Kaziu_Wichura Posted March 27, 2015 Report Share Posted March 27, 2015 Witam serdecznie, prosiłbym szanowne grono o pomoc przy wyborze plecaka. Zacznę może od przeznaczenia: - dojazd do pracy na motocyklu z laptopem - jednodniowy wyjazd w góry - szybki wypad tanimi liniami lotniczymi na dwa-trzy dni - możliwość rozszerzenia o doczepiane moduły zwiększające pojemność Interesuje mnie raczej plecak w stylu militarnym. Upatrzyłem sobie do tej pory Direct Action Dragon Egg. Czy na rynku jest jeszcze coś wartego uwagi poza tym plecakiem? Jesteście w stanie polecić jakiś fajny plecak? Może wiecie gdzie we Wrocławiu jest jakiś sklep z dużym asorymentem tego rodzaju gdzie można zobaczyć towar na własne oczy? Pozdrawiam Zbigniew Strzelecki Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 27, 2015 Report Share Posted March 27, 2015 Sparrow 20 lub 30? We Wrocławiu akurat możesz się udać do sklepu firmowego Wisportu i obadać wyżej wymienione. Quote Link to post Share on other sites
Merrowing Posted March 28, 2015 Report Share Posted March 28, 2015 Używam na codzień Sparrowa 30 z podczepionym pionowym cargo i apteczką. Dobrze się sprawdza. Quote Link to post Share on other sites
Sokoov Posted March 28, 2015 Report Share Posted March 28, 2015 Ja uzywam Sparrow 20 i spisuje sie w 100%. Idealnie wchodzi w niego laptop w miejsce docelowego buklaka z woda. Używany na uczelnie, do miasta, w teren, na wyjazdy i nigdy sie na nim nie zawiodlem. Pokryty paskami molle, wiec zawsze go mozna rozbudowac. Z tego co sie orientuje, to nawet sa jakies dedykowane dodatkiwe kieszenie. Quote Link to post Share on other sites
koczkodan33 Posted March 28, 2015 Report Share Posted March 28, 2015 Ja też polece Sparrowa. Mam 20 i na codzienne użytkowanie jest ok, ale teraz brałbym jednak 30 ;) Quote Link to post Share on other sites
Kaziu_Wichura Posted March 28, 2015 Author Report Share Posted March 28, 2015 Witam, wdzię wszyscy używają plecaków firmy Wisport. Rzuciłem okiem na sugerowany przez was - nie wygląda źle, nawet powiem szczerze, że całkiem spoko. Cena bardzo korzystna w porównaniu do Dragon Egg. Od razu nasuwa się pytanie czy warto dokładać 200 zł więcej? Co jest takiego, że Direct Action jest aż tyle droższy? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 28, 2015 Report Share Posted March 28, 2015 No jednak jest trochę większy i chyba też bardziej rozbudowany. No i oczywiście ma laserowe wycinanki +100 do lansu i ogólnie jest w miarę nową konstrukcją. Bez problemu znajdziesz w internecie dokładne opisy zarówno Sparrowa, jak i DE, które pomogą Ci zadecydować. Quote Link to post Share on other sites
Kaziu_Wichura Posted March 28, 2015 Author Report Share Posted March 28, 2015 No właśnie, czy te otwory cięte laserowo mają jakieś praktyczne przełożenie? Czy chodzi tylko o chwyt marketingowy? Ogólnie mam wrażenie, że Helikon jest po prostu droższą marką a promowany przez nich Direct Action to +30% ceny z definicji. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 28, 2015 Report Share Posted March 28, 2015 Polecam temat: http://forum.wmasg.pl/topic/153489-laserowa-wycinanka/ Quote Link to post Share on other sites
Kaziu_Wichura Posted March 29, 2015 Author Report Share Posted March 29, 2015 Dziękuję bardzo za link. Wychodzi na to, że po prostu złapałem się właśnie na marketing i lansowanie produktu - jak baba... :) Czy jest jeszcze jakaś fajna alternatywa poza Sparrow czy nie mam się nad czym zastanawiać? Spędziłem kilka ładnych godzin na poszukiwaniach i w zasadzie wychodzi cały czas na Wisport bo chińszczyzny nie biorę pod uwagę. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 29, 2015 Report Share Posted March 29, 2015 Możesz jeszcze popatrzeć co oferują obydwa miwo, aczkolwiek nie jestem za bardzo przekonany, że znajdziesz coś ciekawszego. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted March 29, 2015 Report Share Posted March 29, 2015 Popularne są też klony Maxpeditiona Falcon i Falcon II. Ale tak jak oryginał - przekombinowane, a sporo z nich do tego marnie uszyte. Taką dobrą kopię (Patriot od MilitaryPRO) kiedyś kupiłem i teraz zbyć próbuję: Wisport Sparrow stokroć lepszy jest.... Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 29, 2015 Report Share Posted March 29, 2015 Nie wspominałem o MilitaryPro bo też bym wolał Sparrowa, no i chyba już ich nawet nie szyją. A ceny za Maxa to kpina. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted March 30, 2015 Report Share Posted March 30, 2015 Maxped faktycznie jest drogi jak stado lisów, kupa ludzi się na to nabiera. Nie powiem, materiały mają dobre a szyją solidnie. Ale te projekty... tylko znów - taki mądry to się człowiek robi najczęściej po fakcie (i przetestowaniu na sobie co się sprawdza, a co nie). Quote Link to post Share on other sites
shardac Posted March 30, 2015 Report Share Posted March 30, 2015 Sparrow, Sparrow, Sparrow. A pięć lat temu usłyszałbyś zapewne: "TYLKO JANYSPORT PP20 lub PS25" ;-) Quote Link to post Share on other sites
qaba Posted March 31, 2015 Report Share Posted March 31, 2015 A popatrz na Carcala od... też Wisporta - to "takticzna" grucha - dobrze wyprofilowana na pochylone plecy, ale wiem, że kilku gości uzywa ich tez do marszobiegów. laktok 17" raczej nie wejdzie (i do sparrowa30 ledwo wchodził). Nie to, żebym odciągał Twoją uwagę od S20 czy S30, ale jak piszesz o wypadach lotniczych, to żona na tydzień spakowała się do Silverfoxa. Quote Link to post Share on other sites
GentlemanJack Posted May 25, 2015 Report Share Posted May 25, 2015 Witam. Znalazłem na portalu aukcyjnym plecak który mnie zainteresował. Niestety nie mam nazwy producenta ani modelu http://allegro.pl/plecak-swiss-jak-victorinox-survival-laptop-30l-i5358608041.html Może ktoś się z nim spotkał i może coś powiedzieć? Z góry dziękuję za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
kukunamuniu Posted May 25, 2015 Report Share Posted May 25, 2015 Na plecakach się nie znam, wiem za to, że to jest wysyłane z Chin i mogą Ci dowalić na granicy VAT. Jak już chcesz zamawiać z Chin, to załóż sobie konto na Aliexpress i sam to zrób, zamiast bulić kosmiczną marżę kolesiowi z Allegro, który po prostu zamówi towar z Aliexpress na Twój adres ;) A najlepiej to w ogóle kup sobie w Polsce coś markowego z gwarancją. Quote Link to post Share on other sites
GentlemanJack Posted May 25, 2015 Report Share Posted May 25, 2015 No właśnie się zastanawiam co zrobić.... Podoba mi się układ i funkcjonalność tego plecaka a z Polski nie mogę znaleźć odpowiednika. Nie mniej jednak dzięki za radę. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts