cremic Posted January 23, 2016 Report Share Posted January 23, 2016 Witam! Jest szansa na dopisanie po stronie niemieckiej? Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted January 23, 2016 Report Share Posted January 23, 2016 (edited) Ostatecznie możesz się zadeklarować jako Niemiec z NRD :-). Jako jeden z braci: Lech, Rus i Prus. Edited January 23, 2016 by Cortes Quote Link to post Share on other sites
XrayPl Posted January 24, 2016 Report Share Posted January 24, 2016 Witam! Jest szansa na dopisanie po stronie niemieckiej? Tak, zostały jeszcze 5 miejsc ;) https://docs.google.com/spreadsheets/d/18FQdY2wX_GhFWWOH-CrljVbJtm90Uf8c1Wq47cNMHXk/edit#gid=0 Quote Link to post Share on other sites
Kolba_DK Posted January 24, 2016 Report Share Posted January 24, 2016 Jeżeli się uda, to wraz z Reniferem zasilimy - o co prosił sławny towarzysz Stalin - szeregi RKKA (zdradzając Vaterland), ale jeszcze nie obiecujemy... Quote Link to post Share on other sites
XrayPl Posted January 24, 2016 Report Share Posted January 24, 2016 Jeżeli się uda, to wraz z Reniferem zasilimy - o co prosił sławny towarzysz Stalin - szeregi RKKA (zdradzając Vaterland), ale jeszcze nie obiecujemy... Mam nadzieję, że się uda :) Każdy sołdat się liczy (chociaż pewnie Stalin byłby innego zdania...). Quote Link to post Share on other sites
Domin007 Posted January 25, 2016 Report Share Posted January 25, 2016 Jeżeli się uda, to wraz z Reniferem zasilimy - o co prosił sławny towarzysz Stalin - szeregi RKKA (zdradzając Vaterland), ale jeszcze nie obiecujemy... Komitet "Wolne Niemcy" ;) Quote Link to post Share on other sites
Ahmed Posted January 29, 2016 Report Share Posted January 29, 2016 Bóg mnie chyba opuścił, pisz waść do RKKA ...... Quote Link to post Share on other sites
Domin007 Posted January 29, 2016 Report Share Posted January 29, 2016 Religia to opium dla ludu towarzyszu. Sluszna linie prezentujecie. Wykazcie się w boju a nie poskapimy medali. Quote Link to post Share on other sites
gregorius7 Posted January 29, 2016 Report Share Posted January 29, 2016 Ahmed pamiętaj że jako bojec to tylko w jednym słusznym kierunku, NAPRZÓD za Rodinu, za Salina zmiana kierunku to kula od politruka :icon_lol: Quote Link to post Share on other sites
Ahmed Posted January 29, 2016 Report Share Posted January 29, 2016 W skrócie, strachu i pieniędzy u mnie za wiele nigdy nie było, książeczki nie posiadam znaczy bezpartyjny a to w oczy czerwonym kuje, jednak jak mateczka Rosja wzywa to nic tylko iść trzeba w bój …… Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted January 30, 2016 Report Share Posted January 30, 2016 Skąd wziąć numer konta do opłacenia wpisowego? Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted January 30, 2016 Report Share Posted January 30, 2016 Czy to generał (jeszcze nie marszałek) von Paulus? W każdym razie Smiersz ogłasza akcję : "gdzie jest Generał?" Quote Link to post Share on other sites
Matt Baker Posted January 30, 2016 Report Share Posted January 30, 2016 Skąd wziąć numer konta do opłacenia wpisowego? Napisz priva do XrayPl - dostaniesz info o koncie Quote Link to post Share on other sites
XrayPl Posted January 30, 2016 Report Share Posted January 30, 2016 Napisz priva do XrayPl - dostaniesz info o koncie Tak, numer konta wysyłam po zgłoszeniu na pw lub e-mail. Czy to generał (jeszcze nie marszałek) von Paulus? https://www.facebook...?type=3 W każdym razie Smiersz ogłasza akcję : "gdzie jest Generał?" Dobry pomysł :icon_biggrin: Pomyślimy, jeśli ktoś ma mundur generalski proszę o PW :icon_wink: Termin przyjmowania zgłoszeń wydłużamy do 14 lutego Quote Link to post Share on other sites
ratman1809 Posted January 31, 2016 Report Share Posted January 31, 2016 Ej ale na strzelankach nie wolno pić wina ;p Quote Link to post Share on other sites
Domin007 Posted February 1, 2016 Report Share Posted February 1, 2016 Czyli już z góry zakładamy, ze będzie scena podpisania kapitulacji przez von Paulusa? Towarzysze, podoba mi się ten defetyzm wśród Niemców. Quote Link to post Share on other sites
potepieniec Posted February 1, 2016 Report Share Posted February 1, 2016 Czyli już z góry zakładamy, ze będzie scena podpisania kapitulacji przez von Paulusa? Towarzysze, podoba mi się ten defetyzm wśród Niemców. Bo mi zabroniłeś zabrać mojego kochanego stg :icon_mrgreen:. Quote Link to post Share on other sites
Kolba_DK Posted February 1, 2016 Report Share Posted February 1, 2016 Panowie (i ewentualne Panie). Mam małą propozycję. Wybieram się w ten piątek lub następny czwartek do Łodzi, w to miejsce: http://antykwariat.lcf.pl/pl/p/Spodnie-wojskowe/2080. Sporo jest tam interesujących rzeczy, ale ich sklep internetowy coś niedomaga: problem jest ze znalezieniem rozmiarów, trzeba na własne oczy zobaczyć uszkodzenia itp. Szykując się do Stalingradu, chcę się tam wybrać. Poza tym, jest też asortyment, który sprzedają tylko osobiście (podobno mają w tej chwili mundury niemieckie, ale cen mi przez telefon nie podali, pancia powiedziała tylko, że około 60 zł - nie mam pojęcia, czy z obszyciami, pewnie wz. 36 - zielony kołnierzyk i naramienniki, cena pewnie za samą bluzę). Jeśli ktoś byłby zainteresowany, to - za moim zyskiem - mogę zakupić i wysłać towar. Niestety, jeden warunek - chętni musieliby nadesłać mi środki na moje konto (priv) z góry - nieco się "wypsztykałem" na mundur wrzesień '39, a na hobby domowych pieniędzy nie ruszam. I najważniejsze: mój zysk to kwota 7,- zł (dorzucenie się do paliwa, bo muszę lecieć 250 km). Do zakupów oczywiście koszt wysyłki (proponuję paczkomat, cena w/g cennika ze strony InPost'u). Ja biorę oczywiście do tego pałatkę, mieszok, może będą jeszcze bluzy gimnastiorki, ale póki co ich nie ma. Taka luźna propozycja, ale ewentualnych chętnych proszę o pilny kontakt. P.S. Moje zyski przeznaczę na cele dobroczynne - zatankowanie mojego samochodu P.S. 2 - widziałem już przedmioty z tego komisu wystawione na allegro :icon_lol: Quote Link to post Share on other sites
Ahmed Posted February 1, 2016 Report Share Posted February 1, 2016 Wygląda to bardzo ciekawie, szkoda tylko że tak jak pisałeś strona nie domaga. No i oczywiście najlepiej się tam wybrać :) Quote Link to post Share on other sites
Matt Baker Posted February 1, 2016 Report Share Posted February 1, 2016 Panowie Orgowie. Czy płaszcz sukienny polski może robić za rosyjski? Quote Link to post Share on other sites
MICHAL Posted February 1, 2016 Report Share Posted February 1, 2016 Mieszkam ze trzy przystanki od tego sklepu i jutro tam wpadnę - dzięki za cynk. Quote Link to post Share on other sites
Kolba_DK Posted February 1, 2016 Report Share Posted February 1, 2016 To może ja poproszę o kupienie mi? Będzie dla mnie prostsze! :icon_razz: Quote Link to post Share on other sites
MICHAL Posted February 1, 2016 Report Share Posted February 1, 2016 (edited) Nie ma sprawy. Podaj mi numer telefonu i jak obejrzę towar to dam znać czy warto. Wiesz w jakich godzinach działa sklep? Na ich stronie nie ma tej informacji. Edited February 1, 2016 by MICHAL Quote Link to post Share on other sites
XrayPl Posted February 1, 2016 Report Share Posted February 1, 2016 Panowie Orgowie. Czy płaszcz sukienny polski może robić za rosyjski? Może, aczkolwiek wypadało by mieć także coś co wskazuje na Rosjanina. Insygnia, furażerka, uszanka, bieganie z flaga z Sierpem i Młotem itp. :) Mam nadzieję, że nie okaże się, że połowa Sowietów jest w Polskich mundurach i wyposażeniu ;) Trochę, źle ideologicznie by to wyglądało Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted February 1, 2016 Report Share Posted February 1, 2016 Michał, Sklep czynny w godz. 8-14:30. Jak będziesz, to zobacz, co tam mają z polskich mundurów '39 i napisz. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts