Yahalom Posted March 9, 2015 Report Share Posted March 9, 2015 Jasne, że torby i plecaki DA są już w sprzedaży. Tylko to nie jest typowe oporządzenie :icon_wink: http://directactiongear.com/media/DA_ProductCatalogue2015.pdf Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted March 9, 2015 Report Share Posted March 9, 2015 O. Podziękował. Do tej pory myslałem, że to po prostu nowa seria Helikona, i że faktycznie poza plecakami / torbami nic więcej tam nie ma. Ktoś to testował? Nie rozsypuje się od patrzenia? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 9, 2015 Author Report Share Posted March 9, 2015 Cały sprzęt "taktyczny" DA do tej pory testowany był jedynie przez zaprzyjaźnionych spec-żołnierzy i innych znajomych ;) Na razie jest nie do dostania dla rynku cywilnego (co miało się zmienić po IWA :) ) Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted March 9, 2015 Report Share Posted March 9, 2015 (edited) Mnie tam się nie śpieszy - mam w czym magazynki nosić :icon_smile: a że zawsze można lepiej / lżej / taniej / bardziej czoko :icon_wink: - to już osobna sprawa. Chwilami mam wrazenie, że jesteśmy jak kobity z ich szesnastą torebką, trzydziestymi butami i w ogóle "w tym sezonie to już niemodne..." :icon_wink: no może łatwiej i chętniej odsprzedajemy to, czego nam już nie potrzeba, bo zmieniła się moda. Dobra, poczekamy - wejdą na rynek ogólnodostepny, to może sobie kupię. Nadal - dzięki za informację, że w ogóle jest / będzie o czym rozmawiać :maniak_OK: Edited March 9, 2015 by Errhile Quote Link to post Share on other sites
Sokoov Posted March 9, 2015 Report Share Posted March 9, 2015 Ciekaw jestem tego całego Direct Action - w końcu jakby nie patrzeć to ciągle Helikon... Mam nadzieję, że będzie to "nowa jakość". Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted March 9, 2015 Report Share Posted March 9, 2015 Sokoov - patrzac po moim plecaku DA, to jest faktycznie nowa jakość. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 8, 2015 Author Report Share Posted July 8, 2015 Z fanpejdżu DA Quote Link to post Share on other sites
Hornet Posted July 9, 2015 Report Share Posted July 9, 2015 Czy MUSTANG rescue / gun belt set posiada atesty np. takie jak Pas Blackhawk Riggers Rescue Belt? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 6, 2016 Author Report Share Posted March 6, 2016 http://directactiongear.com/media/DA_ProductCatalogue2016.pdf Dzisiaj ma ruszyć sprzedaż :) Zobaczymy co z tego będzie :) Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted March 6, 2016 Report Share Posted March 6, 2016 (edited) Jestem ciekaw co z tego będzie. Gdyby wypuścili to 2 lata temu, kiedy się ujawnili to sprzęt na prawdę mógłby zamieszać. A teraz to już lipton ze względu na to, że producentów szyjących z laminatu kilku jest oraz to, że ich produkty jakieś super innowacyjne nie są ;) Edited March 6, 2016 by HellMaker666 Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 6, 2016 Author Report Share Posted March 6, 2016 Dokładnie. Niemniej jednak ciekawi mnie jak wypadną na tle konkurencji :) Zależy też jak będzie to wyglądało cenowo - jeżeli Spitfire będzie przystępny w tej materii, to sobie go od razu zamówię :D W innym razie ograniczę się do kilku kieszeni... ;D Quote Link to post Share on other sites
argawen Posted March 6, 2016 Report Share Posted March 6, 2016 Sokoov - patrzac po moim plecaku DA, to jest faktycznie nowa jakość. Nowa w znaczeniu lepsza, czy po prostu z wycinankami ? Wysłane z mojego SM-T311 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 6, 2016 Author Report Share Posted March 6, 2016 No cóż... takich cen się spodziewałem... Niemniej jednak brak wersji polskiej sklepu jest troszkę "żenua"... Nie mówię już o tym, że wrzucono po jednym kamuflażu/kolorze/rozmiarze (w większości przypadków)i każą płacić PayPalem... edit: znalazłem wersję PL-cen -ale nadal jest żenua :teeth: Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted March 6, 2016 Report Share Posted March 6, 2016 Właśnie miałem pisać. 2-3 lata rób szpej. Nic innowacyjnego (no sorry, ale Hurricane to taki Mayflower UW gen4 z laminatu), ceny kosmiczne jak za sprzęt, którego nikt nie miał w rękach oprócz mitycznych specjalsów. Wybaczcie, cargo za 129zł? Dziękuję, postoję. IFAK za 179zł? Tym bardziej. I proszę mi nie pisać o kosztach itd. Jestem skłonny tyle dać za sprzęt jeśli jest dobry, np. IFAK Specopsa. Natomiast płacić w ciemno? Nie, dziękuję. Yahalom, nie gadaj tylko zamawiaj :D Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 6, 2016 Author Report Share Posted March 6, 2016 Na zdjęciach wszystko zawsze wygląda pięknie (noo, może za wyjątkiem jednej pracowni zajmującej się innowacyjnymi projektami, gdzie nawet system MOLLE ma z oryginałem niewiele wspólnego :D), niemniej jednak spróbowałbym w ciemno...ale jedynie gdy będzie opcja normalnego płacenia (już nawet nie wymagam "za pobraniem") :teeth: Do czasu jak będzie do wyboru PayPal albo karta - dziękuję, postoję :teeth: p.s. Na razie to im się strona wysypała :teeth: Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted March 6, 2016 Report Share Posted March 6, 2016 Niestety (a może i stety) ja w ciemno nie zamierzam brać. Raz kupiłem i czekałem 13 miesięcy i po 3 rozwaliłem :F Wysypała się strona z polskimi cenami, ta z euro nadal stoi. Cóż, szpej dla specjalsów i na rynek zachodni. Gorzej jak dostaną kopa w krocze, bo się okaże, że dla Amerykanów firma krzak i w tej cenie to wola kupić coś sprawdzonego. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 8, 2016 Author Report Share Posted March 8, 2016 Chciałem dać im szansę... no niestety. Płatność tylko DotPay/PayPal + kolorystyka ze strony (w sensie tylko taka, w jakiej są kieszenie widoczne na stronie sklepu)... Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 8, 2016 Author Report Share Posted April 8, 2016 I jak tam? Udało się komuś coś wyrwać z tego zajebistego sklepu? :teeth: Quote Link to post Share on other sites
AndyWu Posted April 9, 2016 Report Share Posted April 9, 2016 IFAK 179??? to to nic, Husary mają po 259 zł :-P Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted April 9, 2016 Report Share Posted April 9, 2016 Cóż, za mną chodzi ciągle ich pas i panel biodrowy. Chodzi i chodzi, ale nadal czekam na opinie znajomego. Wstępne są takie, że nie można nic zarzucić sprzętowi. Wykonanie i jakość z najwyższej półki. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 9, 2016 Author Report Share Posted April 9, 2016 A doprosił się ktoś już normalnej opcji zakupu, czy cały czas karty kredytowe i ceny w Euro? :teeth: Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted April 11, 2016 Report Share Posted April 11, 2016 Nie no, przerobili troszkę stronę i dali rozwijaną listę walut - euro i pln :D Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted May 10, 2016 Author Report Share Posted May 10, 2016 Szarpnąłem się na kieszeń zamkniętą na TQ. Nie powiem, zawartość przesyłki mnie pozytywnie zaskoczyła - w środku katalog, 4 naszywki i zamówiona kieszonka w estetycznym pudełku :) Kieszeń posiada możliwość montażu w pionie (PALS) i poziomie (taśmy rzepowe). Staza SOF®TT-W wchodzi, ale metalowy bolec nie pozwala jej się w całości schować w kieszeni. Generalnie jakość szycia na pierwszy rzut oka bardzo przyzwoita :) Nie powiem, znowu się napaliłem na Spitfire'a :D Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 14, 2016 Author Report Share Posted July 14, 2016 Spitfire na szwajcarze ;D Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted July 15, 2016 Report Share Posted July 15, 2016 Chyba za mały rozmiar sobie zamówił ^^ Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts