Uysy Posted July 27, 2015 Report Share Posted July 27, 2015 Witam, Planuję, zmienić lufkę w moim M4. Po zapoznaniu się z wszystkimi za i przeciw mój wybór padł by na Guardera lub Systemę czyli lufy do około 150 zł. I tu pojawia się problem, mianowicie uwielbiam moją emkę za to jaką ma długość i nie chciał bym jej zmieniać. Lufa w niej zamontowana ma 330mm. I tu rodzi się pytanie? Czy któryś z szanownych forumowiczów podzielił by się informacją gdzie takie cudo dostać? W internecie najbliższe lufy jakie mają to 300mm a to wydaje mi się już dość mało. Mylę się? Quote Link to post Share on other sites
Merrowing Posted July 27, 2015 Report Share Posted July 27, 2015 Zawsze możesz kupić 363mm i dociąć nadmiar jeśli po założeniu takowy wystąpi. Mosiądz jest dość miękki. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted July 28, 2015 Report Share Posted July 28, 2015 (edited) Nie jestem pewien czy ścięcie korony wpłynie pozytywnie na tor lotu kulki. Lufa krótsza o 3cm - no błagam o ułamek długości całej lufy... co to zmieni? Za niewiele więcej można dorwać używanego promyka, który nie wiem w jak złym musiałby być stanie by działać godzej niż nowa systema/ guarder. Edited July 28, 2015 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted July 28, 2015 Report Share Posted July 28, 2015 Pdi robi lufy na wymiar. Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted July 28, 2015 Report Share Posted July 28, 2015 Pdi robi lufy na wymiar. Edgi też, o tym, że PDI to dopiero teraz się dowiedziałem. Samael masz jakieś namiary? Oficjalna strona PDI? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 28, 2015 Report Share Posted July 28, 2015 http://www.x-fire.org/order/barrel/e.barrel_order.html Quote Link to post Share on other sites
Uysy Posted July 28, 2015 Author Report Share Posted July 28, 2015 Czyli pozostaje mi kupić lufe 300mm bo niestety na wymiar sąpoza moim zasięgiem cenowym :( a może jednak ktoś gdzieś widział sensowną lufę 330mm w rozsadnej cenie? ;) Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted July 28, 2015 Report Share Posted July 28, 2015 (edited) W komisie jest 363mm prometheusa za 200zł - sprawdź czy wejdzie w tłumik płomienia, ew coś wykombinujesz - to 3 cm różnicy. Wrażenie na pewno będą lepsze niż półprecki systemy/guardera/JBU/inne. Edited July 28, 2015 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted July 29, 2015 Report Share Posted July 29, 2015 http://www.x-fire.or...rrel_order.html W gwoli ścisłości, oni tylko docinają lufy i odtwarzają koronę. To jednak nie to samo co produkcja lufy na wymiar. Quote Link to post Share on other sites
OlszakLeeds Posted July 31, 2015 Report Share Posted July 31, 2015 Czy nie masz przypadkiem emki G&G? Ja u siebie mialem identyczna lufe wew. zmienilem na promyka 363mm I ladnie chowa mi sie w tlumiku plomienia... Quote Link to post Share on other sites
Uysy Posted August 1, 2015 Author Report Share Posted August 1, 2015 Mam składka ;) generalnie 330mm to max (witać koniec lufy w tłumiku dźwięku ) Quote Link to post Share on other sites
Merrowing Posted August 1, 2015 Report Share Posted August 1, 2015 Trzmiel, czym docięcie lufy i odtworzenie korony (o ile zostanie to zrobione równo i bez rozgrzewania materiału) ma się różnić od produkcji luf pod wymiar? Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted August 1, 2015 Report Share Posted August 1, 2015 Trochę się różni, nie jest do Edgi, gdzie możesz sobie zamówić porty wentylacyjne. Dodatkowo masz ograniczenie maksymalnej długości. Ale przy standardowych zamówieniach nie ma różnicy. Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted August 2, 2015 Report Share Posted August 2, 2015 Tym, że nie jest to lufa robiona na wymiar. Lufę poleruje się i doprowadza do żądanej średnicy po zrobieniu korony a nie odwrotnie. Kiedy bawimy się z precyzją +/- 0,002mm to ma znaczenie. Równie dobrze kolega tokarz Kaziu z PKP robi lufy na wymiar. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts