Vender Posted February 17, 2016 Report Share Posted February 17, 2016 (edited) (...)przepisał bym się do niemców, których z Poznania jedzie 8. (...) Czyli rozumiem ze mateczka rosyja nie poradzi sobe beze mnie. Rozumiem to teraz jeszcze musze transport ogarnac. Czekaj, czekaj czyli gdybyś przepisał się do niemiaszków :icon_biggrin: to pyry by Cię zgarnęły jednak skoro zostajesz w szeregach RKKA to Ciebie nie zgarną ? P.S. Proszę powiedz, że źle zinterpretowałem twoje wypowiedzi. P.P.S. Przepraszam za offtop. Edited February 17, 2016 by Vender Quote Link to post Share on other sites
Domin007 Posted February 17, 2016 Report Share Posted February 17, 2016 Towarzyszu Wishu. Chcielibyśmy przekazać Wam reakcję tow. Stalina na Wasz pomysł. Sztrafbatalion już na Was czeka. SMIERSZ nie odpuści żadnemu. Quote Link to post Share on other sites
wish Posted February 17, 2016 Report Share Posted February 17, 2016 No tak to już jest z niemcami ;) Nie no żartuję, niezależnie od tego po której stronie miałbym grać muszę ich poprosić o transport. Ekipa US z którą planowałem jechać się wykruszyła, więc zostałem na łasce luftwaffe. No zobaczymy, póki co próbuję stroić się na ruska. W. Quote Link to post Share on other sites
Ahmed Posted February 17, 2016 Report Share Posted February 17, 2016 Przypomnę tylko: Приказ № 227) z 28 lipca 1942 Który to wydał sam wujek JOE Ни шагу назад! Quote Link to post Share on other sites
XrayPl Posted February 18, 2016 Report Share Posted February 18, 2016 Czy są osoby które chciałyby przyjechać już w piątek na miejsce? Quote Link to post Share on other sites
ratman1809 Posted February 18, 2016 Report Share Posted February 18, 2016 Kto będzie dowodził stroną radziecką? Quote Link to post Share on other sites
XrayPl Posted February 18, 2016 Report Share Posted February 18, 2016 (edited) Komandirem ponoć jedynej słusznej strony został Towarzysz Dominow :icon_smile: (podobno dzięki znajomością w NKWD) Ale nie ma jeszcze zastępcy. Wolne są także miejsca dowódcy Niemieckiego i jego zastępcy. Jeśli są osoby chętne do któregoś ze stanowisk i uważające, że poradzą sobie z tym ciężkim zadaniem (to przecież sam Stalingrad), to proszę się zgłosić ;) Edited February 18, 2016 by XrayPl Quote Link to post Share on other sites
Kolba_DK Posted February 18, 2016 Report Share Posted February 18, 2016 Drobna uwaga ze strony Matuszki Rassiji: Może przyjechać tow. Nikita i w trybie doraźnym dokonać zmiany głównodowodzącego (we "Wrogu u bram" ta scena była zabójcza ;-) ) Wiem, wiem. To nie był g(ł)ównodowodzący, czy raczej to durgie Quote Link to post Share on other sites
MICHAL Posted February 18, 2016 Report Share Posted February 18, 2016 Dla tych co lubią pośpiewać :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Domin007 Posted February 19, 2016 Report Share Posted February 19, 2016 Drobna uwaga ze strony Matuszki Rassiji: Może przyjechać tow. Nikita i w trybie doraźnym dokonać zmiany głównodowodzącego (we "Wrogu u bram" ta scena była zabójcza ;-) ) Wiem, wiem. To nie był g(ł)ównodowodzący, czy raczej to durgie Oj Towarzyszu, widzę, że towarzysz Wish zyskał właśnie wsparcie w sztrafbatalionie... Quote Link to post Share on other sites
Vender Posted February 21, 2016 Report Share Posted February 21, 2016 Towarzysze potrzebuję transportu z Koła pilne :/ Quote Link to post Share on other sites
Ahmed Posted February 22, 2016 Report Share Posted February 22, 2016 Towarzysze melduję że urlop zaklepany - URAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA Quote Link to post Share on other sites
XrayPl Posted February 23, 2016 Report Share Posted February 23, 2016 Kilka informacji o bezpieczeństwie: Po zapadnięciu zmroku, niektóre miejsca będą wyłączone z gry lub oznaczone taśmą i oświetleniem. Czerwone oświetlenie zarezerwowane jest TYLKO do użytku ORGANIZATORA i oznaczania „trupów”. W grze będą też używane otwarte źródła ognia: świeczki, pochodnie, ogniska, świece dymne, race itp. które bez wyraźniej informacji na ich temat, pozostają do obsługi TYLKO przez Organizatorów. Na terenie gry rozstawione są opony, palety, beczki, wraki, wykopane są rowy, okopy itp., dlatego w ciemności starajcie się zachować szczególną ostrożność. Jeżeli nie macie pewności po czym idziecie i co macie na drodze przed sobą, to użyjcie latarki. Bezpieczeństwo jest najważniejsze i lepiej zdradzić swoją pozycję niż narażać się na urazy. Niebezpiecznie miejsca postaramy się przed samą fazą nocną oznaczyć/oświetlić. I parę oczywistości: Od chwili wejścia na teren obowiązuje wszystkich bezwzględny nakaz noszenia ochrony oczu. Jako, że znaczna część gry będzie odbywać się w budynkach lub na bliskich odległościach pomiędzy nimi, zaleca się posiadanie boczniaka lub repliki do CQB (szczególnie na fazę nocną), co oczywiście nie jest wymagane. Ze względu na nocną porę gry zalecane są też buty za kostkę. Repliki w wyznaczonej strefie bezpiecznej trzeba zabezpieczyć, a najlepiej wyjąć z nich magazynki (zapewne wiele osób już widziało jakieś większe lub mniejsze wypadki z powodu nie przestrzegania tego) Czy posiada ktoś do użyczenia chrono na czas gry? Quote Link to post Share on other sites
jakubj123 Posted February 24, 2016 Report Share Posted February 24, 2016 Dwie sprawy mam :) 1.Z tego co zrozumiałem trzeba mieć obowiązkowo zapalniczkę i latarkę(która może też świecić na czerowono)?? 2.Ma ktoś do pożyczenia coś żeby zrobić ruska? Chce zabrać kolege który zaczyna sie bawić w to a nie mam co mu dać zbytnio. Quote Link to post Share on other sites
XrayPl Posted February 24, 2016 Report Share Posted February 24, 2016 (edited) Ogólnie chodzi o to by nie używać czerwonego koloru latarki (jeśli się taki posiada) do np. dawania sygnałów lub do oświetlania sobie drogi. Kolor ten jest zarezerwowany dla nas lub dla trupów. Zatem polecamy mieć czerwoną latarkę by się oznaczać jako martwy i nie dostać kulki. Będą granaty więc zapalniczkę można uznać za obowiązkową :icon_wink: Edited February 24, 2016 by XrayPl Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted February 24, 2016 Report Share Posted February 24, 2016 Czy dla trupa może być czerwone światło chemiczne? Quote Link to post Share on other sites
XrayPl Posted February 24, 2016 Report Share Posted February 24, 2016 Czy dla trupa może być czerwone światło chemiczne? Może być ;) Quote Link to post Share on other sites
MICHAL Posted February 24, 2016 Report Share Posted February 24, 2016 Ja polecam czerwoną lampkę rowerową. Na ulicznych straganach można nabyć za 5 zł z baterią w komplecie. Po włączeniu trybu migania doskonale widoczna. Przetestowana na kilku nocnych grach i "robi robotę" :) Quote Link to post Share on other sites
wish Posted February 25, 2016 Report Share Posted February 25, 2016 Kupiłem buty, kupiłem furażerkę, załatwiłem płaszcz, pas i ładownice. Prawie ogarnąłem transport i...dopadło mnie życie a właściwie praca. Z przykrością piszę bo napalałem się na tą imprezę, ale poległem na polu walki w firmie. Ehhh czasem w pracy gorzej niż na wojnie. Mam nadzieję, że to nie ostatnia gra z ruskimi bo pewno pozbieram jeszcze kilka fantów że ruski będzie na 102. Przepraszam organizatorów i uczestników. Do następnego. Quote Link to post Share on other sites
jakubj123 Posted February 25, 2016 Report Share Posted February 25, 2016 czyli jak rozumiem wymagane jest tylko czerwone światełko, a latarka jak kto chce ;) Quote Link to post Share on other sites
jakubj123 Posted February 25, 2016 Report Share Posted February 25, 2016 aha i jeszcze jakieś ognisko/grill/coś jest planowane po wszystkim? Quote Link to post Share on other sites
MICHAL Posted February 25, 2016 Report Share Posted February 25, 2016 Na nocną część obowiązkowa jest latarka oraz jakieś czerwone światło (elektryczne lub chemiczne). Ogniska i inne źródła otwartego ognia będą dostępne na terenie po zmroku. Tak więc, jeśli dasz radę, to będziesz miał okazję upiec kiełbaskę w trakcie gry :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
jakubj123 Posted February 25, 2016 Report Share Posted February 25, 2016 oki, dzięki :) Quote Link to post Share on other sites
ratman1809 Posted February 25, 2016 Report Share Posted February 25, 2016 Nieststy nie dotrę. Właśnie padło mi auto i zwyczajnie nie mam czym przyjechać.... Quote Link to post Share on other sites
Vender Posted February 25, 2016 Report Share Posted February 25, 2016 Stworzyła nam się spora dysproporcja ale damy radę towarzysze! Niestety jednak Ja nie będę mógł zostać na fazę nocną (ograniczenia związane z transportem). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts