Foley11 Posted October 29, 2020 Report Share Posted October 29, 2020 @Mekar @pszem Dalibyście radę wziąć kiedyś miarkę i sprawdzić jaki zasięg mają Wasze mausery po tych modyfikacjach? Dobrze byłoby mieć porównanie jak sprawuje się ten od AirsoftPro i jak ten od TNT, bo różnica w cenie jest niemała. Fajnie wiedzieć jak wypada stosunek ceny do jakości. :) Quote Link to post Share on other sites
pszem Posted October 30, 2020 Report Share Posted October 30, 2020 Pytanie co na to sprężyna tnt, m120-130 w porównaniu do aspro. Oprócz sprężyny wydaje mi się, że różnica może wynikać tylko ze szczelności dysza - gumka, która w tnt teoretycznie powinna być 100%, skoro dają do zestawu głowicę cylindra. Postaram się coś zmierzyć, ale chrono nie mam jakby co. Nawiasem mówiąc zestaw tnt wraz z komorą i lufą wymaga kulek cięższych niż 0,28g. Quote Link to post Share on other sites
Mekar Posted October 30, 2020 Report Share Posted October 30, 2020 (edited) 1 godzinę temu, pszem napisał: Pytanie co na to sprężyna tnt, m120-130 w porównaniu do aspro. Do wybory jest m130 i m140, ja kupiłem m140. 1 godzinę temu, pszem napisał: Oprócz sprężyny wydaje mi się, że różnica może wynikać tylko ze szczelności dysza - gumka, która w tnt teoretycznie powinna być 100%, skoro dają do zestawu głowicę cylindra. No tak, tutaj się kłania chyba jedyny minus zestawu airsoft pro, czyli brak dyszy. Także mam teraz komorę, gumkę i dyszę stokową i teoretycznie też powinno być wszystko szczelne. W przyszłości, jak kupię zestaw lufy i hopka od tnt, to jest niebezpieczeństwo, że się nie dogadają. 1 godzinę temu, pszem napisał: Nawiasem mówiąc zestaw tnt wraz z komorą i lufą wymaga kulek cięższych niż 0,28g. Wziąłem najcięższe jakie miałem w szufladzie, wiem, że dla m140 mogą być zbyt lekkie. @Foley11 Sprawdzę. Edited October 30, 2020 by Mekar Quote Link to post Share on other sites
Kolba_DK Posted January 4, 2021 Report Share Posted January 4, 2021 I znów są dostępne: https://gunfire.com/pl/products/replika-karabinu-sw-kar98-1152224414.html i https://gunfire.com/pl/products/replika-karabinu-kar98-rw-1152224415.html Quote Link to post Share on other sites
Mekar Posted February 3, 2021 Report Share Posted February 3, 2021 Dzisiaj przechronowałem Mausera [FPS]: 444,0941922 410,3212947 423,1317041 425,8490636 405,662964 357,138686 Tak, jest tragicznie, ale wydaje mi się, że nie jest to zasługa wymiany części. Replikę kupiłem z drugiej ręki, ale nie była używana. Nie mam wątpliwości, bo strzelała beznadziejnie- praktycznie na 15 metrów po gigantycznym lobie. Założyłem wtedy, że to wina komory hopka. Po założeniu konwersji, początkowo nie było różnicy, ale tak pisałem- zaczął strzelać normalnie po wystrzeleniu 2 magazynków. Podczas sprawdzania zasięgu (+- 60 metrów) kulki mocno zrzuca na prawą stronę. Po dzisiejszych pomiarach, jestem prawie pewny, że mam problem z osiowością i/lub komorą. Kupię zestaw tnt preclufy i komory hop-up z gumką. Z dodatkowych rzeczy, moje plastikowa łoże skręca się wzdłuż osi lufy, połówki kolby się rozczepiają, prawie zgubiłem śrubę z nakrętką łącząca kolbę z zamkiem. Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted February 3, 2021 Report Share Posted February 3, 2021 Ta dodatkowa rzecz - skręcenie łoża wzdłuż osi lufy może być odpowiedzialna za słabe uszczelnienie dysza-gumka, a na pewno za skręcanie kulek w prawo. Ja bym zamiast pchać zestawy tuningowe w słabe łoże, kupił drewniane i pobawił się w dopasowanie. Quote Link to post Share on other sites
Chyży_Cyklista Posted March 1, 2021 Report Share Posted March 1, 2021 Cześć! Kumpel z ekipy sprawił sobie niedawno kara98k od Snow Wolfa z drewnianymi okładzinami. Wraz z nim zdecydował się na zestaw tuningowy od Airsoft.pro ze sprężyną M140. Główną bolączką repliki w stocku był oczywiście beznadziejny zasięg i niestety ale zestaw niezbyt ten aspekt poprawił bo zasięg zwiększył się z ok 20 metrów do 30-35 w zależności od tego jak podkręcimy hop-up. Komora, gumka i lufa to stock, szczególnie komora jest wątpliwej jakości. Przechodząc do pytania. Instalowaliście może do swoich mauserów dedykowaną lufe i hop-up od T.N.T? Jakie zaobserwowaliście efekty jeśli chodzi o zasięg i skupienie? Ewentualnie macie może jakieś tańsze sposoby na zwiększenie zasięgu? Quote Link to post Share on other sites
Mekar Posted March 1, 2021 Report Share Posted March 1, 2021 Miałem bardzo podobną sytuację, w moim przypadku problemem była gumka hop up, która musiała się ubić pod wpływem strzelania. Na tej m140 wywaliłem 2-3 magazynki i zaczął strzelać normalnie. Poprawę zasięgu i celności zawsze poprawi wymiana lufy i gumki, będzie to znacznie tańsze niż cały zestaw. Ja nie miałem tnt i nie mam o nim zdania. Quote Link to post Share on other sites
nowymlody Posted August 10, 2021 Report Share Posted August 10, 2021 Witam czy jakiś z grupowiczów wie gdzie mogę kupić mausera od dboys? (zależy mi na drewnianej wersji.) Jeszcze jedno pytanie co bardziej sprawdza się na strzelance replika która wyrzuca łuski czy tak która tego nie robi. Quote Link to post Share on other sites
Rybowsky Posted August 10, 2021 Report Share Posted August 10, 2021 8 minut temu, nowymlody napisał: Jeszcze jedno pytanie co bardziej sprawdza się na strzelance replika która wyrzuca łuski czy tak która tego nie robi. Nie wyobrażam sobie szukania łuski po każdym przeładowaniu. Może i fajnie to wygląda ale jest totalnie niegrywalne. Quote Link to post Share on other sites
nowymlody Posted August 10, 2021 Report Share Posted August 10, 2021 (edited) 3 hours ago, Rybowsky said: Nie wyobrażam sobie szukania łuski po każdym przeładowaniu. Może i fajnie to wygląda ale jest totalnie niegrywalne. Dziękuję za odpowiedź! Edit: Prosiłbym o podlinkowanie artykułu dotyczącego zasad. (do ilu fps'ów gra się na takich imprezach etc.) Edited August 10, 2021 by nowymlody Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted August 10, 2021 Report Share Posted August 10, 2021 Przeczytaj dowolny temat z działu "Imprezy ASH". Na poczatku organizator podaje zasady. Jeśli chodzi o fpsy, to są podobne na wszystkich grach. Quote Link to post Share on other sites
nowymlody Posted August 11, 2021 Report Share Posted August 11, 2021 Dziękuje Quote Link to post Share on other sites
potepieniec Posted August 11, 2021 Report Share Posted August 11, 2021 Witam Generalnie replika na łuski była omawiana na forum po pierwszych ochach niestety otrzymała słabsze noty. Miałem po jakimś czasie zadziałała na nie podwójna lufa( kulki przestały latać) no i niestety łuski które trzeba zbierać i pilnować żeby nie zniszczyć. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts