wredny_bo_trzeźwy Posted May 23, 2015 Report Share Posted May 23, 2015 Może niedokładnie się wyraziłem, dlatego prostuję. W moim egzemplarzu przy zakupie wymieniłem m. in. sprężynę na SP100, bo replika jest do CQB, stąd ~350 fps, natomiast stockowo jest pewnie te 400, jak w ofercie Taiwangun, ale nie sprawdzałem tego. Tak przy okazji, nie wiem, czy to tylko w moim egzemplarzu, ale w pudełku była jeszcze jakaś jedna zapakowana sprężyna, ale bez opisu, także nawet nie wiem co to. Co do lufy, to według opisu w ofercie ma 260mm, jak na replikę pistoletu maszynowego, to chyba niemało, ale mogę się mylić. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
SupremeLeader Posted May 23, 2015 Report Share Posted May 23, 2015 (edited) Mam wersję z tłumikiem dźwięku, po wyjęciu z pudełka z hopkiem na zero chrono pokazało 420-430 fps (X3200), po ustawieniu hopka 400 - 405. Swoją będę robił do lasu, części zamówione więc pozostaje tylko czekać. Ja dodatkowego springa nie dostałem ;p Edited May 23, 2015 by SupremeLeader Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted May 23, 2015 Report Share Posted May 23, 2015 wredny może dostał z powrotem tę, którą wyciągnęli z repliki podczas downgreadowania na cqb... Quote Link to post Share on other sites
some1free Posted May 23, 2015 Report Share Posted May 23, 2015 SupremeLeader Jak zrobisz to się pochwal ;) Quote Link to post Share on other sites
wredny_bo_trzeźwy Posted May 23, 2015 Report Share Posted May 23, 2015 @karol_alasz Tę po downgrade też dostałem, ale jest oprócz tego jakaś sprężyna, zapakowana w biały papier, zaklejone końcówki, długością wygląda na sprężynę główną. Nawet tego nie rozpakowywałem. Może komuś się tam w Chinach coś bonusowo sypnęło :icon_biggrin: A tak z innej beczki, co myślicie włożeniu do niej którejś z poniższych luf precyzyjnych (od najtańszej): http://www.taiwangun...&campaign-id=19 http://www.specshop....,_P90TR_-_JA-65 http://www.specshop....,_P90TR_-_JA-16 http://www.airsoftar...-AEG-250mm-/662 http://www.specshop....260mm_-_AKS_74U Tylko nie jestem pewien, czy te 250mm nie są za krótkie. Quote Link to post Share on other sites
some1free Posted May 23, 2015 Report Share Posted May 23, 2015 wredny_bo_trzeźwy a myślałeś o włożeniu lufy 363mm? do wersji z tłumikiem powinna wejść. Pytanie czy ktoś już czegoś takiego próbował i czy to zda egzamin. Quote Link to post Share on other sites
wredny_bo_trzeźwy Posted May 23, 2015 Report Share Posted May 23, 2015 Chcę zachować te rozmiary repliki, które są, także szukam czegoś w okolicach stockowego rozmiaru. Ale pewnie by zdało egzamin, tylko nie wiem, czy taka dłuższa lufa nie wymaga też zmiany innych części jak np. cylinder. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted May 23, 2015 Report Share Posted May 23, 2015 Wredny, zrób fotosy i opublikuj na forum, bo krakusy coś w kule lecą z fotami. Quote Link to post Share on other sites
relativy Posted May 23, 2015 Report Share Posted May 23, 2015 Co do lufy, u mnie linki nie działają, więc nie wiem co tam chcesz wstawić, ale na podstawie tego co mam w swoim P90 od KA. Lufa wejdzie 260-270max tak by to nie wystawało, ja śmigam obecnie na systemie 6.04 247mm i wierz mi, taka długość też w zupełności wystarczy. Z komorą pro-wina i dobrze zrobionym hopkiem, nosiło mi to przy 440FPS na 75-80m na tyle celnie by strzelać do ludzi. Więc jak chesz jej podnieść zasięg i celność, to wrzuć lufę systemy lub guardera, zmień gumeczkę i jak dalej będziesz niezadowolony z zasięgu, bo 25m to wg. mnie bardzo mało, to zainwestuj w komorę pro-wina, bo w moim P90 od KA zdziałała cuda. Quote Link to post Share on other sites
wredny_bo_trzeźwy Posted May 23, 2015 Report Share Posted May 23, 2015 (edited) Ale lipa, nie mogę już edytować, a nie wiem czemu te linki nie działają. Prośba do moderatora o ukrycie postu. Tam dałem linki do lufy SRC 250mm, dwóch JBU 273mm, VFC 250mm i LayLaxa 260mm, i tyle. @relativy: Dzięki za info. Gumkę mam zieloną G&G, a zasięg repliki na pewno jest lepszy niż 25m. Ja napisałem o tej odległości, bo taka jest mniej więcej maksymalna odległość w CQB na miejscówce gdzie gram. I na tak daleko dziś mogłem strzelać. A z okna nie będę siał kompozytem, żeby sprawdzić jak daleko poleci :icon_smile: Z repliki jestem zadowolony, ale zawsze można być bardziej, stąd pomysł na lufę precyzyjną. Tak czy siak ma być w limicie 350 fps, więc nie o moc i zasięg mi chodzi, a precyzję i powtarzalność. @Nath: Foto postaram się wrzucić w tygodniu, chyba, że ktoś zrobi to szybciej. W moim egzemplarzu komora hop up jest biała. Korpus z dwóch połówek skręcanych śrubami. Metalowa górna część z jednolitego kawałka metalu, szyny też przykręcone śrubami. Edit: poprawki. Edited May 23, 2015 by wredny_bo_trzeźwy Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted May 23, 2015 Report Share Posted May 23, 2015 http://gunfire.pl/product-pol-1152204571-Stalowa-lufa-precyzyjna-6-03-275-mm.html http://gunfire.pl/product-pol-1152204570-Stalowa-lufa-precyzyjna-6-03-247-mm.html Proponuje bo właśnie wstawiliśmy koledze do emki i bardzo ładnie kulki umieszcza w celu- kolega stwierdził tak : "podobało mi się jak leciało tam gdzie patrzyłem" Quote Link to post Share on other sites
relativy Posted May 23, 2015 Report Share Posted May 23, 2015 Karol, nie chcę cię martwić, ale kulki z każdej lufy lecą tam gdzie patrzysz, chodzi o to, by leciały tam, gdzie postawisz kropkę koli. Swoją drogą, jak już ten temat poruszyłem, wredny nie patrz na przyrządy celownicze, tylko kup jakiś kolimatorek, bo ta replika jest do tego stworzona. A co do lufy, to systema lub guarder i tyle w temacie. Droższej do CQB raczej nie ma potrzeby, a w pozostałych to często jest loteria. Można trafić na bardzo fajne egzemplarze, a można na syf. Quote Link to post Share on other sites
wredny_bo_trzeźwy Posted May 24, 2015 Report Share Posted May 24, 2015 (edited) Mam nienajgorszy chiński otwary kolimator, tylko częściowo popsuty, w tym tygodniu leci do serwisu. Ale już naprawiony sprawdzi się doskonale, już go tam próbowałem. W ogóle ta szyna jest dosyć długa, spokojnie wchodzi kolimator średniej wielkości i osłonka montowana na szynę, pewnie wejdzie też kopia eotecha, ale nie mam, żeby sprawdzić. Boczne szyny są niewielkie, ale na np. latarkę, czy laser wystarcza spokojnie i bardzo porządnie się to trzyma, przetestowałem dziś z latarką taktyczną, wszystko przeżyło strzelankę. Co do lufy to akurat w tej długości Systemy nie uświadczyłem - produkują o długości 247mm i 283mm tyle, że nie znalazłem w żadnym sklepie w Polsce. Ale jak ktoś ma namiary, poproszę i podziękuję. Do Guardera nie jestem aż tak przekonany. Niegłupia byłaby ta VFC 250mm, mam już jedną lufę precyzyjną z tej firmy w innej replice i nie jest źle, tylko cena troche wysoka (179zł), z kolei SRC w promocji w Taiwangun za około 90 zł. Muszę przekalkulować. Edited May 24, 2015 by wredny_bo_trzeźwy Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted May 24, 2015 Report Share Posted May 24, 2015 Zapomniałem dodać, że kolega patrzy przez lunetę... z laserem. Ale co ja tam wiem-sam jej jeszcze nie testowałem. Relativy, nie martw się , nie zmartwiłem się wcale... ;-) Quote Link to post Share on other sites
1234 Posted May 24, 2015 Report Share Posted May 24, 2015 Zastanawiam się nad kupnem tej repliki.Może ktoś zrobić dokładniejsze testy zasięgu i skupienia stocka?W tym p90 jest przyzwoity silnik cymy czy też te słabsze silniki co w reszcie chińskich p90? Quote Link to post Share on other sites
SupremeLeader Posted May 24, 2015 Report Share Posted May 24, 2015 na kompletnym stocku w pełną sylwetkę trafisz z 50m(auto) donośność do 60m(na końcowym zasięgu rozrzut jak z granatnika), skupienie do 35-40m jest w miarę przyzwoite na stokowej gumce. Co do silnika i pozostałych części to odpowiem dopiero w tyg jak replika będzie rozbierana przez mego "szamana", jak będę przy tym to zrobię zdjęcia i wrzucę. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted May 27, 2015 Report Share Posted May 27, 2015 I jak chłopacy, jakieś info albo foty? Cena kusi, zastanawiam się nad puszczeniem w świat jednej z replik i zaopatrzeniem się w Pi Najnti. Tylko nie chcę się uwstecznić co do jakości podzespołów i prezencji budy :P Quote Link to post Share on other sites
SupremeLeader Posted May 27, 2015 Report Share Posted May 27, 2015 (edited) jutro po południu jadę po swoją to wrzucę foty. Silnik szału nie robi i na pewno nie jest na magnesach neodymowych, układ w środku jest słabo szczelny dlatego poszedł do wymiany. Dokładny opis co zostało wyautowane i założone napiszę jutro wraz z pomiarem fps. Edited May 27, 2015 by SupremeLeader Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted May 27, 2015 Report Share Posted May 27, 2015 Będe wdzięczny. Kiepski silniczek niestety zwiastuje środek z bieda Cymek klasy 028, ewentualnie w miarę ok hybrydę ich możliwości z emek które rzucili jakoś w tamtym roku na rynek. Mocno interesuje mnie wygląd zewnętrzny, bo jeśli jest kiepsko to nie będę się na to rwał. Quote Link to post Share on other sites
wredny_bo_trzeźwy Posted May 28, 2015 Report Share Posted May 28, 2015 (edited) @Emcet Wygląd zewnętrzny określiłbym jako "ujdzie, ale bez szału". Nie ma żadnych oznaczeń, ale to nie nowina. Plastiki nie trzeszczą, są dopasowane dobrze. Plastik ma gładką i przyjemną fakturę jednak dosyć płytki czarny kolor. Nie zauwazyłem też żadnych skaz, czy rażących niedokładności wykonania. tylko nie wiem jak z wytrzymałością. Ogólnie pod względem wykonania zewnętrznego dałbym 5/10. Do wyglądu TM P90 (mimo, że nie macałem, ale ze zdjęć widać) to raczej sporo Cymie brakuje. Ja z kolei mam pytanie z trochę innej beczki. Zdecydowałem się już na lufę precyzyjną PPS stalową 247mm (mimo niskiej ceny ma dobre recenzje na forum) i dziś jadę zamówić wraz z montażem. I teraz się tak zastanawiam, czy opłaca się też zmieniać stockowe kabelki na jakieś lepsze, dodawać jakiś tani mosfet do tego i lipo. Czy w ogóle warto inwestować w taką cymkę? Jak myślicie? Edited May 28, 2015 by wredny_bo_trzeźwy Quote Link to post Share on other sites
SupremeLeader Posted May 28, 2015 Report Share Posted May 28, 2015 (edited) Oto kilka zdjęć Jeszcze wszystkie części nie doszły więc na złożenie muszę wciąż czekać :/ Zmień dostępność albumu bo nic nie zobaczymy :icon_wink: Poprawione ;) Edited May 28, 2015 by SupremeLeader Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted May 28, 2015 Report Share Posted May 28, 2015 Zmień dostępność albumu bo nic nie zobaczymy :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted May 28, 2015 Report Share Posted May 28, 2015 Szkoda że nie zrobili tego z tego fajnego tworzywa, z którego robili kolby do MP5. Swoją drogą, czym podyktowane jest to dziwne łożysko zębatki? Dźwignia suwadła ma pełen skok, czy ułamek jak np w gietach czy emkach? Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted May 28, 2015 Report Share Posted May 28, 2015 (edited) Hmm łożysko faktycznie dziwne, jak zawleczka od puszki :P Oby nie było awaryjne, no i fajnie byłoby widzieć je w sprzedaży, bo w razie gdy padnie, może być problem z przywróceniem repliki do sprawności. Gorzej że kiepsko ma się wizualnie do oryginału. Miałem raz okazję pobawić się palną cegłą na stoisku FN w Kielcach i różnica jest spora. Jednak nie jest tragicznie. Nie będąc fanem ruskich wynalazków i nie przyglądając im się dokładniej, to taki Boyi z poprawionym drewnem jest dla mnie spoko repliką AK. Z tym P90 jest tak samo, póki nie ma się dokładnego punktu odniesienia, jest spoko. Jak znamy to co te Cymki miały replikować to można już narzekać na aspekty wizualne. Są filmy: Unboxing I dokładniej Edited May 28, 2015 by Emcet Quote Link to post Share on other sites
SupremeLeader Posted May 29, 2015 Report Share Posted May 29, 2015 (edited) Dźwignia suwadła ma pełen skok, czy ułamek jak np w gietach czy emkach? Ma pełny skok Jako zapasowa replika do lasu może da radę, czas pokaże. Edited May 29, 2015 by SupremeLeader Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts