dobrego colta 1911 i zainteresowała mnie oferta od WE ludzie chwalą tego gnata jest w całości z metalu, ma całkiem niezłe osiągi i rzadko kiedy jest z nim coś nie tak. http://www.youtube.com/watch?v=FopyRHHlt3M Edited January 24, 2015 by -Otto- Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted January 24, 2015 Report Share Posted January 24, 2015 Chyba to samo. Kupujesz WE podać Ci namiary na dobrego serwisanta? Quote Link to post Share on other sites
wroblesmod Posted January 24, 2015 Author Report Share Posted January 24, 2015 (edited) Otto czyli mówisz że nie za bardzo? :/ Edited January 24, 2015 by wroblesmod Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted January 24, 2015 Report Share Posted January 24, 2015 Nie. Mówię wręcz, że to gówno. Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted January 25, 2015 Report Share Posted January 25, 2015 (edited) Mam dwóch znajomych którzy mają i używają replik We jako bocznej i sobie chwalą. Jakieś stereotypy? Prawdopodobieństwo na trafienie 2 świetnych replik spośród "gówna" jest praktycznie żadne więc ktoś tutaj się myli. Edited January 25, 2015 by B3Lf öÖö (LastSniper) Quote Link to post Share on other sites
wroblesmod Posted January 25, 2015 Author Report Share Posted January 25, 2015 Może jest jakaś lepsza firma w tych cenach od WE, wie ktoś? Quote Link to post Share on other sites
marvol Posted January 25, 2015 Report Share Posted January 25, 2015 (edited) KJW, Bell, kwc... Może army? Mam wrażenie że wszystko oprócz WE będzie lepsze ;PNo i TM oczywiście najlepsze, ale to inna półka cenowa :) Edited January 25, 2015 by marvol Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted January 25, 2015 Report Share Posted January 25, 2015 TM i ewentualnie na końcu KJW na inne nie ma co patrzeć. Quote Link to post Share on other sites
skaut413 Posted January 28, 2015 Report Share Posted January 28, 2015 Straszne luzy ma ten colt- odradzam. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 28, 2015 Report Share Posted January 28, 2015 Mam dwóch znajomych którzy mają i używają replik We jako bocznej i sobie chwalą. Jakieś stereotypy? Prawdopodobieństwo na trafienie 2 świetnych replik spośród "gówna" jest praktycznie żadne więc ktoś tutaj się myli. Używają Coltów czy np. Glocków? Bo Colty WE były i są bardzo marnymi replikami. Sporo w nich We poprawiło od czasu pierwszych serii, ale nadal to replika która potrzebuje tonę miłości po wyjęciu z pudełka, zanim zacznie działać tak jak powinna, a na koniec i tak zamek pęknie w oknie wyrzutnika łusek. Quote Link to post Share on other sites
piotrstrojek Posted January 28, 2015 Report Share Posted January 28, 2015 Też jestem na etapie poszukiwania Colta i po opiniach skuszę się na Army a to dlatego że w domu mam 3 repliki od WE - w porządku chronologicznym od zakupu: P08 - poza durnym hopup nie było i nie ma problemów Glock 17 - nie ma problemów TT-33 - z&*^*ała się po 2 miesiącach, najpierw zaczął się zacinać zamek a potem dołączyło syfonowanie przy strzale Nie widziałem wnętrza Colta WE ale wnioskuję że mogą to być zbliżone konstrukcje i nie chcę przechodzić 2 raz tego samego co z TT Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 28, 2015 Report Share Posted January 28, 2015 Colt We to wariacja Marui, tyle że w jakości WE i z "tolerancjami" We ;). Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 28, 2015 Report Share Posted January 28, 2015 Colt We to wariacja Marui, tyle że w jakości WE i z "tolerancjami" We :icon_wink:. Colt WE to zupełnie inny system niż Marui, nic tam do marui oprócz gumki nie pasuje od ręki, jeżeli dobrze pamiętam. :P WE robi genialne Glocki i najgorsze colty na rynku. Quote Link to post Share on other sites
Szajnatałn Posted January 28, 2015 Report Share Posted January 28, 2015 System marui, zdecydowana większość części pasuje. Coś Ci się myli albo źle pamiętasz :D. Co nie zmienia faktu z drugiego zdania Twojej wypowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
skaut413 Posted January 28, 2015 Report Share Posted January 28, 2015 Glocka 17 mam, polecam! Szczególnie gen 3 Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 28, 2015 Report Share Posted January 28, 2015 System marui, zdecydowana większość części pasuje. Coś Ci się myli albo źle pamiętasz :icon_biggrin:. Co nie zmienia faktu z drugiego zdania Twojej wypowiedzi. Magazynek inny, zatrzask maga, nawet barrel bushing, komora hopka, lufa, przyrządy celownicze, okładziny z innym rozstawem otworów, reszty nie jestem pewien, bo nie mam tych części obok siebie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts