samael16 Posted May 24, 2016 Report Share Posted May 24, 2016 Obi-wan bo dopóki młodzież nie będzie potrafiła policzyć nacisku powierzchniowego generowanego przy upadku np na pręt dopóki, będzie myśleć, że to coś daje. Quote Link to post Share on other sites
sensu Posted May 24, 2016 Report Share Posted May 24, 2016 Mówisz tak, jakby twoje czasopisma zapewniały lepszą ochronę niż inne atrapy Obi-wan bo dopóki młodzież nie będzie potrafiła policzyć nacisku powierzchniowego generowanego przy upadku np na pręt dopóki, będzie myśleć, że to coś daje. To połóżcie grube pisemko obok 10x złożonej karimaty i swoim najlepszym taktycznym nożem spróbójcie to przebić. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted May 24, 2016 Report Share Posted May 24, 2016 Echh człowiek napisze o co chodzi, ale zdolność czytania z zrozumieniem zanika echhhh. Wyjaśnię prosto w ten sposób mamy dwa warianty: - uderz nożem w grube pisemko powiedzmy cd-action - teraz przyklej taśmą do ciała to pisemko i rzuć się na ten nóż, ważne musi być zamontowany nieruchomo. Paniatnał? Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted May 24, 2016 Author Report Share Posted May 24, 2016 To połóżcie grube pisemko obok 10x złożonej karimaty i swoim najlepszym taktycznym nożem spróbójcie to przebić. Ale ja nie używam karimaty w roli atrap płyt balistycznych. Quote Link to post Share on other sites
camils14 Posted May 26, 2016 Report Share Posted May 26, 2016 To połóżcie grube pisemko obok 10x złożonej karimaty i swoim najlepszym taktycznym nożem spróbójcie to przebić. Obawiam się, że nie wiadomo jak mocno uda Ci się walnąć w to swoją ręką z nożem, nadal nie dorównasz sile która powstaje przy nacisku całego Twojego ciała, na gazetki przebijane prętem. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted May 27, 2016 Report Share Posted May 27, 2016 Panowie, szukam od jakiegoś czasu ATRAP bocznych wkładów i dupa... albo wyprzedane, albo po prostu nie ma :/ Jakieś pomysły? :teeth: Quote Link to post Share on other sites
seger Posted May 27, 2016 Report Share Posted May 27, 2016 Ja mam :) a austin nie robi już ? Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted May 27, 2016 Report Share Posted May 27, 2016 Robi, pisać na forum lub allegro. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted May 27, 2016 Report Share Posted May 27, 2016 Na allegro właśnie go nie widziałem... może źle szukałem :teeth: Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted May 27, 2016 Report Share Posted May 27, 2016 napisz pw na allegro do usera austin88 Quote Link to post Share on other sites
neste Posted July 22, 2016 Report Share Posted July 22, 2016 Czesc! Jakie i gdzie zakupie atrapy plyt do kamizelki Kruk II od MIWO praszki ? Z gory dziekuje za odpowiedź i pozdrawiam :) Quote Link to post Share on other sites
Karczu Posted July 24, 2016 Report Share Posted July 24, 2016 Na wmasgu jako http://wmasg.pl/pl/profil/show/4328 na allegro austin88 (dawno nic nie wrzucał, ale mailowo u mnie zadziałało) Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted July 24, 2016 Report Share Posted July 24, 2016 Potwierdzam, napisz maila i bez problemu zrobi płyty. Quote Link to post Share on other sites
neste Posted July 24, 2016 Report Share Posted July 24, 2016 @HellMaker666 orientujesz sie jaki jest material tych plyt ? Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted July 24, 2016 Report Share Posted July 24, 2016 A nie pamiętam. woje mam już 3 lata. Chyba wzmocniony gips, ale ręki nie dam sobie uciąć. Waga i wymiary są jak oryginał (niewielka odstępstwa w wadze z racji innego materiału). I przez te 3 lata żadnych uszkodzeń czy wykruszeń Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted July 24, 2016 Report Share Posted July 24, 2016 To jest chyba zbrojony gips. Płyty od Austina są bardzo fajne. Miałem przez dłuższy czas, mimo ostrego tarmoszenia i ostrego traktowania (rzucanie szpejem, liczne podróże w bagażniku samochodu leżąc luzem, często po wybojach) nic się z nimi nie stało. Quote Link to post Share on other sites
wally Posted July 24, 2016 Report Share Posted July 24, 2016 Jedne są teraz nawet na allegro wystawione :) Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted June 18, 2017 Report Share Posted June 18, 2017 Potrzebuję atrapy SAPI, które mają wymiar oryginały (najbardziej bosko by było gdyby to był rozmiar XL, w najgorszym razie L) i są... mega lekkie. Mam piankowe atrapy, ale one są płaskie, co nie do końca odpowiada oryginałowi :/ Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted June 18, 2017 Report Share Posted June 18, 2017 Może takie http://www.ebairsoft.com/mobile/plate-liquid-storage-p-10474.html :D Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted June 18, 2017 Report Share Posted June 18, 2017 Nie. Zdecydowanie NIE :D Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted June 18, 2017 Report Share Posted June 18, 2017 (edited) Może takie http://www.ebairsoft...ge-p-10474.html :icon_biggrin: Ło matko, zaczynam głęboko respektować TMC. Zdaje się, że mam ichnie plastikowe, puste atrapy. Profilowane i z napisami, ale jest to rozmiar większy od M i mniejszy od L, pasują na styk do tej kamizelki, trochę musiałem kombinować, żeby rzep na dole złapał jak największą powierzchnią (co się nie udało do końca). Chętnie zamieniłbym je na coś bardziej wymiarowego, a te co mam albo sprzedał, albo wsadził kiedyś do czegoś innego. Może ichniego JPC. Edited June 18, 2017 by Mixon Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts